1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Fujitsu Siemens malli?

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi nikale40 23.07.2016.

 1. nikale40

  nikale40 Newbie

  Liittynyt:
  23.07.2016
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Työkoneena on Fujitsu Siemens Amilo (aataminaikuinen) ja sen malli pitäis selvittää.
  Koneessa ei kerrota tyyppiä ja ajureiden löytäminen on siten hankalaa.

  Belarc sanoo näin:
  System Model FUJITSU SIEMENS Amilo A-Series 0100
  Enclosure Type: Other

  Laitehallinnassa ei ole suurempia herjoja pelkän Win XP asennuksen jälkeen, mutta kyllähän piirisarjan ja muitten hilavitkuttimien ajurit olis hyvä saada asennettua.

  Laitehallinta herjaa pelkästään video kortin ohjaimesta ja PCI-modemista puhtaan windowsin asennuksen jälkeen.

  Mitähän tekis, vai tekiskö mitään?

  Ps. Pakko olla Win XP koska ne työpaikan helevetin kalliit ohjelmat ei toimi muissa käyttöjärjestelmissä.
   
 2.  
 3. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,499
  Kiitokset:
  658
  Pisteet:
  173
  Fujitsun tukisivusto ei ole muistini mukaan ollut sieltä parhaasta päästä, joten en nytkään yllättynyt, ettei tuollaista Amilon A01oo-sarjaa löydy. Oletko kokeillut tunnistaako sivusto laitteesi sarjanumeron, kun ensin klikkaat tuolta painiketta "Valitse tuote"? http://support.ts.fujitsu.com/Index.asp?lng=fi

  Läppärin ajurit pitäisi pääsäännön mukaan etsiä ja ladata läppärin valmistajan sivulta, mutta aina, ja ehkä tässäkään tapauksessa, se ei ole mahdollista. Silloin voi koittaa kolmannen osapuolen ajuripäivitysohjelmaa. Niistä tiedän vain, että sellaisen ohjelman kanssa pitää olla tarkkana, sillä tilanne vain pahenee, jos ohjelma saa valita, mitä asennetaan. On kuitenkin olemassa joitakin toimivia ohjelmia, jotka ovat tuoneet avun tilanteessa, jossa valmistajan tukea ei ole enää ollut saatavilla. Ehkä joku tämän lukeva osaa linkata luotettavaan ajureiden päivitysohjelmaan.
   
 4. IlmoPJ

  IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  17.03.2006
  Viestejä:
  6,487
  Kiitokset:
  707
  Pisteet:
  193
  Minä en välttämättä hakisi uusia ajureita, jos laitehallinnassa ei ole keltaisia varoitusmerkkejä ilmoittamassa puutteelisista tai vaillinaisesta ajurista ja silloinkin vaan sen ajurin, mistä herjaa.
  Yleensä vanhat käyttöjärjestelmät tukee vanhoja koneita melko hyvin tuossa asiassa.

  Jotenkin nuo kaikki ajuriohjelmat tuppavat sisältämään aina ylimääräisiä juttuja.
  SlimDriversia olen joskus hätätilanteessa käyttänyt, kun muualta ei ole löytynyt ajureita.
   
  1pertti kiitti tästä.
 5. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,499
  Kiitokset:
  658
  Pisteet:
  173
  Tuota PCI-modeemia ei nykyaikana tarvita, mutta näytönohjaimen ajurille voi hakea päivitystä, jos ongelmia sen suhteen ilmenee. Itselläni ei tosiaan ole kokemusta noista ajuriohjelmista, mutta olen lukenut, että sellaista on onnistuneesti käytetty yksittäisen ajurin hakuun silloin, kun ajuria ei muuten löydy.
   
 6. IlmoPJ

  IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  17.03.2006
  Viestejä:
  6,487
  Kiitokset:
  707
  Pisteet:
  193
  Kyllähän näytönohjainta voi kokeilla päivittää Slimdriversilla jos näytön resoluutio ei nykyisellään ole riittävä.
  https://www.slimwareutilities.com/slimdrivers.php
  En suosittele tätä ohjelmaa, mutta viimeksi, kun minulla oli ongelmaa puuttuvien ajureiden kanssa, niin ratkaisin sen tällä.

  Ohjelma tulee todennäköisesti näyttämään suuren joukon puuttuvia ajureita, mutta suosittelisin ottamaan ainoastaan tuon video ajurin, jos sellaista tarjoaa.
  Ohjelma toimii niin, että ajurin päivityksen jälkeen ohjelma suorittaa aina uudelleenkäynnistyksen ja palaa sen jälkeen uudelleen ohjelmaan.
  Tämä ohjelma muistaakseni tuo jotain ylimääräistä samalla, mutta ne kannattaa ehdottomasti poistaa käytön jälkeen.

  Kuten jo mainittiin, niin tuota PCI-modeemia et todennäköisesti enää tarvitse missään, eikä se häiritse vaikka siitä ajuri puuttuukin koska ei ole käytössä enää.
   
 7. nikale40

  nikale40 Newbie

  Liittynyt:
  23.07.2016
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Kiitokset kaikille.

  Eipä toiminut tuo Slimdrivers. "Vakava virhe asennuksen aikana."

  No eipä suurempaa hätää. Toimii tää kone tälleenkin. Näytön resoluutio on riittävä 1024x768 vaikka laitehallinnassa herjaakin ajurista.

  Sitä vaan ihmettelen että miksei tään rakkineen mallia saa selville edes sarjanumeron perusteella.

  Ei vaivata päätä enempää tällä. Pelkkä työkone ja olkoon näin.

