1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Firefox

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi jussiJP 24.03.2012.

  1. jussiJP

    jussiJP Regular member

    Liittynyt:
    22.10.2011
    Viestejä:
    248
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    En löytänyt keskustelualuetta selaimista, tuli varmaan väärään paikkaan.
    Vaihdoin selaimen firefoxiin, ja heti pari kyssäriä ? Joillakin sivuilla (suomi) ei näy ä-kirjaimet. Kirjanmerkeissä joidenkin osoitteiden edessä ei näy sivun logoa, vain pelkkä ruutu.
     
  2.  
  3. jussiJP

    jussiJP Regular member

    Liittynyt:
    22.10.2011
    Viestejä:
    248
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Vittu mikä paska tää firefox on. Nyt joillekin sivuille minne ennen pystyin kirjautumaan, ei enää pysty. Kirjaudu sisään/olet kirjautuneena/kirjaudu sisään/olet kirjautuneena jne jne...
     
  4. rane1958

    rane1958 Regular member

    Liittynyt:
    22.12.2006
    Viestejä:
    383
    Kiitokset:
    63
    Pisteet:
    38
    Klikkaa -Näytä-Merkistökoodauksesta-Länsimainen (Windows-1252), näkyy äääät ja ööööt...[​IMG]
     
  5. jussiJP

    jussiJP Regular member

    Liittynyt:
    22.10.2011
    Viestejä:
    248
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Ei näy edelleenkään, paska mikä paska. Google chromella näkyy kaikki, taidan palata parempaan !
     
  6. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,770
    Kiitokset:
    768
    Pisteet:
    193
    Entäs UTF-8 merkistökoodauksella, itse käytän sitä ja kaikki näkyy oikein.
     
  7. Datanen

    Datanen Guest

    Liittynyt:
    21.09.2010
    Viestejä:
    5,322
    Kiitokset:
    68
    Pisteet:
    108
    Siisti hieman kielenkäyttöä. Jos Google Chrome toimii hyvin, niin sitä kannattaa alkaa käyttämään Firefoxsin sijaan.
     
  8. jussiJP

    jussiJP Regular member

    Liittynyt:
    22.10.2011
    Viestejä:
    248
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Jos suuttumuksensa ilmaisee käyttämällä siihen sanaa paska, on se vain nieltävä. Jos ei sovi niin voi voi.
    Ihmetyttää tuollainen selain missä joutuu kikkailemaan merkistön koodauksella. Ei pysy kirjautuneena joillekin sivuille jne. Korjattavaa olisi, mutta jos palaute ei mene oikeaan osoitteeseen, ei kai tapahdukaan mitään. Nyt on kokeiltu myös UTF-8 eikä ääkköset näy.
     
  9. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,770
    Kiitokset:
    768
    Pisteet:
    193
    Kyllä koneellasi taitaa olla jotain muuta ongelmaa jonka alkulähde ei ole ollenkaan selain.
    Tarkista kaikki koneesi tuohon puoleen liittyvät asetukset.
     
    Viimeksi muokattu: 26.03.2012
  10. jussiJP

    jussiJP Regular member

    Liittynyt:
    22.10.2011
    Viestejä:
    248
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Koneessa ei ole mitään ongelmaa. Kone on uusi ! Sama juttu vanhallakin koneella, siinä XP uudessa 7. On se vaan niin vaikea hyväksyä, mutta ne ongelmat johtuvat firefoxista. Kunhan joku keksii missä se vika on, kuitenkin chromella ja explorerilla kaikki toimii !!
     
  11. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,770
    Kiitokset:
    768
    Pisteet:
    193
    Minulla ei ole kyllä esiintynyt Firefoxin kanssa mitään tuon kaltaista ongelmaa, se on koneellani, vaikka pääasiallisesti käytän kyllä Chromea.

    Minusta nuo asetukset kuitenkin kannattaisi käydä läpi, koska ei tuo normaali tilanne minusta ole. Kyllä uudenkin koneen asetukset voivat olla pielessä.
     
    Viimeksi muokattu: 26.03.2012
  12. jussiJP

    jussiJP Regular member

    Liittynyt:
    22.10.2011
    Viestejä:
    248
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Mistähän asetuksista nyt on kyse, ja mitä asetuksia firefox tarvitsee muuttaa. Chrome kuitenkin toimii ilman mitään kikkailuja !

