1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Help wanted! Macbook Pro & Vista ääniongelma

Viestiketju Mac -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Lattia 04.09.2008.

 1. Lattia

  Lattia Member

  Liittynyt:
  19.07.2008
  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Tervehdys... olen uunituore macin omistaja, mutta harmikseni ostamassani(kaverilta) macissä pelkkä vista ultimate. Ääniä ei kuulu muuta kuin käynnistäessä. Kaveri ratkaisi ongelman ulkoisella usb äänikortilla, mutta onko ainoa keino? Koneeseen ei tullut OS X:ää tai edes Vistan asennuslevyä.. eli mistä ja mitä ajuria tässä pitäisi nyt etsiä? Macin omia vai vistan?

  Kyseessä Macbook Pro 2.33Ghz Merom ja äänikorttina SigmaTel STAC9220 A1 - High Defitinion Controller (Tiedot:Everest Ultimate)

  Voiko Leopardin asentaa Vistan oheen jälkeenpäin ja kuinka valitaan kumpaa käyttöjärjestelmää haluaa tiettyyn hetkeen käyttää?

  Kiittäen,

  Mac - Newbie
   
 2.  
 3. maukku92

  maukku92 Member

  Liittynyt:
  13.11.2006
  Viestejä:
  62
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Erikoisia kavereita sulla :D Mutta joo. Oletan nyt että haluat koneeseesi Os X:n. Ensimmäinen ongelma on hankkia sulle jostain asennuslevy. 1. Vaihtoehto on kävellä kauppaan ja ostaa Os X 10.5 asennuslevykkeet ja pistää leopardia tankkiin (maksaa noin 130€). 2. Vaihtoehto on järjestää jostain koneen originaalit asennuslevyt (tosin kone sen verran iäkäs että niillä taitaisi olla edellinen versio 10.4 tiger). Tietysti nuo leopardin asennuslevyt saa "eräällä muullakin tavalla" mutta sen saa jokainen itse päätellä. Tuo koneen originaalilevyjen puuttuminen on tosin sikäli harmillista että niillä on mm. apple hardware test jolla voi määrittää erilaisia rautavikoja ym. lisätavaraa.
  Kun olet jostain onnistunut asennuslevyt hankkimaan, joudut luultavasti formatoimaan koko kovalevyn uudestaan mikäli se on tällä hetkellä vain vistan käytössä. Täten joudut myös windowsin asentamaan boot campilla uudelleen leopardin asennettua.

  Tietysti ennen kaikkea tätä on hyvä kokeilla käynnistää kone ALT pohjassa, ja katso löytääkö kone vistan lisäksi vaihtoehtoisia käyttiksiä. On mahdollista että kaverisi on laittanut koneen käynnistymään automaattisesti vistaan noteeraamatta os x:ää kokonaan.
   
 4. Lattia

  Lattia Member

  Liittynyt:
  19.07.2008
  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Hieno niksi tuo Alt + käynnistys! Vistanhan tuo vain löysi niinkuin arvelin. Hankinnassa kyllä tuo uusin Leopard (eikä Vistan menetys harmita pätkääkään!), mutta siihen asti olisi hyvä ääniä saada kuuluviin... eli onko ongelmana siis ajurit? Ja kumman käyttöjärjestelmän? Rauta kun on kuitenkin Macciä.. tietääkö kukaan?
   
 5. maukku92

  maukku92 Member

  Liittynyt:
  13.11.2006
  Viestejä:
  62
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Käytännössä Macit ovat ihan stadardia pc-rautaa, joten ääniajurit olisi mahdollista löytää vaikkapa laitteen valmistajan sivuilta. Alkuperäiset boot-camp ajurit (jotka apple tarjoaa windowsin asennuksen yhteydessä) löytyvät Leopardin asennus dvd-ltä. Myös google voi olla ystäväsi tässä asiassa..
   

Jaa tämä sivu