1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Haittaohjelmia Download.fistä

Viestiketju Palautetta ylläpidolle -osiossa. Ketjun avasi Neptun 29.10.2014.

 1. Neptun

  Neptun Active member

  Liittynyt:
  17.01.2005
  Viestejä:
  3,954
  Kiitokset:
  10
  Pisteet:
  68
  Yritin ladata erästä kokeiluprojektia varten SUPER videoiden muunto-ohjelman Download .fistä. Jo heti alkajaisiksi tuli pop-ikkunoita ja muuta epäselvää. Heti kohta virustorjunta ilmoitti löytäneensä viruksen, oliko troijalainen, jonka eristi koneen uudelleen käynnistyksellä. Tietysti lopetin latauksen siihen. Mutta onnettomuus oli jo ennättänyt tapahtua. Sain koneeseeni ja selaimiin My Search haittaohjelman (PUP). Tämä tiedoksenne.

  Enpä ole ennen moisia saanut Dowloadista. Tämä My Search on todellinen painajainen. Jotkin haittaohjelmatyökalut poistavat sen koneesta, mutta selaimiin se jää kotisivuksi vaikka mitä tekisi ja ohjeita noudattaisi. Toistaiseksi en ole keksinyt millä tosi sitkeän haitakkeen saisi eliminoitua. Ohjeita on vaikka kuinka netissä, mutta millään ei onnistu.

  Tietysti olen kovasti kiitollinen jos joku tietää, miten tuo tunkeutuja saataisiin poistumaan.
   
  Viimeksi muokattu: 29.10.2014
  dRD kiitti tästä.
 2.  
 3. JoniS

  JoniS Active member

  Liittynyt:
  06.10.2008
  Viestejä:
  2,951
  Kiitokset:
  261
  Pisteet:
  93
  Oletko adwcleaneriä kokeillut? Poistaa nuo selain haitat aika tehokkaasti.

  Malwarebytes antimalwarella voisi myös lähteä.
   
 4. rick79

  rick79 Senior member

  Liittynyt:
  15.02.2009
  Viestejä:
  5,125
  Kiitokset:
  547
  Pisteet:
  193
  kun asentelee ohjelmia niin kannattaa lueskella mitä niissä asennusikkunoissa lukee. Niissä kerrotaan jos koneelle on tulossa jotain muutakin kuin se softa joka oli tarkoituksenakin asentaa.. ruksi pois huolellisesti niistä ruuduista joita ei halua asennuksen mukana ja koneelle ei tule muutakuin esim. tässä tapauksessa Super
   
 5. IlmoPJ

  IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  17.03.2006
  Viestejä:
  6,818
  Kiitokset:
  782
  Pisteet:
  193
  Kuten JoniS jo mainitsikin, niin adwcleanerilla lähtee selainkaapparit ja ei toivotut toolboksit, tässä linkki ko. ohjelmaan: http://www.bleepingcomputer.com/download/adwcleaner/
  Aja ensin Scan ja sitten Clean. Ohjelma suorittaa automaatisesti koneen käynnistyksen ja tekee puhdistuksen.
   
 6. Neptun

  Neptun Active member

  Liittynyt:
  17.01.2005
  Viestejä:
  3,954
  Kiitokset:
  10
  Pisteet:
  68
  Lisäys: Sain sen viimeinkin lähtemään! Tähänastisista poistoista puuttui, että jokaisesta pikakuvakkeesta on poistettava mystartsearchin www-osoite, jonka se liittää heti ao. selaimen osoitteen jälkeen.

  Kiitos vinkeistä, mutta noilla haittaohjelmien puhdistajilla lähtee kyllä itse haitakeohjemat, mutta ne eivät korjaa kotisivun kaappausta. Tietysti kaikki lukevat tarkkaan mitä lataavat. Tässä tapauksessa vain ei ollut vielä edes mitään luettavaa tai valittavaa, eikä varsinainen lataus ollut käynnistynyt. Haitakkeet ovat nopeita. Siksi pidänkin asiaa lataajien kannalta huolestuttavana ja toivon viestin menevän Download.fihin asti.

