1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Finlux DCA-9500N digiboksi ja USB ongelma PC kanssa

Viestiketju Keskustelua kaapeliverkon digibokseista -osiossa. Ketjun avasi cbmhtj 10.04.2013.

 1. cbmhtj

  cbmhtj Member

  Liittynyt:
  01.09.2003
  Viestejä:
  57
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  18
  Moikka kaikki

  Kirjoitan tällaisesta ongelmasta, joka ilmeni muutama päivä sitten kun liitin tämän kysisen digiboksin PC läppäriin USB johdolla.
  Normaalisti kaikki on mennyt aina OK eli kun laitan USB johdon läppäriin kiinni ja digiboksi kysyy lupaa liittämiseen. Eli kakesta painetaan OK nappia.
  Mutta nyt tässä muutama päivä sitten yllättäen windows käyttis heittikin "herjan" että on löytynyt uusi laite. Ja läppärin näytölle "hyppää" ohjattu asennus, jotta voidaan asentaa
  tällainen ajuri kuin Cypress AT2LP RC58.

  Yritin googlata, että mitä ihmettä tämä nyt oikein kunnon Finluxin tallentava digiboksi kysyy yllättäen tällaista ajuria??? Löysin jotain Cypressiin liittyvää MUTTA en tähän kyseiseen digiboksiin liittyvää.

  Ostin tämän kyseisen digiboksin 2008 kesällä ja mukana ei tullunna mitään ajuri-cd:tä vaan ohjekirjan mukaan ei tarvitse mitään muuta kuin USB johdon, jolla digiboksi liitetään PC:hen.

  Eli onko täällä keskustelufoorumilla sellaisia kirjoittajia joilla on käytössä tämä kyseinen digiboksi. Ja mitenkä saisin tämän digiboksin toimimaan ja näkymään normaalisti jälleen kerran Windowsissa ulkoisena kiintolevynä?

  Jos on tämän kyseisen digiboksin käyttäjiä, niin olisi mukava kuulla, että minkälaisia käyttökokemuksia Teillä on. Itselläni on ainakin kahdesti käynyt, niin että digiboksin kiintolevy on seonnut totaalisesti. Jolloin *kaikki* tallenteet on mennynnä sen siliän tien. Tämä tapahtui 2010 ja nyt tässä pääsiäisen aikaan.
   
  Viimeksi muokattu: 10.04.2013
 2.  
 3. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  8,811
  Kiitokset:
  1,156
  Pisteet:
  243
  Itsekin uteliaisuuttani googlasin, ja ongelma näyttäisi olevan siinä, että Windows, ehkä jonkin päivitysvirheen takia, ei enää tunnistakaan digiboksin kovalevyä ulkoisena USB-levynä, kuten pitäisi. Sen sijaan laite tunnistuu varsinaisena kovalevynä, jolle Windows yrittää asentaa laitekohtaisen ajurin.
  http://forums.seagate.com/t5/Barrac...ndows-7-not-recognizing-hard-drive/td-p/50370

  Itsellä ei siis ole mitään kokomusta kyseisestä laitteesta, mutta tuo tuntuisi mahdolliselta selitykseltä tässä digiboksiyhteydessäkin.
   
 4. cbmhtj

  cbmhtj Member

  Liittynyt:
  01.09.2003
  Viestejä:
  57
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  18
  Sen verran, että käyttikseni on Windows XP pro ja Finluxin digiboksin kiintolevyn merkki on Samsung 250 Gt. Sitä vain ihmettelen, että mikä ihme tuo Cypress oikein on??

  Tosin tällaisen sivun löysin googlen kautta....

  http://www.cypress.com/?id=4&rID=38494

  Imuroin tuon zip paketin ja purin. Vaikka paketissa oli doc-tiedosto ohjeineen MUTTA jossain mielessä hiukan omituiset kun esimerkiksi koko paketissa ei olluna mitään primer.exe ohjelma vaikka tästä puhutaan ohjeissa.

  Tosin kylläkinsä toiselta nettisivulta...

  http://www.mvix.net/forum/forum_posts.asp?TID=136

  löysin DBflash.exe tiedoston, joka on itse purkautuva paketti. Tämä taasen sisältää tämän primer.exe ohjelman. Joka näyttäisi olevan jonkunlainen flash-ohjelma. Mutta miten tätä taasen oikein käytetään ja mitä tämä oikein "flashaa"?
  Paketti sisältää 6 tiedostoa, sisältäen mm. cypress ajurit kuten toinen paketti.

  Onko kukaan muu törmännyt tähän samaan ongelmaan tällä digiboksilla? ja jos on kuinka olette ratkaisseet? Kiitos.

  Mitä tulee tuohon Windows XP pro, niin tässä viikko sitten kytkin digiboksin läppäriin ja laitteen tunnistus onnistu oikein hyvin ilman ongelmia.
  Mutta nyt kun todella laitoin kiinni läppäriin, niin "iski" tuo "ongelma".
   

Jaa tämä sivu