1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Haittaohjelmia?

Viestiketju Virukset ja haittaohjelmat -osiossa. Ketjun avasi KBH5050 14.12.2015.

 1. KBH5050

  KBH5050 Regular member

  Liittynyt:
  26.12.2006
  Viestejä:
  258
  Kiitokset:
  11
  Pisteet:
  28
  Hei!
  Päivitin pöytäkoneeni BIOssia emoon ja päivitys ei onnistunut, kone "jymähti". Vein koneen paikalliseen huoltoon perjantaina.
  Sain tänään puhelun tietokoneeni huollosta, eilenkin olin yhteydessä ja selvisi, että ASRock H97 emo on toimiva ja kone saadaan kuntoon. Soittaja kertoi, että koneessani on haittaohjelmia: Advanced System Care 9 ilmaisversio, Driver Max ja Driver Booster 3 kaikki uusimmilla versioilla, soittaja halusi poistaa ne! Ihmettelin hieman asiaa ja kerroin käyttäneeni Advanced System Carea vuosia ja maksullisenakin pari vuotta aiemmin, samoin Driver Maxia, vain Driver Booster oli uusi, jota en ennen ollut käyttänyt. Kerroin, että asennettaessa kyllä oli Malwarebytes AntiMalware, maksullinen versio, ilmoittanut pupeista asennuksen yhteydessä, jotka oli poistanut sitten. Avastin Antivirus, ilmaisversio, ei ollut reagoinut, eikä Super Anti Spywaren, ilmaisversion ajokaan mitenkään. Heräsi epäilys, että yrittääkö firma nyt rahastaa minua poistamalla nämä kolme ohjelmaa. Kuten kerroin tämä ja nytkin kotona olevat kolme muuta pöytäkonetta ja yksi läppäri eivät ole koskaan oireilleet Advanced System Caren tai Driver Max:n kanssa vaikka niitä olen käyttänyt jo vanhemmissakin koneissani ja ASC on vähintään kerran viikossa vaimon ja tyttären käyttämiä koneissaan.
  Asia oudoksuttaa...
   
 2.  
 3. JoniS

  JoniS Active member

  Liittynyt:
  06.10.2008
  Viestejä:
  2,951
  Kiitokset:
  261
  Pisteet:
  93
  ASC ei ole suositellut kukaan enään pitkään aikaan, koska sai vähän kyseenalaisen maineen varastaessaan mm. malwarebytesin tietokannat omaan tuotteeseensa joitain vuosia takaperin.

  mitään ajuri softia harva suosittelee,koska suuremmalla todennäköisyydellä saa koneen huonoon happeen, kuin että tekisi jotain hyödyllistä.
   
  IlmoPJ kiitti tästä.
 4. IlmoPJ

  IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  17.03.2006
  Viestejä:
  6,755
  Kiitokset:
  764
  Pisteet:
  193
  Itse haluaisin luokittella nuo mainitut ohjelmat haittaohjelmiin, jotka ei minusta kuulu koneen normaali ohjelmavalikoimaan. Samanlaisia suosituksia tulee netissä usein vastaan. Virus ym. ohjelmat eivät välttämättä reagoi noihin ylimääräisiin lisiin, mitä noiden kanssa tulee, koska kyse suorastaan ei ole viruksesta.
  Noiden ohjelmien kanssa olen suositellut samaa ja suosittelen sinullekin hyväksymään huollon ehdotuksen.

  Mikäli ajureita pitää päivittää, haetaan se aina laitteen valmistajan sivulta, joka takaa puhtaan ajurin. Poikkeustapauksissa, kun kone on niin vanha, että laitetuki valmistajalta on loppu, noita ajuriohjelmia voi käyttää, johon suosittelisin SlimDriveria varauksella, se tuo ylimääräistä koneelle myös.

