1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Gordian Knotilla aina vaan ongelmia.. :(

Viestiketju DivX, XviD ja muut MPEG-4 -formaatit -osiossa. Ketjun avasi zilli 06.08.2003.

 1. zilli

  zilli Regular member

  Liittynyt:
  04.02.2003
  Viestejä:
  234
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Eikö kukaan osaa vastata ongelmiini??
   
 2.  
 3. Lumikki

  Lumikki Regular member

  Liittynyt:
  15.06.2003
  Viestejä:
  418
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  2374 kb/s on oikein hyvä jollekin DivX leffalle. Omat rippaukseni pyörii siinä 1100-1800kb/s tietämillä, mutta teenkin 2CD:n leffoja. Hyvä bitrate DVD:stä ripatulle DivX:lle on minusta kun se on yli 1500kb/s. Voit tehdä DVD:stä Smart ripperillä tuon rippauksen ja katsoa sieltä info.txt tiedostosta mikä on sen DVD leffan bitratet. Siellä on muistaakseni minimi, keskiarvo ja maksimi mainittu. Saat siitä kuvan kuinka laadukasta kannataa yrittää. Jos lähde on huonolla bitratella, niin turha sitä on yrittää paremmaksi =)

  Malli yhden rippauksen *info.txt tiedostosta.
  MinDataRate (B/s): 113322
  AvgDataRate (B/s): 791269
  MaxDataRate (B/s): 1165029

  Kyllä ne mustat reunat kannattaa aina leikata pois. Mitä virkaa niillä muka olisi?

  GKnot on tehty niin että siinä pyritään johonkin tiettyy tiedostokokoon. Sitä ei ole tarkoitettu käytettäväksi niin että pyritään huippu kuvanlaatuu ja tiedostokoko on mitä on. Yli 100% tarkoittaa että GKnot pakkaa sen joka tauksessa pienempää tilaan, vaikka tekisit mitä. En tiedä miksi se on noin, kysy ohjelmiston tekijältä ;-)


   
  Viimeksi muokattu: 16.08.2003
 4. zilli

  zilli Regular member

  Liittynyt:
  04.02.2003
  Viestejä:
  234
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Mutta pitääkö paikkasa että kun leikaan mustat reunat pois ja esim sivuilta lähtee enemmän ja aspect ration on 1:1 ja tämän jälkeen pistän ripin pyörimään ja pakotan sen 16:9 (tai 4:3 filmistä riippuen) tilaan niin kuva voi olla vääristynyt?? Vai leikaako tuos auto crop sen niin että joka sivulta lähtee saman verran ja kuva on leikkauksenkin jälkeen oikeassa suhteessa?

  Jos aspect ration olisi 16:9 niin sillon uskon että se leikaa sen niin että suhde pysyy mutta entä 1:1??

  Jos kuvasuhde ei tuossa leikkauksessa muutu niin silloin on kaikki ongelmani ratkenneet ja olen TODELLA kiitollinen kaikille auttaneille ihmiselle täällä..
   
 5. Lumikki

  Lumikki Regular member

  Liittynyt:
  15.06.2003
  Viestejä:
  418
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  En tiedä miten 1:1 leffalle käy, jos mustat leikkaa pois. Luulen että asia riippuu siitä mediasoittimen softasta. Kokeilemalla se selviää vai mitä?

  Luulisin että tuon mustan leikkaus ei vaikuta asiaan. Lähinnä koska kyse ei ole näyttöruudun täyttämisestä, vaan aspect rationin muutoksesta. Joka tarkoittaa vain kuvapisteiden venytystä/supistusta tietyllä tavalla.
   
 6. zilli

  zilli Regular member

  Liittynyt:
  04.02.2003
  Viestejä:
  234
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Joo.. no täytyy testailla ja kattella.. nyt kun ajattelee niin ei se kyllä välttämättä sitä mitenkään vääristä.. muuten olis oikeen kiva pistää aspect rationiksi se oikee eli 16:9 tai 4:3, mutta sillä en saa tehtyä 3CD:n versioita.. :( tuolla 1:1 se onnistuu.. ja bitratetkin aika hyvä laatusia.. :) ja hyvä laatunen leffa = hyvä mieli.
   
 7. zilli

  zilli Regular member

  Liittynyt:
  04.02.2003
  Viestejä:
  234
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Lumikki: en kyllä luota tohon smart ripperiin.. koitin sitä äsken ja ajattelin huvin vuoksi kattoa mitä kertoo leffasta mistä sain helposti ulos 1560 kb/s (Gspotin mukaan). se sanoi siitä max: 1311 kb/s.. olisin leffasta enemmänkin saanut ulos jos olisin halunnut, mutta toi oli yks niistä ekoista mitä aikoinaan rippasin..

  Mut pää asia on että mun mielestä joku huijaa.. siihen en kommentoi kumpi se voisi olla..
   
 8. Fabrizio

  Fabrizio Guest

  Jos leikkaat 1:1 leffasta ne mustat reunat pois, ainaskaa bsplayer ei ymmärrä kuvasuhteen vaihtoa, sillä ne "rakentavat" osan kuvasta. Kuva on aina yhtä venyneen näköinen.

