1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Hakukenttä peittää sammutus -painikkeen? - Win 10

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi Jolensio 07.08.2019.

  1. Jolensio

    Jolensio Member

    Liittynyt:
    13.02.2018
    Viestejä:
    22
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Tuttavani tietokone on päivittyessään (ilmeisesti käyttöjärjestelmäpäivitys) saanut työpöydän alapalkin vasempaan reunaan hakukentän, joka peittää 'Käynnistys/Sammutus' -painikkeen.
    Kuinkahan tuon kentän saisi siirrettyä pois?
     
  2.  
  3. FiveBridges

    FiveBridges Senior member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    2,949
    Kiitokset:
    588
    Pisteet:
    123
    1.Käynnistys
    2.Asetukset
    3.Mukauttaminen
    4.Tehtäväpalkki
    5.Tehtäväpalkin sijainti näytössä.

    Tai sitten.
    Alapalkki --> hiiren oikealla clik --> tehtäväpalkin asetukset.
    Näyttö hiiren oikalla clik --> mukauta --> tehtäväpalkki
     
  4. Jolensio

    Jolensio Member

    Liittynyt:
    13.02.2018
    Viestejä:
    22
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Tuota 'Käynnistys' -ikonia ei siis näy alapalkissa, vaan sen tilalla on 'hakukenttä'.
    Mitä noissa asetuksisa pitäisi muuttaa?
     
  5. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,072
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    223
    Kokeile hiiren oikealla napilla alapalkista ottaa esiin Työkalurivit ja tutki siinä olevia vaihtoehtoja, onko niillä vaikutusta asiaan.

    Onko tuo kauan ollut niin vai onko nyt vasta muuttunut? Tuli vaan mieleen, olisiko järjestelmän palautuksesta mitään hyötyä jos muuten ei saa pois.
     
  6. Jolensio

    Jolensio Member

    Liittynyt:
    13.02.2018
    Viestejä:
    22
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Homma eteni kun 'Tehtäväpalkin asetuksissa' muutti 'Lukitse tehtäväpalkki' valintaan: Käytössä
    Käynnistä kuvake tuli näkyviin, joten koneen pystyy nyt sammuttamaan hallitusti.
    Hakukenttä on yhä alapalkissa, jossa se ei ole ollut aiemmin. Varmaan sen jollain asetuksella saisi pois.

    Käynnistettäessä näyttöön tulee teksti-ikkuna:
    Classic Start Menu
    Classic Shell needs to configure itself for the new operating system.
    (tuo tuli kai sen jälkeen kun 'Lukitse tehtäväpalkki' valittiin)

    ps. Tarjoan apua tuttavalleni puhelimen välityksellä, joten en itse pääse tekemään kokeiluja

    Historia:
    Vaiva oli alkanut viimeisen päivityksen jälkeen (alle viikko sitten).
    Kone oli ehdottanut kyseistä päivitystä suoritettavaksi jo jonkin aikaa, mutta tuttavani (epävarma kun on päivitysten suhteen) oli aina vastannut, että tehdään myöhemmin.
    Lopulta päivitys oli asentunut enempiä kyselemättä.
    Kun koneen oli käynnistänyt seuraavan kerran, oli se pyytänyt suorittamaan joitain asetusvalintoja.
    Koska 'Käynnistys/Sammutus' -kuvake oli jäänyt hakukentän alle, oli tuttavani joutunut sammuttamaan koneen virtanäppäimestä.
     
  7. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,072
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    223
    Hakukentän saa pois seuraavasti, alapalkista hiiren oikealla:

    Hae.
     
