1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Haitta/vakoiluohjelma?

Viestiketju Virukset ja haittaohjelmat -osiossa. Ketjun avasi ruskeaa 05.01.2016.

 1. ruskeaa

  ruskeaa Member

  Liittynyt:
  09.05.2012
  Viestejä:
  18
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Surffailin yksi ilta ihan normaalisti netissä ja googlessa, yhtäkkiä tietokone ilmoitti että lataa välittömästi jonkun tiedoston. Se ei todellakaan ollut windowsin päivitystiedosto, enkä pystynyt keskeyttämään tai lopettamaan latausta. Yritin sammuttaa tietokonetta mutta se ei suostunut sammumaan ennen kuin tiedosto oli latautunut, tätä kesti muutamia minuutteja.

  Yritin saada tietokonetta sammumaan painamalla virtanappia yms mutta tällä ei ollut mitään vaikutusta ja tiedosto kerkesi latautua. Tiekone on toiminut sen jälkeen aivan normaalisti, ja näennäisesti mitään ei ole vialla. Jotain minun koneelleni kuitenkin luikerteli, mutta ei hajuakaan että mitä. Voiko olla mahdollista että joku hakkeri esimerkiksi saattaisi käyttää tietokonetta tietämättäni, tai esimerkiksi vakoilla minua.

  Norton ei löydä mitään epätavallista. Fiksuinta olisi tietenkin ollut kirjoittaa tiedosto ylös, mutta en kerennyt kun yritin väkisin saada konetta sammumaan ettei tidosto kerkeisi latautua. Muistan vain että tiedoston nimi oli joku audio ja jotain muuta.

  Koskaan aikaisemmin ei ole tapahtunut mitään tämän kaltaista.
   
 2.  
 3. IlmoPJ

  IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  17.03.2006
  Viestejä:
  6,487
  Kiitokset:
  707
  Pisteet:
  193
  Haittaohjelma tarkistus kannattaa tehdä Malwarebytes Anti-Malware Free ohjelmalla: https://www.malwarebytes.org/mwb-download/
  Ohjelman saa ilmaiseksi käyttöönsä, kun asennuksen lopussa poistaa ruksin kohdasta "Aloita ilmainen kokeilujakso... "
  Päivitä ensin haitaohjelma tietokanta ja suorita sitten "Kattava tarkistus"
   
 4. ruskeaa

  ruskeaa Member

  Liittynyt:
  09.05.2012
  Viestejä:
  18
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Latasin juuri tuon ohjelman.

  Pikaisen googlettamisen perusteella ohjelma saattoi olla audio2.exe niminen. Muistan ainakin että nimessä oli tosiaan audio ja muistaakseni numero 2.
   
 5. finsk

  finsk Member

  Liittynyt:
  02.02.2009
  Viestejä:
  34
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Itsellä ilmestyy Chrome selaimella s.iktmmmny.com linkkejä tekstin yhteydessä. Liitin kuvan millaisena itsellä näkyy. Tuollaisia linkkejä ilmestyy. Avast ei havainnut mitään. Ajoin CCleanerin, superantispywaren, adwcleaner. Mikään noista ei löytänyt sitä. Pystyykö Chromen asetuksilla poistaman? adblock ei auta. Kokeilin malwarebytesinkin. Poisti jotain törkyä, mutta ei tuota. Pitäisikö asentaa Chrome uudelleen tai jotain?
   

  Liitetyt tiedostot:

  Viimeksi muokattu: 23.01.2016

Jaa tämä sivu