1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys Hardwariumin toimitusajat

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi suomi_peli_poika 06.07.2016.

 1. Metsälaama

  Metsälaama Regular member

  Liittynyt:
  09.05.2016
  Viestejä:
  209
  Kiitokset:
  47
  Pisteet:
  28
  Hohhoijaa. :rolleyes: En edelleenkään tajua mikä rick79:llä on niin verisesti tuota minun Mindfactory-teoriaani vastaan. Kyse siis tästä ketjusta jos jotakuta kiinnostaa: http://keskustelu.afterdawn.com/threads/kiertävätkö-mindfactory-ja-monet-muut-veroja.762139/. Kuten sielläkin totesin niin en nyt ole varma että he ovat edes tietoisia tästä (mahdollisesta) rikkeestään, mutta mielestäni kaikki viittaa siihen ettei Mindfactory ole rekisteröitynyt Suomessa verovelvolliseksi kuten heidän äärimmäisen todennäköisesti pitäisi, ja siten kiertävät veroja Saksan pienemmän ALV:n avustuksella.

  Luovutin kyllä jo sen asian suhteen että aiheesta saisi tällä foorumilla jotain järkevää keskustelua aikaiseksi, mutta en kyllä suostu sieltä mitään paketteja porukalle vinkkaamaan ennen kuin Mindfactory vastaa edes jotain (tässä vaiheessa jo melko lukuisiin) sähköposteihini asiasta. Mielestäni se jo kertoo jotain potentiaalisesta syyllisyydestä jos eivät selitä mitä olen mahdollisesti missannut tai ymmärtänyt väärin. Jos jollakin on keskusteluun jotain vähän rakentavampaa viestiä niin jatkaisin kyllä mielelläni pohdintaa, varsin mielenkiintoinen aihe mielestäni, mutta ehkä nyt ei tässä ketjussa myöskään jatketa siitä enempää.

  Ikävä juttu kyllä tuo Hardwariumin TJ:n tapaus, mutta näin itsekin (hetkellisesti eläköityneenä) yrittäjänä tavallaan ymmärrän kaveria kun ala on mitä ilmeisimmin kilpailtu ja uuden tekijän pitää ottaa kaikki keinot käyttöön että saa itselleen siivun markkinoista. Olisi kyllä voinut melko pienellä vaivalla peittää jälkensä vähän paremmin. :D

  Vaikka tuosta luinkin jo silloin alkuvuodesta asian tultua ilmi niin omiin ostopäätöksiin tai suositteluihin ei ole vaikuttanut siitä syystä, että vaikka kävikin harrastamassa vähän sissimarkkinointia niin ei kuitenkaan sinänsä kusettanut ketään, vaan paketit olivat ihan samaa mitä muutkin foorumilaiset suosittelevat. Ei ollut siis esim. paskapowereita tuputettu ihmisille, mikä on valitettavan yleistä alan puljuissa.

  Onhan se nyt väärin ettei kertonut kytköksistään suosittelemaansa puljuun, mutta toisaalta pahoitteli myös tekojaan varsin asiallisesti Muron puolella. Silti siellä jotkut käyttäjät tarttuivat vain "loukattuun luottamukseensa" sen sijaan, että olisivat miettineet juurikin esim. Jimmssin motiiveja tapauksen taustalla. Olivat kuitenkin melkoista salapoliisityötä tehneet saadakseen pienen firman loukkoon, eli taitaa noin edullinen kilpailija vähän pelottaa vaikka toimitusajat välillä venyisivätkin. Tai sitten siellä kävi todella pahasti jonkun miehisyyden päälle kun TJ oli ihan oikeutetusti vähän antanut mielipidettä mm. Jimmssin asiakkaalle tarjoaman 6600K + 750 Ti -pelikonepaketin järkevyydestä.. :cool:

  Pahoittelut että nyt taas "puolustin Hardwariumia rystyset valkoisina", itsellä on tapana tykästyä hyviin/sympaattisiin firmoihin ja tarvittaessa myös puolustaa heitä jos jotain ihan skeidaa aletaan selittämään. Suomalainen työ ja yrittäjyys kunniaan ja sitä rataa + tällä hetkellä on myös ehkä vähän liikaa vapaa-aikaa kun katsoo näitä viestien pituuksia. Onneksi en koskaan tykästynyt Appleen ja toivotaan nyt ettei Hardwarium mitään enempää ala mokailemaan etten näytä myöhemmin ihan pelleltä. Ehkä pitää tarjoutua sinne nuoren yrittäjän mentoriksi niin saadaan näitä kytköksiä ja sidonnaisuuksia aikaan.. ;)
   
 2.  
 3. rick79

  rick79 Senior member

  Liittynyt:
  15.02.2009
  Viestejä:
  5,123
  Kiitokset:
  546
  Pisteet:
  173
  Sitten jos hardwarium tekee Silentrigit niin mitäköhän tapahtuu takuille? Miten pitkälle ja millä kustannuksella saa lähetellä vehkeitään jokka on rikki. Mun mielestä (tällä hetkellä) Hardwarium on uusi tulokas jonka omistajan käytösmalli ei ainakaan mua oo vakuuttanu.
   
