1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

HDV-kuvaa televisioon

Viestiketju Videokamera -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi reactor 12.07.2006.

 1. reactor

  reactor Member

  Liittynyt:
  09.10.2004
  Viestejä:
  18
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Minulla on Sony HDR-HC1 -digitaalikamera, joka siis nauhoittaa HDV-kuvaa miniDV-kasetille. Uudella teknologialla on aina varjopuolensa, joten mitenhän nämä videot saisi näkymään televisiossa. Minulla ei ole varsinaista hdv-televisiota, mutta videokamerasta saa ulos normaaliinkin televisioon signaalin - kasetin tyhjentämisen jälkeen katselu täytynee siis tapahtua koneen video-ulostulon kautta.

  Olettaisin, että tässä on vielä odotettava tulevia standardeja, jotka oikeasti tukevat High Definitionia. Katseleehan nuita koneelta, hyvältä näyttävät (ja interlacekin lähtee pois ffdshowlla) :)

  Pääpointti siis: Miten saada mpeg2-video näkymään televisiosta. DVD tuskin toimii. Tästä ehkä apua: http://img111.imageshack.us/my.php?image=gspothc15zm.png

  (Mitä ovat DAR ja FAR?)
   
 2.  
 3. Siku

  Siku Regular member

  Liittynyt:
  05.10.2002
  Viestejä:
  822
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Ainut vaihtoehto lienee resoluution supistaminen. ffdshow'lla voit skaalata resoluution pienemmäksi (esimerkiksi 720x576), jolloin normaali TV:kin ymmärtää videosignaalin päälle. DVD:llekin videon saa, kunhan vain skaalaa sen edellämainittuun resoluutioon. Kannattaa tosin säilyttää jossain jo kuvattu HD-video muokkaamattomana, niin voit myöhemmin hyödyntää niitä vielä. Harmittaa sitten, kun omistat HD:en kykenevän television, että olet skaalannut ja polttanut kaikki videot DVD:lle pienellä resoluutiolla.

  DAR == Display Aspect Ratio, eli se kuvasuhde, jolla video näytetään. FAR lienee sitten Filming Aspect Ratio (?), eli kuvasuhde jolla video on kuvattu. Jälkimmäisestä en ole täysin varma, mutta vahvasti näin epäilisin.
   
 4. reactor

  reactor Member

  Liittynyt:
  09.10.2004
  Viestejä:
  18
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Näin minäkin olen asian tulkinnut, ja en alkuperäisiä ole poistelemassa.

  Onhan tulevilla blu-ray ja hd-dvd-asemilla + hd-televisiolla mahdollista katsella kyseisiä videoita (ks. kuva)? Uusien standardien kanssa on aina hieman hukassa aluksi.

  Kiitos
   
 5. Siku

  Siku Regular member

  Liittynyt:
  05.10.2002
  Viestejä:
  822
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Toki. Sitä vartenhan noita HD-videokameroita on, että niitä voisi käyttää muiden HD-laitteiden kanssa. ;)
   

Jaa tämä sivu