1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

"hiljaista pakettia"

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi Nuggu 21.11.2009.

 1. Nuggu

  Nuggu Member

  Liittynyt:
  04.09.2007
  Viestejä:
  92
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Helou... Tässä olisi massia käytössä 1000€ verran

  1.Koneesta pitäisi saada mahdollisimman hiljainen
  2.Vähä virtainen!

  Käyttö: vanhojen ja pienten pelien pelailu, nettikäyttö ja blueray poltto!

  Käyttis mallia windows 7
  Näyttöä, näppistä ja hiirtä ei tarvitse.

  Lisäkymysykset!

  Olisiko vesijäähdytyksellä mahdollista saada kone hiljaiseksi... kärsiikö sähkönkulutus? vai kannattaako kenties eristää koteloa?

  Mitenkä ddr3 muistit ja niitä tukevat emolevyt, syökö paljon virtaa?! - säilyykö päivitettävyys jos pihistää virrankulutuksessa liikoja.

  P.S koneen voi tilata vaikka ukrainasta kunhan budjetti pitää... juu ja kasaan ite
   
 2.  
 3. Yottabyte

  Yottabyte Regular member

  Liittynyt:
  12.06.2013
  Viestejä:
  2,363
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Vesijäähdytys ei ole oikea tapa hiljentää koteloa jos et ole aikeissa kellottaa tai näin. Hyvälle vesijäähdytyssetille tulee nopeasti hintaa 500 euroa ja sinulla ei ole oikeastaan tuollaiselle vesijäähdytykselle käyttöä. Veden kanssa läträäminen vaatii myös jonkin verran harrastuneisuutta ja ei ole ns. perusjannun valinta.

  Minun koteloni on kokeilumielessä eristetty. Ero on pieni, mutta korkeat äänet eristyvät hyvin ja jäävät kotelon sisälle. Lämmöt luultavasti nousevat hieman kun eristeet luonnollisesti eristävät myös lämpöä johtumasta metallikoteloon. Ei kannata missään nimessä ostaa "tietokonekäyttöön tarkoitettua" äänieristyslevyä hintaan 100 euroa / viisi levyä. Minulla on biltemasta ostettua autoihin tarkoitettua äänieristyslevyä (kuusi euroa 50x40x2cm pala). Kotelon äänieristyksestä päättäminen jää sinulle. Yleensä äänieristyksellä luodaan viimeinen silaus jo valmiiksi hiljaiseen koteloon tai näin. Itse olen sitä mieltä, että kaksi 6 euron levyä on niin halpaa, että kannattaa kokeilla jo ihan huvikseenkin niin näkee ja oppii itse miten tuo vaikuttaa. Kiintolevyjen ja tärinöiden hillitsemiseen voi käyttää halutessaan bitumia.

  Näyttöä, näppistä ja hiirtä ei? Mitenkäs kaiuttimet? kuulokkeet?

  1000 euroa on aika korkea budjetti tuollaiselle paketille, enkä edes yritä täyttää sitä kokonaan, sillä käyttösi ei näytä vaativan paljoa millään osa-alueella.

  Et välttämättä tarvitse ddr3-muisteja käyttöösi, mutta näemmä nuo ddr2-muistien hinnat alkavat olla jo niin lähellä ddr3-muistien hintoja, että voihan samalla sitten sijoittaa noihin. ddr3-emot eivät käsittääkseni vie sen enempää virtaa kuin ddr2-emot ja virrankulutuksella ja päivitettävyydellä ei käsittääkseni ole yhteyttä.

  Tuossa ehdotusta:

  Prosessori
  147e
  Näytönohjain 51e
  Emolevy 118e
  Virtalähde 48e
  Muistit 113e
  Kiintolevy 51e
  Kotelo 146e
  Prosessorituuletin 52e
  Kotelotuulettimet (2 kpl näitä) 44e
  Bluray-asema 97e
  DVD-asema 24e
  Käyttöjärjestelmä 97e

  yht. noin 880 euroa ja 10-20 euroa posteihin.

