1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Fujitsu Siemens Pocket LOOX

Viestiketju Kämmenmikrot -osiossa. Ketjun avasi Jaarli44 22.02.2007.

 1. Jaarli44

  Jaarli44 Guest

  Onko kenelläkään käyttökokemuksia kyseisestä laitteesta?
  Olen hetken etsiskellyt pätevää navigaattoria ja olin jo päätymässä jotenkin turvalliseen vaihtoehtoon eli Tom Tomiin, mutta tämä Fujitsu Siemens Pocket LOOX vaikutti mielenkiintoiselta.

  Kertokaa kokemuksistanne.
   
 2.  
 3. zekeman

  zekeman Member

  Liittynyt:
  16.08.2004
  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Tarkoitatko mallia N100?

  Hankin semmoisen kun oli hintaan 199 paikallisessa Veikossa. Kevyt ja paidantaskukokoa. Autonavigaattorina toimii hyvin - autolaturi ja -teline tulevat mukana. Miksei kävellen ja polkupyörälläkin, kunhan pysyy kaavateillä. Puhutut ohjeet tulevat ajoissa ja laite laskee uuden reitin nopeasti, jos ohjeita ei noudata. Vastaanotin on herkkä, saa satelliitteihin yhteyden jopa sisätiloissa ainakin puutalossa. Karttoja tulee mukana DVD:llä aika nivaska ja ainakin Suomen tie- ja katukartta tuntuu tarkalta ja ajantasaiselta.

  GPS-tila on melko vaatimaton ja koordinaattien pistekoko pieni (näyttö on tarkka, mutta pienehkö laitteen koon takia). Sijainteja voi tietysti tallentaa metsässäkin, mutta mitään reitin tallennusta tai muita maasto-ominaisuuksia ei ole. Eikä taida onnistua maastokarttojenkaan lataaminen tähän - en ole ainakaan vielä löytänyt yhteensopivia. Geokätkentään ei paras mahdollinen vaihtoehto. Lataus toimii usb-liitännän kautta ja on aika hidas.

  Päivitys ohjelmistoon on ladattavissa F-S:n sivuilta. Uusina ominaisuuksina saa kuvien ja videoiden katseluominaisuuden MP3:n oheen (Huh). Muitakin pieniä muutoksia ja säätömahdollisuuksia tulee lisää. Suomenkileiset ohjeet ovat vain levyllä ja niiden kieliasu on kamala.

  Käyttis on Windows CE 5.0. Olisiko kellään tietoa, saako maastokarttoja uitettua tämmöiseen jollakin konstilla tai voiko nykyisen Navigon-ohjelmiston vaihtaa toiseen, maastokelpoisempan versioon?
   
 4. anttuo

  anttuo Guest

  Sain laitteen lahjaksi toissa päivänä ja latasin siihen tasku loisto maastokartta demon. Kartat vaikuttaa hyvältä ja ajattelin hankkia koko version. Haluan kuitenkin päivittää N100 mallin versioon 1.57 latasin päivityksen mutta en saa laitetta aloittamaan päivitystä vaikka siirsinkin 2 tiedostoa mini-SD:lle ja yritin painaa SOFT-reset ja standby nappia... Voisiko joku neuvoa päivityksen kanssa... En löytänyt suomenkielisiä ohjeita ja englannin kielisillä ohjeilla en jostain syystä onnistunut!

   
 5. Anzzy

  Anzzy Member

  Liittynyt:
  30.03.2004
  Viestejä:
  66
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Softat siis SD-kortin juureen (ftp://support:support@ftp.navigon.com/updates/mn6/fusi_n100/sd_version.zip).
  1. Sammuta laite
  2. Käynnistä laite painamalla ensiksi resetti-nappi pohjaan (kynän toinen pää ruuvataan irti, jonka sisältä paljastuu aika terävä "neula")
  3. Pidä resetti painettuna ja pistä virrat laitteeseen (buuttaa muistikortilta)
  4. Vapauta resetti, kun laite käynnistyy.
  5. Päivitys alkaa...
   
 6. anttuo

  anttuo Guest

  ja ei sitten toimi...ei sitten millään... Johtuuko siitä että miniSD:n juuressa on Tasku Loisto tiedostoja? Pitääkö ButtonLock olla päällä kun tekee tuon päivityksen? Kun painan Resetin pohjaan ja sen jälkeen painan virrat laitteeseen (standby napista [buttonlockin vieressä]) niin laita ei tee mitään(musta ruutu). Vasta kun päästän molemmat napit pohjasta laite käynnistyy ja käynnistyy Windows CE,jolloin työpöytä näkyy.
   
