1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Heikko signaali 64-bittisessä käyttöjärjestelmässä

Viestiketju Keskustelua PC:n digikorteista -osiossa. Ketjun avasi xbkrypt0n 01.07.2012.

  1. xbkrypt0n

    xbkrypt0n Active member

    Liittynyt:
    16.06.2010
    Viestejä:
    3,154
    Kiitokset:
    120
    Pisteet:
    73
    Signaalin taso tai laatu on erittäin heikko käytettäessä USB-vastaanottimia (DVB-T) 64-bittisessä (Windows 7) käyttöjärjestelmässä.

    Ajattelin tökätä USB-virittimen pöytäkoneeseen kiinni ja käyttää konetta Media Centterinä jossa olisi myös TV, mutta signaalin taso on erittäin heikko eikä telkkaria voi käytännössä katsella. Saman virittimen jos tökkää kiinni läppäriin jossa 32-bittinen käyttöjärjestelmä, signaalin laatu on siinä erinomainen. Testasin myös toisella virittimellä ja sama ongelma tuli siinäkin vastaan. Ideoita?

    Toinen testaamistani virittimistä on Hauppauge WinTV Nova-T. Kokeiltu on sekä pienellä pöytäantennilla, että ihan oikealla TV-antennilla. Molemmilla signaalin taso on erittäin heikko sekä Media Centterissä, että myös virittimien mukana tulevilla ohjelmilla tarkasteltuna.
     
    Viimeksi muokattu: 01.07.2012
  2.  
  3. jjabi

    jjabi Regular member

    Liittynyt:
    25.09.2010
    Viestejä:
    694
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Oletko koittanut ajaa ohjelmaa yhteensopivuus tilassa, eli esim XP tai Vista optioilla?
     
  4. Tuksu82

    Tuksu82 Active member

    Liittynyt:
    20.02.2006
    Viestejä:
    1,485
    Kiitokset:
    19
    Pisteet:
    68
    Kyllä veikkaisin että ongelma on enemmän jossain muualla esim. ajureissa, kun windowsin bittisyydessä.
     
  5. xbkrypt0n

    xbkrypt0n Active member

    Liittynyt:
    16.06.2010
    Viestejä:
    3,154
    Kiitokset:
    120
    Pisteet:
    73
    Kyllä. Ei vaikuttanut signaaliin. Googlea tietysti kokeilin heti ensimmäisenä ja siellä se yleinen ohje on, että vaihda viritin, se on rikki. Vika ilmeisesti on joko ajureissa, ohjelmissa tai sitten tässä on jotain todella mystistä.

    EDIT: Ja ajureita on kokeiltu kaikki mahdolliset virallisista WHQL ajureista beta-ajureihin.

    Taidan vaan hylätä koko USB-virittimen ja pistän tuon läppäriin ja linuxin kautta käyttelen verkon yli tai jotain vastaavaa viritelmää.
     
    Viimeksi muokattu: 06.07.2012
  6. Sakarias

    Sakarias Active member

    Liittynyt:
    26.10.2004
    Viestejä:
    1,806
    Kiitokset:
    12
    Pisteet:
    68
    Oletko koettanut USB-jatkojohtoa. Jos koneesta tulee häiriöitä. Antennin signaali on joskus mystinen. Itse sain kuvan kun hain parempaa kaapelia, kun marketin piuhalla ei tullut hyvää kuvaa. Linux tarjoaa hyviä ja vakaita ohjelmia TV-ohjelmien katseluun ja tallentamiseen. Yksi tärkein syy miksi vaihdoin systeemiä. TV-kortti ei vaan toiminut Windows-systeemissä, mutta Linuxilla kuin se vessa... ilman mitään ajureita kun tuki oli valmiina kernelissä. Ihmeellistä. HD kanavatkin näkyy vaikka valmistajan mukaan ei käy eli ajureista puuttuu kodekit.
     
  7. xbkrypt0n

    xbkrypt0n Active member

    Liittynyt:
    16.06.2010
    Viestejä:
    3,154
    Kiitokset:
    120
    Pisteet:
    73
    Olen koettanut jatkojohdolla. Melkein ensimmäisenä (2xUSB -> 1xUSB), siltä varalta ettei viritin saa tarpeeksi virtaa. Tämä ei kuitenkaan auta ja jos vaihdan käyttöjärjestelmän 32-bittiseen, viritin toimii normaalisti.

    Virittimen täytyy olla yhteensopiva signaalin kanssa ja katseluohjelmiston täytyy ymmärtää lähettimen dataa. Ei ole kyse koodekeista ajureissa. Virittimen rauta määrää mitä voidaan ottaa vastaan.
     
  8. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,758
    Kiitokset:
    765
    Pisteet:
    193
    Itselläni toimii win7 64bit Hauppaugen Win TV Nova-T Stick ja PCI-kortti Hauppauge HVR 1100 DVBViewer Pro katseluohjelmalla hyvin. Tuo tikku toimii hyvin myös läppärin 32bit käyttiksellä samalla katseluohjelmalla.

