1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

GTA V tulee - valmistaudutaan siihen! - 1000-1200 rahaa

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi submin 27.12.2014.

 1. submin

  submin Member

  Liittynyt:
  07.01.2008
  Viestejä:
  45
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Mulla on jo vastaava ketju Murobbs:llä, mutta kokeillaan jos täältäkin saisi apuja.

  Nykyinen ensi kuussa 6 vuotta täyttävä kone (josta on päivitetty vuosien saatossa vain näytönohjain ja lisätty muistia) taistelee jo GTA IV:n kanssa siihen malliin, että nyt vitosen tullessa PC:lle reilun kuukauden päästä, on aika pistää kone uusiksi.

  Nykyisestä koneesta on tarkoitus ottaa mukaan pelkästään läjä perinteisen mallin kiintolevyjä, ja lisäksi näyttö (Samsung S27B970D 27" 2560*1440) on jo päivitetty. Koneeseen tulee em. näytön lisäksi myös BenQ V2400W 24" ruutu irkkiä jne varten.

  Speksit:

  Budjetti?: Ei varsinaista ylä- tai alarajaa, mutta ei nyt ihan älyttömästi yli tonnin viitsisi mennä. Laitetaan vaikka 1200 ylärajaksi, mutta ei ole tarkoitus väkisin käyttää koko summaa.
  Kuuluuko käyttöjärjestelmä budjettiin?: Ei
  Haluatko koneen valmiiksi kasattuna?: Ei
  Haluatko koneen käyttöjärjestelmä/ajurit valmiiksi asennettuna?: Ei
  Ylikellotatko prosessoria?: Todennäköisesti
  Kotelon koko: ATX. Pienempikin voisi olla hauskaa vaihtelua, mutta sellaisen kasaaminen taitaa olla aina vähän hankalampaa ja ilmanvaihtokin lienee kysymysmerkki?
  Onko kotelon värillä väliä?: Musta, mutta ei ole ihan ehdoton vaatimus. Olen pohtinut mm. Fractal Design Define R4:ää ja R5:ttä.
  Onko kotelon ulkomuodolla väliä?: En halua ikkunaa/ylimääräsiä ledejä tms. Ei mitään halpis-kiinankoppaa; kotelon tulee olla laadukas, kestävä ja hiljainen! Nykyisen koneen Antec P182 kelpaisi muuten, mutta pitäisi sitten ostaa sen nykyisille sisälmyksille uusi koppa, eikä siinä ole kuitenkaan USB3-portteja etupaneelissa.. Uudesta kotelosta nämä portit pitää löytyä.
  Onko tietokoneen hiljaisuudella väliä?: Haluan hiljaisen koneen. Eli mielellään työpöytäkäytössä täysin hiljaisena pysyvä näytönohjain&virtalähde ja muutenkin hiljaisilla osilla toteutettu ilmanvaihto.
  Tarvitsetko langatonta verkkoyhteyttä?: On jo olemassa.
  Onko Saksasta/ulkomailta tilaaminen mahdollista?: On, tilaan Mindfacorylta.
  Tarvitsetko DVD- tai Blu-Ray -asemaa?: En
  Haluatko koneeseen SSD:n?: Olen jo tilannut Sandisk Extreme Pro 480 GB:n.
  Koneen käyttötarkoitus: Kunhan GTA V-innostuksesta pääsen yli, kone jää lähinnä päivittäiseen irc/surffauskäyttön, sekä satunnaiseen pelailuun. Nämä irkkaukset ja satunnaiset pelailut onnistuvat aika hyvällä varmuudella millä tahansa setillä, joka pyörittää GTA:ta kunnolla :)
  Kuuluvatko näyttö, äänentoistojärjestelmä, näppäimistö tai hiiri budjettiin?: En tarvitse mitään näistä. Taloon tuli äskettäin Corsair K70 RGB, ja vanha hiiri saa kelvata jatkossakin.
  Onko joitain komponetteja jo valmiiksi?: Edellä mainitut kiintolevyt, näytöt, hiiri ja näppis.  Prosessoriksi olen jo valinnut i7-4790k:n ja näytönohjaimeksi tulee joku idlenä passiivisena pysyttelevä GTX 970 (mahdollisesti Palit Jetstream, se on aika edullinen Mindfactoryssa ja saanut ihan hyvä arvosteluja). Muita malleja saa ehdottaa!
  Emolevyksi kaipaan vielä ehdotuksia, miten olisi Gigabyten Z97X-Gaming-5 tai 7? Tai sitten joku ihan muu merkki? Hintahaarukka emolle mielellään 100-150.
  Virtalähteestä mulla ei ole vielä aavistustakaan, mutta haluan sellaisen joka pysyy pienellä kuormalla täysin äänettömänä ja hörähtää käyntiin vasta kun on pakko.
  Prossujäähdytin on myös valitsematta. Noctua NH-D15 on ehdotettu Murossa, mutta en ehkä ihan noin arvokasta aio ottaa kun ei sitä kiveä ole tarkoitus ihan tappiin kellottaa välttämättä. Miten olisi tämä? Thermalright-HR-02-Macho-Rev-B
  Muistia riittänee 8 gigaa, mutta merkki ja malli on valitsematta, apuja siihen?

