1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ensimmäistä kotiteatterisettiä hankkimassa, "maltillisella" budjetilla

Viestiketju Kotiteatterin äänentoisto -osiossa. Ketjun avasi aahola 20.01.2013.

 1. aahola

  aahola Regular member

  Liittynyt:
  10.07.2008
  Viestejä:
  960
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Eli kuten otsake kertoo, ensimmäistä kotiteatterisettiä olen hankkimassa. Käyttötarkoituksena musiikki/elokuvat/konsolipelit n. 40/30/30 suhteessa. Tarkoitus olisi siis muovata sellainen mediacenter joka soveltuisi moneen eri käyttöön.

  Olen nyt lueskellut täältä sekä muualta internetin syövereistä vähän kaikennäköistä ja seuraaviin lopputuloksiin olen tullut:

  - markettipaketteihin en koske
  - hankin vähintään 5.1-kanavaisen av-vahvistimen, jossa usea HDMI-sisääntulo
  - budjetti n. 500-600e, kipuraja 700e

  Ja seuraavat tuotteet ovat osuneet silmääni, kertokaa olenko aivan metsässä näiden kanssa:

  Vahvistimeksi joko: Pioneer VSX-422-K tai Sony STR-DH520.

  Ja kauitinsetiksi Boston Acoustics XS 5.1 tai joku laadukas 2.0-setti, jota voi sitten myöhemmin päivittää 2.1:ksi ja 5.1:ksi.

  Hintaa Pioneerin vahvistimella ja Bostonin kaiuttimilla tulisi 500e, mikä sopisi meikäläiselle vallan mainiosti. Sonyn vahvarilla sitten muutama kymppi enemmän. Onko tuossa Sonyn vahvistimessa jotain tärkeitä ominaisuuksia, jotka tekevät siitä merkittävästi paremman?

  Bostonin kaiuttimia on suositeltu useammassakin eri paikassa ja tuolta vielä erinomaiseen tarjoushintaan 299e, kelpaako? Jos jotain parempi vaihtoehtoja tuohon tai vähän korkeampaan hintaan löytyy niin ehdottakaa pois.

  Kiitokset vastauksista jo etukäteen!
   
  Viimeksi muokattu: 22.01.2013
 2.  
 3. sidrend

  sidrend Regular member

  Liittynyt:
  21.06.2009
  Viestejä:
  3,188
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Pioneerin vahvareissa on usein jakotaajuudensäätö kovin suurilla pykälillä, siksi en sitä itse ostaisi. Subin sovitus voisi tulla hankalammaksi, kuin muilla.

  Vahvareista ottaisin sonyn, ainakin itsellä on kyseisestä mallista varsin hyvät kokemukset.

  Kyllä 299e hintaan toi bostonin sarja on aika ylivoimainen. Elokuvilla äänikuva 5 samanlaisesta kaiuttimesta on yhtenäinen ja tarkka ja subissakin riittää voimaa ainakin pienempään huoneeseen. Musiikilla värittymät ovat vähäisiä ja subi on erotteleva ja tarkkakin, aika yllättävänkin tarkka. Satelliitit on helppo sijoittaa melkein minne vaan ja subikaan ei valtava ole. Hyvä monitoiminen setti, joka ei hieman kalliimmillekaan kaiuttimille häpeile. Meille samainen setti tuli hieman yli vuosi sitten ~450e hintaan eikä ole tarvinnut katua päätöstä.

  Toinen vaihtoehtohan tietysti olisi hieman parempi jalustakaiutinpari, esim. Monitor Audio BX2, mutta toisaalta saisit alkuun 'vain stereoparin' ja ei noissa äänikään nyt niin huikeasti parempi ole. Sijoiteltavuuskin olisi vaikeampaa.

  Toivottavasti tästä oli jotain apua.
   
 4. aahola

  aahola Regular member

  Liittynyt:
  10.07.2008
  Viestejä:
  960
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Oli kyllä apua, on aina hyvä kuulla omiin kokemuksiin perustuvia mielipiteitä. Muutenkin olen jo kallistunut Bostonilaisia kohtaan ja nyt vielä enemmän. Tosiaan kyllä tekisi mieli se subwoofer hankkia heti, että saisi ne matalimmatkin äänet toistettua hyvin. Nimenomaan tuollaisia "vain stereo"-ajatuksia pyörii päässäni aina kun katselen pelkkiä kaiutinpareja. Pitää kuitenkin mennä kohtuullisen hintaviin stereopareihin ennen kuin niillä voi korvata subwooferia?
   
