1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Hidas käynnistys ssd win7

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Mutu 19.03.2015.

  1. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
  2.  
  3. Mutu

    Mutu Member

    Liittynyt:
    20.04.2008
    Viestejä:
    94
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Pientä johtohelvettii sisällä, mutta toivottavasti antaa jotain tietoa.

    Ëli toi musta SATA-kaapeli on SSD menevä yksilö.
    [​IMG]

    Tossa se on sitten vissiin portti 1? Se oli aikasemmin tossa alemmassa valkoisessa, mutta vaihdoin sen tähän porttiin (katsoin manuaalia ja päättelin, että päälimmäinen on 1). Mitään vaikutusta nopeuksiin ei ollut.
    [​IMG]

    Yleisilme.
    [​IMG]

    Koetin myös, että ei ollut mikään muu kovalevy kiinni SATA porteissa ja ei vaikutusta.
     
  4. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,332
    Kiitokset:
    199
    Pisteet:
    93
    Viimeksi muokattu: 29.03.2015
  5. Mutu

    Mutu Member

    Liittynyt:
    20.04.2008
    Viestejä:
    94
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Eli toi käytännössä formatoi koko roskan? Jos talteen pitää ottaa kaikkia ja muut kovot irti? Pitäskö toi koko tutorial tehdä vai joku osa siitä?
     
  6. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,332
    Kiitokset:
    199
    Pisteet:
    93
    Riittää että käynnistät tuon guin ja valitset oobe-kohdan vetovalikosta. Generalize-täppä mahdollistaisi levyn siirron toiseen koneeseen, sitä et tarvitse. Kun kone boottaa, windowsin pitäisi olla samassa tilassa kuin normiasennuksen jälkeen ilman ylimääräisiä ajureita.

    c:\windows\system32\sysprep\sysprep.exe
     
  7. Mutu

    Mutu Member

    Liittynyt:
    20.04.2008
    Viestejä:
    94
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Herjaa, että "Vakava virhe yrittäessä suorittaa tietokoneelle järjestelmän valmistelua".
     
  8. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,332
    Kiitokset:
    199
    Pisteet:
    93
    Kokeile tuota tutorialin vinkkiä komentoriviin:

    net stop WMPNetworkSvc
     
  9. Mutu

    Mutu Member

    Liittynyt:
    20.04.2008
    Viestejä:
    94
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Ton komennon kun sai läpi niin lähti toi sysrep toimimaan. Se teki juttunsa, mutta ei tullut yhtään nopeammaksi toi käynnistys =(

    Mutta kuten jo mainitsin ekassa postissa, että tolla Windows Performance Toolilla katsoin, että 3sec jälkeen kone menee idleen 40sec ajaksi jolloin alkaa vasta käynnisteleen Windowsia enemmän. Meinaan idlellä, että kaikki "kuolee". Prossu on hiljaa ja kaikki kovot ja tottakai niiden myötä taskit.
     
  10. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Joku laite, esim emon piiri, saattaa kusta. Ei tohon oikeen auta ku pistää kaikkee pois päältä BIOS:n puolelta. Eihän mikään verkkoliitin oo käytössä eikä WLAN tms?
     
  11. verovanki

    verovanki Regular member

    Liittynyt:
    15.08.2007
    Viestejä:
    594
    Kiitokset:
    86
    Pisteet:
    38
    msconfigilla voisi katsoa mitä siellä oikein käynnistyy.
     
  12. Mutu

    Mutu Member

    Liittynyt:
    20.04.2008
    Viestejä:
    94
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    En nyt ymmärrä tarkkaan mitä meinaat, mutta mitään muuta verkkoon kiinnittyvää koneessa ei ole kiinni kuin Ethernet kaapeli modeemista.

    Katsoin ja mikään ei pistäny silmään sieltä. Vai pitäskö sieltä jotain erikoista löytyä? Koetanko linkata sieltä jotain tänne?
     
  13. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Irrota se verkkokaapeli koneesta.
     
  14. Mutu

    Mutu Member

    Liittynyt:
    20.04.2008
    Viestejä:
    94
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Ei auttanu... :/
     
  15. verovanki

    verovanki Regular member

    Liittynyt:
    15.08.2007
    Viestejä:
    594
    Kiitokset:
    86
    Pisteet:
    38
    Cpu-z onko kaikki prossun ytimet käytössä?
    15-20 sekunnissa pitäisi bootata windowsin työpöydälle.
    Emosi biosissa taitaa olla fast boot asetus, tosin se taitaa toimia vain win 8 tai win 8.1
     
  16. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,332
    Kiitokset:
    199
    Pisteet:
    93
    Sanoisin edelleen että liittyy tuohon ei-aitoon windowsiin tuo ongelma. Windows ei tunnista jotain laitetta oikein ja pistää idleen kunnes yrittää uudelleen. Hae seiska laillisesta lähteestä (digitalriver?) ja testaa sillä tuleeko samoja ongelmia.
     
  17. Mutu

    Mutu Member

    Liittynyt:
    20.04.2008
    Viestejä:
    94
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    CPU-Z mukaan kaikki coret on toiminnassa.

    Etsin tossa vanhan läppärini ja sielt löysin koodin Win7 Home premium järjestelmään. Asia on vaan niin, että onko se myös 64bit järjestelmä ja mistä saisisin sitten itse windows asennukset, että voisisin asentaa sitten semmosen? Tosin mielummin, jos joku muu ratkasu löytyisi kuin Windowsin uudelleen asennus niin olis aika kiva.
     
  18. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,223
    Kiitokset:
    1,287
    Pisteet:
    243
    Toimiiko se wanha läppäri?

    Käynnistä-nappi -> Tietokone -> Järjestelmän ominaisuudet.

    [​IMG]
     
  19. Mutu

    Mutu Member

    Liittynyt:
    20.04.2008
    Viestejä:
    94
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Hyvä idea, mutta siihen asennettu Ubuntu :D
     
  20. verovanki

    verovanki Regular member

    Liittynyt:
    15.08.2007
    Viestejä:
    594
    Kiitokset:
    86
    Pisteet:
    38
  21. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Tuolta asenusmediat http://www.w7forums.com/threads/official-windows-7-sp1-iso-image-downloads.12325/

    Suomeks saat imuttamalla Pro version ja sit ei.cfg googleen.
     

Jaa tämä sivu