1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

~ Garminin Nüvi GPS:n karttojen päivittäminen ~

Viestiketju Vapaata keskustelua -osiossa. Ketjun avasi Suensyän 13.08.2011.

 1. Suensyän

  Suensyän Member

  Liittynyt:
  05.11.2004
  Viestejä:
  97
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Itseltä ei gps:ää löydy, mutta kaverilta löytyy kaksi Garminia. Ja molempien päivyttäminen on joka ikisellä kerralla ollut niin suurta ja syvää helvettiä että oksat pois.

  Tällä kertaa piti päivittää Garmin Nüvi mikäsenytoli, kohtalaisen uusi kuitenkin, johon on hankittu Euroopan kartat Lifetime versiona.

  Alkoi taas hyvin, eli perinteiseen malliin, eli tuloksena oli:

  An HTTP 500 Error has occurred.

  The server has encountered an unknown error.

  We apologize for this unexpected behavior.

  Hetken ihmettelyn jälkeen löysin erillisen asennusohjelman, jolla sain touhun etenemään. Vähäisen kiintolevytilan omistajalle latausohjelma joka ei anna valita tallennuspaikkaa vaan tunkee sitä väkisin C-asemalle on aina yhtä riemastuttava ilmiö, mutta siitä sentään selvittiin.

  Vaan seuraava ongelma ilmenikin siinä vaiheessa kun karttoja piti alkaa itse gps:ään tunkea. Värkkiin on kyllä hankittu 8 gigan muistikortti, mutta asennusohjelma valittaa silti tilanpuutteesta (eikä tietenkään kerro paljonko sitä pitäisi olla). Yritin epätoivoisesti etsiä tietoa siitä, paljonko sitä tilaa oikein pitäisi olla Garminin sivuilta vaan en (tietenkään) löytänyt.

  Niin että liekö kellään käsitystä jotta mitä tässä tilanteessa voisi tehdä?

  Garminin muistikortilta löytyy ennestään gmapsupp.img tiedosto, öbaut 1,7 gigaa. Liekö poistokelpoinen?
   
 2.  
 3. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  8,854
  Kiitokset:
  1,168
  Pisteet:
  243
  Viimeksi muokattu: 13.08.2011
 4. Suensyän

  Suensyän Member

  Liittynyt:
  05.11.2004
  Viestejä:
  97
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Kiitokset linkeistä.

  Pikapuolisesti pitää kuiten todeta että tuo video näyttää suht' hupaisalta ottaen huomioon tuon todellisuuden; sehän antaa kyllä valita asennetaanko se pelkästään gps:ään, tietokoneelle vaiko molempiin; tilankäytön samalta tilanne on kuiten joka tapauksessa sama, koska se paska lataa sen ensin C asemalla ilman muuta vaihtoehtoa, eli ulkoisia kiintolevyjä ei pysty hyödyntämään, tosin sehän nyt "lievähkön uudelleenjärjestelyn" seurauksena onkin taas sivuseikka.

  Sehän tässä eniten kiinnostaa että paljonko gps:stä pitäisi sitä tyhjää tilaa löytyä jotta euroopan kartat asennettua saisi. Vai onks tää taas niitä ettei se asennusohjelma osaa hyödyntää muistikorttia? Muistelisin että sen vanhemman gps:n kanssa saattoi olla senkin sortin ongelma niiden kaikkien muiden lisäksi. Ja kun se suora latauslinkki ei tosiaan toimi vaan tuloksena on ne edellä mainitut errorit.

  No, pitänee taas ja jälleen kerran ottaa maanantaina yhteys asiakastukeen. Jos näistä seikkailuista jotain olen sisäistänyt niin sen, että jos koskaan gps:ään sorrun niin Garminiin en ikinä, jos tarvetta kartta- kautta laitepäivityksille ilmenee. Ei kerta kaikkiaan uskoisi että voi noinkin perustason jutuista noin vaikeita tehdä.

  Taas kyrpii etteivät ole vieläkään Mikrobitissä tarttuneet juttuvinkkiin niiden loputtomien gps-tuoteESITTELYJEN sijaan. :(
   
  Viimeksi muokattu: 14.08.2011
 5. Suensyän

  Suensyän Member

  Liittynyt:
  05.11.2004
  Viestejä:
  97
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  No joo, alkaa toivon mukaan selvitä. Eli asennusohjelma ei tosiaan (eikä tietenkään) osaa hyödyntää gps-laitteeseen asennettua muistikorttia. Asiakastuesta selvisi tuo kuten myös se, että ne kartat pitää asentaa muistikortille erillisellä MapInstaller ohjelmalla. Hetken ajan jo luulin että hua hei, sehän onkin sitten siinä. Ja väärässä olin. MapInstaller ei näyttänyt asennuskelpoisena muuta kuin pienen kaistaleen Etelä-Suomea ja Itämerta, mikä nosti suupielet korviin kun takana kuiten oli reilun puolen vuorokauden lataus jonka aikana kiintolevyltäkin hukkui sellaiset nelisen gigaa ja tulla piti koko Euroopan kattava karttapäivitys. Asiakastuen mukaan koneelle ei ole tullut kuin Suomi syystä ettei sille gps:lle olisi enempää mahtunut.

