1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Heikko signaali 64-bittisessä käyttöjärjestelmässä

Viestiketju Keskustelua PC:n digikorteista -osiossa. Ketjun avasi xbkrypt0n 01.07.2012.

  1. welmar

    welmar Regular member

    Liittynyt:
    10.06.2007
    Viestejä:
    103
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Ei linux ole tänäpäivänä vaikea vaan oman kokemukseni mukaan jopa helpompi kuin windows jos lähdetään opettelemaan koneen käyttöä ihan nollasta vähillä tiedolla. Kun kokosin ensimmäisen koneeni itse asensin siihen W7 rc rinnalle mandrivan. Sitä ennen olikin ollut jo pitkä tauko ilman konetta muutama vuosi ja edellinen käyttis tais olla windows98. Kun RC lopetti toimintansa ei ole windowsia enään ollut. Yksi suurimmista syistä linuxiin on juuri digitv-kortit. Olen kokeillut monia ilmaisia ja maksullisia ohjelmia windowsilla ja macillä mutta VDR:lle ja mythtv:lle ei löydy korvaajaa. Kodin viihdekeskukseen en voisi kuvitella muuta kuin linuxin. Toki linux asennuksen voi hankalamminkin omien tarpeiden mukaan. Esim gentoon voi räätälöidä hyvinkin tarkasti omalle raudalle ja omaan käyttötarkoitukseen mutta en ihan aloittelijalle suosittele stage3:sta asennusta jos ei ole lehmän hermot ja kiinnostusta lukea huolellisesti ohjeita joita kyllä löytyy runsaasti.
     
  2.  
  3. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,712
    Kiitokset:
    754
    Pisteet:
    193
    Asiasta voitaneen olla monta mieltä.
    Itselläni ei Windowsissa ole koskaan noiden kanssa ollut pienintäkään ongelmaa, kun katseluohjelmana on DVBViewer Pro. Vakaudessa en ole havainnut mitään mitään ongelmia.
    Olen kyllä kokeillut TV:n katselua ubuntulla, mutta ei siilä yllä lähellekään siihen monipuoliseen toimintaan valmista systeemia, mitä Windows ohjelmissa löytyy.

    Esiintyviin ongelmiin ei ikinä löydy ratkaisua jos heti luovutetaan ja lyödään hanskat tiskiin. Käytetään sitten sitä jolla saadaan jotenkin toimimaan, vaikka heikoompaakin ratkaisua. Dreamboxia en tunne.

    Taidettiin etääntyä varsinaisesta ongelmasata aika kauas joten olkoon minun puolestani sitten niin.
     
    Viimeksi muokattu: 19.07.2012
  4. xbkrypt0n

    xbkrypt0n Active member

    Liittynyt:
    16.06.2010
    Viestejä:
    3,154
    Kiitokset:
    120
    Pisteet:
    73
    Käyttöjärjestelmän uudelleenasennus ei mielestäni voi olla missään tapauksessa varteenotettava "ratkaisu". Se on mielestäni sama asia kun luovutettaisiin ja heitettäisiin hanskat tiskiin, vaikka sitä täällä todella moni pitää lähes jokaiseen Windows-aiheiseen ongelmaan universaalina ratkaisuna. Tässäkin se saattaisi toimia ainakin siihen saakka, kunnes asentaisin jonkun ajurin tai ohjelmiton mikä aiheuttaa tämän saman ongelman.

    Media Centterin poistin muuten kokonaan koko Windowssista. En sitä muutenkaan mihinkään käyttänyt. Se tuskin mitään laitteita enää käyttää.

    Ongelmana siis tässä on, että jokin ohjelma tai palvelu alkaa käyttämään tikkua saman tien kun se laitetaan kiinni tietokoneeseen. Windowsista kun komeasti puuttuu softat joilla eri laitteiden käyttöä voisi valvoa tai tarkastella, niin ongelmaan tuskin ratkaisua löytyy.
     
  5. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,712
    Kiitokset:
    754
    Pisteet:
    193
    En ole uudelleen asennusta koskaan ehdottanut ongelman ratkaisuna, enkä tehnyt sitä nytkään.
    Jokaiseen ongelmaan löytyy aina varmasti ratkaisu jos pinna vaan kestää.
    Kuten jo kirjoitin, niin se ei ole mikään ratkaisu, että siirrytään toiseen käyttöjärjestelmään, eli lyödään hanskat tiskiin.

    Tuota ko. laitetta mikään muu systeemi tai ohjelma ei käytä, ellet itse ole sitä johonkin toiseen ohjelmaan asettanut.

    Tuolla aiemmin esitin pari kysymystä, joihin et vastannut.
     
