1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

google tili kaapattu

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi djjari 05.09.2022.

  1. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    6,186
    Kiitokset:
    1,122
    Pisteet:
    223
    Telegram on toisaalta laajassa käytössä Ukrainassakin, ihan hallinnon henkilöstöilläkin, niin ei se voi sinänsä olla vaarallinen sovellus.

    Mutta itse haittaohjelmiin liittyen. Mistä tiedät, että kaikki ongelmat on poissa? Jos katsoit tuota Malwarebytesin foorumilla käytyä keskustelua, niin siellä piti silti tehdä toimia senkin jälkeen kun Malwarebytes oli poistonsa tehnyt.
    Kyseinen ohjeistaja vielä sanoi viestissä 8, että windowsin uudelleen asennus on suositeltava, varma vaihtoehto.

    Se ei ole välttämätöntä, mutta et voi lähteä ajatuksella, että katsot miten nyt toimii ja toivoa parasta.
     
  2.  
  3. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,813
    Kiitokset:
    1,156
    Pisteet:
    243
    Itse en tosiaan tunne tuota Telegramia ollenkaan, mutta nuo kertomukset uusista ryhmistä, joihin itse ei ole liittynyt, panee miettimään, että jotain on vielä vialla ja liittyisikö se puhelimeen, johon Telegram käsittääkseni liittyy? Vähintä, mitä voisit tehdä, on siis virustorjuntaohjelman lataaminen myös puhelimeesi ja sillä tehty virusskannaus.

    Katselin tuon Telegram-tilin poistamista, ja jos sen haluaa tehdä, se ei näytäkään onnistuvan aivan hetkessä:
    Kuinka poistaa Telegram-tili - Geek Geeky

    Tämä ei ole ohje eikä suositus, mutta sinua ehkä kiinnostaa lukea tuo artikkeli:
    Puhelimen hakkerointi − hakkeroijan poisto (kaspersky.fi)

    Linkkasin artikkelin vain luettavaksi. Virussuojaksi kannattaa varmaan valita joku muu kuin Kasperskyn tuote. Ainakin Saksan tietoturvaviranomainen varoittaa käyttämästä tuon venäläisen yhtiön virussuojaa ja suosittelee jotain vaihtoehtoista tuotetta.

    Lisäys. Ongelmanhan ei tarvitse olla varsinaisesti tuon Telegram-sovelluksen mahdollinen epäluotettavuus, vaan se, että joku on päässyt käsiksi Telegram-tiliisi.
     
  4. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,906
    Kiitokset:
    1,160
    Pisteet:
    243
    Google Playstä voi ladata Malwarebytes Mobile Security ohjelman ja tarkistaa sillä puhelimen.

    Sinänsä Google tilin kaappaus on varsin huolestuttava asia. Puhelimessasi ilmeisesti on myös sama tili?

    Edit: kannattaa seurata tietoturvailmoituksia kirjautumisista ja vastata kyselyyn, "Tein sen itse" tai "En tehnyt sitä". Siellä on myös toimintaohjeet.
     
    Viimeksi muokattu: 18.09.2022
  5. djjari

    djjari Active member

    Liittynyt:
    17.12.2010
    Viestejä:
    1,051
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    68

    ehkä se on sitten parempi asentaa windows uudestaan
     
  6. djjari

    djjari Active member

    Liittynyt:
    17.12.2010
    Viestejä:
    1,051
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    68
    on joo puhelimessani myös google tili

    sillon pari viikkoa sitten kun tämä tapahtui,niin sain sähköpostin jossa luki jotain että OK Google-tilin haltija:

    Kiitos Gmail-palvelun lisäämisestä Google-tiliisi. Gmail-osoitteesi ja
    ensisijainen käyttäjätunnuksesi on

    ja joo kun mainitsit tämän kannattaa seurata tietoturvailmoituksia kirjautumisista ja vastata kyselyyn, "Tein sen itse" tai "En tehnyt sitä". niin olen tuon kanssa ollut tarkkana
    kerroit että Sinänsä Google tilin kaappaus on varsin huolestuttava asia uskalttako tuota nyt enään käyttää kohta ollenkaa :(
     
  7. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,906
    Kiitokset:
    1,160
    Pisteet:
    243
    Tee sitten täysin puhdas asennus, jossa tyhjennät koko kovalevyn "Mukautettu" asennuksessa.
    Uskallat käyttää Google tiliäsi, kun vaihdat sen salasanan ja heti perään teet puhtaan asennuksen.

    Edit: Vaihda salasana heti ekana uuden asennuksen jälkeen, on varmaan varmempi niin.
     
    djjari kiitti tästä.
  8. djjari

    djjari Active member

    Liittynyt:
    17.12.2010
    Viestejä:
    1,051
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    68
    täytyy huomena koittaa ehtiä,en muista taas enään kuinka se meni oliko se niin että asemaa ei saa poistaa,vaan pitää tyhjentää,kun viimeksikin asensin uudestaan,niin C:asemalla näyi kuiteskin windows old kansio
     
  9. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,906
    Kiitokset:
    1,160
    Pisteet:
    243
    Puhtaassa asennuksessa ei tule kansiota Windows.old.
    Valitse asennustapa "Mukautettu".
    Ikkunassa "Mihin asennat Windowsin", tulee poistaa kaikki osiot "Poista" komennolla.
    Tämä jälkeen levyllä on yksi yhtenäinen varaamaton osio, sitten asennus alkaa "Seuraava" valinnalla.