  No, nyt on sitten uusi lataus käynnissä ja sain sen jopa käyttämään ulkoista kiintolevyä. Saa nyt sitten nähdä kuinka tällä kertaa käy ja riittääkö aika - kaveri kuitenkin tarvitsisi tuota jo tulevana viikonloppuna. Että jos se pelkkä Etelä-Suomi tosiaan haukkaa ne nelisen gigatavua, niin hua hei. Toisaalta kun ei laitteessakaan ole kuin kylkiäisinä juuri näitä Euroopan karttoja ajatellen kaupattu 8 gigan muistikortti, niin mahtaa tulla tilastakin puute. Sikäli kuin ongelmaa ei tule jo siitä 8 gigan muistikortista - laite kun ei kuulemma tue kuin 4 gigaisia korkeintaan.

  Näitä värkkejä ei selvästikään ole tarkoitettu päivitettäviksi.
   
 6. Suensyän

  Suensyän Member

  Liittynyt:
  05.11.2004
  Viestejä:
  97
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Palaanpa vielä kun näyttää jo hieman siltä että taisin ongelmaan ratkaisun löytää. Keksin nähkäätten Googlettaa sillä koneelleni ilmaantuneen paketin sangen kryptisellä nimellä. Se taas ohjasi Garminin keskustelupalstalle, missä useampikin polo näytti samasta ongelmasta kärsineen. Joku siellä sitten tiesi neuvoa, että pitää kopioida gps:n Garmin hakemistosta GarminDevice tiedosto sille muistikortille ja kyllä! Tuon operaation jälkeen asennusohjelmakin ymmärsi että muistikortti liittyykin paikantimeen. Tosin meikäläinen joutui poistamaan sen gps:n GarminDevice tiedoston, mutta paskat siitä.

  Lopuksi piti vielä uudelleen nimetä ne karttatiedostot (eli GMAPPROM.UNI --> GMAPSUPP.UNI ja gmapprom.img --> gmapsupp.img)

  Mainittakoon vielä että Garminin edustajatkin olivat kyseiseen keskusteluun osaa ottaneet todeten etteivät suosittele tuon kaltaista operaatiota ja vinkkasivat samalla, että ohjelmistopuolelle on lähtenyt ongelmasta tietoa. Tämä siis vuonna 2010...

  Sen ensimmäisen yrityksen tuloksena kiintolevyltä kadonneet gigatavutkin sain vapautettua kunhan ymmärsin etsiä tiedostokoon mukaan; hyvin olikin kätketty se paketti kyllä, ei ihme etteivät teknisessäkään tuessa osanneet neuvoa.

  Lopuksi pitää vielä kiittää tuota Garminin Map Update ohjelmaa. Ensinnäkin positiivisuus on plussaa - se paskahan väitti puolentoista tunnin ajan että latausta on jäljellä noin 5 minuuttia. Karttojen valmisteluun luvattu alle minuutti kesti sekin päälle puolen tuntia. Noiden karttojen siirtoon varatun 62 minuutin todellista kestoa en uskalla vielä tässä vaiheessa edes arvailla, kun sen vasta äsken alkuun sain. Saa nähä kumpi loppuu ensin, ikä vaiko laite.

  Lisäkiitokset vielä siitä, ettei näiden operaatioiden edistymistä saa seurattua millään. Siinä kyllä on "sen sortin laatikko", mutta vihreät palkit eivät kerro edistymisestä vaan vaeltavat päättömästi ja tolkkua vailla vasemmalta oikealle yhä uudestaan ja uudestaan ja uudestaan ja... Vaikka onhan siinä pidetty asiakkaan viihtymisestä huolta pyörittämällä ruudulla kahta (2) mainosta. Ehtivät sekä Garminin lisävarusteet että blogi tulla tutuksi, että osaa sitten niitäkin vältellä.

  Ovatten siis totisesti paneutuneet tuon asiakastyytyväisyyden ylläpitoon ja nimenomaan siltä kantilta, että osaavat vältellä sitä. Ja ovat onnistuneetkin siinä ihailtavan tehokkaasti.

