1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Google-haku paiskaa Yahoolle

Viestiketju Virukset ja haittaohjelmat -osiossa. Ketjun avasi jorepee 17.03.2019.

  1. jorepee

    jorepee Member

    Liittynyt:
    17.03.2007
    Viestejä:
    9
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Moro
    Jotain sekaisin Windows 10 Pro -koneessa (HP pöytäkone). Selaimena Google Chrome. Google-haku on ensin toimivinaan, mutta alkaakin yllättäen antaa Yahoo-tuloksia. F-Secure ei kerro ongelmasta.
    Jore
     
  2.  
  3. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,963
    Kiitokset:
    829
    Pisteet:
    123
    Oletko Chromen asetuksista katsonut, mikä hakukone siellä on asetettu ekaksi.

    Mikäli kyse olisi salainkaapparista, lataa ilmainen Adwcleaner ja poista kaappari. Jos se löytää jotain, pitää sen antaa käynnistää kone uudelleen, jolloin suorittaa puhdistuksen. https://www.malwarebytes.com/adwcleaner/
     
    jorepee kiitti tästä.
  4. jorepee

    jorepee Member

    Liittynyt:
    17.03.2007
    Viestejä:
    9
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Kiitos hyvästä vastauksesta. Google on oletushakija. Yahoota ei ole edes valikossa. Hain jo eilen, ennen kysymyksen kirjoittamista, Malwarebytes premiumin kokeiluversion. Se löysi tukun uhkia, jotka panin karanteeniin. Yahoo-ilmiö ei poistunut. Nyt latasin ehdottamasi adwcleanerin ja ajoin sen: 8 uhkaa. Ne on poistettu ja ensituntuma on hyvä, mutta seurataan.
    Jore
     
  5. jorepee

    jorepee Member

    Liittynyt:
    17.03.2007
    Viestejä:
    9
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Eipä auttanut. Edelleen, kun klikkaa jotain Googlen hakutuloslinkeistä, kone avaa uuden välilehden Yahoon hakutuloksin. Myös klikattu linkki toki aukeaa, mutta Yahoo avautuu "päällimmäiseksi". Pahempia koiruuksia kone ei toistaiseksi ole osoittanut. F-Secure väittää puhtaaksi.
    Jore
     
  6. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,963
    Kiitokset:
    829
    Pisteet:
    123
    Adwcleaner on kyllä tehty nimenomaan toimimaan selainkaappareita vastaan. Selainkaappari yleensä muuttaa aloitussivun ja hakukoneen joksikin toiseksi.
    Mene chromen asetuksiin ja varmista sieltä, mikä hakukone on käytössä.
    Mitä tarkkaan ottaen tällä tarkoitat? Voisitko laittaa kuvan tuosta?
     
    jorepee kiitti tästä.
  7. jorepee

    jorepee Member

    Liittynyt:
    17.03.2007
    Viestejä:
    9
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Google suorittaa pyydetyn haun, tässä tapauksessa *Rådabruk*. Kun klikkaan hakutulosta *Keramik & porslin...* sivu avautuu, mutta samalla ilmestyy uusi välilehti, jossa on Yahoo-hakutuloksen Rådabrukille.
    upload_2019-3-18_18-14-3.
     
  8. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,963
    Kiitokset:
    829
    Pisteet:
    123
    Laitatko vielä edellisen kuvan josta tuon haut teet?
    Jos siitä selviäisi, mikä ohjaa haun Yahoolle.

    Edit: Laittamasi kuvan haun osoite on Yahoo.
    Hakukone ta selainkaappari ilmeisesti ongelma.
     
    Viimeksi muokattu: 18.03.2019
  9. jorepee

    jorepee Member

    Liittynyt:
    17.03.2007
    Viestejä:
    9
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Moro taas ja kiitos kiinnostuksesta. Tässä googlen halutulosta, josta klikkaan.
    upload_2019-3-18_19-11-2.
     
  10. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,963
    Kiitokset:
    829
    Pisteet:
    123
    Adwcleanerin skannauksen jälkeen ongelma poistui vähäksi aikaa.
    Olisiko mahdollista, että että olet saanut selainkaapparin uudelleen taas jotain?
    Voisi tehdä vielä uuden skannauksen, mitä se näyttää?
     
    jorepee kiitti tästä.
  11. jorepee

    jorepee Member

    Liittynyt:
    17.03.2007
    Viestejä:
    9
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Adwcleaner näyttää puhdasta, mutta Yahoo-välilehti ilmestyi taas, Ilmeisesti ongelma ei aiemminkaan poistunut, sillä Yahoo-sivu ei lataudu säännöllisesti jokaisella haulla.
    Palaan asiaan huomenna, nyt konetta tarvitaan työkäytössä.
    Jore
     
  12. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    3,879
    Kiitokset:
    748
    Pisteet:
    123
    Ehkä siksi koska Yahoo on ihan normaali yritys eikä mikään epämääräinen roskan levittäjä, voi olla, että AdwCleaner ei sitä poista.

    Voit kokeilla sen poistoon seuraavaa tapaa. Huom: poistaa kaikki lisäosat ja palauttaa Chromen asetukset alkuperäisiksi.
    - Aukaise Chromen asetusvalikko oikeasta yläkulmasta.
    - Valitse asetukset
    - Rullaa asetusvalikkoa alaspäin kunnes vastaan tulee "lisäasetukset" kohta, klikkaa sitä.
    - Rullaa lisää alaspäin kohtaan "Nollaa ja puhdista"
    - Klikaa kohtaa"Palauta kaikki asetukset alkuperäisiksi" - Valitse nollaa asetukset.

    chromeasetus.
     
    Viimeksi muokattu: 18.03.2019
    jorepee kiitti tästä.
  13. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,119
    Kiitokset:
    799
    Pisteet:
    193
    Katso asennettujen sovellusten luettelosta onko siellä joku ohjelma, jonka nimestä löytyy osat "search" ja "yahoo". Poista se ohjelma ensin ja käy vasta sitten selaimen lisäosien kimppuun.
     
    jorepee kiitti tästä.
  14. jorepee

    jorepee Member

    Liittynyt:
    17.03.2007
    Viestejä:
    9
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Moikka. Ohjelmista ei löytynyt potentiaalisia mörköjä. Nollasin Googlen asetukset. Ensi kokeilut eivät paljastaneet ongelmia. Katellaan mitä tulevaisuus tuo.
    Suurkiitos auttajille, hyvää kevättä!
    Jore
     
  15. rane1958

    rane1958 Regular member

    Liittynyt:
    22.12.2006
    Viestejä:
    342
    Kiitokset:
    55
    Pisteet:
    38
    Tekeekö Firefoxilla samaa pakkovaihtoa Yahoolle...? o_O
     
    jorepee kiitti tästä.
  16. jorepee

    jorepee Member

    Liittynyt:
    17.03.2007
    Viestejä:
    9
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Pikaisella kokeilulla ei tehnyt, mutta vaihdot ovat ennenkin olleet satunnaisia, eivät säännöllisiä. Nyt ei ole Chromekaan sekoillut sen jälkeen kun nollasin sen. Elän toivossa.
    Jore
     

Jaa tämä sivu