    Jolensio kiitti tästä.
  8. Jolensio

    Jolensio Member

    Liittynyt:
    13.02.2018
    Viestejä:
    22
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Toisin kuin aiempana käsityksenäni kerroin alla kuvattu ilmoitus, jonka kone käynnistäessään antaa, oli alkanut tulla heti päivityksen jälkeen.
    Kun yllä olevan ikkunan sulkee, avautuu näytölle uusi ikkuna:

    Sallitko tämän tuntemattomalta julkaisijalta peräisin olevan sovelluksen tehdä muutoksia tähän laitteeseen?
    ClassicStartMenu.exe
    Julkaisija: Tuntematon
    Tiedoston alkuperä: Tämän tietokoneen kiintolevy
    Jatka antamalla järjestelmänvalvojan käyttäjänimi ja salasana.

    Ei kovinkaan luottamusta herättävää.
    Mutta ilmeisesti ohjelmalle kuitenkin uskaltaa antaa luvan ja se tekee configurointinsa automaattisesti ja oikein?
    Ainakin tuota ajatusta tukevaa, vaikkakin soraäänillä höystettynä, löysin pikaisella vilkaisulla netistä.
     
    Viimeksi muokattu: 08.08.2019
  9. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,072
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    223
    Eikös tuo ClassicStartMenu ole ohjelma, jolla kymppi saadaan näyttämään win7:lta?
    Aikamoinen turhake koko ohjelma.
     
  10. Jolensio

    Jolensio Member

    Liittynyt:
    13.02.2018
    Viestejä:
    22
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Sama on käsitys itsellänikin ohjelman tarkoituksesta, että saa kympin näyttämään seiskalta.

    Idea lienee saada siirtyminen Win 7 - Win 10 sujumaan sulavammin eli vähemmin käyttäjälle näkyvin muutoksin vanhaan käyttikseen verrattuna.
    Tuttavani Windows 7 kannettava on päivitetty Win 10:ksi samassa liikkeessä mistä se aikoinaan on ostettukin.
    Siellä asia varmaan on nähty niin, että kyseessä on asiakas, jolle muutos 'aitoon kymppiin' on liian iso hyppäys.
    Ehkä niin olisi ollutkin. En osaa arvioida kun omalla pyödällä hyrrää vielä seiska.

    Mutta josko jollakin on kokemusta tuosta ClassicStartMenu ohjelmasta ja sen päivittymisestä, niin olisin kiinnostunut kuulemaan kokemuksista?
    Sitä tässä kun mietin, että tuleeko eteen junalipun osto, jos neuvoo vastaamaan ohjelmalle Kyllä.
     
  11. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,072
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    223
    Voihan tuon poistaa kokonaan (Poista ohjelma toiminnolla). Jos homma ei tunnu onnistuvan, voi sen aina uudelleen ladata ja asentaa.
    Seiska on kuitenkin jo mennen talven lumia ja kohta kuopattu. Eteenpäin pitäisi mennä.

    Edit: kyllä täälläkin noita ClassicStartMenu käyttäjiä on, mutta minulla ei siitä ole kokemusta.
     
    Viimeksi muokattu: 08.08.2019
  12. Tiger25

    Tiger25 Active member

    Liittynyt:
    13.05.2011
    Viestejä:
    1,568
    Kiitokset:
    71
    Pisteet:
    58
    Mulla oli kasin aikana Classic Shell koneessa, jolla sai kasiin tuon Start menun kun siinä ei ollut natiivisti start menua vaan käyttis suosi täppärityylistä kotiruutua, ja "työpöytä" oli vaan tämän päällä ajettava "sovellus". Kympin päivityksen yhteydessä tuo härpäke lähti poistoon, koska kympissä on natiivisti Start Menu ja työpöytä.

    Omasta mielestäni selkeämpää olisi opettaa ko käyttäjä natiivisti kympin pariin ja jättää nuo säätöhärpäkkeet pois.
     
    Viimeksi muokattu: 27.08.2019
  13. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,072
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    223
    Jo sen takia on syytä poistaa nuo, koska joskus päivitykset kompastuu niihin ja sitten miehissä pohditaan ongelmaa, kuten nytkin kävi.

    Kymppi tulee säilymään, joten suositeltavaa opetella sen käyttö ilman apuja, jotka aiheuttaa sotkuja jossain vaiheessa.
     

Jaa tämä sivu