1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

GBC Pokemon pelit ja niiden sisäiset paristot

Viestiketju Kaikki muut pelikonsolit -osiossa. Ketjun avasi Noted 24.10.2008.

 1. Noted

  Noted Member

  Liittynyt:
  28.11.2006
  Viestejä:
  92
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Morjens.

  Möin vastikään tuttavalleni GameBoy Colorin sekä Pokemon Crystal pelin jotka olivat lojuneet kaapissani varmaan reilut 6 vuotta käyttämättömänä. Tuttavani alettua pelaamaan edellämainittua peliä ilmeni kuitenkin ongelma, pelissä ei voi enää tallentaa. Tutkittuani ongelmaa tarkemmin päädyin sivulle jossa kerrottiin että lähes kaikissa GameBoyn Pokemon peleissä on sisäinen paristo, joka mm. Crystalin tapauksessa pitää pelin sisäisen kellon toiminnassa silloinkin kuin peliä ei pelata. Ja kun tämä paristo tyhjenee, pelistä tulee käytännössä käyttökelvoton.

  Kyseisten pelien paristojen käyttöikä on lukemani mukaan n. 6 vuotta. Ei olisi kyllä ikinä käynyt mielessä että yksikään pelifirma tekisi pelejä, jotka yksinkertaisesti lakkaavat toimimasta jossakin vaiheessa. Varsinkin kun mielestäni Pokemon peleillä on mielestäni ihan hyvä uudelleenpeluuarvo, sen voi päätellä jo siitäkin kun ystäväni, 26-vuotias metallialan mies halusi ostaa pelin koska se oli hänen mielestään mukavaa ajanvietettä vaikkapa krapulassa. Ehkäpä nuoremmille suunnattu teema ei ole niin iso miinus jos pelin toteutus on hyvä.

  Mutta takaisin asiaan, tutkailin tuota pelikasettia ja huomasin läpikuultavan ulkokuoren ansiosta, että siellä tosiaan on paristo (kas kun en ole aiemmin kiinnittänyt moiseen huomiota), se näyttää sellaiselta paristolta mitä käytetään mm. joissakin rannekelloissa. Mietin vaan, että osattaisiinkohan jossakin liikkeessä vaihtaa tämä paristo uuteen, että pelistä tulisi taas toimiva? Joidenkin ulkomaalaisten sivujen mukaan pariston voi vaihtaa itsekin jotenkin kikkailemalla, mutten oikein tiedä uskaltaako semmoiseen ruveta, näitä pelejä ei kuitenkaan taida saada enää mistään.

  Joten jos jostain liikkeestä saisi apua, niin minkähän alan liike se voisi olla? Kyseessä on kuitenkin näpertelyä pienen piirilevyn ja herkkien osien kanssa.
   
 2.  
 3. Jokke1991

  Jokke1991 Guest

  Itse vaihtaminen onnistuu, mutta se on pelin toimivuuden kannalta hieman riskaabelia.

  Yksittäisistä liikkeistä (jotka huoltaisivat gbc-pelejä) en ole varma, onko olemassa (ainakaan Suomessa).

  Mutta aina voi ottaa yhteyttä Nintendon Suomi-pisteeseen ja kysellä infoa. Mitä luultavimmin he sanovat, että: "Voimme ottaa pelin ja lähettää tehtaalle korjattavaksi, mutta hinta = {paljon}€uroja".

  Uskon, että kaverisi kannalta halvin vaihtoehto on heittää crystal lähimpään jordaaniin ja ostaa toimiva käytetty crystal n. 10 €urolla. Peliä kannattaa etsiä mm. -sivulta.
   
 4. Mana_89

  Mana_89 Regular member

  Liittynyt:
  01.07.2008
  Viestejä:
  115
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Itsellä on mennyt aikanaan silveristä patteri. Mikä koodi siinä patterissa lukee ja minkälainen avain pitää olla että saa sen omituisen muotoosen ruuvin auki? Voisi itse kokeilla vaihtaa ja kattoa miten käy.
   

Jaa tämä sivu