1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Haamukirjoittelua

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi eohopea 05.08.2020.

  1. eohopea

    eohopea Regular member

    Liittynyt:
    06.08.2006
    Viestejä:
    123
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Norton ja muut aikaisemmat ajettu puhtaana läpi, mutta vieläkin ajoittain vaivaa.

    Onnistuin samalla avaamaan resurssienhallinnan ja ottamaan pienen pätkän videota, jos tästä jotain apua olisi. Itse en ainakaan pystynyt sanoamaan näkyykö siinä mitään ihmeellistä.
     
  2.  
  3. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,045
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    243
    Olisihan se video mielenkiintoista nähdä, jos se on tallennettu samaan aikaan kuin haamukirjoitusta ilmestyy.
     
  4. eohopea

    eohopea Regular member

    Liittynyt:
    06.08.2006
    Viestejä:
    123
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
  5. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,040
    Kiitokset:
    930
    Pisteet:
    173
    Esiintyykö tuota kirjoittelua vielä?
     
  6. eohopea

    eohopea Regular member

    Liittynyt:
    06.08.2006
    Viestejä:
    123
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Kyllä sitä esiintyy edelleen. Olen muutamana yönä jättänyt jauhamaan wordi auki, niin samat raapustukset on ollut jokakerralla.

    Jos tämä on macro niin saako sitä mitenkään träkättyä tai onko olemassa mitään ohjelmaa millä voisi vaikka jäljittää mikä tätä tuottaa.
     
  7. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,045
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    243
    Auttaisikohan tuo, jos kertoisit hieman tarkemmin nykytilanteesta eli missä tilanteessa tekstiä ilmestyy ja mihin? Mainitsit edellä Wordin. Tuleeko haamukirjoitusta avoinna olevaan Word-dokumenttiin, vai mihin? Mitä sovelluksia on auki silloin, kun kirjoitusta ilmesty? Videolla oli kuvaa Tehtävienhallinnasta silloin, kun joku peli ja muutama muu sovellus oli käynnissä. Jos silloin tuli haamukirjoitusta, niin mihin se silloin tuli?

    Voi olla, että ratkaiseva kysymys jäi vielä esittämättä, mutta aloitetaan noista.
     
  8. eohopea

    eohopea Regular member

    Liittynyt:
    06.08.2006
    Viestejä:
    123
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Tätä siis ilmentyy kokoajan enemmän tai vähemmän. Sovelluksista riippumatta ja ei aina tekstin muodossa. Vaikuttaa siltä että useamman päivän käyttö olisi kopioitu ja sitä sitten työnnetään ulos summittaisesti, oli kone käytössä tai ei.

    Ei ilmentynyt kirjoituksena vaan toimintoina, valikoiden edestakas seilauksena jne.
     
  9. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,045
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    243
    Mutta mihin sitä ilmestyy? Johonkin avoinna olevaan dokumenttiin, selaimeen vai mihin?
    Et kai tarkoita, että se et ollut sinä, joka liikutti kohdistinta videon loppupuolella?
     
  10. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,040
    Kiitokset:
    930
    Pisteet:
    173
    Onko sulla asennettnna jokin ohjelmisto näppäimistölle ja hiirelle? Jos on, niin poista ja asenna uudelleen.

    Katsotaan myös löytyisikö tapahtumienvalvonnasta osviittaa ongelman aiheuutajasta. Lataa minitoolbox työpöydälle.

    https://www.bleepingcomputer.com/download/minitoolbox/

    Laita valinta seuraaviin kohiin

    List last 10 event viewer errors
    List installed programs
    List devices - only problems
    Lopuksi Go ja liitä loki tänne.
     
    Viimeksi muokattu: 13.09.2020
  11. eohopea

    eohopea Regular member

    Liittynyt:
    06.08.2006
    Viestejä:
    123
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Ei liity kohdistimeen millään tavalla vaan tuottaa ERILAISIA NÄPPÄINKOMENTOJA RIIPPUMATTA MIKÄ SOVELLUS ON AUKI mm. kirjoitusta

    edit. otetaan nyt vaikka esimerkkinä alt+tab combo jolla heittää sovelluksesta toiseen. On muuten pirun ikävää kun kesken leffan alkaa ruudut pyöriä ympyrää

    ja perässä loki
     

    Liitetyt tiedostot:

  12. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,040
    Kiitokset:
    930
    Pisteet:
    173
    Oliko razer näppämistöön/hiireen liittyvä? jos oli niin ilmeisesti poisit sen. Jos poistit niin älä asenna vielä uudestan vaan käytä konetta ilman jos mahdollista. Onko asema A: ulkoinen vai sisäinen levy?
     
  13. eohopea

    eohopea Regular member

    Liittynyt:
    06.08.2006
    Viestejä:
    123
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Razer hiireen ja kuulokkeisiin. Näppäimistöön corsairin softalla.

    A on toinen paikallinen asema mitä käytän pääsääntöisesti kaikelle tilaavievälle, koska C: ssd asema on vähän turhan pieni omiin tarpeisiin
     
  14. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,040
    Kiitokset:
    930
    Pisteet:
    173
    Hmm joo. Tuolla oli noita virheilmoituksia liityen A: asemaan, mutta ne ei taida liittyä varsinaiseen ongelmaan ja ilmeisesti levy ei myöskään ole hajalla. Mitään sellaista mistä pääsisi ongelman jäljille ei kyllä näkynyt ja haittaohjelmatkin taitaa olla aika hyvin jo pois laskuista.

    Voisit kokeilla puhdasta käynnistystä ja testata esiintyykö ongelma silloinkin.
    https://support.microsoft.com/fi-fi/help/929135/how-to-perform-a-clean-boot-in-windows
    Muista piilottaa kohdassa 3. microsoftin palvelut.
     
  15. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,045
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    243
    Tämä on minulle aivan tuntematonta asiaa, mutta tuolla aikaisemmin olleella videolla näkyy käynnissä jotain corsair.service ja iCUE -prosesseja. Eikös ne tai ainakin tuo iCUE liity jotenkin macroihin. ICUEsta sanotaan "ICUE.exe is able to record keyboard and mouse inputs and monitor applications." Varmaan se pystyy niitä toistamaankin.

    Jollei joku noita softia tunteva osaa parempaa neuvoa, ehdotan niitä poistettavaksi ainakin tilapäisesti. Jos pelaaminen niitä vaatii, niin käynnistä kone poiston jälkeen uudelleen ja asenna softat sitten uudelleen.

    Sitä en osaa arvata, mikä macrot käynnistää, mutta luulisi tuolla tavalla niistä pääsevän eroon. Sekään ei ole selvinnyt, toistuuko aina sama(t) näppäinyhdistelmä(t), vai tallentuuko niitä uusia.
     
  16. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,040
    Kiitokset:
    930
    Pisteet:
    173
    Joo sitä jo ehdotin tuolla aikaisemmin ja ainakin lokin mukaan kumpikin on nyttemmin poistettu, niin razer hiirelle kuin corsair näppämistölle. päätellen siitä, että kumpikaan ei näy asennetuissa ohjelmissa.
     
  17. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,045
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    243
    No niinpä tosiaan. Sekoilin, kun Corsair mainittiin tuossa aloittajan viimeisimmässä viestissä ja muistelin, että se vilahti jossain lokissakin.
     
  18. eohopea

    eohopea Regular member

    Liittynyt:
    06.08.2006
    Viestejä:
    123
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Nyttemmin ei ole ollut enää ongelmia minkään kanssa. Kiitoksia teikäläisille
     

Jaa tämä sivu