1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ennen mediaplauer näytti TV kortin ohjelmat

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi eklu 28.12.2018.

  1. eklu

    eklu Regular member

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    440
    Kiitokset:
    14
    Pisteet:
    28
    Mites nyt ku en halua demoa tai sharewarea ja nykyinen terratec haalii 700 kanavaa eikä ole fin valintaa.
     
  2.  
  3. WinLix

    WinLix Regular member

    Liittynyt:
    22.02.2018
    Viestejä:
    365
    Kiitokset:
    64
    Pisteet:
    38
  4. eklu

    eklu Regular member

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    440
    Kiitokset:
    14
    Pisteet:
    28
    Ei toimi kunnolla kaapeliyhteydellä.
     
  5. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,094
    Kiitokset:
    850
    Pisteet:
    123
    Mitä tarkoitat demolla tai sharewarella tässä yhteydessä?

    Voisit vähän tarkemmin avata kysymystäsi. Yritätkö katsoa sillä TV:tä? Onko aikaisemmin toiminut ja miten?
    Silloin todella pitäisi päästä valitsemaan maa, paikkakunta, esim. postinumeroalue ja kaapeliyhteyden tarjoaja.

    Tuo Terratec on ilmeisesti DVB-C kaapeliTV kortti tai USB-laite?
     
  6. eklu

    eklu Regular member

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    440
    Kiitokset:
    14
    Pisteet:
    28
    Se on USB laite ja Terratekissä ei ole Suomea haen kanavat Sveden maalla ja sitten niitä tulee 700 Kpl. Demoa tai sharevarea en halua ku on ostettu peli, tossa on win 7 kone ja siinä toimii kuin unelma.
     
  7. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,094
    Kiitokset:
    850
    Pisteet:
    123
    Kerro nyt minkä pelin olet ostanut ja mitä tarkoittat Demolla tai sharevarella?
     
  8. eklu

    eklu Regular member

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    440
    Kiitokset:
    14
    Pisteet:
    28
    Demo ohjelmassa lukee yleensä DEMO ruudussa ja shareware ohjelmassa on 1 kk kokeiluaika. Gigantista ostin ja eikun pökätä kiinni nii win 7 mediaplauer tunnisti heti ja Suomi maaksi. Terratec Home Kinema ja on asennuslevukin ja on haettu valmistajalta hieman uudempi versio mutta ei auta.
     
  9. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,094
    Kiitokset:
    850
    Pisteet:
    123
    Nyt valitettavasti en pääse mukaan, kun en ymmärrä. Kerro nyt mikä ohjelma ja mikä ohjelmaversio on kyseeessä (kuka on valmistanut).
    Tuliko ohjelma Terratecin mukana katseluohjelmana vai onko kyse vanhasta Windowsin Media Playeristä?

    Kysymykset tulisi tehdä aina niin, että lukija ymmärtää ilman arvailuja, mistä on kyse.
    Asiaa koskevat linkit saattaisi valaista asiaa.
     
    Viimeksi muokattu: 29.12.2018
  10. eklu

    eklu Regular member

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    440
    Kiitokset:
    14
    Pisteet:
    28
    Demot ja sharewaret olen hakenut netistä, ihan googlella sanoilla tv tuner Windows 10, nyt käytössä Terratekin oma joilla sub ja pari muuta ei näy. Teki kyllä kanavalistan Teliallekkin ja hain kaikilla taajuuksilla.
     
  11. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,094
    Kiitokset:
    850
    Pisteet:
    123
    Nuo TV-kortit ja eri katseluohjelmat ovat minulle varsin tuttuja. Katseluohjelmina on käyttänyt monia ilmaisia, kunnes viimein päädyin ostamaan 15€ maksavan saksalaisen DVBViewer Pro ohjelman, joka on täydellinen ja varmatoimisin TV-katseluohjelma nauhoituksineen, joka eteeni on tullut. Ilmaisia toimivia ohjelmia löytyy, ovatko ne sitten mainitsemiasi Demo ja shareware ohjelmia, en osaa sanoa, kun nimiä et maininnut.

    Nyt valitettavasti en oikein pääse millään mukaan ongelmaasi, joka alun 700:sta ohjelmasta on muuttunut Telian lähetyksiin. Ilmeiseti olet Telian kaapeliTV:n toimialueella ja sinulla Telian kaapeli. Kaapelitv ovat monille ohjelmille ongelmallisia, koska jokaiselle toimijalle pitäisi olla oma lähetystaajuuksiin perustuva Transponders lista, jossa nimenomaan ko. toimijan lähetystaajuudet ja muut siihen liittyvät parametrit on listattu ohjelmaan.
    Yleensä ohjelmisto kyllä sisältää koko lähetysrepertuaalikirjon, tosin kanavien etsintä kestää niillä yleensä aika kauan.
    Oikeilla asetuksilla sen ei pitäisi löytää kyllä muita kanavia, jotka paikalliseti on tarjolla kaapelioperaattorilla.