  Prosessorissa on potkua varmasti enemmän kuin tarvitset, voi vaihtaa halvempaan jos haluaa. Näytönohjain riittää vain kevyeen pelaamiseen ja valinta on tehty sillä perusteella, että vanhat pelit oikeasti ovat vanhoja pelejä. Kyllä tuolla COD4:kin pyörii, mutta takkuisesti. Näyttis on hiljaisuuden vuoksi passiivinen, eli ei tuuletinta. Muistit ovat DDR3:sta ja emo on AM3/ddr3-mallia, kommenttia muilta? Virtalähteenä on hyötysuhteeltaan erinomainen Corsair CX400, tehokas virransäästäjä :).

  Kiintolevy on Western digitalin virransäästölinjalta, nopeus kärsii virransäästön kannalta tehtyjen valintojen vuoksi jonkin verran. Kyseessä on kuitenkin ihan kohtuunopea ja takuulla luotettava levy. Koteloon on sijoitettu, sillä budjetti on korkea ja hiljaisuutta haetaan. Erittäin käytännöllinen ja hiljainen. Tuulettimet itse ehkä vaihtaisin jos hiljaisuus on tajuttoman tärkeää. Jos hiljaisuus ei tarkoita kuolemanhiljaisuutta, niin kotelon mukana tulleet tuulettimet ovat luultavasti ok. Jos kuolemanhiljaisuutta haetaan, niin nuo Noctuat ovat mitä luultavimmin paras vaihtoehto. Prosessorituuletin on myös Noctuaa, tuo on 9 senttisellä tuulettimella, sillä et ilmeisesti aio kellottaa. Tällöin viilennysteholla ei ole niin paljoa merkitystä. Bluray asemasta en tiedä sen kummemmin, polttava on. Tämä, sekä DVD-asema ovat molemmat todella äänekkäitä. Tältä tuskin voi mitenkään välttyä. En tiedä onko noissa nykyisissä Samsungin DVD-asemissa vielä häikkää, niin laitoin sonyn varmuuden vuoksi. Käyttiksenä win 7 home prem. 64bit.

  Huhhuh, olipa homma. Kyselehän jos tulee jotain :)
   
  Viimeksi muokattu: 21.11.2009
 4. Bibs2

  Bibs2 Member

  Liittynyt:
  16.11.2009
  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Ehkä jo selailitkin, mutta tuossa vähän alempana olevassa ketjussa olen samansuuntaista pakettia kasaillut: http://keskustelu.afterdawn.com/t.cfm/f-215/hiljaista_konetta_kasaamassa_n_800-815020/

  Atin 4670 näytönohjainta saa passiivisena: http://www.jimmspc.fi/tuote/CGAX-H46724I ja peruskäyttöön ilmeisesti jo ihan menevä. Itselleni tulee geforce 9800gt passiivisena (olettaen, että verkkokauppa sen pystyy toimittamaan...)

  Lopulta päädyin itse tuohon antecin 300 koteloon lähinnä sen takia, että siinä on hyvä ilmanvaihto (ja se on halpa). Toisaalta kun äänekkäin tuuletin pitää melua 10-15db niin kotelon eristämisellä ei hirveästi pitäisi olla väliä. Kovalevyn kiinnitys pitää patentoida hiljaiseksi, muttei luulisi olevan vaikeaa.

  Jos parempaa koteloa haluaa niin antecin P183: http://www.jimmspc.fi/tuote/0761345-09184-8 on aika suosittu vaihtoehto. Noctuan tuulettimia hiljaisempia en löytänyt.

  Virtalähteeksi ehkä corsairin sijasta mielummin Nexuksen value 430: http://www.jimmspc.fi/tuote/VALUE-430, jota hiljaisempaa ei tuolla rahalla löydy. Maksimirasituksessakin vain noin 15db ääni.

