1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

FFDshow opas

Viestiketju Käyttäjien tekemät oppaat -osiossa. Ketjun avasi Agent_007 19.07.2005.

 1. Agent_007

  Agent_007 Senior member

  Liittynyt:
  05.05.2003
  Viestejä:
  29,936
  Kiitokset:
  124
  Pisteet:
  143
  Sarjassamme ei koskaan valmiit oppaat® vuorossa FFDshow-ohjelmaan liittyviä neuvoja. Jos teiltä löytyy jotain FFDshow vinkkejä/niksejä niin kirjoitelkaa niitä tähän ketjuun.
  [bold]HUOM![/bold] Jos teette jotain muutoksia asetuksiin niin lopputulos näkyy vasta sitten kun mediasoitin tai videonkäsittelyohjelma on käynnistetty uudestaan!

  [bold]FFDshow lyhyesti:[/bold]
  FFDshow on useita video- ja äänikoodekkeja tukeva ohjelma, joka toistaa ja pakkaa vaikka mitä. Tuettuina ovat esim. h.264, aac, xvid, DivX ja AC3. Eli jos Windows-ympäristöön pitäisi asentaa yksi ohjelma, jonka avulla videoiden toistaminen onnistuu, niin valinta on FFDshow.

  Peruskäyttöön riittää pelkkä FFDshow-paketin lataaminen ja asentaminen. Ohjelma sisältää paljon säätövaraa erilaisten asetusten muodossa. Suosittelin aikaisemmin käyttämään virallisia julkaisuja, mutta nykyään ns. SVN-buildit toimivat myös tarpeeksi hyvin, joten suosittelen jatkossa niiden käyttämistä, koska virallisia julkaisuja ei ole tullut pitkään aikaan.

  FFDshown voi ladata täältä.

  Kuvanlaadun parantamiseen löytyy toinen opas.


  [bold]Yleistä FFDshown säätämisestä:[/bold]
  FFDshow säätäminen aloitetaan käynnistä/start -> ohjelmat/programs alta löytyvän FFDshow-valikon uumenista.
  [​IMG]
  [bold]Audio Filter configuration[/bold] -kohdasta säädetään audioon liittyviä asetuksia (esim. AC3-kanavasäädöt löytyvät täältä).
  [bold]Configuration[/bold] -kohdasta pääsee säätämään yleisiä asetuksia (esim. tekstitystuki).
  [bold]VfW Configuration[/bold] kohdasta pääsee säätämään Video for Windows -asetuksia (esim. Virtualdub-ongelmat ratkeavat täältä)

  [bold]Tekstitystuki päälle:[/bold]
  Eli koneellasi on .avi-formaatissa oleva elokuva ja sillä kaverina .sub, .srt tai vastaava tekstitiedosto ja elokuva olisi mukava katsella tekstien kanssa. Eli [bold]Configuration[/bold] ja sitten etsitään [bold]Subtitles[/bold]-kohta vasemmasta laatikosta ja valitaan se. Sitten oikeanpuoleiseen [bold]Subtitles[/bold]-kohtaan ruksi ja FFDshown puolesta asetukset pitäisivät olla kohdallaan. Nyt enää elokuvalle ja tektitykselle samanlainen tiedostonimi, esim. [bold]minun_elokuva.avi[/bold] ja [bold]minun_elokuva.sub[/bold] (tekstitys ja elokuva samaan kansioon), jonka jälkeen tekstien pitäisi näkyä elokuvassa kun sen avaa mediasoittimella.
  [​IMG]

  [bold]VfW-tuki päälle (esim. Virtualdub:ia, Virtualdubmod:ia ja Avisynth:iä varten)[/bold]
  Video for Windows on kohtuullisen vanha standardi videoiden käsittelyyn (ja monen mielestä se ainoa oikea). FFDshow sisältää tuen kyseiselle systeemille, mutta se ei ole oletuksena päällä, jolloin ohjelmat jotka tuota käyttävät saattavat valittaa erilaisia virheitä (esim. decompressor not found), tärkeimmät tuet ovat DivX ja Xvid, jotka saa päälle seuraavasti.
  [bold]VfW Configuration[/bold] -valinnan kautta aukeaa paneeli, josta aluksi valitaan [bold]Decoder[/bold]-välilehti ja sieltä [bold]Codecs[/bold]-osio, josta sitte valitaan [bold]Format[/bold]-kohdasta haluttu formaatti, jota halutaan FFDshow:n purkavan, sen jälkeen [bold]Decoder[/bold]-kohdasta valitaan [bold]libavcodec[/bold] ja homma on selvä.
  [​IMG]
  tässä kuvassa Xvid-tuki on juuri laitettu päälle.

