1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Finnsat FST05PVR

Viestiketju Keskustelua antenniverkon digibokseista -osiossa. Ketjun avasi tsaude 04.03.2011.

 1. peikkotyyppi

  peikkotyyppi Member

  Liittynyt:
  28.01.2012
  Viestejä:
  1
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Terve!
  Onko tämä Finnsat FST05PVR digitallennin nyt sitten ohjelmistonsa puolesta toimiva eli onko ohjelmistopäivitykset Finnsatilta olleet onnistuneet? Harkitsen tämän ostamista mutta ei paljon kiinnosta noiden alkupään kommenttien vuoksi. Eli onko teillä tallennukset onnistuneet uuden ohjelmistopäivityksen myötä vai kannattaako harkita kokonaan toista merkkiä? Tuntuu että noissa uusissa teräväpiirtotallentimissa on niin paljon bugeja ettei sellaista kannata vielä hankkia joten ajattelin pysyä vanhassa tekniikassa. Mutta huomaan että on niitä ongelmia näköjään näissäkin...
   
 2.  
 3. pkaksp

  pkaksp Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  11.01.2005
  Viestejä:
  12,231
  Kiitokset:
  53
  Pisteet:
  128
  Täysin ongelmatonta boxia ei taida olla vielä olemassakaan. Kaikissa merkeissä näyttää olevan enemmän tai vähemmän vikoja.

  Kuten jo edellä mainittiin, niin tallennukset ovat toistaiseksi onnistuneet tällä Finnsatin boxilla. Aika näyttää miten boxi muuten pelaa.
   
 4. sakar

  sakar Member

  Liittynyt:
  30.01.2012
  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Ostin tän finnsatin vähän ennen joulua ja tallennusten kanssa on käynyt juuri kuten täällä on todettukin. Eli vikan päivityksen jälkeen toimii. Sen sijaan boksi "nykii" satunnaisesti ylen kanavilla. Tai ainakin ykkösellä, kakkosella ja teemalla. Kuva ikäänkuin jäätyy paikalleen vajaaksi sekunniksi ja lähtee sitten taas liikkeelle. Ääni tekee joskus saman, joskus ei. Eli ääni ei aina pätki vaikka kuva niin tekisikin.
  Muilla kuin ylen kanavilla en ole vastaavaa havainnut, eikä toinen boksi (vanha toppari) eikä tv nyi. Kyseessä siis finnsat fcs03pvr ja kaapelissa ollaan.
  Onko kukaan muu havainnut vastaavaa?
   
 5. akilpelainen

  akilpelainen Member

  Liittynyt:
  16.11.2011
  Viestejä:
  10
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11

  Tosiaan tuota nykimistä on esiintynyt, en ole pitänyt tarkkaa kirjaa mutta on sitä myös tapahtunut mtv3-kanavallakin. Rinnakkaiskäytössä toisessa huoneessa oleva Toppari (500) ei ole nykinyt tuolla tavoin, joten luulen että tämä on vaan niin herkkä noille signaalitason vaihteluille tms.

  Pistin tuosta kysymyksen piruuttani tukeen, katsotaan mitä vastaavat.
   
  Viimeksi muokattu: 08.03.2012
 6. pp2012

  pp2012 Member

  Liittynyt:
  08.04.2012
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Itse päivitin tuon 1.1.2/50b-version heti vuodenvaihteen jälkeen. Standby-tallennuksen ongelmat ovat vähentyneet, mutta eivät poistuneet.

  Ajastukset onnistuvat jos boxia ei pistä Standby-tilaan, mutta Standyssa satunnaisesti osa tallennuksista ei onnistu. Ongelmatilanteessa tallennus yrittää kyllä käynnistyä ja joskus onnistuu tallentamaan muutaman sekunnin. Ovat yrittäneet kiertää Standby-ongelmaa ilmeisesti siten, että boxi käynnistyy (levy lähtee pyörimään) muutaman minuutin ennen ajastuksen alkua. (kovalevy ehtii kyllä pysähtyä ennen kuin tallennus alkaa).

