1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Hauppauge WinTV-HVR-1100 DVB-T ja DVBviewer

Viestiketju Keskustelua PC:n digikorteista -osiossa. Ketjun avasi IlmoPJ 26.02.2007.

  1. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,758
    Kiitokset:
    765
    Pisteet:
    193
    Onkos muuten kukaan pannut merkille, että Hauppauge WinTV-HVR-1100 DVB-T ja DVBviewer yhdistelmällä on mahdollista tallentaa yhden ryppään eri kanavia samaan aikaan. Olen nauhoittanut 4-kanavan lähetystä samaan aikaan. Toimii sekä manuaalisesti, että ajastettuna.

    Voiskos joku selittää, mikä mahdollistaa monitallennukset samanaikaisesti, kun kortissa on ainoastaan yksi digiviritin.

    Olisi kivaa tietää toimiiko sama muiden valmistajien virittimillä ja viewereillä.

    Hauppaugen oma viewer WinTV2000 ei anna edes tallenuksen aikana edes vaihtaa kanavaa saman ohjelmaryppään sisässä, vie myös koneen resurssit.
     
  2.  
  3. hz81

    hz81 Member

    Liittynyt:
    01.02.2007
    Viestejä:
    27
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Itsellä Hauppauge WinTV Nova-T Stick ja hyvin onnistuu DVB Viewerillä vaikka kaikkien kanavien tallennus samasta nipusta. Käsittääkseni tuo riippuu ihan ohjelmasta, ei kortista. Ja tosiaan tuo WINTV2000 ei osaa moista tehdä ja on muutenkin todella surkea.
     
  4. bscd

    bscd Active member

    Liittynyt:
    02.03.2003
    Viestejä:
    1,947
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    Kanavathan on jaettu tuollaisiin kanavanippuihin (A,B,C), joista yhden taajuudelle yksivirittiminen digipoksi voi itsensä aina kerrallaan virittää. Kanavanipusta kaivetaan sitten ohjelmallisesti esiin se haluttu kanava ja heitetään ruudulle/tallennetaan.

    Kehittyneemmät tietokonesoftat (ja tallentavat digiboksit) osaavatkin käsitellä samasta nipusta löytyviä kanavia samanaikaisesti, jolloin voidaan juuri esimerkiksi tallentaa yhdellä virittimellä vaikkapa neljää kanavaa. Tietysti tehoa ja levytilaa tarvitaan aina sitä enemmän, mitä enemmän tallennettavia kanavia on.
     
    Viimeksi muokattu: 27.02.2007
  5. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,758
    Kiitokset:
    765
    Pisteet:
    193
    Tänään kokeilin tallentaa DVBv:llä 5-ohjelmaa saman aikaisesti. Tämä tallennus vei prosessoritehoja n. 38%, kun taas WinTV2000 vei yhden ohjelman tallennuksessa 80% tehoista.
    Että on ohjelmilla eroja.
     
  6. jurristi

    jurristi Member

    Liittynyt:
    27.08.2004
    Viestejä:
    38
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Millaiset ajurit teillä? Asensin kortin mukana tulleet ajurit ja ohjelmistot, kaikki toimi ihan kohtalaisesti. Sitten päätin näiden rohkaisevien viestien perusteella käydä virittämään uutta ajuria Hauppaugen kotisivulta ja asensin DVBviewerin niin jo alkoi tulla kaikenlaisia virheilmoituksia. Olen poistanut asennukset ja asentanut alkuperäiset uudelleen, mutta enää ei toimi nekään. Mm digikanavien haun kohdalla WinTV2000 kaatuu, joten vain analogiset toimii. Eli mistä olette ladanneet uudet toimivat ajurit?
     
  7. Miitti

    Miitti Regular member

    Liittynyt:
    12.02.2005
    Viestejä:
    1,610
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
  8. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,758
    Kiitokset:
    765
    Pisteet:
    193
    jurristi tee seuraavasti:
    Ohjauspaneeli ->Lisää/Poista -> Kaikki Hauppaugen ohjelmat
    Aja Hauppaugen asennuspaketista "hcwclear", valitse kaikki Hauppaugen osat, tämä poistaa vanhat ajurit ja ohjelmat.
    Boottaa kone, niin käynnistyessään sen pitäisi tunnistaa Hauppaugen kortin ja alkaa ajurien asennuksen. Ohjaa etsimään ajureita uudesta softasta, Driver hakemistosta.

