1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Hajosikohan näyttö vai naytönohjain

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Eki 07.05.2021.

  1. Eki

    Eki Member

    Liittynyt:
    03.08.2016
    Viestejä:
    22
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Hei,

    Pöytäkone on 9 v. vanha Fujitsu i5, 16 gb, SSD 2 tb +kovalevy 2 tb, näytönohjain Nvideo 630, näyttö Eizo FlexScan S2433W, Win 10

    Aloin kalibroida näyttöä, käänsin sitä ja tökkäsin usb-johdon kiinni. Seuraavaksi näyttö olikin pimeä, vain teksti Display port No Signal.
    Vaihtelin näytön johtoa, sama tulos. Kone sammutettu aina välillä. Löysin 16 v. vanhan Acer-näytön, kokeilin sillä eri johdoilla, melkein sama, pari kertaa näytössä vilahti Fujitsun tiedot, sitten kertoi, ettei sitäkään ymmärretä.
    Sitten kokeilin Lenovan ThinkPad-läppärillä, win 10, Acer-näytössä syttyi valot ja toimi normaalisti. Vaihdoin Eizon paikalle, ei toimi, no signal.

    Onkohan hajonnut niin Eizo kuin näytönohjain vai koko pöytäkone sipannut, -toisaalta pöytäkoneen vilkuttelee samaan malliin kuin ennen. Aikaisemmin ei ole tullut mitään outoja merkkejä.
     
  2.  
  3. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,345
    Kiitokset:
    973
    Pisteet:
    173
    Siltä se vaikuttaisi, että kumpaisessakin on vikaa. Kokeile ottaa näytönohjain irti ja pistää takaisin paikoilleen.
    Jos saat jostain lainaan toisen näytönohjaimen, niin se auttaisi näkemään missä ongelma on.
     
    Viimeksi muokattu: 07.05.2021
  4. Eki

    Eki Member

    Liittynyt:
    03.08.2016
    Viestejä:
    22
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Joo, kokeilinkin ottaa näytönohjain pois+takaisin, ei vaikutusta. Viikonloppu menee kyläilyssä, mutta eiköhän sen jälkeen joku kaveri suostu avustaan, vien koneen ja näytön jollekin testiin.
     
  5. Kakikello

    Kakikello Active member

    Liittynyt:
    15.10.2007
    Viestejä:
    1,095
    Kiitokset:
    20
    Pisteet:
    68
    Kokeilitko näytön omasta valikosta valita tulon oikein?
     
    Eki kiitti tästä.
  6. FiveBridges

    FiveBridges Senior member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    3,212
    Kiitokset:
    620
    Pisteet:
    123
    Johan toi kone alkaa olemaan sitä vuosikertaa,
    ei mikään ihme jos alkaa osat pettämään.
    Kannattaa vielä mahdollisuuksien mukaan koitella toisella näyttiksellä.;)

    Jos ei kaikista kokeiluista huolimatta ala pelaamaan,niin ompahan hyvä syy marssia,
    konekomponenttikauppaan uuden masiinan osia katsastamaan.:)
     
    Eki kiitti tästä.
  7. Eki

    Eki Member

    Liittynyt:
    03.08.2016
    Viestejä:
    22
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Kiitos vastaajille :)
    Kokeiltiin näyttöä toisella konella, saatiinkin toimimaan. Näyttö oli mennyt "lukkoon", kuin olisi valittu toinen näyttö päälle jne. Onneksi aukesi lopulta ja väritkin oli oikein

    Erinomainen, nuorehko, oikeastaan vielä lapsi, n 10 v;), tiesikkani melkein ymmärsi näytönkin, - vain värit on vinksallaan.
    Koneessa on Eizon Easypix kalibrointisysteemi, vaan eipä enää aukea, väittää, että johto ei ole kiinni. Kokeilin peräti kolmea, vaan ei ymmärrä:(. Tekisi mieli syyttää Win10 viimeistä päivitystä, joskus viime kesänä tsekkasin ja kävi ja kukkui.

    Onneksi kone toimii muuten, -vielä.
    Mitenkähän saisin ohjelmineen suoraan uuteen koneeseen, -taitaa olla mahdotonta. Jos SSD:n siirtää uuteen ja Win10 kai pitää siihen asentaa uudestaan, silloin menee kaikki sileäksi :eek:.

    Vai onko? SSD:ssä on C:/ + D:/ + F:/ osiot/levyt, C:/ on Win10 + kaikki ohjelmat, D on jokin pieni, koko 517 Mt/käytetty 449 Mt j atiedostot ovat F:/ asemassa. Tiedostot on myös muualla, mutta surettaa ohjemien etsintä/asennukset jne.