    Yhden softan myötä tuli toolbar, ja sitä ei saanut pois lisää-poista sovelluksesta. Ainoa keino oli poistaa firefoxista profiili ja luoda uusi. Vanhat asetukset tallennettin firefoxin ehdottamaan kansioon, jota ei löydy koko koneelta. Voi jumalauta !
     
  13. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,770
    Kiitokset:
    768
    Pisteet:
    193
    Koneelle ladattaessa ohjelmia, kannattaa olla aina tarkkana noiden kaikkien lisukkeiden kanssa, mitä ne asennettaessa tarjoaa ja poistaa ruksit niiden asentamisesta.

    Tosin on joitakin ohjelmia jotka vaan asentavat nuo lisukkeet, ne saattavat olla myös jonkilaisia haitakkeita. Yleensä ne kyllä pystyy poistamaan, mutta tuo ettei saa poistettua, viittaa vahvasti haitakkeeseen.

    Scannaa koneesi tällä jos se löytäisi mitään: http://www.malwarebytes.org/products/malwarebytes_free

    Minkä niminen se Toolbar on?
     
  14. jussiJP

    jussiJP Regular member

    Liittynyt:
    22.10.2011
    Viestejä:
    248
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Ei sitä toolbaria enää ole, se poistui kun poistin profiiliin ja loin uuden. Sitä ihmettelen miksi firefox ehdottaa sellaisia polkuja mitä koko koneesta ei löydy ?!
     
  15. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,770
    Kiitokset:
    768
    Pisteet:
    193
    Mistähän olet ladannut sen?
    Kannattaa ladata ohjelmat aina ko. ohjelman valmistajan sivuilta, niin silloin varmuudella niihin ei sisälly odottamattomia kylkiäisiä.

    Firefoxin voi ladata täältä, eikä se mukana tule mitään ylimääräisä Toolbareja.
    http://www.mozilla.org/fi/firefox/new/

    Kaiken lisäksi voi olla aina varma, että siellä on ohjelman viimeisin jakeluversio.

    Ohjelmaa ei kannata tulla tänne haukkumaan, jos itse on ongelman aiheuttanut.
     
    Viimeksi muokattu: 28.03.2012
  16. jussiJP

    jussiJP Regular member

    Liittynyt:
    22.10.2011
    Viestejä:
    248
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Jos vaikka lukisit vähän tarkemmin ketjua. Kirjoitin "yhden softan" en firefoxin. Firefox on ladattu oikealta sivulta, eikä mitään kylkiäisiä tullut. Ei vaan ole toiminnaltaan niin hyvä kuin esim.Chrome !
     
  17. apek

    apek Regular member

    Liittynyt:
    15.01.2007
    Viestejä:
    567
    Kiitokset:
    46
    Pisteet:
    38
    Tarkista että asetuksissa on evästeet sallittu. Jos evästeet ei ole sallittu, niin ei pysy kirjautuneena milläkään sivulla joka tarvitsee evästeitä (eli lähes kaikki).
    Asetukset -> tietosuoja -> sivustot saavat asettaa evästeitä

    Pitäisi kyllä oletuksena olla päällä ja jos et ole itse poistanut, niin tuskin vika sitten siinä on.

    Kun lisäät kirjanmerkin, niin favicon ei näy ennen kuin menet sen kirjanmerkin kautta kyseiselle sivulle. Jos tämänkään jälkeen ei näy ikonia, niin sitten en tiedä missä vika.

    Mitä tulee merkistökoodaukseen, niin kuulostaa vähän oudolta jos ei länsimaisella merkistöllä näy ääkkösiä.

    Muuta merkistökoodaus asetuksista, elä tuosta "näytä" valikosta. Jos muutat sen "näytä" valikosta, niin se muuttaa vain sen kyseisen sivun merkistön ja vain siksi kyseiseksi kerraksi. Asetuksista muuttamalla muuttaa pysyvästi.
    Asetukset -> sisältö -> lisäasetukset
     
  18. kaleppo

    kaleppo Regular member

    Liittynyt:
    18.09.2003
    Viestejä:
    492
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Tämä on joko trolli,tai sitten olet ihan älytön juutalainen kun et älyä että vika on sinun koneessasi.