  6. xbkrypt0n

    xbkrypt0n Active member

    Liittynyt:
    16.06.2010
    Viestejä:
    3,154
    Kiitokset:
    120
    Pisteet:
    73
    Esitä selkeästi ne kysymykset niin ehkä niihin voisin vastata. Uusin DVBVieweri oli käytössä. Kokeiltu myös Blaze HDTV -nimisellä softalla, MyTheatrella, Hauppaugen omalla softalla ja Windows Media Centterillä.

    EDIT: Ja kyllä sen ehdotuksen sieltä vielä heität, koska se on ainut tapa jolla ongelman saat ratkaistua :)
     
    Viimeksi muokattu: 19.07.2012
  7. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,712
    Kiitokset:
    754
    Pisteet:
    193
    Mikä DVBViewer Pro versio sinulla on?
    Mita lukee laitehallinnassa, mikä ajuri siellä on? Löytyy otsikon "Ääni,video ja peliohjaimet" alta.
     
    Viimeksi muokattu: 19.07.2012
  8. xbkrypt0n

    xbkrypt0n Active member

    Liittynyt:
    16.06.2010
    Viestejä:
    3,154
    Kiitokset:
    120
    Pisteet:
    73
    Ajuri oli uusin mikä valmistajan sivuilta löytyy ja dvbviewer samaten. Noihin ei päivityksiä viikon välein tule, joten voinee olettaa että dvbvieweristä on ollut käytössä tuo maaliskuussa julkaistu versio. Laitehallinnassa tikku näkyi ihan Nova-T omalla nimellään (Nova-T jotain). Voit katsoa ajurin inistä mitä siellä voi näkyä.
     
  9. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,712
    Kiitokset:
    754
    Pisteet:
    193
    Kysyin ohjelman versionumeroa ja mitä lukee ajurin tiedoissa Laitehallinnassa.
    Maaliskuussa ei ole tullut DVBViewer Pro päivitystä.
    Ei tämä nyt noin vaikeaa voi olla.
    Mahdotonta yrittää edes auttaa jos ei saa kysymäänsä tietoa.
     
    Viimeksi muokattu: 19.07.2012
  10. xbkrypt0n

    xbkrypt0n Active member

    Liittynyt:
    16.06.2010
    Viestejä:
    3,154
    Kiitokset:
    120
    Pisteet:
    73
    Et tee niillä tiedoilla yhtään mitään. Ongelma ei jotenkin maagisesti ratkea jos saat tietää nuo tiedot. Oleta vaikka, että tiedot ovat tasan samat kuin mitä itselläsi ne ovat, mitä ratkaisua esität ongelmaan?

    EDIT: DVBViewerin pääsivulla komeilee "30.03.12 DVBViewer 4.9.5"
     
    Viimeksi muokattu: 19.07.2012
  11. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,712
    Kiitokset:
    754
    Pisteet:
    193
    Usko nyt, että tarvitsen, sinulla ei ilmeisesti ole DVBViewer Pro versiota, vaan joku DVBViewer TE versio. Päättelin sen tuosta ilmoittamastasi maaliskuun versiosta. jota DVBViewer Prolla ei ole olemassakaan.

    Usko nyt jos apua pyyttää, niin kaikkiin vastaajan kysymyksiin kannattaa vastata mahdollisiimman täsmällisesti, mikäli on avun tarpeessa.

    Edit: tämä on viimeisin:
    » Description: DVBViewer Pro ( 874684 Downloads )
    » Version: Version 4.9.6.20
    » Size: 5299 KBytes
    » Last Updated: 30.04.12

    Kerrohan vielä, mitä ajuri-tiedoissa lukee.
     
    Viimeksi muokattu: 19.07.2012
  12. xbkrypt0n

    xbkrypt0n Active member

    Liittynyt:
    16.06.2010
    Viestejä:
    3,154
    Kiitokset:
    120
    Pisteet:
    73
    En edes haluaisi käyttää mitään DVBViewer Prota tai yleensä koko DVBViewer ohjelmaa, minkä takia sitä pitää väkisin tuputtaa? DVB-vastaanotin toimii vaikka ihan grapheditillä/directshowlla jos löytyy tarvittavat palikat sen ohjaukseen. Vai oletko ihan tosissaan sitä mieltä, että tuo softa osaa ratkaista kaikki ongelmat ja sen jälkeen vastaanottimet toimivat ihan joka softassa? Ihmettelen tässä mitä ihmettä oikein haet takaa noilla tiedoilla, eli miten se, että sinä tiedät nuo versiot ratkaisee tämän ongelman. Tee ihan nyt vaan huvikseen niin, että oleta minulla olevan samat versiot ajureista ja softasta käytöstä kuin sinulla ja ketjun aloitusviestissä ilmoitettu ongelma vaivaa, mitä ratkaisua ehdotat?
     