    Täältä löytyy Telian lähetystaajuudet ja -parametrit, josta voi tarkistaa näkyykö saman taajuuden muut kanavat. Joissakin tapauksissa olen itse tehnyy elisan ja dna:n lahetystaajuudet tiedostot, mutta en tiedä sinun ohjelmaasi edelleenkään tarkkaan, olisiko siihen mahdollista tehdä se.
    https://www.telia.fi/asiakastuki/tv-ja-viihde/telia-kaapeli-tv/taajuudet-kaapelitv

    Kyselyssä ei riitä se että itse tietää ja tuntee asian, vaan se pitää pystyä kertomaan mahdollisimman yksityiskohtaisesti, taustatietoineen niin, että muutkin sen ymmärtää ja osaa apua tarjota.

    Toivottavasti saat asia ratkottua.
     
  12. eklu

    eklu Regular member

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    440
    Kiitokset:
    14
    Pisteet:
    28
    Ei auttanut taajuusaluenn rajoittaminen, fox, hero ja pari muuta jäi pois. Taidan ostaa uuden joka toimii win 10 ja saa suomen valittua, kyllä vanha mediaplayer oli vaan hyvä. Ihmettelen miksi se piti poistaa. Netistähän löytyy mediaplayer classic, no DVD levyt soi ja siinä se.
     
  13. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,094
    Kiitokset:
    850
    Pisteet:
    123
    Älä nyt lähde uutta ostamaan. Ongelmasi juontaa katseluohjelmasta, ei tuosta USB, DVB-laitteesta. Se kyllä toimii jos vaan on toimiva katseluohjelma.

    Kysymys on nyt tarkkaan ottaen siitä, mikä tuo katseluohjelma on, jotta voisin katsoa, miten helppo siihen olisi tehdä tuo oikea lähetystaajuuslista.

    Kerro tarkka nimi katseluonjelmasta ja mikä versio, mielellään suora linkki paikkaan josta sen voi ladata. Tarkoitan nyt sitten ohjelmaa joka tuli tuon USB-laitteen mukana katseluohjelmaksi.

    Kerro samalla tarkka tyyppi tuosta Terratec USB-laittesta. Ne ovat yhteensopivia DVB-laitteita, eikä lähetinlistalla ole merkitystä sen kanssa.
     
    Viimeksi muokattu: 30.12.2018
  14. eklu

    eklu Regular member

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    440
    Kiitokset:
    14
    Pisteet:
    28
    DVB viewer Terratec edition, löytyy netistä terratec nimellä. Ja win kymppiversiota ei löydy, toki 64 bit versio löytyy. Ohjelma kyllä toimii muttei löydä kaikkia kanavia, Mulla nyt win 10 home 64 bit versio, enpä osaa siittä muuta.
     
  15. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,094
    Kiitokset:
    850
    Pisteet:
    123
    Onko tuo linkin antaminen nyt noin vaikeaa, kun netti on täynnä erilaisia nimiltään samantyyppisiä ohjelmia.
    Onko kyse tästä: https://terratec-dvb-viewer.en.lo4d.com/
    Mikä USB-laitteen tyyppi on. Terratecillä on monia erilaisia TV-tikkuja.
     
    Viimeksi muokattu: 31.12.2018
  16. eklu

    eklu Regular member

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    440
    Kiitokset:
    14
    Pisteet:
    28
    Tuo linkki, laite niin häjyssä paikkaa ettei mun selällä pääse katsomaan. Kiitos avusta ja ostan uuden kun ne ei paljoa maksa.
     
  17. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,094
    Kiitokset:
    850
    Pisteet:
    123
    Ei laitetta kannata ostaa tai vaihtaa, ei se asiaa muuksi muuta. Laitteella ei itse asiassa ole väliä, kaikki ovat lähes samanarvoisia ja toimivia. Ongelmana noissa ovat katseluohjelmat, jotka yleensä ovat umpisurkeita.

    Ehdotan hankkimaan kunnon katseluohjelman. Kuten jo aikaisemmin kirjoitin, ylivoimaisesti paras ja monipuolisin on maksullinen DVBViewer Pro, jonka voi hankkia täältä: http://www.dvbviewer.com/en/index.php?page=ordering Huomaan, että hinta 10 vuotta sitten tilaamalleni ohjelmalle on noussut 15€:sta 20 €: oon. Joka sillä hinnalla on edelleen varsin kannattava hankita. Sivulla on muitakin toimintoja tarjottu, mutta ainoa, mitä tarvitaan on tuo DVBViewer Pro katseluohjelma.
    Tuon ohjelman kanssa voi käyttää vaikka useampaa virtintä, jotka voi olla vaikka erimerkkisiä, samalla useammalla virittimellä on mahdollista nauhoittaa vaikka miten monta kanavaa samaan aikaan ja katsella samalla jotain kanavaa.