  Tässä hyvä ohje: My Search poistoon: http://virukset.fi/mystartsearch-com/
   
 7. JoniS

  JoniS Active member

  Liittynyt:
  06.10.2008
  Viestejä:
  2,951
  Kiitokset:
  261
  Pisteet:
  93
  Itseasissa adwcleanerin pitäisi myös hoitaa selaimen kotisivu kaappaukset.


  E: superin eulasta

  mutta joo @Neptun oli oikeassa tuolta meinaa tulla jotain turhaketta mukana heti kun KÄYNNISTÄÄ asennuksen, ELI ei pääse edes lukemaan eulaa kun virustorjunta softa jo laulaa taustalla.

  tosin asensin sen siitä huolimatta eikä mitään tullut koneelle, eli siellä on neptunin virustorjunta softa failannut blokkia jotain.

  GEN:variant.adware.Graftor.161610(bitdefender tunnistus) ja tuo tulloo parissa tiedostossa tempissä, varmaan purkaa ne tuosta super.exe:stä kun käynnistää asennuksen,
   
  Viimeksi muokattu: 29.10.2014
 8. power_age

  power_age Active member

  Liittynyt:
  06.05.2009
  Viestejä:
  1,722
  Kiitokset:
  149
  Pisteet:
  93
  Kyllä niitä haittaohjelmia tulee, niin kun rick79 tuossa jo mainitsikin, ohjelmien omilta sivuilta yhtälailla kun täältäkin jos et ota custom asennusta ohjelmalle, ja rukseja pois ruuduista vaan annat sen ladata kaiken mitä mukana tulee selain kaapparit, speedup mypc ym.ta.

  Senkin jälkeen tekee ne ohjelmat omia kansioita jonne noista ohjelmista jää systeemit venttaileman otollista hetkeä, spybot http://www.safer-networking.org/dl/ on hyvä siivoaja asennus rytäkän jälkeen, ennen noiden asennusta kun jo tietää minkä ohjelmien mukana tulee sitä kökköä on hyvä ottaa varmuudeksi järjestelmän palautus piste jos ei kaikki menekään toivotulla tavalla, tosin sekään ei aina auta.

  Samoin tuo AdwCleaner vaikutta pätevältä, Mba on jotenkin tipahtanut pois listoilta, eipä se sen puoleen vaikuta enää uudistumisen jälkeen ollenkaan niin toimivalta mitä oli viimeinen versio jotain 1.7.5 ...., tuo my...search muistaakseni jätti juuri jotain kansiota muutamista ohjelmista näiden ohjelmat http://www.freemake.com/free_video_downloader/ on toimivia mutta juurikin asentavat noita kaikkea muuta sontaa mukanaan, samoin Izarc on nykyään oikein haittaohjelmien täyttämä lataat sen mistä hyvänsä, ellei satu olemaa versiota 4.1.6 tallessa koneella jossakin, jostakin linkistä sitä hain tuota versiota mutta sama laulu kunnes löysin sen omalta ulkoiselta kovalta talessa olemassa ruksit pois ja ohjelma toimii, putsaus vain näiden kaikkien jälkeen spybotilla ja sillä hyvä.

  Sama koskee java päivityksiä muka tulee muistaakseni se kuuluisa babylon search toolbar, adoben flasplayria mukana tulee ainakin chrome, googlen toolbar joka on kyllä toimiva IE.ssä kun vähän säätelee, mutta miksi se pitää ladata koneelle moneen kertaan samoin chrome laita sekä McAfee tulee aika yleisesti adoben mukana, listaa voi kyllä jatkaa ...., jne.

  Nimim. Näin on nähty ja koettu.
   