  Yksi parhaita ja luotettavimpia haittaohjelmien torjuntaan on Malwarebytes AntiMalware.
  CCleaner puhdistaa koneen turhasta roskasta ja siivoaa rekisterin turvallisesti.
  Edellä mainituista ohjelmista on ilmaisversio saatavilla.

  edit: puoliksi tosissani suosittelisin jättämään kaikki ohjelmat käyttämättä, jonka nimessä on "Booster"
   
  Viimeksi muokattu: 14.12.2015
  JoniS kiitti tästä.
 5. ajaJako

  ajaJako Active member

  Liittynyt:
  31.10.2011
  Viestejä:
  3,872
  Kiitokset:
  330
  Pisteet:
  93
  Täällä halutaan taas kerran esittää väitettä että mikään mikä ei ole ilmainen ei toimi

  Aloituskysymys ; ne mitään viruksia ole ja ne voi poistaa itsekin > hyvä ilmaisohjelma olisi iObit UnInstaller jonka saa samasta osoitteesta kuin Systema Care , joka on putsausohjelma turhien selailutietojen siivoamiseen, ei mitään tekemistä virustorjunnan kanssa,
  Tuolla Booster ohjelmalla voi skannata mutta varsinaiset ajurilataukset tietysti käsipelillä valmistajien sivuilta

  CCleaner on rakennettu HDD hyrrille eikä siitä vieläkään ole SSD versiota , toki sitä voi käyttää

  Malwarebytes toimii enemmänkin palomuurin tyyppisesti ( hyvin aktiivisesti) muttei se ole security ohjelma

  Tuo Avast Free tuntuu todellisuudessa olevan pelkkä hiekkalaatikko leikki

  Niin että Ostakaa itsellenne kunnollinen virustorjunta-ohjelma , se maksaa vähemmän kuin huolto
   
 6. IlmoPJ

  IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  17.03.2006
  Viestejä:
  6,755
  Kiitokset:
  764
  Pisteet:
  193
  Joka tapauksessa kiertäisin kaukaa nuo kaikki iobitin ohjelmat.
  Malwarebytes on ohjelma haittaohjelmien torjuntaan, hakuun ja poistoon, eikä mikään palomuurityyppinen ohjelma.
  Annahan perusteluja tuolle CCleanerin väitteelle, millä tavalla HDD ja SSD eroavat levyltä roskan poistamisessa.

  edit: todennut sen kyllä toimivan hyvin SSD:llä.

  Kerro myös mitä esitettiin ja missä.
   
  Viimeksi muokattu: 14.12.2015
 7. ajaJako

  ajaJako Active member

  Liittynyt:
  31.10.2011
  Viestejä:
  3,872
  Kiitokset:
  330
  Pisteet:
  93
  Saat vapaasti kiertää , mutta noi iObitit on silti toimivia juttuja.
  En tiedä miten Malwarebytes toimii Win 10 jota myyt ja markkinoit ( siinä on sitten todellinen virus , josta on mahdoton päästä eroon) mutta Win7 se toimii hyvin aktiivisena palomuuriohjelmana , kokeile ladata uusin versio ja sitten joku testiohjelma joka ladataan pöydälle käyttövalmiuteen

  HDD ja SDD levyjen ero on täydellinen , kannattaa opiskella , sieltä on tulossa nämä M.2 tyypit

  Ja lopuksi minulla on noi ohjelmat ja olen myös käyttänyt niitä
   
 8. IlmoPJ

  IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  17.03.2006
  Viestejä:
  6,755
  Kiitokset:
  764
  Pisteet:
  193
  @ajaJako, mitä sinä taas sekoilet täällä tuolla Win10:llä?

  Siinä olet oikeassa, että Malwarebytesin maksettu versio blokkaa lähes kaiken latausten mukana tulevat haittaohjelmat. Se kyllä hintansa arvoinen tuolla ominaisuudelle. Ilmaisversiossa se pitää tehdä manuaalisesti, mutta toimii kuitenkin kunnolla.

  Jatkan tässä vielä esiin tuodulla asialla.
  Minulta ei ymmärrystä yritykselle löydy, joka varastaa toiselle kuuluvaa tietokantaa. Kehittääkseen sen itse omalle tuotteelleen. Tämä on tullut ilmi, mitä muusta siellä mahtaa olla kysymys ja minkälaiseen filunkipeliin ovat edelleenkin valmiina.