    Asennus on helpompi, jos irrotat muiden levyjen datajohdot, niin ei tule vahinkoa.
     
    djjari kiitti tästä.
  10. djjari

    djjari Active member

    Liittynyt:
    17.12.2010
    Viestejä:
    1,051
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    68
    juurikin niin ajattelin :)

    mitä muuten tuo tarkoittaa kun tuolla win asetuksissa lukee Paikallinen tili?
    enkä ole siis kirjautuneena,onko tuolla niinkun jotain merkitystä
    olen siis siksi kirjautunut noin,kun jos kirjaudun windowsiin microsoft tunnuksilla niin siihen pitää asettaa joku pin koodi tai salasana,eikö sitä saa niin ettei sitä tarvisi aina kirjoittaa joka kerta kun kirjautuu windowsiin
     
  11. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,906
    Kiitokset:
    1,160
    Pisteet:
    243
    Winodows 10 Pro. Paikallinen tili tehdään ilman Microsoft-tiliä, valitsemalla "Offline asennus" ja hyväksymällä tilin puuttumisen aiheuttama rajoitus, joka ei käytännössä rajoita mitään. Homessa ei tätä valintaa ole.

    Win 11 pro on vähän vaikeampi tehdä paikallinen tilin, mutta onnistuu silläkin, kun löytää ohjeen.
     
  12. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,906
    Kiitokset:
    1,160
    Pisteet:
    243
    Ota nyt edes salasanaturva käyttöön, joka on muutettavissa pin-koodiksi.
     
  13. djjari

    djjari Active member

    Liittynyt:
    17.12.2010
    Viestejä:
    1,051
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    68
    niin eli mitä merkitystä on tuolla että kirjautuuko paikallisella tilillä vai omalla microsoft tilillä
    paikallisella tilillä kirjautuessa ei tosiaan tarvi sitä salasanaa laittaa,saako siis myös jotenkin sen jos kirjautuu
    omalla microsoft tilillä niin sillain ettei tarvi salasanaa kirjoittaa
     
  14. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,906
    Kiitokset:
    1,160
    Pisteet:
    243
    Paikallisessa asennuksessa et tarvitse Microsoft tiliä ollenkaan. Suosittelen salasanan käyttöä.
     
  15. djjari

    djjari Active member

    Liittynyt:
    17.12.2010
    Viestejä:
    1,051
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    68
    aivan,mutta kumpi tuossa on suositeltavaa
     
  16. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,906
    Kiitokset:
    1,160
    Pisteet:
    243
    Ei merkitystä, mutta laita ihmeessä salasana.

    MS tilin asennuksessa on mahdollista saada edellisen asennuksen tiedot automaattisesti koneelle.
    Edit: Edellyttäen, että aikaisempi asennus oli tehty tilillä.
     
    Viimeksi muokattu: 18.09.2022
  17. djjari

    djjari Active member

    Liittynyt:
    17.12.2010
    Viestejä:
    1,051
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    68

    parempi varmaan sekin sitten lisätä,mites muuten sitten tapahtuu,jos sen unohtaa,taidan kuitenkin käyttää pinkoodia
    sellaisen jonka jo tiedän ennestään

    ja muuten android puhelimella tein nyt myös sillä malwarebytes mobile securityllä tarkistuksen uhkia ei löytynyt
     
  18. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,906
    Kiitokset:
    1,160
    Pisteet:
    243
    Jos kirjoitat sen itsellesi muistiin, niin ei unohdu.
     
  19. djjari

    djjari Active member

    Liittynyt:
    17.12.2010
    Viestejä:
    1,051
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    68
    mutta jos kuitenkin jostain syystä käy niin että sitä ei vaikka löydäkkään tai hukkuu,niin mitä sitten tapahtuu?

    mutta kyllä sen talteen saan,varmuuden vuoksi vain kysyin tämänkin nyt jo
     
  20. djjari

    djjari Active member

    Liittynyt:
    17.12.2010
    Viestejä:
    1,051
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    68
     
  21. djjari

    djjari Active member

    Liittynyt:
    17.12.2010
    Viestejä:
    1,051
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    68
    nyt on uudelleen asennus tehty täysin ja levy formatoitu,eli ei pitänyt jäädä mitään vanhaa

    ja vaihdoin vielä google tilin salasanan asennuksen jälkeen

    kun vielä saisi vielä siitä telegram sovelluksesta pois ne roskat joita sinne välille tulee ja liittelee mua niihin ryhmiin
     

Jaa tämä sivu