  13. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,712
    Kiitokset:
    754
    Pisteet:
    193
    Sinulta saamani niukan tiedon perusteella:
    Sinulla on ilmeisesti joku ilmaisversio, joka toimii vaan Tecnisatin kortilla, tai demoversio. Ei aitoa toimivaa DVBViewer Prota, onko ongelma ratkaistu?

    Edit: En ole mitään tuputtanut. Sinä kai ihmettelit, miksi et saa toimimaan DVBViewerillä. Lukeeko nimen perässä Pro?
    DVBViewer Pro ei ratkaise sitä toimivatko laitteet kaikissa softissa. Se ratkaisee vaan, että tuolla ko. ohjelmalla toimivat takuuvarmasti kaikki laitteet, jolle DVB-ajuri on.
     
    Viimeksi muokattu: 19.07.2012
  14. xbkrypt0n

    xbkrypt0n Active member

    Liittynyt:
    16.06.2010
    Viestejä:
    3,154
    Kiitokset:
    120
    Pisteet:
    73
    Miten voit tuota lähteä edes väittämään? Mihin perustat yleensä tämän väitteen? Mikäli tuo pitäisi paikkansa, niin eihän minulla tarvitsisi olla edes ajureita ja vastaanottimen pitäisi toimia.


    EDIT: Ja millä tavalla tämä on ratkaisu ongelmaan? Osta DVBViewer Pro niin toimii 100% varmasti... joo, otsikko ei ole "Tahdon saada virittimen toimimaan DVBViewerissä" vaan että virittimen pitäisi toimia YLEISESTI. Minulla on lisäksi monta viritintä joissa on kaikissa sama ongelma, miten selität sen? Et ole esittänyt ensimmäistäkään ratkaisua ongelmaan, muuta kun tuputtanut DVBVieweriä ja käskenyt sen ostaa. Tämä on jopa huonompi ratkaisu kun koko käyttöjärjestelmän uudelleenasennus. Ei siis niin minkäänlaista järkeä tuossa DVBViewer Pro ratkaisussa.

    EDIT2: Toinen virittimistä on
    Eskape myTV.t DVB-T Tuner Device (Nova-T-TD-Stick_3_11_29346_SIGNED, eli revikka 70029)

    EDIT3: DVBViewer Pro tunnistaa ko. virittimen:
    WinTV Nova-T Stick DVB-T Tuner (Dev1 Path0) (Antenni)
     
    Viimeksi muokattu: 20.07.2012
  15. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,712
    Kiitokset:
    754
    Pisteet:
    193
    Olen itse kokeillut toistakymmentä laitetta ja kaikki ovat toimineet moitteetta. Lisäksi mitä täällä on kyselty, joihin olen vastaillut, niin kaikki ovat lopulta lähteneet toimimaan.

    Tämä nyt alkaa mennä varsinaiseksi kiukutteluksi.
    Enkö minä juuri tuossa edellisessä vuorossani kirjoittanut "kaikki laitteet, jolle DVB-ajuri on."

    Osuin näköjään oikeaan, että käytössäsi oli ilmaisversio (Technisat) tai pelkkä demo. Siitä saat oivan syyn kiukutella minulle, jos sinusta ei ole edes miestä myöntämään, minun olleen oikeassa tuossa väittämässäni.
    Ihan vaan opetukseksi, on tärkeä vastata esitettyihin kysymyksiin, niin ongelmat rakeaa paljon nopeammin. Tämä neuvo vastaisuuden varalle.
     
  16. xbkrypt0n

    xbkrypt0n Active member

    Liittynyt:
    16.06.2010
    Viestejä:
    3,154
    Kiitokset:
    120
    Pisteet:
    73
    Niin, kyseiset vastaanottimet toimivat 100% varmuudella ko. käyttöjärjestelmissä jo alunperinkin virheettömästi. DVBViewer Pro on vain ohjelmisto jolla katsellaan TV:tä eikä se sisällä ajureita ja voi siten vaikuttaa virittimen toimintaan millään tavalla.
    Pyysin esittämään todisteluita, etkä niitä ole vielä kyennyt esittämään. Lisäksi edelleen et ole esittänyt aiheeseen minkäänlaista ratkaisua ja vaan jankkaat offtopikkina DVBViewer Pro:ta käyttämään.
     