 5. sidrend

  sidrend Regular member

  Liittynyt:
  21.06.2009
  Viestejä:
  3,188
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Elokuvilla kyllä, musiikilla usein stereopari on parempi. Nykyisin kun musiikkiin on usein miksattu myös stereobassoa, jota ei tietenkään yhdellä subilla saada toistettua.

  Bostonin sarja on kuitenkin hintaansa todella hyvin soiva, eikä sitä noihin esim. vastaavan hintaisiin marketti philipseihin sun muihin voi verrata, ääni on kuin toiselta planeetalta.
   
 6. aahola

  aahola Regular member

  Liittynyt:
  10.07.2008
  Viestejä:
  960
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Jatkokysymystä tulossa:

  Tuleeko tuossa kaiutinpaketissa mukana tarvittavat audiokaapelit (missään ei ainakaan näin lue)? Mikäli ei tule, niin minkälaisia niiden pitäisi olla, kun tuota taustapaneelin kuvaa katsellessani etu- ja takakaiuttimien liitännät olivat erilaiset?
   
 7. sidrend

  sidrend Regular member

  Liittynyt:
  21.06.2009
  Viestejä:
  3,188
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Joskus tulee ja joskus ei. Bostonin sarjassa ei tule.

  Bostoneita varten tarvitset riittävästi kaiutinkaapelia (paksuus oman maun mukaan), yhden tarpeeksi pitkän RCA kaapelin (uros päillä) ja subille virtakaapelin.

  Kaikki kaiuttimet tulee samanlaisilla johdoilla kiinni, joissain vahvareissa on vaan esim. etukanaville kunnon ruuviliittimet ja muille jousityyppiset liittimet. Eli kyseessä on vain liitinero, kaapeli on kuitenkin sama.
   
 8. aahola

  aahola Regular member

  Liittynyt:
  10.07.2008
  Viestejä:
  960
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Eli RCA-kaapeli on ilmeisesti subbarin ja vahvistimen väliin, vaiko? Ja kaiuttimien ja vahvistimen välisiin kaapeleihin ei tarvitä minkäänlaisia liittimiä?
   
 9. _kooma_

  _kooma_ Active member

  Liittynyt:
  28.06.2007
  Viestejä:
  2,051
  Kiitokset:
  29
  Pisteet:
  78
  Subbari juu tulee tuolla RCA:lla kiinni ja kaiutinkaapelin voi liittää myös paljaaltaan, tosin tällöin on hyvä rullata kuparisäikeet yhtenäiseksi pötköksi. Mikäli vahvistin/kaiuttimet sen sallivat, voidaan kaiutinkaapeleissa myös käyttää esimerkiksi banaani liitäntää, tuo on sekä nopea että helppo tapa kytkeä kajarit. Toisaalta mikäli kaiuttimia ei aivan joka kuukausi olla siirtämässä, niin tuollainen ehdottomani liitoskin voidaan tehdä.

  Eli siis, bansku liittimet näyttävät tältä:

  [​IMG]

  Ja ne voidaan liittää useisiin ruuviliittimiin (mikäli niiden päästä irtoaa ns.tulppa, ja ne ovat siis tämmöisiä:

  [​IMG]

  Mutta juuh, lyhykäisesti, periaatteessa ainoastaan subbari tarvitsee RCA piuhan, mikäli siis kyseessä on aktiivinen subi.
   
 10. sidrend

  sidrend Regular member

  Liittynyt:
  21.06.2009
  Viestejä:
  3,188
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Näin.
   
 11. Allbran

  Allbran Member

  Liittynyt:
  31.01.2013
  Viestejä:
  1
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Budjetti ja laitteisto olivat juuri mitä itse olin hakemassa mutta tietysti bostonilaiset olivat loppuneet tuohon hintaan,joten kysyisin onko vastaavia sarjoja saatavina tuohon n.300€ hintaluokkaan?
   

Jaa tämä sivu