  Hitaasti eläminen on kait tätä nykyä jonkin sortin trendi, ja tämän operaation parissa elo totisesti tuntui hitaalta. Toisaalta en osaa erityisemmin arvostaa kohonnutta verenpainetta tai harmaita hiuksia. Mutta että jos karttapäivitys ei muuta vaadi kuin 5 8+ tunnin päivää, niin ei kai tässä auta valittaa. Kun ei se laite ole luojan kiitos oma.
   
 7. Suensyän

  Suensyän Member

  Liittynyt:
  05.11.2004
  Viestejä:
  97
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Pakko vielä(kin) palata, kun olivatkin yllättäen reilun puolentoista viikon jälkeen vaivautuneet vielä teknisestä tuesta yhteyttä ottamaan; kysymykseeni - jonka muuten esitin kahdesti - asennuksen keskeyttäneen asennusohjelman jälkeensä jättämien muutaman gigan tilapäistiedostojen SIJAINNISTA, siis että mistä ne löytyvät, sain vastaukseksi että

  Voit poistaa kaikki nuo ylimääräiset tiedostot ja tehdä päivityksen uudelleen.

  Toivottavasti siellä joku ymmärtää sen verran luettua että osaavat edes jatkossa niitä meikäläisen sinne lähettämiä 'näin asennan karttapäivityksen muistikortille' ohjeita hyödyntää. xD
   
 8. xbkrypt0n

  xbkrypt0n Active member

  Liittynyt:
  16.06.2010
  Viestejä:
  3,154
  Kiitokset:
  120
  Pisteet:
  73
  Tämän vuoksi ihmiset lataavat nuo kartat ns. laittomasti. Kaiken kansan saatavilla olevina versioina nuo kartat vievät ~2.5 gigaa asennustiedostoina ja vähän yli 2 gigaa itse karttatiedostoina ja siinä tulee koko Eurooppa.

  Itselläni W7 x64 näyttää tosiaan tuon Euroopan kartan kooksi sen 4.jotain gigatavua, mikä on päin mäntyä. Kartan asennus ei myöskään tunnu onnistuvan kovin nopeaan tuolla käyttöjärjestelmällä. Asensin omaan garminiin nuo "laittomat", johon vieläkin voimassa pohjoismaiden kartat ilmaiseksi garminilta pari kuukautta, koko euroopan kartat Windows XP -tilan kautta joka näytti karttojen viemän tilan oikein ja asensi kartat kohtuullisessa ajassa laitteeseen.

  E: 2010 Garminilla oli suuria ongelmia nimenomaan euroopan karttojen kanssa. Heillä meni jostain syystä sekaisin City Navigator NT Europe ja City Navigator NT North America karttapaketit ja kukaan ei saanut päivitettyä karttoja laitteisiin. Korjauksessa vierähti jokunen viikko. Jos juuri samaan aikaan satuit asentelemaan karttoja, niin en yhtään ihmettele ongelmiasi.
   
  Viimeksi muokattu: 29.08.2011
 9. rane1958

  rane1958 Regular member

  Liittynyt:
  22.12.2006
  Viestejä:
  385
  Kiitokset:
  64
  Pisteet:
  38
  Jos ostaisin käytetyn Garmin Nuvi 1440 niin miten siihen saisi uuden/viimeisimmän Suomen karttapäivityksen? o_O
  Mielummin "free" kun kymppien/satojen eurojen investoinnilla kun laite ei maksa kuin muutaman kympin...? :oops:
  Auttajaa tarviisin kun ite noista(kaan) mitään ymmärrä.... :(
   
 10. Kuunmies

  Kuunmies Senior member

  Liittynyt:
  05.03.2010
  Viestejä:
  4,468
  Kiitokset:
  688
  Pisteet:
  143
  Kokeile tuolta xbkrypt0n linkistä. Sieltä halutessa löytyisi esim. omaan vedenkestävään Nuviin City Navigator maantiekartat, maastokartat sekä vielä Suomenlahden merikartat :)

  edit. vaatii vaan rekisteröitymisen.
   
  Viimeksi muokattu: 09.03.2017
  rane1958 kiitti tästä.
 11. rane1958

  rane1958 Regular member

  Liittynyt:
  22.12.2006
  Viestejä:
  385
  Kiitokset:
  64
  Pisteet:
  38
  Olen nähtävästi tuhonnut jo yhden navigaattorin kun yritin "päivittää" sitä. :oops:
  Piilotin sen tuonne hyllyyn ettei ole näkyvissä ja ala taas vi*uttamaan....:(
   
 12. Tepsu9

  Tepsu9 Active member

  Liittynyt:
  11.10.2004
  Viestejä:
  2,197
  Kiitokset:
  128
  Pisteet:
  93
  Tutki tuota, sieltä voi löytyä.
  http://gpsunderground.com/forum/gps-navigation-systems/garmin-gps-systems/
  Vaatii rekisteröitymisen.
   

Jaa tämä sivu