1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Äänestys Gigantin verkkokaupassa hintojen esittäminen harhaanjohtavaa

Viestiketju Vapaata keskustelua -osiossa. Ketjun avasi Sepe 04.10.2015.

?

Pitääkö verkkokaupan hinnoissa näyttää hinta ALV:n kanssa?

 1. Kyllä

  100.0%
 2. EI

  0 ääntä
  0.0%
 1. Sepe

  Sepe Member

  Liittynyt:
  10.06.2013
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Tilasin Gigantin verkkokaupasta Thunderbolt -liittimen Macciin ja sormet olivat tyypilliseen tapaansa nopeammat kuin ihmisen mieli. Vertasin hintoja muihin verkkokauppoihin ennen ostamista ja totesin, että hinta oli suht ok tasoinen. Lisäsin tuotteen ostoskoriin ja siinäkin vaiheessa hinta näytettiin uudestaan ja siihen oli lisätty 2,90 postituskuluja. Ja näinhän sitä kuvittelisi asioiden tosiaan olevan!

  Mutta ei, osoitteen ja tietojen päivittämisen jälkeen Gigantin verkkokauppa kysyy vielä kertaalleen millä haluat maksaa, kortilla vai verkkopankilla. Minähän nopeasti valitsen verkkopankin ja suoritan maksun. Mutta mitä minun olisi pitänyt vielä kertaalleen katsoa oli se, että Gigantti oli lisännyt nyt jälkikäteen hintoihin ALV:n! Eli lopullinen hinta ei ole se, mitä he verkkokaupassaan näyttävät!

  ... Ja kuten tuossa alla Agentti huomautti, hinnassa tosiaan onkin ALV mukana. Eli lopulta jäinkin vain ihmettelemään harhaanjohtavaa tapaa esittää hinnoittelu. Mielestäni olisi hyvä mainita SIS. ALV. jos tuotteen hinta sisältää ALV:n osuuden, eikä laittaa omalle rivilleen ALV. XX €, jolloin ainakin minä ilman muuta kuvittelen rivin olevan plus-merkkinen.

  Ehkä paras tapa olisi se, että hintarivien esittämismuoto pysyisi muuttumattomina ainakin verojen osalta loppuun asti. Jolloin aivot eivät rekisteröi turhaan muutoksia Yhteensä-osiossa.

  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 04.10.2015
 2.  
 3. Agent_007

  Agent_007 Senior member

  Liittynyt:
  05.05.2003
  Viestejä:
  29,936
  Kiitokset:
  124
  Pisteet:
  143
  Sepe kiitti tästä.
 4. Sepe

  Sepe Member

  Liittynyt:
  10.06.2013
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Hyvä Agent_007,

  Kiitos, minulla kesti hetken, ennen kuin ymmärsin missä menen harhaan. Hinnan esittämistapa on minusta erittäin harhaanjohtava, kaikki luvut ovat allekkain ja lopussahan luonnollisesti pitäisi olls yhteensä hinta. Mutta näin ei tosiaan ole, kuten huomautit.

  ALV:in määrä on omalla rivillä, mutta rivi ei olekaan miinus eikä plusmerkkinen. Eikö silloin olisi parempi laittaa alvin osuus vaikka sulkuihin hinnan jälkeen tyyliin (sis. alv. xx €).

  Ainakin minä menen sekaisin tuosta esittämistavasta. Toki ilkeämielinen voi sanoa, että helpolla yhteenlaskutehtävällähän tuosta selviää. Mutta ostotilanteessa monet saattavat käyttyä kuten minä, eli peräänkuulutan logiikan puolesta ja opittujen mallien perään.

  Tässä vielä screenshot tuosta heidän hintaesityksestään:

  [​IMG]

  Eli jos hinta sisältää ALV:n, se olisi mielestäni hyvä mainita.
   
 5. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,471
  Kiitokset:
  646
  Pisteet:
  173
  Kuten Agent_007 edellä totesikin, yksityisasiakkaille suunnatussa ilmoittelussa ja hinnastoissa hinnat on aina ilmoitettava arvonlisäveron sisältävinä kokonaishintoina. Tuota vaatii nykyisin kuluttajaviranomaisetkin.

  Kuitissa arvonlisävero ja käytetty veroprosentti ilmoitetaan erikseen, mutta tuo tieto on pääasiassa liikkeen omaa järjestelmää varten. Monella muullakin toimijalla kuin Gigantilla arvonlisäveron määrä lukee kuitin laskelmassa harhaanjohtavasti omana rivinään aivan kuin se tosiaan olisi mukana yhteenlaskussa.

  upload_2015-10-5_14-57-20.
   
  Sepe kiitti tästä.
 6. pkaksp

  pkaksp Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  11.01.2005
  Viestejä:
  12,192
  Kiitokset:
  43
  Pisteet:
  128
  Eikös noissa laittamissasi kuvissa ole jo alv valmiina? Kokonaishinta 35 sisältää jo alvin. Siihen postit päälle 35 + 2,90 = 37,90€. Täh?
   

Jaa tämä sivu