  Tätä pakettia tuli mietittyä varmaan kymmeniä tunteja ja hiljaisuus pitäisi olla kohdallaa kuin myös tehot. Bluray aseman kanssa hintaa tulee noin 1000e eli aikalailla budjettiisi. Paremmalla kotelolla vielä himan lisää. Omalle paketille tuli hintaa n.900e ilman näyttöä, näppistä ja hiirtä. Paljon hyvää tietoa löytyy http://www.silenpcreview.comn foorumeilta ja artikkeleista.
   
  Viimeksi muokattu: 21.11.2009
 5. Yottabyte

  Yottabyte Regular member

  Liittynyt:
  12.06.2013
  Viestejä:
  2,363
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Nuo valmistajien ilmoittamat desibelimäärät ovat ensinnäkin skeidaa, itse sen kuulee, että lähteekö ääntä vai ei. Toisekseenkin jos sinä tökkäät sinne vaikka neljä oikeasti 20db tuuletinta, niin ääni on lopulta noin 26db, sillä äänilähteen kaksinkertaistaminen lisää äänenpainetta noin kolmella desibelillä, eikös?
   
 6. Bibs2

  Bibs2 Member

  Liittynyt:
  16.11.2009
  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Näinhän se on. Nuo desibelimäärät on kuitenkin mitattu yleensä metrin päästä ilman sitä koteloa siinä välissä, ettei niitä kuitenkaan suoraan tule kuulemaan. 20db on voimakkuudeltaan suurinpiirtein sitä mitä yöllinen melu on makuuhuoneessa (olettaen ettei you know... :) eli aika hiljaista. Neljä tuuletinta, joka on valmistaja ilmoittanut about 10db (noctuan 140mm tuuletin 1kpl) ja 6db (120mm x3kpl) eivät todennäköisesti kovin paljon melua pidä.

  Luettua tietoa kaikki, mutta kunhan jimmssistä tuon koneen saan niin voin kertoa enemmän omakohtaista kuuntelukokemusta. Kun en aikaisemmin ole hiljaista konetta kasannut niin paha vielä kokemuksesta puhua. Todennäköisesti markkinointimiehet noita arvoja valehtelevat kuitenkin jotakuinkin linjassa ja kun silent pc review:kin on noctuan tuulettimet todennut omia referenssejään (nexus) hiljaisemmiksi niin aika turvalliselta tuntuu niitä koneeseensa valita.

  Jännityksellä odottaen koneen saapumista :)

  Bibs
   
 7. Zardoner

  Zardoner Regular member

  Liittynyt:
  08.10.2009
  Viestejä:
  485
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Nuggu: http://www.aijaa.com/v.php?i=5301950.jpg

  Enpä kyllä hiljaisempaa pakettia osaisi enää kasata.

  Tuossa on hiljainen poweri Nexus Value 430W.
  Kotelo on valmiiksi äänieristetty ja mukana tulevat tuulettimet ovat perushiljaiset ja ne voi laittaa mukana tulevaan kierrosnopeuden säätimeen jolla saa helposti puhallusta sen verran kuin tarvitsee.

  Prosessorina on vähävirtainen AMD X4 925 95W Phenom prosessori.
  Näytönohjaimena toimii emolevyn integroitu jolla pyörii kyllä tosi vanhat pelit. Jos on tarvetta lisäteholle 3d grafiikkaan niin ~90e hintainen passiivi HD4670 on hyvä vaihtoehto.

  Jos haluaa lisää hifistellä hiljaisuuden kanssa niin kovalevyksi voi ottaa jonkun WD Caviarin josta löytyy Intellipower 5400-7200rpm tekniikka. Uskon kuitenkin että toi F3 on todella hiljainen.

  Prosessorille voi hankkia cooleriksi jonkun 30-60e maksavan 12cm hyrrällä varustetun coolerin joka on lähes äänetön, esim. http://www.jimmspc-store.fi/tuote/NH-U12P-SE2

  Kotelon tuulettimetkin voi tarvittaessa vaihtaa jos tuntuu ettei riitä, tuo kokoonpano tosin vie todella vähän virtaa eikä ole kovin kuumina käyviä osia joten vakiotuulettimet nopeudensäädöllä ovat varmasti riittävät.

