1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Fujitsu Siemens LIFEBOOK E4010 ei käynnisty..

Viestiketju Kannettavat tietokoneet -osiossa. Ketjun avasi kuminuija 19.03.2013.

  1. kuminuija

    kuminuija Member

    Liittynyt:
    15.03.2013
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Joo, elikkä virta tulee kyllä koneeseen, kun painaa virtanapista päälle, vilahtaa virran merkkivalo paneelissa, ja tuuletin pyörähtää kerran, sen jälkeen ei mitää. Sama toistuu, olipa akku kiinni tai ei, ja yrittipä kuinka monta kertaa tahansa.

    Muutaman kerran kone on saatu päälle "rämpyttämällä" virtanappia nopeasti, jolloin kone on saanut riittävästi virtaa käynnistykseen, mutta parinkymmenen minuutin käytön jälkeen sammuu itsestään. Välillä näpyttämällä kone käynnistyy, muttei mene edes biosiin asti..

    Resetoin kerran biosin ottamalla sen pariston irti ja laittamalla takaisin, jonka jälkeen kone taas kävi puoli päivää melko normaalisti, mutta alkoi taas sen jälkeen tekemään samaa.. biosin resetoinnin jälkeen alkoi muuten ennen toimimaton wi-fi toimimaan :eek:

    Voisiko olla konkka vika? Vai pitäisikö viedä kone vaan ongelmajätelavalle? :/

    Kiitos
     
  2.  
  3. Computer94

    Computer94 Member

    Liittynyt:
    05.02.2013
    Viestejä:
    40
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Kokeile seuraavaa:

    Ota akku ja laturi koneesta irti ja paina käynnistyspainiketta n. 1min ajan jotta koneesta purkaantuu kaikki virta pois. Laitta akku takas ni koneen pitäs ruveta toimimaan kun painat käynnistyspainiketta. Jos ei toimi vieläkään niin tee sama uudestaan mutta ota myös muistikammat koneesta irti ja laita ne takaisin. Jos kone ei edelleenkään käynnisty niin katso vilkkuuko koneessa jokin valo, valojen vilkkuminen saattaa kertoa vikakoodin mikä osa koneessa on rikki.
     
  4. kuminuija

    kuminuija Member

    Liittynyt:
    15.03.2013
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Eipä olis itselle tullut mieleen..

    Kiitos, kokeilen tuota pikimmiten, kun pääsen koneen ääreen ja kerron sitten loppituloksen :)
     
  5. kuminuija

    kuminuija Member

    Liittynyt:
    15.03.2013
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Okei, elikkä päivitystä aiheesta:

    Kokeilin kumpaistakin keinoa, ei vaikuttanut mitenkään.
    Tänään päätin taas avata koneen, ja irroittaa biosin pariston, jonka seurauksena kone pärähti taas käyntiin iloisesti, mutta nyy ei näytä näytöllä mitään, ennen kuin painaa bios painiketta (f2), jolloin biosin asetukset aukeavat normaalisti.

    Hetken selailin biosia, jolloin löysin sieltä jotain mielenkiintoista. Menin 'Serial/Parallel Port Configurations' valikkoon advanced menusta, siellä kun siirtää valinnan 'Serial Port' otsikon alaiseen 'Interrupt: [IRQ 4] ' kohtaan, niin näyttö pimenee täysin, ja palaa takaisin kun valinnan siirtää ylös tai alaspäin valikossa...

    Voisiko tästä päätellä jotain? Biosin patteri vaihtoon tms?

    -Kiitos
    ..
    Edit: Tekee samaa lähes jokaisen biosin välilehden valikossa, yhdessä tai kahdessaa kohdassa, eikä näköjään tallenna biosin asetuksia
     
    Viimeksi muokattu: 25.03.2013
  6. kuminuija

    kuminuija Member

    Liittynyt:
    15.03.2013
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    No nyt tuli vähä nolo paikka...

    Elikkä avasin koneen uudestaan, tarkistin näytön kiinnityksen ja siellä mihin nätön kaapeli tulee kiinni, oli pieni pinni kääntynyy ja aiheutti kyseisen vian...

    Nyt pärähti käymään ja toimii taas ihan hyvin, saas nähdä milloin kiukuttelee taas ja pitää tuo paristo irrottaa..

    Kirjoittelen lisää jos alkaa taas temppuilemaan..:)
     

Jaa tämä sivu