  Palaan vielä tuohon syytökseesi minua koskien, jos myyntimieheksi lasketaan kaikki, jotka täällä ihmisten ongelmissa auttaa, olisi meillä täällä paljon markkinointi- ja myyntimiehiä .
   
  Viimeksi muokattu: 15.12.2015
  Carrexc kiitti tästä.
 9. rick79

  rick79 Senior member

  Liittynyt:
  15.02.2009
  Viestejä:
  5,123
  Kiitokset:
  547
  Pisteet:
  173
  - Joskus testimielessä ajanu noita ajurienpäivitys-ohjelmia ja kaikkia booster-ohjelmia. Täyttä roskaa, ei mitään näkyvää hyötyä niistä oo ollu.

  -Ioboit uninstaller ollu käytössä itelläki, toimiva ohjelma. Omasta mielestä parempi ku Revo Uninstaller.

  -SSD ollu vuodesta 2011, koko ajan käyttäny Ccleaneriä ilman ongelmia. En minäkään oikeen ymmärrä miten tuo softa toimis eri tavalla SSD:llä ja HDD:llä. Se kun vaan poistelee turhia tiedostoja, ainakin jos osaa asetukset laittaa kohilleen.

  -Virustorjunta on aika henkilökohtanen juttu. Yleensä se mikä toimii itellä niin sitä suositellaan. Ja miksei? Ennemmin suosittelee jotain josta on omaa kokemusta, ei jotain minkä on kuullut toimivan, tai nähnyt artikkelin jossa jotain kehuttiin. Ite en käytä mitään virustorjuntaa koska en näe sille tarvetta, Tosin en suosittele kellekkään nyypälle että älä käytä mitään.
   
 10. Tonttuman

  Tonttuman Regular member

  Liittynyt:
  11.01.2007
  Viestejä:
  195
  Kiitokset:
  22
  Pisteet:
  28
  Nuo aloittajan mainitsemat softat poistaisin koneelta kyllä pikapikaa. Koskaan mitään hyötyä en ole itsekään moisista ohjelmista saanut enkä enää vuosiin sellaisia käyttänytkään. Iobitin kamat lähinnä sekoittaa konetta enemmän, ja etenkin nuo ajurinpäivitysturhakkeet jotka lataa kaikennäköistä haitaketta sieltä mukana. Näistä "apuohjelmista" Ccleaner nyt on likimain ainut jota voin varovaisuutta noudattaen käytellä, eikä sen käyttö eroa mitenkään oli sitten käytössä mekaaninen levy tai SSD. Levyn eheytys on sitten eri asia, siihen ei pidä nyt sekoittaa tätä. Malwarebytesiä oon käytellyt haitakkeiden poistoon on-demand periaatteella, ja virustorjuntana pohjalla avast. Nää on nyt tietenkin omia mielipiteitä, mutta on kuitenkin kokemusta asiasta sopivasti jotta kehtaa sanoa.
   
 11. KBH5050

  KBH5050 Regular member

  Liittynyt:
  26.12.2006
  Viestejä:
  258
  Kiitokset:
  11
  Pisteet:
  28
  Kiitokset vastauksista! Hyvin erilaisia mielipiteitä asiasta näyttää löytyvän. Googletin asiasta englanninkielisiltä sivuiltakin ja samoin kysyin toiseltakin palstalta asiasta. Suoranaisena haittaohjelmina eivät pitäneet, toisinaan voivat kyllä aiheuttaakin ongelmia. En aivan kokematon ole itsekään näissä asioissa, ensimmäisen laitteeni Mikro Mikon hankin 1991. Sen jälkeen aika paljon laitteita, nytkin kotona 3 pöytäkonetta, 1 läppäri ja tablettikin, joista huolehdin ja komponentteja uusinut ja lisännyt. Annoin kuitenkin poistaa pari ohjelmaa, mutta nekin oli poistettu hieman huolimattomasti, reksiteriä joutui siivoamaan, mutta saivat laitteen toimimaan ja laskukin oli varsin pieni, että olin tyytyväinen kuitenkin lopputulokseen.
   
