1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

[gentoo] Eri kernel vaihtoehtoja.

Viestiketju Linux -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi .W. 29.04.2005.

 1. .W.

  .W. Regular member

  Liittynyt:
  01.03.2004
  Viestejä:
  838
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Gentoon portagestahan löytyy suoraan useita eri kerneli (patch) versioita, niin mitä väki suosittelee ja miksi? Itsellä käytössä ck-kerneli 2.6.11-ck4. Aika paljon vikkelämpi työpöydällä tämä on kuin tuo gentoo-sources kerneli. Mutta mitäs muut käyttää, ja miksi?
   
 2.  
 3. juppe22

  juppe22 Active member

  Liittynyt:
  28.05.2002
  Viestejä:
  2,660
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Itse en muistakaan enää, että koska olisin käyttänyt jotain portagesta löytyvää kerneliä...itellä on aina yleensä käytössä love-sources (http://www.love-sources.org/)...yksinkertaisesti vain paras kerneli, jota olen käyttänyt...ihan kohtuullisen aktiivinen projekti...uusia versioita tulee välillä niinkin usein, että ei edes jaksa kääntää kerneliä uudestaan...joskus olen käytellyt myös nitro-sources:ia, mutta eipä näytä enää edes löytyvän sivuja netistä, eli uusia versioita ei varmaankaan ole tulossa (gentoon foorumilta vois löytyä syykin tähän)...
   
 4. anatemus

  anatemus Regular member

  Liittynyt:
  11.03.2002
  Viestejä:
  472
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Käytössä gentoo-sources 2.6.11-rjotain. Uudempaa "vakaata" portagesta on jo tullut, en vielä ole jaksanut kääntää. Tarkoituksena on testata seuraavana tuota ck-versiota. Miten tuo nopeus työpöytäkäytössä ilmenee? Onko jotain ongelmia verrattuna Gentoon "omaan" kerneliin?

  Edit: Ainiin, syytäkin käyttöön kysyttiin. Gentoo-sources kernelit on olleet käytössä asennuksesta asti, enkä ole [bold]vielä[/bold] muita viitsinyt testata ;)
   
  Viimeksi muokattu: 30.04.2005
 5. .W.

  .W. Regular member

  Liittynyt:
  01.03.2004
  Viestejä:
  838
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  [bold]Miten tuo nopeus työpöytäkäytössä ilmenee?[/bold]

  Noh, eihän toi mitään maata kaatavaa nopeuseroa enään noihin gentoon patchaamin tee. Selvästi käytössä huomattavan (tosin vain jos osaa vertailla) nopenemisen kumminkin.

  Selkeimmin huomaa ohjelmien käynnistysnopeuden nopenemisen, ja ainakin 2.6.11-gentoo-r4:n nähden pelien kummallisen pienen pätkimisen jos azureus pyöri taustalla, poistuneen.

  Samalla tavalla itelläkin oli pitkään vain noi vakio kernelit, mutta uteliaisuus voitti kokeilla muita, noiden kääntely kun ei niin kovin kummonen juttu enään nykyisin ole.. :)
   

Jaa tämä sivu