  Toi Blu-Ray soitin on Blu-Ray polttava kuten halusit, jos haluat sellaisen aseman joka lukee Blu-Ray mutta polttaa vain CD/DVD niin sellainen maksaa sitten n. 60-70e vähemmän.

  Alle 1000e pääsee reilusti jos tuohon pakettiin lisää vielä tuon näyttiksen ja prosessoricoolerin.
   
  Viimeksi muokattu: 22.11.2009
 8. Nuggu

  Nuggu Member

  Liittynyt:
  04.09.2007
  Viestejä:
  92
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  JUMANKIUTI! jätkät on urakoinu ihan tosissaan... oikein lämmittää miältä, kiitosta vaan.

  Kaiuttimet ja kuulokkeet löytyy jo... kossia molemmat tietenniin :D
  ja tulee pelattua MAX:cod 4 netissä, ko. peli tökkii nykyäänkin niin voi tökkiä myös tulevaisuudessakin :D eip haettaa

  Eli en rupea asentelemaan mitään vesihommia... tämä selvä!

  Sellasta vielä kyselisin että nyt on siis AMD:n prosessorit viimeisintä huutoa? vai oliko tuo vain sen vähävirtaisuuden vuoksi?...

  3D korttia ajattelin passiivisena juuri
  emolevyä vielä tässä jahkailen... se kuitenkin se tärkein "osa"... mitenkäs emoissa nämä uudet usb 3.0 ominaisuudet vai kannattaako vielä semmosesta ressata?

  P.S juu tuolla olikin aikaisempi viestikeskustelu ko.aiheesta mutta päädyin tekemään oman että saahaan tähän tuo virtakymysys myös
   
  Viimeksi muokattu: 25.11.2009
 9. mete0rain

  mete0rain Regular member

  Liittynyt:
  09.09.2009
  Viestejä:
  135
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
 10. Yottabyte

  Yottabyte Regular member

  Liittynyt:
  12.06.2013
  Viestejä:
  2,363
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Siinä tapauksessa HD 4670 passivisena on varmasti hyvin järkevä vaihtoehto

  Sekä intel, että AMD tekevät hyviä prosessoreja. Noissa AMD:n prosessoreissa on hintalaatusuhde hyvin kohdallaan.

  Niin emolevy on tavallaan tietokoneen sydän ja ehdottomasti hyvin tärkeä, kuitenkin nykyään kun vedät pakasta sellaisen 100 euron (esim) asuksen emolevyn, niin todennäköisesti mitään skeibaa et saa. Toki kannattaa katsoa ja vertailla, mutta käytössäsi esim. 100 ja 200 euron lankuilla tuskin tulet huomaamaan mitään eroa tai hyötymään ominaisuuksista. Käsittääkseni usb3-lisälaitteiden tarjonta on vielä suhteellisen heikkoa, eikä usb3 ole vielä ihan tätä päivää, mitäs mieltä muut?
   
 11. Zardoner

  Zardoner Regular member

  Liittynyt:
  08.10.2009
  Viestejä:
  485
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Turha minkään USB3 perään hinkua, ja jos sellaista joskus tarvitsee niin lisäkorttina PCI/PCI-E paikkaan tulee varmasti. Tollanen perus Asus lankku on jees.
   
 12. Nuggu

  Nuggu Member

  Liittynyt:
  04.09.2007
  Viestejä:
  92
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  JAAA että se on edelleen vasta tuloillaan ja kun tulee niin voi suorittaa jälkiasennuksena...
  hienoa että siellä on valmistajilla tapahtunut kehitystä... oma käsitykseni on ollut että elektroniikkaa kokoonpanot eivät ole järkevästi päivitettävissä

  No se asian vierestä...

  Että perus lankkua kehiin... sitä tuppeen sahattua.
   

Jaa tämä sivu