1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

High.fi ja puuttuvat uutissivustot

Viestiketju Palautetta ylläpidolle -osiossa. Ketjun avasi NoSkillZ 21.02.2016.

 1. NoSkillZ

  NoSkillZ Regular member

  Liittynyt:
  13.04.2006
  Viestejä:
  288
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  High.fi on mainio palvelu, mutta ikävä kyllä se näyttää ainoastaan mädättyneen valtamedian uutisotsikoita. Eikö tuonne olisi jo korkea aika lisätä totuuden kertovat uutissivustot, kuten MV-lehti, Uber uutiset yms.?

  Onneksi on Murkut.org, joka listaa nämäkin.

  [​IMG]

  http://www.murkut.org/
   
 2.  
 3. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.06.1999
  Viestejä:
  8,837
  Kiitokset:
  181
  Pisteet:
  143
  MV-lehdelle ja muille ns. vastamedian julkaisuille on sinänsä tilaa palvelussamme, mutta sivustot ovat ainakin toistaiseksi erittäin vahvasti tarkkailulistalla aiempien ongelmiensa vuoksi. Lähinnä ongelman muodostavat monissa em. tyyppisissä medioissa se, että julkaisut eivät korjaa todettuja virheitä, kuten journalistin ohjeiden mukaan pitäisi, jos ja kun jutuissa sellaisia on.

  Lisäksi valtaosaan jutuista pitäisi pystyä tuomaan mukaan validit (Reuters, BBC, kansalliset viralliset uutistoimistot), "koeteltu"-tasoiset lähteet. Pääosa jutuista julkaistaan em. medioissa ilman kirjoittajan nimeä ja ilman sosiaalisen median author-linkitystä.

  Eli kyllä, kunnolliselle "vastamedialle" on ehdottomasti paikkansa myös HIGH.FI'ssa, mutta kynnys näiden medioiden lisäämiselle on varsin korkea niiden oman aiemman "tötöilyn" vuoksi ja vaatii sen, että joku em. medioista alkaisi noudattamaan selkeästi yleisiä journalistisia periaatteeita (vastuussa oleva päätoimittaja, jutuilla kirjoittajan nimet, author-tägit, ongelmien löytyessä normaalit korjaukset juttuihin ja lähdeviittaukset kuntoon).

  Eli kyseessä ei ole ideologinen päätös, vaan se, että muilta kuin viihdeuutisia julkaisevilta medioilta vaadimme tietyn journalistisen periaatteen mukaan toimimista. Kansalaisjournalismi, jne on ok, jos julkaisulla on selkeästi nimetty vastuullinen päätoimittaja (käytännössä siis ihminen, joka ottaa loppukädessä laillisen vastuun julkaisun sisällöstä).

  Toivottavasti selvensi?
   

Jaa tämä sivu