1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ensimmäinen pelikone näyttöineen (n. 2000€)

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi Hakurei 16.07.2020.

 1. Hakurei

  Hakurei Newbie

  Liittynyt:
  16.07.2020
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Budjetti?: noin 1800-2000€ (100-200€ budjetin ylitys on hyväksyttävissä)
  Kuuluuko käyttöjärjestelmä budjettiin?: Kyllä
  Haluatko koneen valmiiksi kasattuna?: Kyllä
  Haluatko koneen käyttöjärjestelmä/ajurit valmiiksi asennettuna?: Ei
  Ylikellotatko prosessoria?: Ei
  Kotelon koko: Suuri (XL/E-ATX)/Tavallinen (ATX) - Koolla ei niin väliä, mutta tarvitsen vähintään 3-4 USB paikkaa.
  Onko kotelon värillä väliä?: Valkoinen, punainen tai punamusta mielellään, perus musta kelpaa myös, mutta kotelon laadulla ja hiljaisuudella on enemmän merkitystä kuin värillä.
  Onko kotelon ulkomuodolla väliä?: Ei
  Onko tietokoneen hiljaisuudella väliä?: On - ei tarvitse olla mikään kaikista hiljaisin mahdollisin, mutta mitä hiljaisempi, sen parempi.
  Tarvitsetko langatonta verkkoyhteyttä?: Ei
  Onko Saksasta/ulkomailta tilaaminen mahdollista?: Kyllä, mutta mielelläni tilaisin vain oheislaitteita / käyttöjärjestelmän ulkomailta.
  Tarvitsetko DVD- tai Blu-Ray -asemaa?: Tähän hätään en tarvitse, mutta myöhemmin varmaan ostan ulkoisen DVD/Blu-Ray aseman, joka ei tähän budjettiin sisälly.
  Haluatko koneeseen SSD:n?: Kyllä.
  Koneen käyttötarkoitus: Pelaaminen (RPG, JRPG, MMORPG, Strategia, Avoimen maailman pelit, Toiminta, Räiskintä, vähän kaikenlaista oikeastaan, mutta ei mitään kilpailullisella tasolla. Final Fantasy XIV, Witcher 3, Cyberpunk 2077, ARK: Survival Evolved, Assassin's Creed sarja, Phantasy Star Online 2, Crusader Kings III muutamana esimerkkinä), kuvien käsittely (kevyttä käsittelyä vain GIMP:llä) ja multimediakäyttö.
  Kuuluvatko näyttö, äänentoistojärjestelmä, näppäimistö tai hiiri budjettiin?: Kyllä (Kaksi 24'' näyttöä, headset ja näppäimistö)
  Onko joitain komponetteja jo valmiiksi?: Ei
  Muita vaatimuksia/kysymyksiä:
  • Näyttöjen haluaisin mielellään kummankin olevan IPS paneeleilla ja 144Hz virkistystaajudella, Freesync tai G-sync olisi myös kai hyvä olla ainakin päämonitorissa.
  • Työskentelen/pelaan usein aamuyöllä ja käyttäessäni liian kovaäänistä näppäimistöä, osa talonväestä tuntuu heräävän siihen. Näppäimistön tulisi olla tämän vuoksi mahdollisimman hiljainen.
  • Kiintolevytilaa tarvitsen ainakin 2TB, mielellään 3TB, todennäköisesti toisella kiintolevyllä - pää SSD aseman suurudella ei ole niin väliä.
  • Päätavoitteenani olisi kokoonpano, jota pystyisin käyttämään mahdollisimman pitkään ilman päivityksiä - ei haittaa, ettei kaikkia tulevaisuuden pelejä pystyisi pelaamaan korkeilla asetuksilla, kunhan niitä vain pystyy pelamaan (kaikista suurimpia tehohirmuja lukuun ottamatta).
  Toistaiseksi olen alla esitetyn listan laittanut yhteen, mutta täytenä amatöörinä en osaa sanoa, onko kokoonpano järkevä tai edes toimiva, onko lisä tai vakio tuulettimia paremmille tarvetta, jne: 42GO2NGNNHAFB.
   
  Viimeksi muokattu: 16.07.2020
 2.  
 3. Hakurei

  Hakurei Newbie

  Liittynyt:
  16.07.2020
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
 4. wwallu

  wwallu Senior member

  Liittynyt:
  06.08.2014
  Viestejä:
  16,169
  Kiitokset:
  3,841
  Pisteet:
  223
  Ihan hyvä paketti. Jos kopan värillä ei niin isoa merkitystä ole niin tuolla säästäisi mukavasti https://www.jimms.fi/fi/Product/Show/124785/fd-ca-def-c-bk/fractal-design-define-c-atx-kotelo-musta. Emolevyyn voisi pistää pari kymppiä lisää https://www.jimms.fi/fi/Product/Sho...x-16gb-hyperx-fury-ddr4-3200mhz-bundletarjous. Ja hiljaisuuden vuoksi vähän parempaa jäähyä https://www.jimms.fi/fi/Product/Show/124305/spc144/silentiumpc-fera-3-he1224-v2-prosessorijaahdytin.

  Kalvonäppikset on hiljaisia.
   

Jaa tämä sivu