Livecd toimii samoin kuin esim Knoppix. En paljoa ole sitä pyörittänyt. Kyllä niitä asetuksia voi katsella /etc kansion alla. Mun USB hiiri ei tominut. Samoja vaikeuksia Hiiren kanssa myös muilla Linux LiveCD julkaisuissa. Tuohon kun saisi vielä Skypen, niin olisi reissussa kätevä.
FreeBSD 5.4 tuli asennettua toiseen kertaan. Nyt sain kaiken muun toimimaan paitsi UBS hiiren. onneksi vanha ps/2 hiiri löytyi laatkosta avuksi. /etc/loader.conf filun sisältö ifconfig_rl0="DHCP" keymap="finnish.iso" moused_enable="YES" moused_type="auto" saver="snake" usbd_enable="YES" linux_enable="YES" /boot/loader.cof filun sisältö snd_via8233_load=YES usb_load=YES ugen_load=YES uhid_load=YES ums_load=YES nvidia_load="YES" linux_load="YES" usbdevs antaa tämmöstä infoa addr 1: UHCI root hub, VIA addr 2: Microsoft USB Wireless Mouse, Microsoft addr 1: UHCI root hub, VIA addr 1: UHCI root hub, VIA eli hiiri tunnistetaan. Mutta mihin liittäisin sen? Mutta laitetta /dev/usm0 ei löydy tuohon käsittääkseni xorg.conf filussa pitäi tuo hiiri kytkeä ohjeiden mukaan. kernelin kääntö? käytössä nyt se asennuksessa tullut kerneli. Ei enää millään keksi mitä pitäsi rukata. Muuten KDE vaikuttaa nopeammalta kuin Gentoossa. Ja ilokseni nvidian ajuri toimii!! Mitä en ole saanut toimimaan linukassa. Ihmeellistä. Kun tuo hiiri saadaan toimimaan, voi Gentoo jäädä toiseksi.
Kokeileppas tällä ohjeella: http://www.defcon1.org/html/Hardware_Articles/Wheel-Mouse/wheelmouse/USB-Mouse-4/usb-mouse-4.html On 4.x versioon tarkoitettu, mutta uskoisin, että toimii kyllä 5.x versiossakin... Itse en ole aikoihin edes bootannut Gentoon puolelle...olen ollut todellä tyytyväinen FreeBSD:hen... EDIT: tässä vielä toinen ohje, josta voisi olla apua: http://www.freebsddiary.org/usb-mouse.php
Näytää vaan olevan niin, että langaton Mikrosoftin USB hiireni ei toimi FreeBSD 5.4. Postitus listoilla oli monilla ongelmia juuri vastaavan hiiren kanssa. Sitä ei tunnisteta ums laitteeksi eli USB hiireksi. Ajattelin kokeilla uutta FreeBSD 6 versiota joka on Beta vaiheessa. Tai helpoimmalla pääsisi jos kipittäisi kauppaa ja ostaisi jonkun PS/2 hiirulaisen piuhan kera.
Siinähän LUKEE Microsoft, ja ihmettelet ettei toimi.. (oli vain pakko kommentoida, maanantai aamun piikkiin menee)
Näin pääset ylivoimaisesti helpoimmalla ja aika halvallakin...ei taida olla mikään FreeBSD:n kehittäjien päätavoite kehittää mitään USB puolen juttuja...
Täytyy myöntää, että moinen ajatus on käynyt mielessä. No onneksi ko rotta toimii sentään Gentoossa. Ja harmittaa että edes ps/2 adapteri ei auta.
Tulipahan vaan mieleen, ihan varmuuden vuoksi kysyn että kai vastasit "EI" siinä missä se kysyy PS/2, serial yms hiirien olemassaolosta? Mulla nimittäin toimii ihan ok molemmissa koneissa USB hiirulaiset, toisessa langallinen ja toisessa langaton. xorgin asetukset oon laittanu sillä automaattisella xorgconfig (vai oliko se automaattinen 'xorgcfg'):lla kuntoon, lisänny vain käsin mouse kohtaan sen ZAxisMappingin että saa rullan toimimaan..
Ongelma on lähinnä siinä, että hiiri tunnistetaan uhid0 laitteeksi eikä ums0 laitteeksi, joka on hiiri. Onko sulla xorg.conf filussa on hiiren laitteena /dev/ums0 vai /dev/sysmouse Koetin asentaa FreeBSD 6 beta1. Jotenkin asennusohjelma kämmäsi. Ei löytänyt ftp:ltä jotain index tiedostoa ja asennus pysähtyi. Ehkä se url pitäisi kirjoittaa ihan käsin. Ehkä pitäisi ladata snapshots imaget. FreeBSD 6 beta2 on näköjään ilmestynyt. Onkos kukaan kokeillut? Itse asensin FreeBSD 5.4 uusiksi kun sinä tuo sysinstall toimii. 6 beta1 versiossa se ei oikein asentanut mitään. Nyt en saanut nvidan ajureita asennettua kunnolla. X kyllä käynnistyy, mutta nvidia logoa ei näy ja open gl näytönsäästäjät ei toimi. Ohjeita tavatessani ymmärsin, että tuki Linux binaareille pitäisi asentaa vaan silloin kun käyttää linux open gl ohjelmia. Vai ymmärkinkö väärin? Joku palikka on näköjään asentamatta tai poistamatta. Xorg.conf on kästtääkseni kunnossa. make install komennon pitäisi päivittää myös tuo loader.conf filu. Jos joku nvidian käyttäjä voisi kerta mitä siinä pitäisi lukea. Kernelin agp palikka pois ja nvidian tilalle? Täytyy taas lueskella tai sitten pistää uusiksi. usein nopeampi tapa kuin tavata pitkiä juttua lontoon murteella.