1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Henkimaailman ongelmia äänentuotossa

Viestiketju Kotiteatterin äänentoisto -osiossa. Ketjun avasi Gadian 20.01.2013.

 1. Gadian

  Gadian Member

  Liittynyt:
  20.01.2013
  Viestejä:
  1
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Sain vastikään uuden näytön (Asus), jossa on sisäänrakennetut kaiuttimet. Ennemmin kituutin ainoastaan rca-piuha stereoihin systeemillä ja se pelitti kun junan vessa, mutta nyt.. Aluksi järjestelmä alkoi toistaa kaiken äänen näytön kaiuttimien kautta ja pienen takkuamisen jälkeen saimme nelikanavatoiminnon päälle, että testattaessa etuääni tulee kaiuttimista ja takaääni stereoista. Kuitenkin tähän liittyy jotain ihme clitchejä. Esim. joskus youtubea kuunnellessa ääni tuleekin vain etukaiuttimista, mutta korjaantuu yleensä kun päivittää sivun pariin kertaan. Jossei toimi niin selain kiinni 10s ja uusi ikkuna päälle niin kaikki toimii taas normaalisti. Lisäksi suurin osa peleistä käyttää molempia kaiuttimia normaalisti, mutta VLC-soitin suostuu käyttämään vaan etuääniä. Olen yrittänyt kollata kaikki kytkennät ja asetukset plus tarkastin äänikortin ajurit ajantasalle, mutten vaan käsitä miten tämän saisi korjattua... Olen miettinyt ratkeaisiko ongelma jos ostaisi takakajareiksi ihan pc kaiuttimet, mutta ei viittis turhaakaa ostaa.

  Olisin todella kiitollinen jos joku osaisi ehdottaa jotain asian korjaamiseksi, alkaa jo vähän riepoa..
   
  Viimeksi muokattu: 20.01.2013
 2.  
 3. jjabi

  jjabi Regular member

  Liittynyt:
  25.09.2010
  Viestejä:
  694
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  En kyllä hirveästi ymmärtänyt kysymystä. Musiikkia kuunnellessa ääni on stereoa ja sen kuuluukin kuulua vain etukaiuttimista. VLC:llä jos joitakin leffoja katselet niin riippuu täysin leffan ääniraidasta saatko surround kanavia käyttöön.
   
 4. sidrend

  sidrend Regular member

  Liittynyt:
  21.06.2009
  Viestejä:
  3,188
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Huhhu mikä järjestely, etukaiuttimina näytön omat ja takakaiuttimiksi joku stereojärjestelmä. Aloittelevana hifistinä en voi sanoa muuta, kuin jätä ne näytön kaiuttimet rauhaan ja käytä stereoita (vaikka nii..)

  Ja kuten jjabi sanoi, suurin osa musiikista on stereona (2.0) joten sen kuuluukin kuulua vain kahdesta kanavasta (+ korkeintaan subista, vahvarin kautta säädettynä).

  Käytännössä monikanavaääntä löytyy vain elokuvista ja peleistä. Mutta siitä ei nyt tarvitse välittää, tuo sinun systeemisi on muutenkin aivan liian outo.

  E: Toivon että tiedät, ettei tuolla laitteistolla ole mitään tekemistä oikean monikanavaäänen kanssa. :)
   
  Viimeksi muokattu: 29.01.2013

Jaa tämä sivu