    Asenna tämän jälkeen DVBViewer. Asennuksen lopussa tulee ikkuna jonka avulla voit tehdä DVB:n alkuasennuksen. Tämä kytkee ohjelman toimimaan hauppaugen BDA-ajureilla.

    Näin ohjelman pitäisi toimia. Näin toimii ainakin XP:ssä. Jos sulla ei toimi näin, ota support-sivulta pikakäynnistysohje, siellä on ohjeet eri Windows käyttöjärjestelmille.

    Oleellista on että ajat hcwclear'n ennen uudelleen asennusta.

    Tämän jälkeen laita kaukosäädin toimimaan, kerro jos tarvitset ohjeita.

    PS. Versio 3,3c tuki on ainoastaan Windows XP Home/Pro/MCE 2005 versioille support sivun mukaan.

    Miitti olen tehnyt ne tallekset ohjelman päällä ollessa. En ole kokeillut Recorder Service:a
     
    Viimeksi muokattu: 05.03.2007
  9. Miitti

    Miitti Regular member

    Liittynyt:
    12.02.2005
    Viestejä:
    1,610
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Kannattaa testiä viel Recorder Servicellä, vie vähemmän resursseja kun ei tarvitse pitää Vieweriä päällä.
     
  10. jurristi

    jurristi Member

    Liittynyt:
    27.08.2004
    Viestejä:
    38
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Kiitos neuvoista, nyt toimii. Ja todellakin tallentaa useaa kanavaa samaan aikaan! Sähellyksestä jäi jäljelle Windowsin käynnistyessä ilmaantuva virheilmoitus "Media Center Receiver Service" on havainnut ongelman ja täytyy sulkea. Pitää tutkia asiaa...
     
  11. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,758
    Kiitokset:
    765
    Pisteet:
    193
    Toimii Recorder Servicellä Kokeilin 5:n ohjelman nauhoittamista eikä todella vie paljon resursseja. Todella hyvä tämä DVBViever.
     
  12. Derrec

    Derrec Member

    Liittynyt:
    04.02.2007
    Viestejä:
    27
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Eli itselläni on samanmoinen yhdistelmä. Asensin hölmönä aluksi sen WINTV2000 softan. Nyt hommasin itelleni tuon DVBViewerin ja sensin sen vaan tuohon "päälle", niin se ei löydä mitään kanavia. Pitääkö minun toimia edellä mainittujen IlmoPJ:n ohjeiden mukaan vai kuin? Luulisi kait ohjelman edes jonkun kanavan löytävän.
     
  13. SF100

    SF100 Regular member

    Liittynyt:
    11.09.2003
    Viestejä:
    278
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
  14. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,758
    Kiitokset:
    765
    Pisteet:
    193
    Ei se haittaa, Hauppaugen oman ohjelman voi hyvin jättää sinne, ei se haittaa DVBVuewerin toimintaa,
     
  15. tevix

    tevix Guest

    Hauppauge WinTV Nova-t DVB-T + Kaffeine/Debian. Nauhoitin juuri YLE:n viittä kanavaa yhtäaikaa. Hyvin onnistu. Kiitti nauhoitus vinkistä.
     
  16. TuukkaZ

    TuukkaZ Guest

    Toimiiko noi otsikossa mainitut eli Hauppauge WinTV-HVR-1100 DVB-T ja DVBviewer windows vistassa? 32-bittisessä versiossa? :)
     
  17. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,758
    Kiitokset:
    765
    Pisteet:
    193
    Hauppauge.uk:n sivulla on uudet driverit "cd-digital-34", XP/Vistaa varten. Uudet ajurit toimivat XP:n ja DVBViewerin kanssa.
    Vistaa en ole päässyt vielä kokeilemaan. Miksi ne eivät toimisi, kun ajurit ovat valmiina ja 32-bittisen kanssa varmasti toimivat uskoakseni varmemmin.

    edit: driver löytyy: http://www.hauppauge.co.uk/pages/support/support_new_xpvista.html sivulla on myös asennusohje Vistalle.
    DVBViewerin kanssa et tarvitse muuta kuin driverit.
     
    Viimeksi muokattu: 31.03.2007
  18. BlueRoan

    BlueRoan Member

    Liittynyt:
    29.12.2006
    Viestejä:
    23
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Nostan vähän aihetta.

    Mikäs mulla mättää, kun kuvaa ei näy kunnolla, vain sellaista sinipunaista poikittais/pystyraitaa koko kuva?
     

Jaa tämä sivu