  Kuinka on muilla, onnistuvatko kaikki Standby-tallenukset 1.1.2-versiolla?

  Ai niin, minulla on pari muutakin ilkeää vikaa edelleen 1.1.2-versiossa.
  - Ajoittain tulee täysjumi, laite ei vastaa mihinkään näppäinkomentoihin, powerin irroitus auttaa.
  - Kuva alkaa pätkiä, ruutu välähtää kokonaan mustaksi, kuva palaa hetken kuluttua, näkyy taas vähän aikaa, hetken kuluttua ongelma toistuu. Powerin irroitus auttaa.
   
 7. akilpelainen

  akilpelainen Member

  Liittynyt:
  16.11.2011
  Viestejä:
  10
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Kyllä nuo Stand by - äänitykset ovat pääosin onnistuneet. Taitaa tulla mieleen yksi huti monen kymmenen äänityksen jälkeen.
  Kuvan nykiminen on jatkunut, ja oikeastaan pahentunut, syynä ilmeisesti Soneran kaapelitv-verkon (modulaatio)päivitys. Otin asiasta yhteyttä tekniseen tukeen, muttei sieltä oikein mitään tietoa irronnut. Sinänsä erään tutun asentajan mukaan tuo päivitys on kyykäyttänyt jotkut boxit kokonaan toimimattomaksi, joten pitää kai olla tyytyväinen ?

  Suurin valituksen aihe on edelleenkin tuo EPG:n esitysmuoto, sitä on ilmeisesti paranneltu HD-malliin, muttei vieläkään vedä vertoja selkeydessään esim. Topfieldin tai Humaxin esityksille.
   
  Viimeksi muokattu: 14.05.2012
 8. pkaksp

  pkaksp Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  11.01.2005
  Viestejä:
  12,231
  Kiitokset:
  53
  Pisteet:
  128
  Tallennukset on toiminu moitteetta päivityksestä asti. Satunnaisia jäätymisiä kesken katselun -> virrat takaa poies ja päälle.

  Kovalevy meinasi sanoa sopimuksen irti yhtenä päivänä. Ei huolinut tallennuksia, ei pystynyt toistamaan mitään jne. Kiintolevyn alustus boxin omalla työkalulla auttoi asiaan(tosin kaikki tallennukset katosivat).

  EPG on edelleen HIDAS ja sen esitystapa PASKA. Muuten ei kai valittamista? :)
   
 9. jaksu78

  jaksu78 Member

  Liittynyt:
  18.05.2012
  Viestejä:
  1
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Minulla oli tammikuussa oman FST05PVR:n kanssa ongelmia ajastusten kanssa, ja kun laite kadotti suurimman osan tallenteista (jäljellä oleva tallennusaika ei vähentynyt vaikka tallenteen 'katosivat'), olin yhteydessä tukeen. Päivitin ohjelmiston, palautin tehdasasetukset ja alustin kiintolevyn uudestaan, jolloin kaikki tallenteet tietenkin katosivat. Vaimo ja lapset surivat aikansa kadonneiden tallenteiden perään. No, laite toimi taas tähän päivään asti, mutta tänään tallenteet taas katosivat. Jäljelle jäi vain tammikuussa tallennetut ohjelmat, ja yksi helmikuun ensimmäiseltä päivältä. Siis vain noin viikon ajan laitteen resetointihetkestä eteenpäin.

  Aika sietämätöntä! Kun ostan tallentavan digiboksin, kuvittelen saavani laitteen joka vähintään 1. näyttää ohjelmat, 2. tallentaa ohjelmat ja 3. varastoi tallenteet. Nämä, ja ohjelmaopas, niin ollaan jo vesirajan yläpuolella.

  Jos olette vastaavaa kokeneet, ja varsinkin jos tiedätte miten ongelma korjaantuu niin kertokaahan. Luottamus Finnsatiin on valitettavasti nyt melko alhaalla, ja seuraavaksi tähän talouteen tulee vanha kunnon toppari jos joku ei muusta saa minua vakuuttumaan.
   
