1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys Ensimmäistä koottavaa pelitietokonetta hankkimassa (n.1000e)

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi MrJezpr 12.07.2014.

  1. JoniS

    JoniS Active member

    Liittynyt:
    06.10.2008
    Viestejä:
    2,951
    Kiitokset:
    261
    Pisteet:
    93
    winukka ekana kokoonpanon jälkeen, muuten et näe kuin mustaa ruutua taikka biossin näkymän.
     
  2.  
  3. Legitti

    Legitti Active member

    Liittynyt:
    12.10.2008
    Viestejä:
    1,176
    Kiitokset:
    58
    Pisteet:
    78
    Juu ovat. Tuuletin on prossun takuutavarten oleva tehdastuuletin ja muut osat esim lisäkovalevyille sun muille.
     
  4. Lurluck

    Lurluck Active member

    Liittynyt:
    14.11.2010
    Viestejä:
    3,422
    Kiitokset:
    117
    Pisteet:
    73
    Mitähän osia koneeseen mahtoi tulla?

    1# BIOS:sista olisi hyvä tarkistaa, että on achi mode päällä sata configuressa.
    2# Riippuen emon mallista saat bootattua DVD-levyllä olevan Windowsin käynistysvaiheessa painamalla, jotain tiettyä näppäintä millä aukee BOOT menu.
    3# Asenna Windows (Custom) valitse asennettavaksi kohteeksi SSD, jos sellainen on koneessa.
    4# Windowsin levynhallinnasta voit käydä alustamassa toisen kovalevyn, jos sellainen on koneessa.
    5# Asenna ajurit emolevyn valmistajan sivuilta, eli valitse oikea malli ja sieltä download/support kohdasta lataa/asenna ajurit (Chipset, Audio, USB...) .
    6# Asenna näytönohjaimen ajurit Nvidia / AMD sivuilta, kumpi koneessa sitten onkaan.
    7# Asenna virustorjunta (ilmaisia on esim Avast, AVG...)
    8# Asenna perusohjelmat (Firefox, Java, Flash, Office, VLC...)
    9# + muut tarvittavat ohjelmistot / pelit (hiiren/näppiksen ajurit)...
     
  5. Boss93

    Boss93 Regular member

    Liittynyt:
    28.09.2011
    Viestejä:
    972
    Kiitokset:
    33
    Pisteet:
    38
    @Lurluck
    Kysyjän koneen osat:
    Asus AMD R9 280 Direct Cu
    Asus M5A97 Evo R2,0
    AMD FX-8320
    Scythe Kotetsu
    PNY Optima 240GB
    Team Group Vulcan 2X4GB DDR3 2400Mhz
    Super Flower 500W Golden king platium
    Fractal Design ARC XL

    Kysyjälle suorat linkit ehdotettuihin latauksiin:
    Emon Ajurit
    Näyttiksen Ajurit
    Avast
     
  6. MrJezpr

    MrJezpr Newbie

    Liittynyt:
    12.07.2014
    Viestejä:
    18
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    3
    Hei! Kiitos vastauksista. Nyt on kone toiminnassa :)
    Sellasta vaan kun tuossa Jimm's pikaoppaassa oli, että nuo ajurit voi asentaa mukana tulleilta levyiltä (levy oli M5A97 EVO R2.0) ja toinen oli joku (Driver & GPU tweak), nää molemmat ajoin, joten kaikki on varmaankin kunnossa, eikä netistä tarvitse ladata mitään?
     
  7. Boss93

    Boss93 Regular member

    Liittynyt:
    28.09.2011
    Viestejä:
    972
    Kiitokset:
    33
    Pisteet:
    38
    Levyillä usein vanhentuneet ajurit, joten jos olet levylta asentanut ajurit, niin kannattaa ainakin tarkistaa, että onko tullut emolevyn valmistajan sivuille päivityksiä ajureihin.
     
  8. MrJezpr

    MrJezpr Newbie

    Liittynyt:
    12.07.2014
    Viestejä:
    18
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    3
    Hei!

    Nyt ois pieni ongelma. "Tietokone" -välilehteen niin asemissa ja laitteissa näkyy C-asema (SSD-levy) ja dvd-asema ja cd-asema. Mutta normaali kovalevyä ei näy. Mutta jos menen ohjauspaneeli ---> järjestelmä ja suojaus ----> tallennustilat niin sille näkyy tallennusvarantona tuo kova levy 930GT. Pitääkö tuo kovalevy jotenkin alustaa vai mitä pitää tehdä, että sen saa näkyviin ja toimintaan?
     
  9. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,354
    Kiitokset:
    425
    Pisteet:
    143
    kyllä, painat siellä kovon päältä hiiren oikealla ja valitset "alusta" ja menet niillä ns vakioasetuksilla ja painat alusta niin homma toimii
     
  10. MrJezpr

    MrJezpr Newbie

    Liittynyt:
    12.07.2014
    Viestejä:
    18
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    3
    Tuota normaali kovalevyä ei voi klikata. Vieressä lukee luo tallennustila, lisää asemia, nimeä sarja uudelleen ja poista sarja. Olen yrittänyt alustaa myös normi kovalevyn hallinnasta, mutta siellä ei näy tuota varaamatonta levytilaa...
     
  11. Legitti

    Legitti Active member

    Liittynyt:
    12.10.2008
    Viestejä:
    1,176
    Kiitokset:
    58
    Pisteet:
    78
    Kokeile käynnistää kone uudestaan, itsellä tuo auttoi joskus ja sitten sain levyhallinnasta alustettua.
     
  12. MrJezpr

    MrJezpr Newbie

    Liittynyt:
    12.07.2014
    Viestejä:
    18
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    3
    Eipä toiminut :S Mikäköhän tässä on. Windowsia asennettaessa kyllä näytti molemmat levyt, kun piti valita mihin windows asennetaan.

    E: tosiaan BIOS:ssa näkyy kyseinen kovalevy boot-valikossa ja laitehallinnassa kyseinen kovo näkyy
     
    Viimeksi muokattu: 07.08.2014
  13. Boss93

    Boss93 Regular member

    Liittynyt:
    28.09.2011
    Viestejä:
    972
    Kiitokset:
    33
    Pisteet:
    38
    Lataa joku Linux:n live versio koneelle ja tee siitä boottaava muistitikku/DvD ja käy alustamassa se kovo Linuxin puolella NTFS muotoon. Tai sit voit kokeilla, jos vaikka Partition Master antais alustaa tuon kovon.
     
    MrJezpr kiitti tästä.
  14. MrJezpr

    MrJezpr Newbie

    Liittynyt:
    12.07.2014
    Viestejä:
    18
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    3
    KIITOS PALJON!!! :) Sain normi kovon näkymään ja toimimaan tuolla Partition Masterilla. Näköjään tällänen amatöörikin osaa,hehe.
     
    Boss93 ja Legitti kiittävät tästä.

Jaa tämä sivu