1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys Halpa kannettava veljentytölle

Viestiketju Uutta kannettavaa ostamassa -osiossa. Ketjun avasi Mika444 01.09.2018.

  1. Mika444

    Mika444 Newbie

    Liittynyt:
    26.12.2017
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Hankinnassa 12 v veljentytölle kannettava. Pääkäyttö Netflix, Yle areena ja Sims 4:n pitää kuulemma pyöriä :) Löytyykö suomalaisista kaupoista max.350 eurolla konetta, joka vastaisi näihin vaatimuksiin?

    Mikä on budjettisi? Max 350 euroa (jos halvemmalla saa, hyvä)

    Näytön koko ja laatu 15 tuumaa (ei ehdoton)

    Mikä on kannettavan pääasiallinen käyttötarkoitus ja mihin muuhun sen tulee soveltua? Kts. alku

    Aiotko pelata kannettavallasi? Vähän

    ”Kannettava vai raahattava”? ?

    Millainen akkukesto tarvitaan? Mahdollisimman pitkä plussaa

    Millainen ja minkä kokoinen kiintolevy? Ei tarvitse olla kovinkaan suuri

    Tarvitsetko sisäisen optisen aseman? Simsin saa kaiketi ladattua esim. Steamin kautta, joten ei tarvetta

    Onko sinulla suosikkimerkkejä tai merkkejä, joita haluat välttää? Kuulemma värikäs olisi hyvä :D
     
  2.  
  3. lanimies

    lanimies Regular member

    Liittynyt:
    24.01.2017
    Viestejä:
    166
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
  4. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,358
    Kiitokset:
    877
    Pisteet:
    193
    Valitettavasti yhtälö näyttää aika ratkaisemattomalta - vaaditut ominaisuudet ja hinta eivät oikein kohtaa. Ainoa löytämäni, mikä edes vähän vastaisi haettua, on tällainen, joka tarjoushintaisenakin ylittää budjetin:
    https://www.gigantti.fi/product/tie...XGY9ED003/acer-aspire-3-15-6-kannettava-musta
    Lisäksi minun on pakko todeta, että en tunne noita uusia AMD:n suorittimia. (Vanhoista tiesin vain, että niitä on syytä välttää). Paperilla Ryzen 3 2200U:n ja Vega 3:n arvot näyttävät sellaisilta, että Sims 4 voisi pyöriä jopa medium-asetuksin. Mutta tämä siis varauksin, enkä mitenkään pysty asiaa tarkistamaan.

    Muoks. lanimies ehti jo vastaamaan sillä aikaa kun minä etsin tietoja tuosta Ryzenistä.
     
    lanimies kiitti tästä.
  5. KBH5050

    KBH5050 Regular member

    Liittynyt:
    26.12.2006
    Viestejä:
    252
    Kiitokset:
    11
    Pisteet:
    28
    Ei aivan surkea kuitenkaan tuo esittämäsi laite prosessoriltaan, mikäli passmarkkin on vähänkään luottamista.
    https://bit.ly/2OHDh9G
     
  6. Mika444

    Mika444 Newbie

    Liittynyt:
    26.12.2017
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kiitos vastauksista. Jos mukaan otetaan Komplett, löytyykö sieltä mitään varteenotettavaa? Itse melko pihalla kannettavista.
     
  7. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,358
    Kiitokset:
    877
    Pisteet:
    193
  8. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,332
    Kiitokset:
    3,636
    Pisteet:
    223
    Prossuja voi suoraan verrata Intelin vehkeisiin samalla ydinmäärällä ja kelloilla. Tasoissa ovat. Ryzen vaan vie vähemmän virtaa joten ehkä se joskus jopa käyttää turbotaajuuksia, ainakin jos jäähdytykseen on vähääkään panostettu. Tuollaisen halppisläppärin kompastuskivenä se että näyttis tykkäisi nopeasta muistista kahdella palikalla, mutta kyllä tuolla ryysenillä silti simsiä pelaa paljon mieluummin kuin Komplettin vehkeellä.
     
  9. Mika444

    Mika444 Newbie

    Liittynyt:
    26.12.2017
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
  10. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,332
    Kiitokset:
    3,636
    Pisteet:
    223
    Mika444 kiitti tästä.
  11. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,358
    Kiitokset:
    877
    Pisteet:
    193
    Sims 4 pyörii tuollaisella koneella medium-asetuksin. Tämä on itse asiassa tehokkaampi kone suuremmalla SSD-levyllä kuin tuo aiemmin linkattu Acer. Itse asiassa tarjoushinta tuntuu niin halvalta, että mietityttää, onko tuossa jotain sellaista ongelmaa, mitä teknisistä tiedoista ei voi päätellä. Esimerkiksi riittämätön jäähdytys ei näkyisi teknisistä tiedoista, mutta aiheuttaisi sen, ettei läppäri käytännössä toimisikaan ilmoitettuja ominaisuuksia vastaavasti.