 10. sakar

  sakar Member

  Liittynyt:
  30.01.2012
  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11

  No nyt on saatu Finsat episodi onnelliseen päätökseen:
  Jouluna ostamani laite (fsc03) jumittui kesken kaiken satunnaisesti. Aina se tosin liittyi tavalla tai toisella tallenteiden tai ajansiirtoon liittyvään katseluun ja sen sisällä ees/taas kelailuun. Töpselin irroitus auttoi. Vein koneen takuuhuoltoon, jossa vaihdettiin kovalevy. Ei auttanut. Vein uudelleen huoltoon. Nyt tuli uusi kone (astetta parempi fsc05). Tästä laitteesta ei tullut sen enempää ääntä kuin kuvaakaan. Ainut mikä näkyi oli TV:ssä herja "formaattia ei tueta". Kone huoltoon, josta tuli taas uusi. Nyt näkyi kuva ja ääni. Laitoin katselun ajansiirron päälle ja aloin kiusata laitetta. Alle puolen minuutin ees/taas kelailujen seurauksena katosi ääni. Muuten kaikki toimi, vaan ääntä ei ennenkuin laittoi koneen pois päältä ja takas päälle. Soitto huoltoon, koneen palatus ja rahat takaisin. JESS. Nyt kauppaan ostamaan joku kunnollinen digiboksi. Ehdotuksia?
   
 11. Tiger25

  Tiger25 Active member

  Liittynyt:
  13.05.2011
  Viestejä:
  1,574
  Kiitokset:
  72
  Pisteet:
  78
  Itellä samanlainen eikä minkäännäköistä ongelmaa toiminnan jahka käyttöliittymän suhteen, mitä nyt kello tuppaa vähän heittämään välillä muutamalla minuutilla. Siitäkin selviää käyttämällä konetta käynnissä aina välillä, että kone päivittää kellon kaapelisignaalista. Muuten oimii kuin junan vessa.

  Ei tuo ole ollenkaan hankala käytössä. Itellä on tapana laittaa tallennuksiin ylimääräistä aikaa sekä alkuun että loppuun, yleensä ohjelmat kun tuppaavat myöhästymään aikataulusta ja minua ärsyttää se jos lopusta jää ohjelma kesken. Alkuun laitan sen vuoksi että saan varmasti koko ohjelman tallennettua.
   
 12. pkaksp

  pkaksp Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  11.01.2005
  Viestejä:
  12,231
  Kiitokset:
  53
  Pisteet:
  128
  Ei ole olemassa kunnollista boxia. Joka ainoassa merkissä ja mallissa on omat vikansa. Onnea vain toimivan boxin etsintään.
   
  Viimeksi muokattu: 16.08.2012
 13. sakar

  sakar Member

  Liittynyt:
  30.01.2012
  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11

  Meillä tällä hetkellä käytössä Topfieldin kahdella virittimellä oleva tallentava digiboksi, joka on ostettu samoihin aikoihin kun analogialähetykset päättyivät. Kertaakaan ei ole jumiutumisen takia tarvinnut töpseliä seinästä vetää. Ainoa vika, mikä on vanhemmiten ilmennyt on hieman takkuamalla toimiva kaukosäädin. Oi jospa löytäisi samanlaisen uuden...
   
 14. pkaksp

  pkaksp Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  11.01.2005
  Viestejä:
  12,231
  Kiitokset:
  53
  Pisteet:
  128
  Myös topparilla on omat vikansa. Oli ne sitten suuria tai pieniä, mutta kuten jo mainitsin niin viatonta boxia ei ole olemassa.
   
 15. sakar

  sakar Member

  Liittynyt:
  30.01.2012
  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Joo. Mutta joitakin vikoja voi sietää ja joitakin ei. Jos kone ottaa tavakseen jumiutua kesken tallennuksen jolloin tallennus häviää, niin sitä ei mielellään siedä. Toinen Finnsatin ikävä puoli oli tekstityksen vilahtaminen toisinaan niin nopeasti, ettei sitä ehtinyt lukemaan. Tätäkään ei mielellään siedä...
  Jos taas ongelmia on jonkun ohjelmaoppaan, sen päivittymisen, tms kanssa, niin sen kanssa voi kuitenkin elää. Se kun ei suoranaisesti vaikuta katseluun.
   