  JoniS kiitti tästä.
 12. Kasavuori

  Kasavuori Regular member

  Liittynyt:
  17.04.2006
  Viestejä:
  443
  Kiitokset:
  11
  Pisteet:
  28
  Mielipiteet eri ohjelmista saattavat todellakin mennä ristiin. Joku pitää jotain haittaohjelmana toinen erinomaisena softana.
  Viimeisin englantilainen WebUser-lehti oli seuraavaa mieltä tässä ketjussa joiltakin parjausta saaneesta ohjelmasta.

  WebUser.

  Kun asiasta oli täällä juuri keskusteltu, niin oli aiheellista tuoda melko arvostetun brittilehden käsitys ohjelmasta. Tuskinpa tuota suosittelisivat laajalle lukijakunnalleen, jos se haittaohjelma olisi.
   
  KBH5050 kiitti tästä.
 13. Ydintalvi

  Ydintalvi Regular member

  Liittynyt:
  19.12.2008
  Viestejä:
  506
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  26
  Lopetin itse Iobit Advanced SystemCare Free käytön koska koko ajan löyty joku 700 virhettä niin meni usko koko firmaan. CCleaner ajanu asiansa hyvin ja ei sitä puhtia koneeseen saada millään rekisterin siivoomisella vaan uudella raudalla.
  Nämä ajurien päivitys ohjelmat kanssa ihan yhtä tyhjän kanssa,kokemusta DRIVER GENIUS/DRIVER MAX ja vielä maksoin kyseisistä Roskista aikoinaan kaikkineen kaatuilujen kera tarvittavat ajurit esim. emolevyyn valmistajan sivuilta(Varmasti toimivat) ja näytönohjaimeen Nvidia/AMD-sivuilta.
   
  Carrexc kiitti tästä.
 14. JoniS

  JoniS Active member

  Liittynyt:
  06.10.2008
  Viestejä:
  2,951
  Kiitokset:
  261
  Pisteet:
  93
  meitä on moneen junaan, itsellä tosiaan meni luotto KO. firmaan kun ryssivät varastamalla muiden haittaohjelma tietokannat, koska osaamista ei ollut. mitä ei ole tänäkään päivänä, kun käyttävät bitdefenderin engineä kalleimmassa versiossa.

  päätinpä nyt sitten asentaa tuon ihan kokeilu mielessä, poistoon meni heti, muutamia herkkuja.
  tottakai driver boosterit valmiiksi ruksattuina, jotakuinkin yritetty myös piilottaa jos vertaa tuota reunaa keskellä komeilevaan räikeään asenna nappiin.
  ensimmäinen turhake.

  puskee mainoksia ja löytää hemmetin monta ongelmaa koneesta, joka on "salaman" nopea ja kaikki toimii muutenkin niinkuin kuuluu.
  kolmas.

  tämänkään jälkeen en tule ikinä suosittelemaan KO. softaa kellekkään.

  EDIT; eipä loppunut siihen tuo hauskuus jätti jälkeensä "iobit uninstaller" softan, jota en tietääkseni alkujaankaan halunnut vaan advanced system caren.

  tälläinenkin kummittelee vielä rebootin jälkeen.......vaikka kaikki iobitin p*ska on jo koneelta poistettu ainakin näennäisesti
  jaha.
   