    Adoben Lightroom 6.14 ei enää saa ladattua, aikoinaan kerralla ostettu ja riittää minulle. En halua mennä kuukausimaksuihin, muita vaihtoehtoja on tietysti, kataloogit ei siirrot kovin hyvin onnistu toisiin kuvankäsittelylaitteisiin. Ja tällä ukolla eli minä, on jo liian myöhä yrittää täysin uutta systemiä kielellä, jota en hallitse. Googlen kääntäjä ei taida auttaa :rolleyes:
     
  8. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,345
    Kiitokset:
    973
    Pisteet:
    173
    Olisko tässä voinut olla tästä kyse?

    https://www.eizoglobal.com/support/db/products/software/EIZO+EasyPIX#tab02
    https://www.eizoglobal.com/support/compatibility/eizoeasypix_setting/index.html


    Alla vielä pikaisesti googlen kääntäjällä suomennos.

    Varoitus)
    Tämä apuohjelma on tarkoitettu sen ongelman mittaamiseen, että näytön signaali sammuu EIZO EasyPIX -ohjelmaa käynnistettäessä. Älä käytä tätä apuohjelmaa, jos ongelmaa ei ilmene.


    Lisäys: Pikaisella vilkaisulla näyttäisi olevan tapoja ladata vanhoja versioita lightroomista, mutta toimivuudesta en osaa sanoa, tai, että toimiiko ohjeet nykyisin enää.
     
    Viimeksi muokattu: 10.05.2021
    Eki kiitti tästä.
  9. Eki

    Eki Member

    Liittynyt:
    03.08.2016
    Viestejä:
    22
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Kiitos Trinity +muut.

    EasyPix (=Spyder3 näköjään) on sitten kuopattu, pitää etsiä toinen kalibrointivehje.

    Tuo Lr 6.14 reilut pari vuotta sitten löysin Adoben latauslinkin, kiitos kameralaukku.com kavereiden, ja sain silloin ladattua sen uuteen läppäriini. Tietysti poistin Lr6.14 ensin edellisestä läppäristä. Aika syvistä koukeroista sen sai, vaan nyt voi olla mennyttä. Kuukausimaksu lienee olla parasta Adobelle :(

    Katselen, minkä sortin laitteen hankin, kait lienee paras ostaa erilliset komponentit, jotkut taitaa kasatakin kohtuu hintaaan. Toisaalta, minullahan on aikaa ja on noita aikoinaan itselleni kasannut. Tämä muorukainen Fujitsu taitaa olla toinen, minkä oon suoraan ostanut. Eka oli kahdella lerpulla oleva Amstrad 1512. Ja siihen sai ostaa peräti 20 Mt kiintolevyn, taisi maksaa melkein puolet pc:n hinnasta. Voi niitä aikoja :):D
     
  10. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,433
    Kiitokset:
    1,079
    Pisteet:
    223
    Periaatteessa Win10:n asennuksen sisältävän kovalevyn voi siirtää toiseen koneeseen, niin että se toimii siinä.
    Tein menneellä viikolla pari testiä sen kanssa. Eka käynnistyksellä päivittelee jonkin aikaa ajureita ja säätöjä sopiviksi uuteen koneeseen. Koneen tulee olla verkkoyhteydessä, jotta päivitykset onnistuvat.
    Tämä on kätevää tapa, jos vanhalla kovalevyllä on ohjelmia, joihin ei löydy enää tuotelisenssiä tai ohjelmat eivät ole enää ladattavissa.

    Olen itse aina kehottanut tekemään uuden asennuksen jos emolevy vaihtuu. Tämä pitää edelleen paikkansa, mutta ei ilmeisesti kympillä. Vanhemmat käyttöjärjestelmät on syytä vaihdossa asentaa uudelleen.
    Molemmat noin päivittämäni koneet ovat toistaiseksi toimineet moitteetta.
    Tietää sitten ainakin jos odottamattomia, selittämättömiä ongelmia esiintyy, niin voi kokeilla uudelleen asennusta jos muu ei auta.

    Aktivoinnin kannalta saattaa tulla ongelma jos koneelle aikaisemmin aktivoitu käyttöjärjestelmä ei vastaa kovalevyllä olevan version asennusta. Kannattaa kuitenkin kokeilla.
    Microsoft tilille rekisteröity aktivoitu Windows on siirrettävissä toiseen koneeseen.
     