 4. Metsälaama

  Metsälaama Regular member

  Liittynyt:
  09.05.2016
  Viestejä:
  209
  Kiitokset:
  47
  Pisteet:
  28
  Kyllähän takuut toimii valmistajien kautta jos kauppa menee nurin. Itselläkin on jopa kaksi aikoinaan SilentRigistä ostettua osaa levinnyt, ja sekä Rosewillin että Gigabyten takuut pelittivät näiden kohdalla hyvin. Tosin postikulut heidän suuntaansa piti maksaa itse, mutta korvauksena tästä Gigabyteltä tuli uudempi ja huomattavasti arvokkaampi näyttis tilalle. :)

  EDIT: Tarkennuksena vielä että näiltä merkeiltä löytyi takuuhuollot Euroopasta, kuten löytyy tietääkseni myös käytännössä kaikille markkinoilla oleville merkeille tai ainakin niille, joita Suomesta/Saksasta saa ostettua. Monesti valmistajien yksiköt tai heidän kanssaan toimivat huoltofirmat/tukut ovat Saksassa tai Hollannissa. Kyllä tuollaisessa tapauksessa joutuu ehkä 20-30 euroa pulittamaan paketista riippuen.

  Gigabyteltä tarjosivat myös sellaista vaihtoehtoa, että olisin hoitanut asian heidän Suomen tukkurinsa kautta, mutta ajattelin että menee varmasti nopeammin suoraan valmistajalta ja maksoin sitten extraa postikulujen muodossa.
   
  Viimeksi muokattu: 09.07.2016
 5. rick79

  rick79 Senior member

  Liittynyt:
  15.02.2009
  Viestejä:
  5,123
  Kiitokset:
  546
  Pisteet:
  173
  Tuota just tarkotin. Jos ostan Jimms:ltä näyttiksen ja se hajoo niin pistän sen takas sinne ja saan uuden tilalle. Jos ostan sen firmalta joka menee nurin, joudun etsimään osoitteet, olemaan yhteydessä, maksamaan kustit, odottelemaan... Toisaalta jos tilaan saksasta niin otan tietoisen riskin että takuut on sitten muualle.
   
 6. Metsälaama

  Metsälaama Regular member

  Liittynyt:
  09.05.2016
  Viestejä:
  209
  Kiitokset:
  47
  Pisteet:
  28
  No voi herranjestas, ei Jimms mikään koskematon ylijumala ole. On sitä isompiakin firmoja mennyt konkkaan alta aikayksikön. Tietenkin uudemmalla ja pienemmällä toimijalla todennäköisyys mennä nurin on isompi, mutta sellaisista itsestäänselvyyksistä lienee turha edes keskustella. Ja kuten todettua niin ei näistä pienistä ikinä kasva isoja jos niitä ei tueta, ja silloin hinnat pysyy korkealla - pätee kaikilla markkinoilla.

  Jos tykkäät maksaa ylimääräistä tuollaisesta mielenrauhan lisäyksestä niin siitä vaan. Niillä menetetyillä säästöillä vaan usein lähettelee jo monta osaa kauemmaskin takuuseen. Ai niin, silloinhan et joudu etsimään osoitetta, olemaan yhteydessä ja odottelemaan kun ostat Jimmssiltä, eiku--.
   
 7. rick79

  rick79 Senior member

  Liittynyt:
  15.02.2009
  Viestejä:
  5,123
  Kiitokset:
  546
  Pisteet:
  173
  No jos et tajunnu niin Jimms oli esimerkki..
   
 8. Metsälaama

  Metsälaama Regular member

  Liittynyt:
  09.05.2016
  Viestejä:
  209
  Kiitokset:
  47
  Pisteet:
  28
  Onko sillä jotain väliä? Kuten sanottua, mikä tahansa firma voi mennä konkkaan. Aikoinaan Silent Rigin konkurssi (ainakin heidän selityksensä mukaan) johtui muistaakseni siitä, että heidän käyttämänsä saksalainen tukkuri meni konkkaan. Saattoi olla kyseessä "vähän" jotain Suomen IT-nettikauppoja isompi firma. Paskaa duunia tosin Silent Rigin puolesta kun pistivät kaikki munat yhteen koriin.
   
 9. rick79

  rick79 Senior member

  Liittynyt:
  15.02.2009
  Viestejä:
  5,123
  Kiitokset:
  546
  Pisteet:
  173
  Näyttää sillä olevan

   
 10. rooppi

  rooppi Member

  Liittynyt:
  10.03.2012
  Viestejä:
  37
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Kun tilasin osat Hardwariumista eikä niitä kuulunut ja olin yhteydessä sinne, niin sain kohtuulisen hyvityksen sitä että toimitusaika ei pitänyt paikkansa.
   

Jaa tämä sivu