1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

finnsat fst05pvr:n kovalevy

Viestiketju Digiboksit -osiossa. Ketjun avasi Alf1111 09.08.2021.

  1. Alf1111

    Alf1111 Regular member

    Liittynyt:
    18.10.2007
    Viestejä:
    202
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Hei. Osaisiko joku sanoa mihin formaattiin pitää kovalevy formatoida. Vaihdoin kovalevyn edellisen hajotessa, ja se ei ole enää tallessa että voisi koettaa katsoa. NTFS on oletuksena. FAT32 sanoo että liian iso kovalevy (320 gb). Valikoista en näe tallenekohtaa ollenkaan. Antaa laittaa tallennukset, muttei tallenna, eli ilmeisesti ei tunnista kovalevyä? Western digital merkjkinen kovo. Vai onko jostain muusta kiinni, kuin formatoinnista?

    http://www.finnsat.fi/files/pdf/KdK_FST03_05PVR_manual_FIN.pdf
     
  2.  
  3. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,767
    Kiitokset:
    1,140
    Pisteet:
    223
    Kovalevyssä on kai joku Linux pohjainen formaatti.

    Kannattaa tutustua tähän, hain Googlella "finnsat fst05pvr kovalevyn formatointi" tällainen tuli:

    upload_2021-8-9_19-55-19.
    Sivulta ladattavissa manuaali, jossa tuon otsikon mukaan löytyy ohje:
    finnsat.fi/files/pdf/KdK_FST03_05PVR_manual_FIN.pdf

    Edit: Sivulla 77-78 on kovalevyn huoltovalikko, jossa voi alustaa, "6.6.7 Päävalikko: Ylläpito: Kiintolevyn huolto".
    Siellä voi alustaa kiintolevyn.
     
    Viimeksi muokattu: 09.08.2021
  4. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,767
    Kiitokset:
    1,140
    Pisteet:
    223
    Olit näköjään jo lukenut, lisäsin vielä tietoja.
     
  5. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,527
    Kiitokset:
    1,104
    Pisteet:
    243
    Siis koitatko formatoida kovalevyä tietokoneella? Formatointi pitäisi kai tehdä digiboksilla. Näkyykö kovalevy digiboksin Kiintolevyn huoltovalikossa? Siellä on kohta "Alusta vastaanottimen kiintolevy".
    upload_2021-8-9_20-16-1.

    Edellistä kirjoittaessani oli tullut uusia viestejä.
     
  6. Alf1111

    Alf1111 Regular member

    Liittynyt:
    18.10.2007
    Viestejä:
    202
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Mulla ei löydy ylläpidosta mitään viittauksia kovalevyyn.
     
  7. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,767
    Kiitokset:
    1,140
    Pisteet:
    223
    Katsoin kahta erillistä manuaalia, toisessa tuo on sivulla 77 ja toisessa sivulla 78.
    Käy huolella manuaalia lävitse, siltä pitäisi löytyä kohta, josta tuo huoltovalikko löytyy.
     
  8. Alf1111

    Alf1111 Regular member

    Liittynyt:
    18.10.2007
    Viestejä:
    202
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Juu, käyty on, vaan kun ei löydy. Ikään kuin se ei edes tietäisi, että on paikallaan :/
     
  9. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,767
    Kiitokset:
    1,140
    Pisteet:
    223
    Latasitko manuaalin?
    Edit: se olikin jo eka viestissä.
     
  10. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,527
    Kiitokset:
    1,104
    Pisteet:
    243
    Päävalikosta löytyy kohta Ylläpito ja sieltä edelleen Kiintolevyn huolto.
    upload_2021-8-9_20-37-6.
     
  11. Alf1111

    Alf1111 Regular member

    Liittynyt:
    18.10.2007
    Viestejä:
    202
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Joo, no mullapa ei näy. ei näy edes tuo "tallenteet" etusivulla kuten ei kiintolevyn huoltoa...

    Mikä siihen voisi olla syynä, ettei tunnista kovoa? Jos siitä on kiinni... Kovo otettu win 7 koneesta ja formatoitu NTFS. Voiko kovo saada virtansa pelkällä datakaapelilla, kun tässä ei näy olevan erikseen virtapiuhaa? Eli siis oonko hukannut sen...?
     
    Viimeksi muokattu: 09.08.2021
  12. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,527
    Kiitokset:
    1,104
    Pisteet:
    243
    En ole varma, mitä tarkoitat, mutta toki se kiintolevy virtaa tarvitsee. Laitetta näkemättä ei voi sanoa, onko data- ja virtaliitin yhdistetty.
    [​IMG]
     
  13. Alf1111

    Alf1111 Regular member

    Liittynyt:
    18.10.2007
    Viestejä:
    202
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Löysin johdon laatikostani ja sain kytkettyä, mutta ei tapahtunut mitään muutosta :/
     
  14. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,527
    Kiitokset:
    1,104
    Pisteet:
    243
    Sitten menee täysin arvaamiseksi. En tiedä voiko tuollainen johtua siitä, että boksi ei tunnistaisi NTSF-tiedostojärjestelmää eikä siksi koko levyä. Jos oletetaan, että boksi on muuten kunnossa, voisi tietenkin kokeilla, auttaako levyn muunnos FAT32-järjestelmään. Windowsilla sitä ei voi tehdä, vaan on käytettävä WD:n tai jonkun kolmannen osapuolen sovellusta.
    Free Western Digital FAT32 Formatting Tool Download for Windows PCs (diskpart.com)
     
  15. vps358

    vps358 Active member

    Liittynyt:
    14.11.2009
    Viestejä:
    4,240
    Kiitokset:
    178
    Pisteet:
    93
    Paree olisi nyt poistaa kaikki mahdolliset osiot ja formatoinnit ja yrittää uudelleen sitä digiboksiformatointia.
    Kun se on yritetty ilman tulosta, eihän uusi kovo ole yli kahden teran kokoinen?
    Jos alle, sitten pitäisi ruveta reparoimaan digiboksin virtalähdettä ja vaihtelemaan sen kondensaattoreita uusiin ja parempiin.
    Jälkimmäisintä ei sitten suinpäin parane lähteä tekemään.

    T: Vesku
     
  16. Alf1111

    Alf1111 Regular member

    Liittynyt:
    18.10.2007
    Viestejä:
    202
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    320 gb kovalevy. koetan vielä fat32 ja ilman formatointia, jos ei ala pelittään, niin antaa olla. En ole mikään sähkömies, niin en viitsi komponentteja alkaa vaihtaan :D
     
  17. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,767
    Kiitokset:
    1,140
    Pisteet:
    223
    Kyllä kai se niin on, että formatointi täytyy suorittaa itse tallennuslaitteessa (Digiboksissa), jotta laite toimii.

    Kuten jo ehdotettiin, poista levyn kaikki osiot.(Luulisin, että laite jopa tarjoaa siinä tapauksessa formatointia, jos levy on täysin tyhjä ja osioimatta)
    Ihmettelen kyllä kovin jos laitteestasi ei löydy huoltovalikkoa, jossa nuo levytyökalut sijaitsee.
     
  18. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,767
    Kiitokset:
    1,140
    Pisteet:
    223
    Laita kuvia noista liittimistä ja laitteesta, niin asia selviää varmimmin.
     

Jaa tämä sivu