 16. mikueli

  mikueli Regular member

  Liittynyt:
  22.12.2006
  Viestejä:
  509
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  saman digiboksin omistan.. eihän se mikään paras ole, mutta kuten sanonta menee niin halvalla ei saa hyvää ja tässä se tosiaan on pitänyt paikkansa, samat ongelmat on mullakin ja aika monella muullakin finnsatin käyttäjällä olen lukenut, että tallennukset jäävät kesken boksi tilttaa kesken tallennuksen toiston(erityisesti kelatessa, eikä auta ku ottaa virtajohto pois ja takas ja pelittää ainakin jonkun aikaa ja tätä saa tehdä muutaman viikon välein)..ym, omani kävi jo kerran huollossa kun joku kiintolevy vika oli kun herjas että "tallennusta ei voitu aloittaa" onneks meni vielä takuun piikkiin ei joutunut kun pari vk odottelemaan ja sillä aikaa oli käytössä isäni topfieldin digiboksi(suostui antamaan lainaan, kun hänellä oli kumminkin elisa viihteen digiboksi)noin vuoden olen tämän finnsatin digiboksin omistanut.
   
 17. JarzanZ

  JarzanZ Member

  Liittynyt:
  10.09.2012
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Kaikille, joilla asia vielä ajankohtainen: Ainakin itsellä toiseksi viimeinen korjaus (1.1.0) korjasi em. ongelmat, ja viimeisin 5/2012 päivitys (1.1.4) poisti loputkin ajastukseen liittyvät "randomit".

  //J
   
 18. tsaude

  tsaude Member

  Liittynyt:
  04.01.2008
  Viestejä:
  10
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
   
 19. RayRandom

  RayRandom Member

  Liittynyt:
  16.09.2012
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Ostin viikko sitten Finnsat FST03PVR. Päivitin heti uusimmat korjausohjelmistot. Hyvin on pelittänyt ja ajastetut nauhoituksetkin toimivat ihan hyvin. Käyttöliittymä jopa parempi kun vanhassa Topfieldissäni, joka viiden käyttövuoden jälkeen vaikuttaa nyt hajonneen (kovalevy lähtee käyntiin jos lähtee ja sittenkin täytyy kaikki asentaa uudestaan).

  Finnsat FST03PVR vaikuttaa hintaansa nähden hyvältä peliltä. Jospa vaan kestävyyttä löytyy tuo topfieldin viisi vuotta.
   
 20. IsmoT

  IsmoT Member

  Liittynyt:
  18.08.2008
  Viestejä:
  9
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Ei voi muuta sanoa että tuota merkkiä ei voi suositella edes pahimmalle ystävälleen.
  Ei ole ollut muuta kuin jatkuvia ongelmia, normaalisti ääni ei kuulu kunnolla, välillä pitää käynnistää uudestaan. Nyt tänään vielä kiintolevy ei toimi enää. Harmi kun meni lähes 500 tuntia nauhoitteita.

  VÄLTTÄKÄÄ
   
 21. thezan

  thezan Member

  Liittynyt:
  08.03.2005
  Viestejä:
  55
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Joo tänään itsekin huomasin, että kyseinen boksi oli hävittänyt tallenteet. Kyseiset tallenteet vievät kuitenkin tilaa boksilta ja tämän huomasin, kun katselin kiintolevyn tietoja. Noh katsahdin sitten Finnsatin sivuille päivityksen toivossa ja kas vain siellä oli nimenomaan päivitys, jossa korjataan kiintolevyn tiedostojärjestelmää. Asensin päivityksen ja... ei vaikutusta kiintolevyn tyhjenemiseen.

  Olen ollut kärsivällinen kyseisen boksin kanssa, koska he ovat kuitenkin tarjonneet tasaisin väliajoin päivityksiä, jotka ovat selvästi parantaneet boksin toimintaa. Mutta nyt viimeistään rupeaa menemään hermot, jos tämä boksi hukkasi tallenteet ikiajoiksi.
   

Jaa tämä sivu