 7. anttuo

  anttuo Guest

  JEEEEEEEEES!!!! nyt sain sen pelittämään.... akku pois ja takaisin. Resetti pohjaan, virta nappi pohjaan. Resetti pois, virta nappi pois...

  Sitten tuli valikko jossa neuvottiin laittaa ButtonLock päälle ja sitten alkoi päivitys...

  Kyllä se siitä kun vähän potkii...

  Nyt haluaisin tietoa ilmaisista maakartoista, koska Tasku Loisto on melko tyyris ja voisin sen takia koittaa ensin onko ilmaisversiot paljonkin huonompia...
   
 8. Moolokki

  Moolokki Regular member

  Liittynyt:
  01.12.2003
  Viestejä:
  155
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Ostin minäkin Fujitsu Siemens Pocket Loox N100 navigaattorin paikallisesta Veikon Koneesta 199€.
  Hyvä laite sellaisenaan suoraan paketista, mutta pitihän se päivittää uusimpaan 1.57 versioon että sai videosoittimen käyttöön.

  Millä softalla ja millä asetuksilla olette konvertoineet .avi leffoja Pocket Loox:n ymmärtämään muotoon? FS:n sivuilta ladattava konvertteri ei oikein vakuuttanut laadullaan/lopputuloksellaan. Ruudunpäivitys nyki aika ikävästi.

  Ja onko kukaan kokeillut ja toimivaksi havainnut mitään maastokarttoja? Tasku Loistosta puhuttiin tuossa ylempänä, mutta se on tosiaan aika hinnakas...

   
 9. nmp79

  nmp79 Member

  Liittynyt:
  05.07.2007
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Ei onnistu päivitys, ei sitten millään.. resettiä on pidetty pohjassa, painettu virtanappia, päästetty virtanappi, ja sen jälkeen resettinappi.. Softat on heitetty kortin juureen, ja ei ole missään kansiossa..(pitäskö olla?) Käynnistyy joka helv* kerta työpöydälle.. Akkua oon käyttäny myös irti useaanki kertaan, ei vaan auta.. Onko väliä onko laturissa vai ei toimenpiteen aikana?
   
 10. nmp79

  nmp79 Member

  Liittynyt:
  05.07.2007
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  edittiä edelliseen viestiin, nyt se vaan lähti sitte päivittää, muutaman kymmennen yrityksen jälkeen=) henkimaailman vehkeitä!
   
 11. zekeman

  zekeman Member

  Liittynyt:
  16.08.2004
  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Oziexplorerista on CE-versio (beta), joka asentuu tähän, kunhan laitteen vain saa CE-tilaan, eli Windows-työpöydän näkyviin. Ja se näyttää onnistuvan samalla menetelmällä kuin Taskuloistonkin asennuksessa. Täältä melko seikkaperäinen selitys.

  Ja Oziexploreriin ( http://www.oziexplorer.com/) tiemmä saa melkein minkä tahansa kuvamuodossa olevan kartan. Puuhastelua vaatii jonkun verran ja kartat ovat sitten rasterimuodossa. Taskuloisto on kallis (varsinkin laitteen hintaan verrattuna), mutta demon vektorikartan sirpale oli kyllä melko vakuuttava suurennettuna aina 1:2500 asti. Oziexplorer CE vaikuttaa bugiselta, joten tässä on nyt pohdittava mikä riittää vai riittääkö mikään...
   
 12. Moolokki

  Moolokki Regular member

  Liittynyt:
  01.12.2003
  Viestejä:
  155
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Jos laitan Pocket Loox:n CE-tilaan zekeman:n edellä postaaman ohjeen mukaisesti, niin kuinka laite siis toimii jatkossa?

  Ilmeisesti se menee Windows CE-työpyödälle, josta on mahdollista käynnistää Navigoren navigaattorisovellus, vai kuinka? Palaako laite takaisin CE-työpöydälle kun lopetan navigointisovelluksen?
  Onko Pocket Loox:ssa siis mahdollista ajaa muitakin Windows CE -sovelluksia, kuten mukana tullutta monipuolisempaa kalenteri/ajanseurantaohjelmaa, tekstieditoria, taulukkolaskentaa yms. mitä nyt kämmenmikroissa on totuttu käyttämään? Jotain pelejä ja parempaa videoplayer -softaa jne?

  Jos vastaukset edellä kysyttyihin on kyllä, niin olenko käsittänyt oikein ja Pocket Loox:sta on mahdollista saada pienellä tviikkauksella navigaattorin lisäksi jonkinasteinen kämmenmikro?
   