    En usko, että käyttöjärjestelmän bittisyydellä on mitään tekemistä ongelman kanssa.
    Tärkeintä hakea Hauppaugen saksan sivulta löytyvät tuotteen oikeat ajurit: http://www.hauppauge.de/site/support/support_support.html

    DVBViewer Pro on varmaan paras ja monipuolisin katseluohjelma mitä on tehty ja hinta on 15€. Tässä linkki sinne: http://www.dvbviewer.com/fi/index.php?page=ordering

    Täytyy kyllä myöntää, että Windowsin Media Centerillä en itsekään ole saanut noita toimimaan kunnolla, joten olisiko vika siinä.
    En ole ihan varma, mutta jostain on jäänyt mieleen, että 64bit Win Media Centerin kanssa oli jotain yhteensopimattomuutta ainakin jossakin vaiheessa.
     
  9. Sakarias

    Sakarias Active member

    Liittynyt:
    26.10.2004
    Viestejä:
    1,806
    Kiitokset:
    12
    Pisteet:
    68
    Virittimiä on erilaisia. Sellaisia joissa on rautapurku kuvalle ja sellaisia joiden kuva puretaan ajureilla. Näin olen ymmärtänyt. Tässä kun YLE muutti fonttejaan piti softaa päivitellä. Kyllähän TV-kortista saa ulos vaikka koko muksin, mistä sitten voi kaivella haluamansa ulos. Ja teräväpiiron purkaminen vaatii sen tuplaytimen eli käytännössä 64 bittisen systeemin.

    Windowsin Media Centeriä en ole kokeillut aikoihin. Kai siinä jonkinlainen tuki kaapelikanaville jo on. Viimeksi kun kokeilin totesin, että tällä ei TV:tä katsota ja systeemi vaihtoon.
     
  10. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,758
    Kiitokset:
    765
    Pisteet:
    193
    TV-laitteet tietokoneelle toimivat BDA-ajureilla (Broadcast Driver Architecture). Enkä ole törmännyt laitteeseen, jossa ei olisi BDA-ajuria ja enkä myös noihin rautapurkujuttuihin. http://en.wikipedia.org/wiki/Broadcast_Driver_Architecture

    Moni luopuu niiden käytöstä siksi, koska lähes kaikkiem laitteiden kanssa tulee täysin ala-arvoinen katseluohjelma. Kaikki tikut ja kortit ovat minulla toimineen hyvin, kun vaan löytää kullekin oikean BDA-ajurin.

    Itse en ole havainnut mitään muutosta tuossa edellä mainitussa YLE:n muutoksessa, en ole päivittänyt katseuohjelmaa, enkä ajureita sen takia.

    Ps. lisättäköön, että olen Windows käyttäjä. Olen kokeillut noita myös ubuntussa, mutta se on paljon rajallisempi, kun kaikkia kolmansien osapuolien ajureita ei ole saatavissa ja sen omat yleiset eivät toimi kaikilla laitteilla.
     
    Viimeksi muokattu: 17.07.2012
  11. xbkrypt0n

    xbkrypt0n Active member

    Liittynyt:
    16.06.2010
    Viestejä:
    3,154
    Kiitokset:
    120
    Pisteet:
    73
    "No hardware available" tai "Ei laitteita käytettävissä" sanoo vain tuo DVBViewer molemmille vastaanottimilleni. Ongelma saattaa olla tässä se, että nuo ohjelmat ovat tehty... noh, hemmetin huonosti. Yleensä ohjelmat vain olettavat, että laite on käytettävissä eikä sitä kukaan muu käytä. Jostain syystä kuitenkin esim. PowerDVD ja muut ohjelmat tykkäävät alkaa käyttämään laitteita välittömästi kun ne tulevat saataville vaikkeivät ne niillä mitään voisi tehdä. Pitäisi siis nyt löytää ohjelma joka poistaa kaikkien muiden ohjelmien käyttöoikeudet noihin laitteisiin tai yleensä näyttää mitkä ohjelmat kyseistä LAITETTA käyttävät, että ne voisi joko poistaa käytöstä tai poistaa kokonaan koneesta.


    EDIT: Samanlaista "ei käytettävissä" -tyylistä ongelmaa tulee joskus esim. DVD-asemaa käytettäessä kun sitä ei saa jollekin poltto-ohjelmalle tai muulle softalle lukittua.
     
    Viimeksi muokattu: 17.07.2012
  12. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,758
    Kiitokset:
    765
    Pisteet:
    193
    DVBViewerillä "No hardware available", että et ole ohjelmalla etsinyt vielä laitetta. Ohjelma ei tunnista laitettasi ollenkaan tuo virheviestin mukaan.

    Tarkista DVBViwer asetuksista, että olet suorittanut laitehaun ja että laite on löydetty.
    Asetukset -> Valinnat -> Laitteet -> Hae laitteita.
    Laiteboksissa pitää näkyä laitteen ajurin nimi.

