1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Helsingin seudun liikenteen lippusovellus kännykässä

Viestiketju Android -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi jak2 27.03.2020.

  1. jak2

    jak2 Regular member

    Liittynyt:
    12.12.2011
    Viestejä:
    233
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    Ostin viime vuoden alussa uuden puhelimen, jonka työmuisti on lopussa.Miten paljon Hsl_n lipunmyyntisovellus vaatii tilaa? Puhelimess ei ole enää muita sovelluksia mitä poistaa tilaa tehdäkseen kuin hätäkeskussovellus.Jos sen poistaminen ei riitä niin saanko Hsl:n lipunostosovellusta asennettua mitenkään esim jos saisi hommattua sd-kortin?Voinko ostaa lippua läppärillä? MInulla on vanha toimiva älypuhelin jossa on sama työmuistiongelma ja siinä on jo valmiiksi sd-kortti. Tekstiviestilippuja ei tietääkseni voi enää ostaa. Ideana siis social distancing.Hsl voisi muutenkin laittaa vauhtia etälippukauppapaikan luomiseen.
     
  2.  
  3. jak2

    jak2 Regular member

    Liittynyt:
    12.12.2011
    Viestejä:
    233
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    hsln sovellus 39mb, jos voin vapauttaa vain 34 mb niin voinko silloin mitenkään ladata hsl:n sovellusta? Läppärille sitä ei voi ladata
     
  4. WinLix

    WinLix Regular member

    Liittynyt:
    22.02.2018
    Viestejä:
    513
    Kiitokset:
    90
    Pisteet:
    38
    Kannattaa siivota muistia kunnolla. Älypuhelimen muistia on hankala saada näin äkkiä täyteen varsinkin jos se ei ole 100 euron halpaluuri. Muistikortit eivät auta jos nekin täyttyy samalla tahdilla.
     
    Viimeksi muokattu: 27.03.2020
  5. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,021
    Kiitokset:
    1,015
    Pisteet:
    223
    Normaali älypuhelimeessa saa valittua, mihin mm. sovellukset tallennetaan.

    Screenshot_20200327-152538.

    Edit:
    Et voi, koska tila ei riitä.
     
    Viimeksi muokattu: 27.03.2020
  6. pentsu

    pentsu Active member

    Liittynyt:
    07.03.2008
    Viestejä:
    1,322
    Kiitokset:
    17
    Pisteet:
    68
    Sori heti kaikille sillä tämä on vähän asian vierestä, mutta nyt on pakko oikaista. Keskusteluissa monesti nykyään näkee puhuttavan muistista, kun oikeasti tarkoitetaan tallennustilaa. Vähän ehkä kaukaa haettu esimerkki, mutta esim. Tietokoneella pyöritettäessä jotain isoa cad-tiedostoa ja tietokoneen herjatessa että muisti ei riitä, niin siinä ei tallennustilan kasvattaminen auta. "Työmuisti" on RAM muistia, jota puhelimeen ei voi lisätä
     
  7. jak2

    jak2 Regular member

    Liittynyt:
    12.12.2011
    Viestejä:
    233
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    puhelin on huawei p smart, maksoin siitä kylllä tarjouksessa satasen. työmuistia muistaakseni joitakin tavuja. edelliseen puhelimeen ostin sd-kortin ja siirsin kuvia jne. sinne mutta en saanut lisää työmuistia näin.Työmuistia vie myös päivitykset.Tulin taas ostaneeksi puhelimen jossa liian vähän työmuistia vaikka erikseen syynäsin että muistia oli enemmän kuin edellisessä. se ei nyt kuitenkaan aua kun ilmeisesti sovellusten koko ja määräkin on myös kasvanut. Mutta jos puhelimessa on valmistajan sinne lataamia sovelluksia, niin jos ne saisi poistettua niin siten voisi varmaan saada lisää työmuistia?
     