  Mutta, mitä se haittaa että kuva on venynyt, esim VirtualDubModilla voi muuttaa eri filttereitä käyttäen kuvan oikeaan sivusuhteeseen 16:9/2,35:1 resize-filtterin avulla. Itse teenkin leffani näin:

  Tallennan elokuvan aviksi jo DVD2AVILLA. Tällöin kuvasta tulee parempilaatuinen kuin GKnotilla. Sitten lisään äänen kys. tiedostoon VirtualDubmodin avulla, lisään tekstitykset (VobSub Filter) ja lisään myös halutessani ohjaajan kommenttiraidan. Tämän jälkeen asetan resize-filtterin oikeaan aspectiin, koodaan pätkän uudelleen (tarkan koon määrittämiseen käytän Xvid Bitrate Calc-ohjelmaa, tällä saa laskettua juuri oikean bitraten). Ja sitten pätkä on valmis, ja laatu on 2CD:n versiona yhtä hyvä kuin DVD:llä.

  Tämä käsin leikkaaminen tekee pätkistä parempia koska GKnot laskee aina bitraten aivan liian epätarkasti. Olenko ainoa joka tekee näin vai onko muitakin? Ent te jotka teette pätkänne muulla kuin GKnotilla, mitä olette kokeilleet

  =FABRIZIO=
   
 9. zilli

  zilli Regular member

  Liittynyt:
  04.02.2003
  Viestejä:
  234
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  No olen myös itse hiukan miettinyt että jos leikaan esim 16:9 leffasta missä on alhaalla ja ylhäällä mustat reunat ja se muodostaa niiden reunojen kanssa sen suhteen 16:9 niin leikaan ne pois ja näytän elokuvan sen jälkeen BSPlayerin kanssa niin ei se osaa niitä reunoja sinne lisätä vaan näyttää sen leikatun version "vääristyneesti 16:9 suhteella.. Tuo gordian knot on mielestäni tällä hetkellä ainakin riittävän helppo näin harjottelevalle rippaajalle ja voin siinä toki jättää leikaamatta ne raunt.. harvoin niitä mustia siellä kauhean paljon on.. tosin kun niitä on niin vähän niin ei se kuvasuhde paljon muutu leikattaessakaan, mutta ehkä silti mielummin täysin oikeassa suhteessa oleva kuva kun vaan hiukan parempi bitrate sen pienen tilan säästön takia leikattaessa.. Tosin mietin sitä että kun pistän aspect rationiksi 1:1 niin sillonhan se leikaa siitä ne mustat ja muuttaa kuvan 1:1 suhteelle ja näin ollen jos katson sen 16:9 suhteella se pitäisi olla ok??
   
 10. zilli

  zilli Regular member

  Liittynyt:
  04.02.2003
  Viestejä:
  234
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Joo.. nyt se selvisi kun tutkailin erästä rippiä tuolla niin mahtavalla ja korvaamattomalla softalla kun GSpot.. leffan takakannessa lukee seuraavaa: Kuvakoko 1,33:1 Fullframe ja GSpot sanoo ripistä seuraavan kuvan osoittamalla tavalla

  [​IMG]

  Eli jatkossa en leikkele niitä mustia reunuksia pois.. tosin saan huomenna täyden varmuuden johtuuko tämä siitä kun pistän yön aikana tulemaan uudemman version samaisesta elokuvasta, mutta ilman Crop:ia

  Edit: Eikun hemmetti.. toihan on 1:1 jutulla ripattu.. joten toi voikin heittää, mut periaateessa ei sais just heittää.. jos tosta tuon muokaan BSPlayerilla 4:3 niin se vääristyy.. vai??
   
  Viimeksi muokattu: 02.09.2003
 11. Fabrizio

  Fabrizio Guest

  Jos kuva vääristyy, korjaa se pakkaamalla uudelleen VirtualDubModilla. Laita sillä sitten se kuva "normaaliksi"
   
 12. zilli

  zilli Regular member

  Liittynyt:
  04.02.2003
  Viestejä:
  234
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  toi menis jo vähän hankalaks.. :)

  Tässä pikku päässäni mietin ja totesin loogisesti et kun mulla on muutenkin bitrate yli 2000 kb/s ni ei haittaa jos jätän siihen ne mustat reunat ja selviimpähän koko hommasta helpommin eikä varmasti tuu vääristymiä..

  Ja oletan myös että jos leikaan siitä filmistä sen mustan osuuden ja laitan sen soittimella oikeaan suhteeseen niin on aika loogista että se venyttää sen.. :) ainakin näissä missä se itse kuva ei ole täysin oikeassa suhteessa vaan se on niiden reunojen kanssa oikeassa suhteessa.. ja lähes kaikissa tätä esiinty ainakin hiukan..

  Joten jättäkää ne reunat rauhaan jos rippaatte leffan 1:1 suhteella.. :) mä ainakin jätän koska haluan saada oikeassa suhteessa olevan kuvan uloskin..
   
 13. Wire

  Wire Guest

  Uudelleen pakkaus "raiskaa" kuvan laadun.

  zilli: Käytät aika hurjaa bitratea, minusta 2000 on liikaa.
   
 14. zilli

  zilli Regular member

  Liittynyt:
  04.02.2003
  Viestejä:
  234
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  mun mielestä ei voi olla liikaa.. mitä se tekee pahaa jos on liikaa?? mul on 2000 - 3500 kb/s ihan hyvää on ollu..
   

Jaa tämä sivu