    Kun nyt vartavasten aloin googlaamaan haulla "ryzen 5 2500u sims 4" , löytyi tällainen tapaus:
    https://www.reddit.com/r/radeon/comments/7m41ti/hp_envy_x360_featuring_the_ryzen_2500u_first/
    Ks. ensimmäiset kommentit jutun lopussa. Kyseessä on siis HP Envy X360, jossa on sama suoritin. Kommentissa sanotaan, että Sims 4 ei olisi toiminutkaan ko. läppärillä.

    En tunne näitä peliasioita, mutta voisikohan syynä olla, että pelaamista oli yritetty liian korkein (ultra-) asetuksin? Microsoftin tuen tarjoama selitys "the computer doesn’t have good enough graphics drivers" tuntuu aika merkilliseltä. Olisi kiva kuulla peliasioista tietävien kommenttia.

    edittiä. Kirjoitin ja googlasin niin kauan, että wwallu ehti välillä myös vastaamaan.
     
    Mika444 kiitti tästä.
  12. Mika444

    Mika444 Newbie

    Liittynyt:
    26.12.2017
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kiitokset jälleen :)
    Peli on kuulemma jo hommattu cd:nä mikä hidastutti edellistä ostosta. Mutta saa kuulemma jollain koodilla toimimaan myös vaikka koneessa ei olisi cd-asemaa.
     
  13. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,358
    Kiitokset:
    877
    Pisteet:
    193
    Jos tarvetta tulee, niin läppäriin USB:llä liitettäviä CD/DVD-asemia saa parista-kolmestakympistä alkaen.
    https://www.verkkokauppa.com/fi/product/46276/htgrm/Fuj-tech-Burner-ulkoinen-Slim-DVD-RW-asema-musta
    https://www.verkkokauppa.com/fi/product/13305/fnngs/Buffalo-DVSM-PT58U2VB-ulkoinen-DVD-RW-asema
     
  14. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,332
    Kiitokset:
    3,636
    Pisteet:
    223
    Ikivanhat ajurit eivät tukeneet läppäri-vegaa kunnolla. Ei ole tullut seurattua amd:n ajureita vuosiin, mutta aika varmaa että tuo on korjattu.

    Edit: Ensimmäistä kertaa eläissäni katselin läppärille ajuria, ja olipahan tuskaisa kokemus. Ilmeisesti kuitenkin tuo https://www.acer.com/ac/en/EE/content/support-product/7540?b=1. Sentään vuoden verran uudempi kuin redditin hp:ssä. Ei varmaan ole enää ongelmia.
     
    Viimeksi muokattu: 28.09.2018
  15. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,358
    Kiitokset:
    877
    Pisteet:
    193
    Kyseessähän on vajaa vuosi sitten julkaistu suoritin ja siihen integroitu näytönohjain. Miten alle vuosi sitten julkaistussa upouusilla piireillä varustetussa HP:ssä voi olla jotkut "ikivanhat ajurit"? Nehän on päivätty marraskuussa 2017 eikä uudempia ole vieläkään. Acerin ajurin päiväys on puoli vuotta myöhäisempi, mutta sen verran uudempi on kyseinen läppärikin.

    Tämä meni vähän tällaiseksi OT-ihmettelyksi.
     
  16. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,332
    Kiitokset:
    3,636
    Pisteet:
    223
    Tuossa redditin 9 kuukautta vanhassa jutussa valittelee että käytössä on jo silloin ikivanhat ajurit, edelliseltä kesältä. Eli edellisen sukupolven näyttiksille kirjoitetut. Vähän sama asia kuin käyttäisi uusia 2000-sarjan näytönohjaimia 1000-sarjan ajureilla. Periaatteessa toimisi kyllä mutta ei ymmärrä mitään uusia ominaisuuksia, on paljon hitaampi eikä tartte ihmetellä vaikka kaikki pelit ei edes käynnistyisi.
     
  17. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,358
    Kiitokset:
    877
    Pisteet:
    193
    Yksinkertaisena ihmisenä ajattelin, että kun AMD julkaisi kannettaviin uudet Ryzen-suorittimet integroidulla Vega-grafiikalla, niin se samalla julkaisi myös ajurit tuolle Vega:lle. Näin ei nähtävästi ollutkaan,vaan ensimmäisissä Ryzen-läppäreissä käytettiin jotain vanhempia ajureita.
     
  18. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,332
    Kiitokset:
    3,636
    Pisteet:
    223
    Ilmeisesti. Amd:llä muutenkin usein huonoja ajureita laitteiden julkaisussa, mikä on sinänsä harmi sillä ensivaikutelma ratkaisee.

    No, koskaan ei muutenkaan kannata ostaa uusia tietokoneromppeita.
     

Jaa tämä sivu