  Ps. Ei tässä romussa ollu edes muistikampaa... Ihmettelinkin Windowsin asennuksen jälkeen, että miten tää on edes lähteny käyntiin. Täytyy olla niin, että emolla on se 256MB muistia integroituna.

  Lisäys:
  Tää kone oli sillä mallilla että Win XP SP2 asennettuna.
  Nyt on SP3, POS ready ja kaikki päivitykset yhtä (KB2686509) lukuunottamatta asennettuna. Se ei vaan suostu asentumaan syystä tai toisesta.
   
  Viimeksi muokattu: 24.07.2016
 8. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,499
  Kiitokset:
  658
  Pisteet:
  173
  Olisikohan kyse tuollaisesta Faultykeyboard.log-ongelmasta?
  https://support.microsoft.com/fi-fi/kb/2686509
   
 9. nikale40

  nikale40 Newbie

  Liittynyt:
  23.07.2016
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  :)

  Annoin periks sen vanhan paskan kanssa.

  Laitetaan sen tilalle vähä uudempi C2D pöytäkone.
  Pöytäkoneitten kanssa pärjää, läppärit on mun mielestä vähän sellasia hankalia.
   
 10. tumpelo

  tumpelo Member

  Liittynyt:
  02.02.2016
  Viestejä:
  49
  Kiitokset:
  4
  Pisteet:
  18
  Noista tosi vanhoista koneista ei ole tietoa. Oma Blackstorm on vuosimallia 2010. Reilun vuoden verran ollut käytössä ohjelma Driver Booster (Iobit). Nykyinen versio 3. Ensimmäisellä käyttökerralla löytyi kymmeniä ajureita kommentilla ikivanha. Päivitti automaattisesti kaikki ilman ongelmia (oman hyväksynnän jälkeen tietty), mukaanlukien näytönohjain (Geforce). Sen jälkeen tullut käytettyä pariin otteeseen yhtä hyvällä tuloksella. F-secure ja Malverebytes ei tykkää kyttyrää. Ja Virustotalkin näyttää vihreää valoa. Eli ei pitäisi olla kylkiäisiä mukana. Tältä pohjalta uskaltaa suositella. Vanhaan Amiloon ei ehkä olisi apuja löytynyt. Joka tapauksessa itse olen ollut tyytyväinen ja aion käyttää jatkossakin.
   
 11. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,499
  Kiitokset:
  658
  Pisteet:
  173
  Koska itse tuolla aikaisemmin kyselin ajureiden päivitysohjelman perään, pidän tarpeellisena hieman täsmentää. Kyseessä oli vanha kannettava, jolle valmistaja ei enää tarjonnut tukea, ja jossa oli mahdollinen ongelma näytönohjaimen ajurin kanssa. Tämä on ainoa syy koskaan käyttää kolmannen osapuolen tarjoamaa ajurien päivitysohjelmaa. Muutoin ajurit ladataan joko koneen valmistajan (läppärit ja ns. pakettikoneet) tai emolevyn valmistajan tai kyseisen komponentin (esim. näytönohjaimen) valmistajan sivuilta.

  Ajureita päivitetään vain joidenkin ongelmien korjaamiseksi tai esimerkiksi käyttöjärjestelmän vaihdon takia. Silloin kun mitään ongelmia ei ole, ei ole mitään syytä päivittää toimivia ajureita. Tarpeettomasta päivityksestä voi päinvastoin tulla ongelmia juuri kyseiselle koneelle. Kuulostaa suorastaan pöhköltä antaa jonkun ohjelman päivittää "kymmeniä ajureita", koska ne ovat "ikivanhoja".

  Toinen asia sitten on, että nimenomaan tuolla Iobit-puljulla on niin epäilyttävä maine, että ainakaan sen tekemää ohjelmaa en koneelleni asentaisi enkä kenellekään muullekaan suosittelisi.
   
 12. IlmoPJ

  IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  17.03.2006
  Viestejä:
  6,487
  Kiitokset:
  707
  Pisteet:
  193
  Itse en koneelleni mitään tuon firman tekeleitä asentaisi, enkä suosittelisi kenellekään.
   
 13. tumpelo

  tumpelo Member

  Liittynyt:
  02.02.2016
  Viestejä:
  49
  Kiitokset:
  4
  Pisteet:
  18
  Pari tarkennusta täältäkin. Apuohjelmat mitä itse käytän on tämän sivuston tai Kotimikro-lehden suosittelemia ja sen Etunurkasta ladattuja. Ja tosiaan varmuudeksi Virustotalin ja F-securenkin avulla testattuja. Eli kutakuinkin niin puhtaiksi todettuja kuin nyt yleensä voi olla.

  Ja Iobitin maineesta sen verran että välillä tosiaan moititaan. Toisaalta firmalla on joitain loistavia ohjelmia. Vaikkapa Iobit uninstaller. Tälläkin foorumilla kehuttu apuohjelma. Ja tosiaan ainakin tämän käyttäjän hyväksi havaitsema Driver Booster. Kun ohjelma varmuuskopioi ensin toimivat ajurit ja sitten vasta päivittää uusiksi niin on takaportti sille jos jotain menee mönkään. Ja luo tietysti palautuspisteen ennen päivitystä. 2010 ajurit toimi ihan ok. Mutta en tosiaan pidä suurena syntinä että tuli viime kesänä ne päivitettyä. Jotkut jopa suosittelee käyttämään uusia ajureita.

  Mutta en mä näitä ohjelmia myymässä ole. Jokainen saa käyttää tai olla käyttämättä mielialan mukaan. Kunhan toin esille että näitä kahta Iobitin ohjelmaa on jopa suositeltu. Se huono maine lienee tullut jostain muista puljun tekeleistä...
   

Jaa tämä sivu