  [bold]Monikanavaiset AC3-äänet stereoksi (tai muu haluttu kanavamäärä)[/bold]
  Jos haluaa käyttää FFDshow:ta AC3-monikanavaäänille ja käytössä on vain kaksi kaiutinta, niin äänet menivät aikaisemmin oletuksena väärin. Asia on korjattu uudemmissa FFDshow-versioissa, mutta alla vielä ohjeet tilanteen korjaamiseen.

  [bold]Audio filter configuration[/bold] -valinta ja vasemmasta reunasta [bold]Mixer[/bold] ja [bold]Mixer[/bold]-kohtaan ruksi ja [bold]Output speakers configuration:[/bold] -kohtaan valitaan oikea kaiutinmäärä ja asettelu, yleensä siis [bold]2/0 - stereo[/bold]
  [​IMG]

  [bold]Ikoni kellon viereen[/bold]
  Jos tykkäät säädellä FFDshow:ta katselun aikana (tai tykkäät käyttää eri materiaalilla eri profiileja), niin kannattaa ottaa käyttöön kellon viereen FFDshow-pikakuvake, jonka kautta pääse nopeasti säätämään ohjelman asetuksia.
  [​IMG]
  eli [bold]Configuration[/bold] ja sitten [bold]Tray, dialog & paths[/bold] -kohta ja raksi [bold]Show tray icon[/bold] -kohtaan.

  Versio 16.12.2007 beta 14.40
   
  Viimeksi muokattu: 05.08.2012
 2.  
 3. musti2

  musti2 Guest

  kiitos hyvästä ohjeesta
   
 4. Melonipuu

  Melonipuu Regular member

  Liittynyt:
  04.01.2004
  Viestejä:
  319
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Hyvät ohjeet, vielä ku sanot, mistä löytyy niitä "epävirallisia" vanhoja versioita, esim. kaksi päivtystä taaksepäin... Kaksi jälkimmäistä eivät toimi...
   
 5. Linkki

  Linkki Regular member

  Liittynyt:
  14.09.2003
  Viestejä:
  146
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
 6. Melonipuu

  Melonipuu Regular member

  Liittynyt:
  04.01.2004
  Viestejä:
  319
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  kiitos
   
 7. Vibot

  Vibot Guest

  Pysykää kaukana noista epävirallisista.
   
 8. Mr.Mister

  Mr.Mister Regular member

  Liittynyt:
  19.04.2005
  Viestejä:
  148
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Saisiko tolla FFDshow:lla laitettua "mustan laatikon" tekstin taakse, jotta valkoinen teksti näkyisi ja erottuisi paremmin ruudulta...?
   
 9. TheKicker

  TheKicker Regular member

  Liittynyt:
  03.01.2006
  Viestejä:
  251
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Minulla on hieman uturaista ja suttuista videota, jonka kuvanlaatua pitäisi saada parannettua. Tein ohjeen mukaan eli laiton Postprocessioningin käyttöön ja tehoksi 70%. Ei mitään vaikutusta kuvanlaatuun. Käytän VLC Mediaplayeriä. Mitä pitää tehdä, että kuvanlaatu paranee käytettäessä juuri tuota VLC:tä? Tarvitsisin vastauksen mieluummin jo tänään, kun on kiire sen videon kanssa! :)
   
 10. TheKicker

  TheKicker Regular member

  Liittynyt:
  03.01.2006
  Viestejä:
  251
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Voisiko joku jo vastata, kun on mennyt jo 2 päivää siitä, kun olisi pitänyt saada ohjeet! Eihän tästä kohta tule mitään, nimittäin muualta netistä ei löydy tietoa aiheesta. Ainoastaan Aferdawnin porukoilta löytyy! Näin on! Siksi on pakko "kitkuttaa" vastausta! :,(
   
  Viimeksi muokattu: 04.09.2007
 11. Agent_007

  Agent_007 Senior member

  Liittynyt:
  05.05.2003
  Viestejä:
  29,936
  Kiitokset:
  124
  Pisteet:
  143
  VLC ei voi käyttää FFDshow:ta, koska VLC:ssä on kaikki codecit valmiina, eikä se tue DirectShow- tai VfW-rajapintoja. VLC:ssä on oma post processing asetus, mutta jos haluat käyttää FFDshow:ta niin toinen mediasoitin kehiin.
   
  Viimeksi muokattu: 06.09.2007
 12. Bodom69

  Bodom69 Guest

  elikäs asenensin kaverin läppäriin ton ohjelman mut ku kattoo leffoja niin oikeessa ja vasemmassa laidassa on mustat viivat, eli saakone jollain pois itte kokeillu vaikka mitä mut ei tärppää, ittellä sama ohjelma pöytä koneessa ja ei oo tullu tollasta vastaa,kiitti jo vastauksista.
   

Jaa tämä sivu