    Viimeksi muokattu: 27.03.2020
  8. WinLix

    WinLix Regular member

    Liittynyt:
    22.02.2018
    Viestejä:
    513
    Kiitokset:
    90
    Pisteet:
    38
    Niitä sovelluksia ei yleensä voi poistaa. Tai vaikka voisikin niin ne eivät todellisuudessa poistu vaan jäävät muistiin. Tuossa mallissa on 32 gt muistia josta järjestelmä vie korkeintaan 10 gt eli tilaa on kyllä rutkasti kaikkiin hommiin kunhan huolehtii että esimerkiksi kuvat ja videot siirtää koneelle ja poistaa laitteesta.
     
  9. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,051
    Kiitokset:
    1,263
    Pisteet:
    223
    ↑ Näin. Ja muutenkin tärkeät kuvat sun muut kannattaa siirtää koneelle ja vaikka ottaa varmuuskopiot muistitikulle. Ompahan ne hetket (kuvat) tallennettuina sitten jos kävisi vaikka niin että luuri katoaisi tai muuta ikävää juttua.

    Kannattaa myös puhelimen nimiluettelosta ottaa luurilla kuvakaappaukset ja tallentaa nekin koneelle. On sellainen pienemmän riesan tie ja yhteystietoja ei tarvitse hakea erikseen jos käy oho juttu.
     
  10. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,021
    Kiitokset:
    1,015
    Pisteet:
    223
    Tämä on se pienemän riesan tie... Tiedoksi.
    Yhteystiedot, puhelimen asetukset ja muut tiedot pitää tallentaa Google tilin avulla, kun puhelin sellaisen mahdollisuuden antaa.

    Puhelimen katoamistapauksessa, pitää uudella puhelimella kirjautua vaan tilille ja hups yhteystiedot ja muut tiedot ovat takaisin puhelimella

    Edit: Huawei - oletetaan, että siinä kuitenkin on Android käyttis.
     
    Viimeksi muokattu: 28.03.2020
    Whatta Heck kiitti tästä.
  11. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,051
    Kiitokset:
    1,263
    Pisteet:
    223
    Kyllä totta töriset. Nykyään luurit tuollaisen mahdollistavat toki. Wanhemmat luurit... jos jollain sellainen vielä on niin manuaalinen tallennus on paikallaan.

    On varmaankin juu Huaweissa ominaisuus. Mie olen vain niin wanhan kansan ihminen että ei kaikkia noita hoksaa.

    lisäys
    Tässä nyt vissiin oli tallennustilasta kysymys. Numerot sun muut tosiaan pilveen. Tai raahailla tiedostoja koneelle. Ei ole monimutkainen toimenpide.
     
    Viimeksi muokattu: 28.03.2020
  12. jak2

    jak2 Regular member

    Liittynyt:
    12.12.2011
    Viestejä:
    233
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    Puhelimessani on android ja taitaa kyllä olla vain 4-5Gt työmuistia ja kokemukseni vahasta puhelimesta on, että kuvien siirtäminen sd-kortille ei vapauta työmuistia vaan tallennustilaa eikä siten lisää käytettävissä olevan työmuistin määrää niinkuin Pentsukin tuosa edellä sanoo. Yksi vaihtoehto on kokeilla jos saan vanhasta puhelimesta poistettua sovelluksia ja siihen tuon HSL-sovelluksen
     
    Viimeksi muokattu: 28.03.2020
  13. WinLix

    WinLix Regular member

    Liittynyt:
    22.02.2018
    Viestejä:
    513
    Kiitokset:
    90
    Pisteet:
    38
    Sammuta kaikki päällä olevat turhat sovellukset niin RAM muistia vapautuu. Tuossa mallissa sitä on 3 gt joka kyllä riittää aika pitkälle. Sisäistä tilaa taass 32 gt verran joka myös riittää oikein käytettynä pitkään. Eli eikun kevätsiivousta tekemään laitteessa. Itse teen viikottain turhien tiedostojen poiston ja kuvien siirron (jotka nekin menee automaattisesti Google kuvat pilveen).