    Kyllä se tulikettu toimii ihan normaalisti koneessa kuin koneessa jos vaan on koneen asetukset kohdallaan,mitkä sinulla eivät näköjään ole.

    Ja kun tuntuu kasvavan tuliketusta noin järkyttävä kyrpä otsaan ni pysy siinä chromessa.

    Mitä sitä paskaan vaihtamaan kun ei kerran toimi.
     
  19. jussiJP

    jussiJP Regular member

    Liittynyt:
    22.10.2011
    Viestejä:
    248
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Kun lisäät kirjanmerkin, niin favicon ei näy ennen kuin menet sen kirjanmerkin kautta kyseiselle sivulle. Jos tämänkään jälkeen ei näy ikonia, niin sitten en tiedä missä vika.

    Joillekin sivuille ei edelleenkään tule faviconia.

    Mitä tulee merkistökoodaukseen, niin kuulostaa vähän oudolta jos ei länsimaisella merkistöllä näy ääkkösiä.

    Joillain sivuilla ei ääkköset näy.

    Tämä on joko trolli,tai sitten olet ihan älytön juutalainen kun et älyä että vika on sinun koneessasi.

    Kyllä se tulikettu toimii ihan normaalisti koneessa kuin koneessa jos vaan on koneen asetukset kohdallaan,mitkä sinulla eivät näköjään ole.

    Ja kun tuntuu kasvavan tuliketusta noin järkyttävä kyrpä otsaan ni pysy siinä chromessa.


    Siis vika oli edellesessä läppärissä ja pöytäkoneessa, ja taas vika on uudessa läppärissä ja pöytäkoneessa. Kristallipallostako katsoit ?
    Oletpa rohkea tyyppi kun täällä solvaat, kehottaisin menemään peilin eteen katsomaan ettei vaan alkavaa kohoutumaa näy ?!
    Tämä on todella tyypillistä. Kun täällä saamat neuvot ei tehoa, on vika heti käyttäjässä tai koneissa. Ihan hienoa jos jollakin toimii firefox, minulla ei täydellisesti. Minun puolestani tämän ketjun voi lopettaa, neuvot jotka sain eivät auta vikaan !
     
  20. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,770
    Kiitokset:
    768
    Pisteet:
    193
    Voit syytellä ihan ketä ja mitä haluat, mutta siitä olen täysin varma, että Firefox toimii suomenkielisenä täysin oikein koneessa jossa asetukset ovat oikein.

    Me kukaan ei voida tietää mitä olet koneessasi sekoittanut tai mitä sinne olet ladannut, joka sekoittaa.

    Mikäli tämä ongelma toistuu jo aiemmissa koneissasi, niin kannattaa mennä itseensä ja miettiä mitä tekee toistuvasti väärin.

    Siitä voit olla varma, että Firefox näyttää merkit oikein jos koneella kaikki on kunnossa.

    Niitä ihmisiä jotka aina syyttelevät muita tekemistään virheistä.
    Täältäkin varmaan saisit oikeita neuvoja jos osaisit kertoa, mitä hölmöä koneellesi olet tehnyt.
     
  21. kaleppo

    kaleppo Regular member

    Liittynyt:
    18.09.2003
    Viestejä:
    492
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Kyllä se nyt on uskottava että ff on paska,kun kerran miehellä on koneet aina vimpan päälle kunnossa ja ei selain toimi.

    Kun laskee yhteen 2 viturallaan olevaa konetta,2 vituraks mennyttä asennusta,yhden lähes 100% toimivan ohjelman,ja yhden kiilapään joka on omilla touhuillaan kussut omiin muroihinsa,voi jokainen tästä päätellä kyseisen käyttäjätyypin.

    Ja ettei mene ihan offtopic osioon koko juttu niin kaipa mozilla:lla on oma tukifooruminsa,ehkä jopa suomeksi,siellä voi sitten purkaa sydäntään kun ohjelma on paska vaikka itse insignöör on vehkeet vimpan päälle virittänyt kisakuntoon ja ei toimi niin ei.
     

Jaa tämä sivu