1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Firmware ongelma

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Teussi 04.12.2011.

 1. Teussi

  Teussi Member

  Liittynyt:
  19.11.2011
  Viestejä:
  22
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Tuli tossa ostettua uusi emolevy, prosessori ja musitit. Emolevynä toimii nytten ASUS M5A99X Evo. Prossuna Phenom II x4 965 BE jnejne.. mutta asiaan. Eilen sitten koneen sain kasattua ja aloittelin vanhalle kovalevylle,500GB Samsung HD501LJ:lle windows 7 64bit asentamisen. Kaikki toimi normaalisti alussa, asentelin ohjelmia jne. Sitten tutkiessani mielenkiinolla prosessori lämpöjä ja näin niin iski vähän väliä BSOD. Ajattelin että kyse on lämmöistä että nousee korkeille mutta sitten tutkiessani asiaa niin huomasin että lämmöt olivat prossulla 45 - 50c. Noh sitten ajattelin käydä asentamaa BIOSille uutta päivityskä koska kyseisellä emolevyllä olikin toukokuulta 0403 tai 0304 versio. Ja uusi versio taisi olla 24.10.2011 eli n. puolen vuoden ero. Noh sitten asensin sen iha BIOSin kautta, alotin resetoimisella käynnistämisen mutta sitten tuli tämä kyseinen ongelma, NTLDR is missing.

  Kävin pohtimaan, mistä voisi vika johtua. Pitkän ajan jälkeen ajattelin että näiköhän pitäisi olla Firmware asennettuna olla kyseisellä kovalevyllä. Noh kokeilin vielä asentamalla vanhoja BIOS päivityksiä ja sama toistu uudelleen, kyseinen tiedosto uupuu.. lopulta koitti viimoisena muttei vähäisempänä ensimmäinen, toukokuulta oleva versio. Luulin että sehän toimii kun alunpitäen toimi niin sitten tulee yllättäen ruudulle NTLDR is missing.

  Noh sitten kuulin että mahdollisesti kun niin vanha on kiintolevy ( 4v+vanha? ) niin pitäisi asentaa Firmware asentaa että toimisi tällä uudella BIOS:lla tai antaisi käynnistyä. Nopeesti tähän vastattuna EI MISTÄÄN löytynyt mitään firmwarea.

  No sit mietin että näiköhä toi vanha kiintolevy toimisi sitten ns. varastointi levynä elikkä jos sinne asentelisi ohjelmia ja jotain FPS pelejä niin toimisivatko ne? Onko tietoa porukalla siihen liittyen?

  Ja nytten sit sain todellaki hyvän syyn ostella SSD:n itselleni, ja sille asentelisi Windowssin ja mahdollisesti vain online pelejä etten saa heti sitä täytettyä?

  Eli pääkysymykset ovat: Saako kyseiselle, Samsung HD501LJ:lle firmwarea enään mistään
  (olisin niin tyytyväinen mikäli löytyisi!? Ja jos ei saa nii toimiiko ns. kakkos kiintolevynä siellä koneessa ilman firmwarea?
  (Ymmärsin että BIOS ei löydä kovoa koska kiintolevyllä ei ole firmwarea jolla uusi BIOS tunnisaisi sen)

  Kiitoksia etukäteen :) Toivottavasti kiinnostusta aiheeseen on!
   
 2.  
 3. BPVest

  BPVest Senior member

  Liittynyt:
  26.03.2010
  Viestejä:
  17,608
  Kiitokset:
  701
  Pisteet:
  173
  BIOS päivityksen jälkeen teit seuraavat?

  - Latasit BIOS:n oletusasetukset?
  - Säädit BIOS:n boottaan kovolta?
   
 4. Teussi

  Teussi Member

  Liittynyt:
  19.11.2011
  Viestejä:
  22
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Latasin kyllä BIOSin oletusasetukset, mutta pointtina juuri on se että BIOS ei löydä kyseistä kovalevyä sieltä eli minkä kautta se voisi käynnistää windowssin. Ja eiköhän pian kysymys tule, että onko kovalevy rikki :) Mutta vastaus on EI! Kokeiltiin juuri kaverilla kovalevyä ja kaikki ohjelmat toimi mallikkaasti, tallessa mitä pitikin sekä kovalevy käy viilenä eli kaikki toimii normaalisti. Ainoastaan taiaa olla että BIOS ei havaitse kyseistä kiintolevyä.
   

Jaa tämä sivu