  11. lyyri

    lyyri Senior member

    Liittynyt:
    19.04.2017
    Viestejä:
    2,329
    Kiitokset:
    722
    Pisteet:
    123
    Itsekin mediapc:seen kokeilin vajaa vuosi sitten samaa kikkaa kun sisuskalut päivittelin. Eikä mullakaan ole mitään ongelmia tuon kanssa ollut vaikka alustakin vaihtui amd:stä inteliin. Varmaan lähtökohtaisesti fiksuinta uudelleenasennus edelleen on, muttä täälläkin on kyllä omien empiriisten kokemusten mukaan win10 pelittänyt hienosti rautamuutoksesta huolimatta.
     
    Eki kiitti tästä.
  12. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,433
    Kiitokset:
    1,079
    Pisteet:
    223
    Siksi heitin kovalevyt suoraan toisesta koneesta toiseen kokeilumielessä, kun tuolla suomen suurimmalla foorumilla vakuuteltiin, ettei kymppiä tarvitse uudelleen asentaa koneen vaihdossa.

    Vaikuttaa kyllä siltä, että olivat siinä oikeassa. Automaattisesti poisti vanhat ajurit ja heitti uudet sisään.
     
    Eki kiitti tästä.
  13. Eki

    Eki Member

    Liittynyt:
    03.08.2016
    Viestejä:
    22
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Mukavaa asiaa kerroitte ,. Hankin osat sitten ilman levyä ja kokeilen, toimiiko.
    Sitten vanha emolevy, siinä on ddr3 muistikammat, 16gb, ymmärtääkö uudet emot noita vai meneekö hukkaan.

    Nvideo630:ta moni jo sylkee sitä, vaan ei ole tarvinnut hakea kahvikuppia, kun valokuvia ronklaan. Videota en ole harrastanut, joten sen voimaa en tarvitse. Ajattelen, että uusin sen, kun hinnat taas halpenee.

    Prossa on Intel 5, olikohan 3200 ja neljä säiettä, mitä se yhtä aikaa jakaa yhntä aikaa. En kovin tuosta ymmärrä, noita i7 ehkä miettiä. Toisessa, läppärissä on i5, vissiin kaksi säiettä ulos yhtä aikaa, silläkin pärjää.

    Hiljainen laatikko powerin kanssa, hiukan on kokoa, mutta ajattelin jättää sen käyttöön.
    Miettii huru-Eki
     
  14. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,433
    Kiitokset:
    1,079
    Pisteet:
    223
    Luettuani, mitä kirjoitat, tuli mieleeni, voisitko tehdä käytetyistä osista järkevän päivityksen. Kerro tarkemmin sinun nykyinen prosessorisi malli, niin voitaisiin katsoa, löytyisikö käytettynä nykyiselle hyvä kilpailija.
    Miten itse suhtaudut asiaan, jos käytetyistä osista saisit itsellesi hyvän edullisen koneen.

    Tällä pikku ohjelmalla saat koneesi kaikki tarvittavat tiedot: https://www.cpuid.com/softwares/cpu-z.html

    Edit: Kumpi kymppi koneessasi on Home tai Pro?
    Edit: Uudet emot käyttävät DDR4 muistia, joten vanhat eivät käy uusiin.
     
    Viimeksi muokattu: 17.05.2021
  15. Eki

    Eki Member

    Liittynyt:
    03.08.2016
    Viestejä:
    22
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Hienoa tarantella
    Oon nyt eri paikassa, mutta kaivan prossan tiedot.
    Koneessa on Win10 Home,
    Prossa Intel Core (TM) i5 cpu @3.2 Ghz
    (Tuo Intel näkyy neljä kertaa alikkain Win asetuksissa)
     
    Viimeksi muokattu: 17.05.2021
  16. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,433
    Kiitokset:
    1,079
    Pisteet:
    223
    Muuten, jos et ole vielä luonut itsellesi Microsoft tiliä, jonne käyttöjärjestelmäsi on rekisteröity, niin tee se nyt kaikeksi varmuudeksi. Sen avulla käyttiksen pystyy siirtämään toiseen koneeseen.
    https://account.microsoft.com/account?lang=fi

    Edit; iski epäusko, eihän Home version siirrossa tilin kautta ole mitään ongelmaa. Tuli vaan mieleen, kun en ole koskaan Home versiota siirtänyt.
    Kertokaa nyt joku, jolla on tietoa siitä. Pikku eroja noiden versioiden käytännöissä on.

    Edit: Luin jostakin seuraavaa: "OEM-lisenssin rajoituksena on, että sillä aktivoitua Windowsia voi käyttää vain yhdessä tietokoneessa, eikä lisenssillä ole siirto-oikeutta."
    Mitenkähän tuon kanssa on?
     
    Viimeksi muokattu: 17.05.2021

Jaa tämä sivu