 9. Neptun

  Neptun Active member

  Liittynyt:
  17.01.2005
  Viestejä:
  3,954
  Kiitokset:
  10
  Pisteet:
  68
  Joo, kyllä se noin menee, valittettavasti. AdwCleaner on varmasti hyvä softa, pitänee kokeilla. Arvelen kuitenkin, että My Search tapauksissa se ei silti korjaa kotisivumerkintöjä. Kuten linkkaamastani ohjeesta huomaa, niin prosessiin kuuluu tavallaan kaksi eri vaihetta. Ekaksi poistetaan varsinainen haitakeohjelma, joka on kiinni monessa paikassa. Sitten eriksen on vielä korjattava muutamia jäämiä, joista tuo pikakuvakkeiden muuttunut linkki oli minusta ovelin. Näköjään yhdestä kuvakkeesta muuttaminen ei auta, vaan kaikki on korjattava, myös selaimesta jota ei koskaan käytä.

  Puhdistuksen tein Malwarebytesin Anti Malwarella. Toimi hyvin eikä aikakaan ollut kohtuuton, vaikka työkoneessani pitkä kyllä. Yhdessä suomenkielisessä My Search poisto-ohjeessa on linkki puhdistussoftaan. Siinä ei sanota, että se on maksullinen. Kun sen lataa, se tekee pitkän puhdistuksen ja ilmoittaa sen jälkeen, että maksa 37 dollaria, niin vasta sitten haitakkeet poistetaan. Kyllä näillä markkinoilla on kaikenlaista...

  Ai niin, saattoi olla ennen SUPERIN latausta jokin lappunen, joka oli pieni tai meni nopeasti koska en noteerannut. Kuului tuohon vaiheeseen, josta sanoin et oli pop ikkunoita. Samassa jo suljin sen.
   
  Viimeksi muokattu: 29.10.2014
 10. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  8,999
  Kiitokset:
  1,185
  Pisteet:
  243
  Tuohon SUPERiin lisättiin viime vuonna tuo haitakepaketti. Käyttöoikeussopimuksessa on maininta, jolla ohjelman asentaja antaa luvan "asentaa jotain ekstraa". Tarkkaa sanamuotoa en muista. En ainakaan itse keksinyt keinoa välttää kaikkea roskaa päivityksen yhteydessä, joten luovuin koko ohjelmasta.
   
 11. JoniS

  JoniS Active member

  Liittynyt:
  06.10.2008
  Viestejä:
  2,951
  Kiitokset:
  261
  Pisteet:
  93
  Tuossahan tuo ylempänä on minun viestissä.(pätkä eulasta)

  Kaiken roskan saa väitettyä kunnon virustorjunta softalla tuosta paketista, itselle ei tullut mitään ylimääräistä kun äsken asensin, bitdefenderi aloitti kyllä laulun heti kun suoritin asennustiedoston.
   
 12. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  8,999
  Kiitokset:
  1,185
  Pisteet:
  243
  No niinhän onkin. Selasin ketjua näköjään niin nopeasti, että luulin toisenkin lainauksesi koskevan AdwCleaneria.
   
 13. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.06.1999
  Viestejä:
  8,855
  Kiitokset:
  191
  Pisteet:
  143
  No h**tti, kuulostaa ikävältä. Sääli, SUPER on ollut hyvä softa tarkoitukseensa, mutta pakko tuo on poistaa..
   
 14. Neptun

  Neptun Active member

  Liittynyt:
  17.01.2005
  Viestejä:
  3,954
  Kiitokset:
  10
  Pisteet:
  68
  SUPERista vielä sen verran, että se ei enää testeissä pärjää muiden vastaavien muunto-ohjelmien kanssa toiminnallisestikaan. Että ei haittaa, vaikka poistuukin.

  Ok tämä on selvä tapaus ja johti hyvään lopputulokseen kuten dRD kertoo. Jatkan keskustelua yleistyneistä netin videoiden muunto-ohjelmien haitakemarkkinoista myöhemmin Digivideo-ongelmat ja -keskustelu tai Virukset ja haittaohjelmat osiossa.

   
 15. terve2005

  terve2005 Regular member

  Liittynyt:
  13.05.2014
  Viestejä:
  202
  Kiitokset:
  17
  Pisteet:
  28
  Samoiten minulla tuli SUPER:ista haittaohjelma vähän aikaa sitten. Mutta ei ollut download.fi:stä.

  Miksihän se virus jyllää?
   
  Viimeksi muokattu: 15.11.2014

Jaa tämä sivu