  Viimeksi muokattu: 17.12.2015
  Carrexc, *Trinity* ja IlmoPJ kiittävät tästä.
 15. Tonttuman

  Tonttuman Regular member

  Liittynyt:
  11.01.2007
  Viestejä:
  195
  Kiitokset:
  22
  Pisteet:
  28
  Jos joku sattuu lähiaikoina tekemään puhtaan windows-asennuksen, niin olis ihan mielenkiintosta tietää kuinka monta tuhatta virhettä tuo ohjelma siitäkin löytää :D
   
  JoniS, IlmoPJ ja KBH5050 kiittävät tästä.
 16. KBH5050

  KBH5050 Regular member

  Liittynyt:
  26.12.2006
  Viestejä:
  258
  Kiitokset:
  11
  Pisteet:
  28
  Tuon driver Geniuksen minäkin lopetin maksullisena, parisen vuotta sitten, ei vastannut tarkoitustaan.
   
 17. Kasavuori

  Kasavuori Regular member

  Liittynyt:
  17.04.2006
  Viestejä:
  443
  Kiitokset:
  11
  Pisteet:
  28
  Tuota ASC-ohjelmaa en ole kokeillut, enkä koe tarpeelliseksikaan, mutta sen edeltäjää Advanced WindowsCare v2 olen käyttänyt.

  Siinäkin ohjelma löysi ensiasennuksen jälkeen paljon korjattavaa koneesta, jossa ei pitänyt olla mitään vikaa. Tutkittuani asiaa perusteellisemmin, asia selvisi. Ohjelma toi mukanaan Hosts -tiedostoon tuhansia estettyjä verkko-osoitteita, jotka laskettiin kukin yksittäisenä uhkana.

  Koneeseen tuli myös uutta puhtia. Korjatuista rekisterivirheistä se tuskin johtui, vaan ohjelma oli muuttanut Windows asetuksia siten, että "silmäkarkkeja" mm. oli poistettu käytöstä (esim. ikkuna-animoinnit).

  Nekin laskettiin tarvittaviksi korjauksiksi.

  Kaikesta huolimatta, en kuitenkaan oikopäätä olisi tuota uuttakaan ohjelmaa "haittaohjelmaksi" nimeämässä.

  Kaikkia nykyisiä ilmaisohjelmia asentaessa koneellensa, on oltava tarkkana, mitä täppejä on valmiiksi valittuina. Mainoksiltakaan ei ole helppo välttyä. Niitähän on kohta kai tulossa Windows 10:n käynnistys valikkoonkin.
   
 18. Ydintalvi

  Ydintalvi Regular member

  Liittynyt:
  19.12.2008
  Viestejä:
  506
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  26
  Kyllä Kyllä.
   
 19. *Trinity*

  *Trinity* Senior member

  Liittynyt:
  15.12.2014
  Viestejä:
  4,960
  Kiitokset:
  918
  Pisteet:
  123
  Jos haluaa jotain puhdistusojelmaa käytää niin Ccleaner on ehkä paras yleisohjelma sihen touhuun.
  Sillä pystyy kätevästi myös katsomaan käynnistyvät ohjelmat.

  Varsinkin Win7/Vista/Xp käyttäjille pelkkien temppien poistoon kätevä ohjelma on TFC Cleaner
  Se ei poista kuin käyttöjärjestelmän tempit, mutta sen se tekee tehokkaasti. Olen kyllä kokeillut sitä Win 8.1 ja kympilläkin aikoinaan vaikka ne ei tuettuina olekaan. Ohjelmaa ei tarvitse asentaa eikä se siinä ole kuin Start ja Exit nappulat helppoa siis ;)

  Nimetön5.

  Toinen ihan ok ohjelma joskin hiukan erilaisella painotuksella on Privazer Ei kannata antaa sen sivun automaattisen kääntäjän hämätä sen sa suljettua sieltä yläkumasta.
  Ohjelman voi ladata niin portable kuin EXE versiona, eikä se yritä tyrkyttää mitään ylimääräistä asennuksen yhteydessä vaan ja ainoastaan sen mitä pitääkin.
  Privazeria ei valitettavasti saa suomen kielellä ja alkuun se voi tunuta aloittelijalle hiukan vaikelta, mutta niin kaikki vähän paremmat ohjelmat tekee.

  Nimetön6.

