1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Google Chrome ei käynnisty Win10-päivityksen jälkeen

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi MerVisual 23.08.2019.

  1. MerVisual

    MerVisual Newbie

    Liittynyt:
    23.08.2019
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Chrome ei käynnisty enää ollenkaan Win10-päivityksen jälkeen.
    "C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application\chrome.exe ei löydy."
    Selain ja kone käynnistetty uudelleen. Selain poistettu ja ladattu uudelleen. Ei apuja. Apua?
     
  2.  
  3. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    4,139
    Kiitokset:
    786
    Pisteet:
    123
    Koita Windowsin vianmääritystä ohjelmille, vaikka se onkin kait tarkoitettu enemmän vanhoille ohjelmille.
    Kirjoita hakuun Vianmääritys ja paina enteriä. Etsi listasta "Ohjelman yhteensopivuuden vianmääritys" ja suorita vianmääritys chromelle.
     
    MerVisual kiitti tästä.
  4. MerVisual

    MerVisual Newbie

    Liittynyt:
    23.08.2019
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kiitos vinkistä! Ei auttanut... :/
     
  5. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    4,139
    Kiitokset:
    786
    Pisteet:
    123
    Kirjoita hakuun "komentokehote" ja suorita se järjestelmänvalvojana.
    Kopioi komentokehotteeseen: start chrome ja paina enteriä. Tämä ei korjaa mitään, mutta katso käynnistyykö se.
    Jos ei, niin mene tuonne "C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application\chrome.exe" polkuun ja koita käynnistyykö chrome sieltä käsin.
     
  6. MerVisual

    MerVisual Newbie

    Liittynyt:
    23.08.2019
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Tuloksena sama herja molemmista. Ko. tiedosto on kyllä tuolla polun päässä, mutta ei aukea ei...
    Kirjanmerkit ja muutama salasana tietenkin siellä jemmassa. :oops:
     
  7. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,330
    Kiitokset:
    866
    Pisteet:
    193
    Tarkoittaako "sama herja" tuota avausviestissä mainittua "C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application\chrome.exe ei löydy."? Sehän tuntuu varsin merkilliseltä, jos kaksoisklikkasit juuri kyseisen polun päässä olevaa tiedostonimeä chrome.exe (tai vaihtoehtoisesti klikkasit chrome.exe'ä oikealla ja valitsit Avaa).
     
  8. MerVisual

    MerVisual Newbie

    Liittynyt:
    23.08.2019
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Tarkoittaa. Sehän tässä ihmeellistä onkin, että menen tuota polkua ja tiedosto siellä on, mutta aina tulee tuo herja... Win10-päivityksen (oli siis aiemminkin 10) jälkeen iski tällä viikolla, eikä uudelleen asennukset auta.
     
  9. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,330
    Kiitokset:
    866
    Pisteet:
    193
    Mitäs, jos tehtäisiin sellainen kokeilu, että muuttaisit tilapäisesti tiedoston nimeksi chromi.exe, ja kokeilisit käynnistyykö se silloin. (Siis suoraan klikkaamalla eikä kuvakkeen kautta.) Ellei käynnisty, niin millainen virheilmoitus nyt tuli?
     
    *Trinity* ja MerVisual kiittävät tästä.
  10. MerVisual

    MerVisual Newbie

    Liittynyt:
    23.08.2019
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Resurssienhallinnassa näyttää muuten C-asemaksi "windows8_os", vaikka käyttiksenä Windows 10 home. Mitä ihmettä, onko ihan normaali noin?
     
  11. MerVisual

    MerVisual Newbie

    Liittynyt:
    23.08.2019
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Auttoi! Kiitos tuhannesti!! :)) Nyt avautuu ihan normaalisti polulta, pikakuvakkeista, ym.

     
  12. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,330
    Kiitokset:
    866
    Pisteet:
    193
    Hienoa, että lähti toimimaan. Vanha hyvä ohje on, että toimivaa laitetta ei pitäisi alkaa korjaamaan, mutta ehkä kuitenkin olisi paikallaan kokeilla vaihtaa tiedoston nimi takaisin alkuperäiseksi, sillä väärästä nimestä saattaa myöhemmin seurata joku uusi ongelma. Ymmärtääkseni nimen vaihtaminen korjasi samalla vioittuneen rekisteriavaimen ja kaiken pitäisi edelleen toimia, kun nimi vaihdetaan uudelleen eli takaisin alkuperäiseksi.
    Luulisin, että tuo on laitteen valmistajan antama nimi kiintolevylle, eli sikäli aivan normaalia.
     
    MerVisual kiitti tästä.

Jaa tämä sivu