  17. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,712
    Kiitokset:
    754
    Pisteet:
    193
    Koska tämä menee nyt pelkäksi jankkaamiseksi ja kiukutteluksi, minun kohdallani neuvot sinulle loppuivat.
    Noita ohjelmaversioita, jotka nimesin et saa laitteillasi toimimaan ollenkaan.

    Katso sitten grapheditillä/directshowlla
     
    Viimeksi muokattu: 20.07.2012
  18. xbkrypt0n

    xbkrypt0n Active member

    Liittynyt:
    16.06.2010
    Viestejä:
    3,154
    Kiitokset:
    120
    Pisteet:
    73
    Ei vittu mikä trolli :D

    EDIT: Tässä on hukattu nyt aikaa ja ketjuun on tullut tuhottomasti turhia viestejä. Ihan vaan sen takia, että IlmoPJ pääsee mainostamaan DVBViewer Pro -ohjelmistoa jolla toimii kaikki virittimet virheettömästi, oli sitten ongelma virittimen tai käyttöjärjestelmän kanssa mikä tahansa. AfterDawn Addict -käyttäjätaso on yhtäkuin saa tehdä mitä lystää eikä tule mitään seuraamuksia.
     
    Viimeksi muokattu: 20.07.2012
  19. pkaksp

    pkaksp Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    11.01.2005
    Viestejä:
    12,213
    Kiitokset:
    50
    Pisteet:
    128
    Lopetetaan se offtopic ja jatketaan ketjun aiheella. Jos joku on siihen ylivoimaisesti kykenemätön, niin voin laittaa nimimerkin kesälomalle.
     
  20. Sakarias

    Sakarias Active member

    Liittynyt:
    26.10.2004
    Viestejä:
    1,806
    Kiitokset:
    12
    Pisteet:
    68
    Jos signaali on heikko, niin ei sitä mikään DVBViewer taio paremmaksi. Kyllä systeemissä jotain mättää, jos oikealla antennilla ei tule kuvaa pöytäkoneessa ja toisessa taas tulee.

    Kai W7 tunnistaa USB 2 laitteeksi. Jos data liikkuu USB 1 nopeudella niin ei tule hyvää kuvaa. Joku PC:n kortti aiheuttaa häiriöitä.... Ajurit - ovatko ne oikeasti 64 bit vai ajetaanko jonkun emuloinnin päällä. Jos useampi tikku ollut koneessa niin niiden ajurit voivat sotkea. Luulen että enempi joku mystimen USB juttu.. Kaikki ajurit pois ja luetaan ohje pitääkö ne asentaa tikku koneessa vai ei. Ja jatkossa käytetään samaa reikää :)

    Itse katselen ihan ilmaisella VLC:llä TV:tä. Siinä alkaa olla jo näytönohjaimen rautapurku kunnossa teräpiirrolla. Vanhempi versio on kyllä monessa systeemissä vielä "vakaampi". Harmi kun Windowssille ei ole dvb-tools pakettia.. Sillä skannaa kanavat, katsoo signaalin, ym... Ei TV kortti ole ihmeellinen laite. Kyllä siihen pääsee kiinni ihan selaimellakin (tai siihen softaan joka striimaa kuvaa). Väliaikainen ratkaisu on, että pistät TV-tikun kiinni koneeseen jossa toimii ja jaat kuvaa muille koneille. Jos kotona langaton verkko niin on ihan kätevää. Vaikka kännyllä katselisi.
     
  21. Sakarias

    Sakarias Active member

    Liittynyt:
    26.10.2004
    Viestejä:
    1,806
    Kiitokset:
    12
    Pisteet:
    68
    Mitä toiminnallisuutta Ubuntussa ei ollut? Off topic... mutta kiinnostaa. Minulla on tuossa yksi kone mitä en saa ACPI:llä heräämään ja sammumaan talletusten tahtiin.. Jos saisi Windowssin siihen kuntoon että herää ja sammuu omia aikojaan. Voi hallita etänä (päivitykset ja ajastukset), saa kaikki virustutka, päivitys ym automaatit pois päältä. Ei leffaa voi katsoa jos tulee ilmoituksia päivitä acrobat.., päivitä java, päivitä... tee tätä... päivitys asennettu käynnistä uudestaan... asennetaan päivityksiä odota...tietokone pitää käynnistää uudestaan.. tapahtui odottamaton sovellusvirhe... tämä ajuri pitää ottaa pois käytöstä... ajuri ei enää yhteensopiva päivityksen kanssa....kone pitää käynnstää uudestaan ja ties mitä syitä miksi en halua käyttää Windowssia leffojen katseluun tai TV-ohjelmien katseluun...
     

Jaa tämä sivu