1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Firefox selain ja chromecast

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi PETE11 06.04.2021.

 1. PETE11

  PETE11 Regular member

  Liittynyt:
  22.10.2006
  Viestejä:
  668
  Kiitokset:
  4
  Pisteet:
  28
  Pitää mennä ajassa taaksepäin. Mulla oli n. 5 vuotta sitten tulikettu oletus selaimena. Kun hommasin chromecast sovittimen jouduin vaihtamaan selainta. Mulla oli tuolloin kiinteä laajakaista käytössä. On ollut käytössä helmikuun loppuun saakka. On ollut helppo käyttää tai katsoa läppärin kautta suoratoisto ohjelmia tv:n puolelta. Samoin on asian laita jos katson puhelimen kautta tv:n puolelta.

  Nyt otin maaliskuun alussa mobiilillaajakaistan 4G 100M Elisalta. Siinä on käytössä reitin Huawei B818 4G reitin. Käytössä oli chrome selain niinkuin viimeiset 4-5 vuotta. Eräällä sivustolla jolla katson autovideoita alkoi äänessä ja videossa olemaan pätkimistä. Eli kun katsoin läppärin kautta cromecast sovittimella tv:n puolelta. Kaikista huvittavinta on kun katsoin puhelimella samaa sivustoa, siis chromecast kautta tv:n puolelta. Ongelmaa ei ollut lainkaan. Myöskin jos katsoin youtube tai areena videoita ongelmaa ei ollut läppärin tai puhelimen kautta katsottuna. Ainoastaan tämä yksi sivusto. Otin yhteyttä elisan tukeen ja sieltä pyydettiin palauttamaan tehdasasetuksille chromecast ja reitin. Tein sen mutta niistä ei ollut apua.

  Kun vaihdoin selaimen Microsoftin Edgeen, ongelmat katosivat. Testasin nopeudet. Chrome, läppäri: 20,9 Mbps. (lataus) 21,0 Mbps (Lähetys) Tämä siis läppäristä. Puhelimesta saadut tiedot: 37,5 Mbps (lataus), 23,0 Mbps (lähetys)

  Edgen kanssa lataus: 30.8 Mbps ja lähetys: 25.4 Mbps...

  Anteeksi, että selvitin juuria myöten ongelman joka on kyllä nyt poistunut. Onko olemassa mahdollisuus käyttää firefoxin kanssa chromecast sovitinta ja katsoa videoita sillä läppärin kautta tv:n puolelta. Myöskin kiinostaa sama anroid järjestelmällä puhelimesta. Kokeilin firefoxia muutama päivä sitten ja tuo videoitten suoratoisto ei onnistunut. Pidin kyllä muuten selaimesta..
   
 2.  
 3. *Trinity*

  *Trinity* Senior member

  Liittynyt:
  15.12.2014
  Viestejä:
  5,402
  Kiitokset:
  980
  Pisteet:
  173
  En ole ikinä käyttänyt chromecastia, joten saatan puhua höpöjä. Mitä pikaisesti asiasta luin, niin ei ainakaan pc:lä toimi firefoxilla.

  https://support.mozilla.org/en-US/questions/1289145

  Jotain lisäosia saattaisi olla olemassa, mutta niistä en osaa sanoa mitään.
   
 4. PETE11

  PETE11 Regular member

  Liittynyt:
  22.10.2006
  Viestejä:
  668
  Kiitokset:
  4
  Pisteet:
  28

Jaa tämä sivu