  Kysykää jos jätin mainitsematta jotain tärkeää, ja kiitos etukäteen!
   
 2.  
 3. ajaJako

  ajaJako Active member

  Liittynyt:
  31.10.2011
  Viestejä:
  3,872
  Kiitokset:
  330
  Pisteet:
  93
 4. BPVest

  BPVest Senior member

  Liittynyt:
  26.03.2010
  Viestejä:
  17,608
  Kiitokset:
  701
  Pisteet:
  173
  GTA IV on sellasta kuraa etten tippaakaan ihmettelis vaikka GTA V pyöris kunnolla koneella joka ei pyöritä GTA IV.

  Tolla budjetilla saa sen verran tehokkaan näyttiksen et oottelisin pari kuukautta uusia näyttiksii. Kaikki nykyset yli 200 euron näyttikset menee mun papereissa puhtaasti haaskauksen puolelle.
   
 5. submin

  submin Member

  Liittynyt:
  07.01.2008
  Viestejä:
  45
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Johan tässä odoteltiin 9xx-sarjalaisia, en katso tarpeelliseksi odotella vielä uudempia - koska johan sen jälkeen tulee taas kohta uusia :) Jossain kohtaa on ostettava.
  Tällä hetkellä lista näyttäisi tältä, kaikki pl. koppa Mindfactorysta:

  http://paste.dy.fi/upL/plain
   
 6. BPVest

  BPVest Senior member

  Liittynyt:
  26.03.2010
  Viestejä:
  17,608
  Kiitokset:
  701
  Pisteet:
  173
  900-sarja on ikivanhaa tekniikkaa, se on pääpointti. Jos oottelet, oottele jotain oikeesti uutta. Sellasta ei oo tullu vuoden 2012 jälkeen.

  i7-4790K liian kallis tehoon nähden.
   
 7. ajaJako

  ajaJako Active member

  Liittynyt:
  31.10.2011
  Viestejä:
  3,872
  Kiitokset:
  330
  Pisteet:
  93
  Intelin cashback kampanja loppuu tänään, vahinko kun sun prossus ja emos olis mahtuneet.
  Mutta http://www.amazon.de/Gigabyte-GA-Z9...1&sr=8-1-fkmr0&keywords=gibyGA+Z97X-SOC-Force toi olis GiByn se kellutus ja hintakin jees mutta tuosta kaupasta saa vääntää ennenkuin köytää toimittajan suomeen, takuut hoituu kyllä koska noihin saa rekisteröimällä suorat lisätakuut.

  Tässä sitten koppa jota ei vieläkään saa Suomesta mutta laatu on hjuva http://www.amazon.de/Nanoxia-Silenc...F8&qid=1419712907&sr=8-1&keywords=Nanoxia+DS5
   
 8. submin

  submin Member

  Liittynyt:
  07.01.2008
  Viestejä:
  45
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Sen takia tilaankin tänä iltana Mindfactorylta kun tuo Cashback on viimeistä päivää olemassa :)
  Otan siis jonkun Asuksen tai Gigabyten lankun joka kelpuutetaan cashbackiin.
  Kotelo tulee Suomesta, todnäk Define r4 tai r5.
   

Jaa tämä sivu