  Viimeksi muokattu: 09.07.2007
 13. zekeman

  zekeman Member

  Liittynyt:
  16.08.2004
  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11

  Kämmenmikrohan se on, sisältää Win CE-ytimen. Siitä on vain tehty yhden asian laite - ja siinä tehtävässään maantienavigaattorina se toimii ihan hyvin.

  Navigon käynnistyy työpöydältä "mainpage"-kuvakkeesta. Alareunan Win-kuvakkeesta sitten pääsee muihin ohjelmiin, sikäli kun niitä on asentanut, samaten muistin ja muistikortin sisältöön. Alapalkista saa käyttöön myös virtuaalinäpppäimistön, jos ohjelma ei osaa kutsua sitä tarvittaessa. Navigonista ei palaudu työpöydälle vaan siihen pääsemiseksi on painettava boottikoloa takaa.

  Asentaa voinee (ja virittää tietysti omalla vastuullaan) mitä tykkää, muistin ja muistikortin rajoissa. Itse olen asentanut vain Oziexplorerin ja Taskuloiston demon. Oziexplorer CE toimii muuten kohtuullisesti, mutta kelluvista symbolivalikoista se kaatuu käytännössä aina. Tekstivalikot toimivat. Muistikortinlukijalla on muuten huomattavasti sujuvampaa siirtää kartta- ja muita tiedostoja, kuin Activesyncin ja laitteen oman kaapelin avulla.

  Jos testaatte CE-ohjelmia Pocket Looxissa niin pankaahan kokemuksia jakoon. Onko joku jo raatsinut ostaa Taskuloiston ja asiallisen kartanpalan?


   
 14. Mathiyu

  Mathiyu Member

  Liittynyt:
  09.07.2007
  Viestejä:
  5
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Hei!
  Ostin juuri tuon laitteen ja yritin päivittää sitä, mutta kun päivityksen pitäisi alkaa, lukee näytössä
  1.17-1.17-1.16
  SD
  Wrong Image!!!

  Mikähän mahtaisi olla vikana? Tiedostot ovat muistikortin juuressa, ja kortti on muuten tyhjä, lukuunottamatta Navigonin Pohjoismaiden karttatiedostoa ja Landmarks.ini-tiedostoa.
   
 15. snaut

  snaut Member

  Liittynyt:
  10.07.2007
  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Minulla oli sama ongelma mutta päivitys onnistui sitten sillä usb-connection versiolla. Siis sillä jolla navigaattori päivitetään suoraan tietokoneelta. Nyysseissä joku taisi myös mainita, että SD-kortin formatointi auttaisi asiaan.
   
 16. Mathiyu

  Mathiyu Member

  Liittynyt:
  09.07.2007
  Viestejä:
  5
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Kiitos! Tietokoneella päivitys onnistui.
   
 17. Mathiyu

  Mathiyu Member

  Liittynyt:
  09.07.2007
  Viestejä:
  5
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Toimiiko tässä muuten 2Gt muistikortit?
   
 18. snaut

  snaut Member

  Liittynyt:
  10.07.2007
  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Kyllä toimii mutta on näkynyt kommentteja, että laite olisi vieläkin hitaampi 2GB:n kortilla. Omakohtaista kokemusta minulla ei asiasta ole.
   
 19. anttuo

  anttuo Guest

  Terve,

  Olen ajatellut asentaa tuon Oziexplorerin. Muutama kysymys kuitenkin ensin.

  -Mistä saan siihen esim. Etelä-Pohjanmaan maastokartat? (kansalaisen karttapaikka?)

  -Miten kartat pitää tallentaa että ne toimii?
  -Miten kartat "paikoitetaan" niin että navigointi kartalla onnistuu?
  -Jos jollain on Oziexplorer laitteessaan niin olisin todella kiinnostunut jos joku laittaisi Screenshotin tai kameralla otetun kuvan Oziexplorerin navigointi näytöstä!!!
   
 20. toivo_86

  toivo_86 Regular member

  Liittynyt:
  11.12.2005
  Viestejä:
  163
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  kauanko tuon päivittämisen pitäs kestää?


  edit. meinaa mulla vissiin olla kiire johonki...:)

  no näkkyyhän tuo palkki tuossa liikkuvan. kohta valmis
   
  Viimeksi muokattu: 12.07.2007
 21. awr

  awr Member

  Liittynyt:
  13.07.2007
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Mites toi toimii MP3 soittimena? Kannattais varmaan heti ens alkuun hommata isompi 2GB kortti että jotakin mahtuis.

  Olisko siihen parempaa soitinta saatavilla kuin se oma, sellane selkeämpi käyttää autolla ajaessa? Ja toisaalta mikä on äänen laatu kytkettäessä vahvistimiin?

   

Jaa tämä sivu