    Näin ei muistit pääse täyttymään ihan hetkessä.
     
    Whatta Heck kiitti tästä.
  14. pentsu

    pentsu Active member

    Liittynyt:
    07.03.2008
    Viestejä:
    1,322
    Kiitokset:
    17
    Pisteet:
    68
    Huawei P Smartissa on muistia 3GB. Mä oikeasti putosin kärryiltä mistä tässä on kyse kun täällä puhutaan aivan höpöjä
     
  15. WinLix

    WinLix Regular member

    Liittynyt:
    22.02.2018
    Viestejä:
    513
    Kiitokset:
    90
    Pisteet:
    38
    32 gt muistia on. 3 gt on taas RAM muistin määrä.
     
  16. jak2

    jak2 Regular member

    Liittynyt:
    12.12.2011
    Viestejä:
    233
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    mun vanha puhelin on samsungin galaxy trend plus S-7580.siinä näyttäisi olevan tilaa.ostin puelimen v.2014. se on siis aika vanha. mahtaakohan Hsl:n uuden sovelluksen pystyä asentamaan noin vanhaan puhelimeen? Minulla on siinä ladattuna hsl:n mobiililippu mutta minusta se on vanha sovellus, joka ei enää ole käytössä.
     
  17. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,021
    Kiitokset:
    1,015
    Pisteet:
    223
    Se selviää, kun menet Play kauppaan ja katsot, onko sovellus saatavilla. Ei oman järjen käyttö ole kielletty.;)
    Aika vanha puhelin, mutta tutkimalla selviää.
    Ihmettelen kyllä todella paljon jos 39mb kokoista tilaa pysty nykyisestä puhelimestasi vapauttamaan.
     
  18. jak2

    jak2 Regular member

    Liittynyt:
    12.12.2011
    Viestejä:
    233
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    Näin tietysti normaalisti toimisin.En saa ladattua vanhaa puhelinta koska ainoa kosketushäiriöinen piuhani lataa uutta puhelinta, johon en uskalla koskea ettei se vaan lakkaa lataamasta jolloin jäisin ilman nettiyhteyttä.Ainoa sim-korttini on myös uudessa puhelimesssa enkä samasta syystä ota sitä siitä pois.
    Sain nyt ladattua hsl n sovelluksen vapauttamalla tallennustilaa.
    mobilepay ilmoittaa että palvelun käyttö estetty. Pitääkö mennä luottokorttifirman sivuille antamaan lupa käyttää mobilepaytä vai missä mättää? yritin (liian) monta kertaa väärää tekstiviestivahvistusta.
     
  19. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,021
    Kiitokset:
    1,015
    Pisteet:
    223
    Tutkimalla mobilepayn toiminta- ja käyttöehtoja varmaan asia selviäisi, siihen voi olla monia syitä.
    Oletko verkkopankin ehdoissa hyväksynyt kortin verkkokäytön ostoksiin, joka tehdään verkkopankissa?
    Saattaa olla ehtona puhelimen lukitusnäyttö.
    Luottofirnaan asti sinun ei varmaan tarvitse mennä.

    Kannattaa lukea kaikki ehdot käyttää tuota maksutapaa. Yleensä tulee jonkinlainen ilmoitus miksi ei toimi, sen avulla voi ongelmaa selvittää hyvin pitkälle.
    Selaile tätä linkkiä ja Googlessa löytyy hyvin paljon asiaan liittyvää.

    https://www.mobilepay.fi/asiakastuk...aditaan-etta-saan-mobilepayn-kayttooni#scroll

    https://www.mobilepay.fi/asiakastuk...tto/miksi-maksukorttini-ei-toimi-mobilepayssa

    Onko puhelimesi vielä Androin tuen piirissä? Android 5.0 tai uudempi.
    Hanki kunnon johto, epäkuntoiset laitteet kasvattaa ongelmia, joita muutenkin tuntuu riittävän.
     
    Viimeksi muokattu: 31.03.2020

Jaa tämä sivu