    Jos tuo ei auta, tarkista varmuudeksi, että sinulla todella on oikea ajuri käytössä. http://www.hauppauge.de/site/support/support_support.html
     
    Viimeksi muokattu: 17.07.2012
  13. xbkrypt0n

    xbkrypt0n Active member

    Liittynyt:
    16.06.2010
    Viestejä:
    3,154
    Kiitokset:
    120
    Pisteet:
    73
    Molemmat näkyvät siellä listalla. Vastaanottimien hakeminen suoritetaan jo asennusvaiheessa. Voin poistaa vastaanottimen ja se ilmestyy sinne takaisin jos haen laitteita.
     
  14. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,758
    Kiitokset:
    765
    Pisteet:
    193
    "No hardware available" tarkoittaa kuitenkin, että DVBViewer ei saa käyttöönsä toimivaa laitetta. Voitko laittaa tänne laitteiden tarkan nimen ja tyypin.
     
  15. xbkrypt0n

    xbkrypt0n Active member

    Liittynyt:
    16.06.2010
    Viestejä:
    3,154
    Kiitokset:
    120
    Pisteet:
    73
    Hauppauge Win-TV Nova-T, todennäköisesti sama mikä tuossa sigussasi.
     
  16. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,758
    Kiitokset:
    765
    Pisteet:
    193
    Noita WinTV-NOVA-T-Stick malleja on useita erilaisia.
    Kannattaa katsoa tarkasti tuon yllä olevan linkin vaihtoehdot, se näyttää valitessa aina kuvan laitteesta.
    Minusta tuon WinTV v7 Version 2.5d:n pitäisi kyllä sisältää kaikkien noiden laitteiden ajurit.
    Minulla Laitehallinta näyttää, että tuo tikku on: Hauppauge WinTV-NOVA-T-Stick (70xxx)

    Hauppaugen ohjelmistossa on oma ohjelman poistosysteemi, kun asennat uutta, poista ensin vanha asennus.

    Vikaa pitää varmaan alkaa etsiä muualta jos tällä ei selviä.

    PS. Heikko signaali ei tuota ilmoitusta saa aikaan, vaan kertoo sitä, että ei löydä ko. laitetta.
    PPS. Mikä DVBViewer Pro versio sinulla on?
     
    Viimeksi muokattu: 17.07.2012
  17. welmar

    welmar Regular member

    Liittynyt:
    10.06.2007
    Viestejä:
    103
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Jos laitetta ei löydy tai sitä ei voi ottaa käyttöön niin ongelma on siinä että sitä ei ole, ajurit puuttuu, firmware puuttuu(tuskin ongelma wintoosassa) ja todenäköisin syy on se että jokin muu ohjelma varaa digitikun.
     
  18. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,758
    Kiitokset:
    765
    Pisteet:
    193
    Tuo on totta, jostain on jäänyt mieleen, että Media Center saattaa varata laitteen, vaikka katselu sillä olisi jo lopetettu. Firmware-päivityksiä noihin laitteisiin ei taida olla tai ei ole ikinä tullut eteen.
    Ajuri on se, joka auttaa katseluohjelman tunnistamaan laitteen. Jos laite ei löydy, saattaa ongelmana olla myös viallinen USB-johto.
     
    Viimeksi muokattu: 18.07.2012
  19. Sakarias

    Sakarias Active member

    Liittynyt:
    26.10.2004
    Viestejä:
    1,806
    Kiitokset:
    12
    Pisteet:
    68
    Itsellä aika puhdas Windows 7 (64) asennus. Piruuttani latasin Terratekin ajurit ja kokeilin Media Centeriä. Ja ei toiminut. Ei löytänyt kanavia... Media Center tai vastaava voi varata laitteen. Varsinkin jos on ajastus päällä.

    Koneessa on dual-boot ja Linux hoitelee TV-tallennukset. Eikä ole ikinä kaatunut. Toki kaikki TV-kortit ja tikut eivät toimi, mutta aika monille löytyy tuki suoraan kernelistä, jolloin ei tarvitse asentaa mitään.

    Windowsia olen käytellyt vähän multimedian toistoon, mutta luulisi että tämänpäivän systeemi osaisi MPEG2 dataa kiskoa TV-kortista näkyville ilman murheita.
     
  20. xbkrypt0n

    xbkrypt0n Active member

    Liittynyt:
    16.06.2010
    Viestejä:
    3,154
    Kiitokset:
    120
    Pisteet:
    73
    Pistin tikun kiinni Dreamboxiin joka sitten striimailee kuvan PC:lle. Vaikka ajurit piti asennella telnetin kautta, niin paljon helpompi silti käyttää kun Winkkarin puolella :)
     
  21. Sakarias

    Sakarias Active member

    Liittynyt:
    26.10.2004
    Viestejä:
    1,806
    Kiitokset:
    12
    Pisteet:
    68
    Vaikka Linuxia pidetään vaikeana, niin TV-kuvan tallentaisessa ja eteenpäin striimaamisessa helpompi ja vakaampi kuin Windows. Ilmaisista VLC ja XBMC mainioita lähetyksen katseluun. Dreambox Linuxpohjaisena on kehitetty juuri satelliitti ja TV vastaanottoon. Windows taas toimisto ja pelikäyttöön.
     

Jaa tämä sivu