  Privazer sisältää ns. Basic käyttäjätilan jossa on vain yksikertaisesti rasti ruutuun tai pois ja skanataan tai Advanced user jossa valintoja voi käydä tarkemmin läpi (esimerkkikuvia alla tästä) ja sitten on mahdollista käyttää muutaman klikkauksen pikapoistoa mutta mielestäni kaikki pikapoistot kannattaa jättää väliin ja hieman aina perehtyä siihen mitä poistaa, ainakin alkuun.

  Nimetön8.
  Nimetön9.

  Kuten viimeisestä kuvasta hyvin näkyy ohjelman käyttöön kannattaa vähän perehtyä se kun poistaa tehokaasti kaiken.
  Privazer on enemmänkin tarkoitettu ns. käyttöjälkien poistoon koneelta joskin sisältää myös rekisterin siivouksen mutta on siinä varsin maltillinen ja sieltäkin poistaa enemmän käyttöjälkiä.
  Mitään "nopeutuksia" tai "korjauksia" ohjelma ei edes yritä väittää tekevänsä.

  No jorinaa jorinaa yleisesti ottaen kaikki ohjelmat jotka yriittää väittää että ne "korjaa" tai "parantaa" tai muuta shaibaa niin kannattaa pitkälti jättää käyttämättä. ccleaner ja privazer on ehkä sieltä järkevimmistä päästä.
  Kun varsinkin rekisterin siivous vain ja ainoastaan poistaa merkintöjä se ei korjaa mitään kuin ehkä joissain erikoistilanteissa. Se ei myöskään nopeuta konetta mitenkään koska siellä rekisterissä on sen verran niitä merkintäjä että noiden ohjelmien poistamat on kuin pieru hiekkamyrskyssä eli se ei tunnu missään.

  Kaikesta tästä poikkeuksena on Tweaking.com Windows Repair Mutta kyseinen ohjelma sitten oikeasti tekee jotain eikä vain poista rekisterimerkintöjä.
  Erittäni hyvä ohjelma jos Windowsin asetuksiissa on jotain vikaa, muta ei sekään ihmeitä tee, monia komentoja jotka muuten pitäisi ajaa itse manuaalisesti onnistuu tuolla ohjelmalla.
   
  Viimeksi muokattu: 18.12.2015
 20. Mrprosessor

  Mrprosessor Member

  Liittynyt:
  23.12.2015
  Viestejä:
  31
  Kiitokset:
  2
  Pisteet:
  8
  Nuo Advanced ohjelmat ovat varsin epäluotettavia. Muutama kone on mennyt niidenvuoksi sotkuun. Muutenkin Iobit ohjelmistot eivät ole kovin luotettavia.

  Eli jos haluaa siivota konetta niin suosittelen Ccleanerin asennusta. Rekisteron siivous ei nykyään ole niin tärkeätä ja se voi jopa haitata ohjelmien toimintaa.
  Esimerkiksi The Sims 2 ultimate collection pelistä se taisi nollata kaikki asetukset jos poisti sen rekisterimerkinnät Ccleanerista.
   
  Viimeksi muokattu: 23.12.2015
 21. Kajtu

  Kajtu Regular member

  Liittynyt:
  06.04.2010
  Viestejä:
  2,080
  Kiitokset:
  6
  Pisteet:
  48
  Nuo kaikki Driver installerit yms on täyttä roskaa. Aina asenna itse valmistajien sivuilta ohjeiden mukaisesti, äläkä kolmannen epäluotettavan käden kautta.

  Myös nämä Advanced System caret ja muut Iobitin hömpät saa unohtaa saman tien. Joo, toimivat jotenkuten, mutta parempia LUOTETTAVIA ohjelmia joilla ei ole epäilyttäviä toimintaperiaatteita/Toimintoja kannattaa mieluummin käyttää.

  Ja kukalie puhui että SSDllä/HHDllä on jotain tekemistä roskatiedostojen poistamisen kanssa, haluan tietää mistä sen keksit koska koko internet ei kyseistä "haittaa" tunne.
   
  Carrexc kiitti tästä.

Jaa tämä sivu