    Tämän viestin sanoma on, että ongelma ei ole Terratec tikussa, vaan katseluohjelmassa.
     
    Viimeksi muokattu: 31.12.2018
  18. eklu

    eklu Regular member

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    440
    Kiitokset:
    14
    Pisteet:
    28
    Olen kokeillut tuota DVBVieveriä, ostettu versiio siittäkin löytyy kun piti satelliittiohjelmiakin katsoa. Siittäkin saa kokeiluversion ja kanavahaku samaa tuskaa, ongelmat alkoi kun VLP myi ittensä Elisalle. Netin nopeus putos n. 60% ja en ole ainut koska ennen TV:n katselu onnistui FritzBoxilla, sehän telkkupiuhassa kiinni. Suurin vika on operaattorissa mutta jos heidän puljusta ostaa TV kortin niin pitäähän sen toimia, samalla reissulla lyön nyrkkiä pöytään tuosta netin hidastumisesta, firmahan kuuluisa et myydään enemmän kuin pystytään toimittamaan.
     
  19. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,094
    Kiitokset:
    850
    Pisteet:
    123
    Kokeiluversiolla ei ole mitään tekemistä tuon oikean DVBViewerin kanssa. Nuo kokeiluversiot olivat jotain laitekohtaisia ohjelmia, jotka ei toimi. Jonkinlainen Demo siitä näyttäisi olevan, joka ei koko ohjelmaa edes muistuta.

    Yritin antaa vinkkejä, jolla jokaisen TV-laitteen (kortin tai USB:n) saa tietokoneella toimimaan moitteetta, mutta en niitä viitsi yrittää väkisin tunkea kenellekään, minun puolestani homma oli tässä, anteeksi ehdotukseni.

    Mikä tuo VLP on, kun en ole kuullutkaan?
    Ihan samoja kortteja kaikki myy, siksi noita hankittaessa kannattaisikin kuunnella niitä, joilla on kokemusta asiasta, koska muuten menee helpolla metsään. Myyjä ei voi ottaa vastuuta käyttäjän osaamisesta. TV-korttien katseluohjelmat ovat paskoja, kuten jo olen monta kertaa sanonut.

    Laitan pari kuvakaapausta laitteesta:
    TV1.PNG TV-kuva.PNG Valinnat.PNG
    Pari kuvaa kaapattu kanavilta. Viimeinen kuva kertoo, että laitteesssa on kolme viritintä. jolla saan tallennettua kaikki Telian DVB-T taloyhteyden ilmaiskanavat samaan aikaan tarvittaessa. Oikeanpuoleisessa kuvassa lisäksi nähtävissä osa asetusten valinnoista. Kaikki ikkunan tekstit saa tarvittaessa piiloon.

    Jos sinulla on DVBViewer Pro:n oikea ostettu versio, niin sen mukana tulee kirjautumisoikeus https://www.dvbviewer.tv/members/ sivustolle, josta saa aina ladata uusimman version, kun se kerran on ostettu. Vai oliko se joku Tecnisat DVBViewer versio, joka ei vastaa ehdottamaani.

    Edit: mainitaan vielä, että mainitsemallani ohjelmalla on katsottavissa kaikki kanavat, antenni, kaapeli ja satelliitti, jos laiteesta (TVkortti tai -USB) tuki löytyy.
     
    Viimeksi muokattu: 31.12.2018
  20. eklu

    eklu Regular member

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    440
    Kiitokset:
    14
    Pisteet:
    28
    VLP on entinen Vaasan läänin puhelinlaitos jonka Elisa osti ja tuosta taidosta on vaikea sanoa mutta 20V olen sillä elänyt, Kemiran palvelimet pidin pystyssä ja labrassa melko mielenkiintoisia sovelluksia. Ennen vikatuki oli 24/7 ja ilmainen, nyt vain päivällä pari euroa minuutissa saa kuunnella hissimusiikkia ja sitten vastaa neito joka syntynyt kun Commadore haudattiin. En mä kädetön ole mutta selkäranka murtunut joten en pysty konttaamaa pöydän alla katsomassa tarkkaa tyyppiä, koneen vaihdoin hiljattain Intelin neliytimiseen ja ihan ostin win 10 homen vaikka mulla on win 10 pro levy joka ei kysy mitään koodeja, syy panin oman win serverin jossa domain pois lämmittämästä. Kyllähän mä kysyin Elisalta mitkä taajuus alueet laitan, voi kun ne ei tiennyt. Sen huomasivat et taajuus on liian alheinen mutta ei ne viikossa kerkee korjata, siitä katkeruus Elisalle.
     
  21. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,094
    Kiitokset:
    850
    Pisteet:
    123
    Kaikken toimijoiden lähetysparametrit löytyy netistä, niin elisan, telian kuin dna:n, ja kaikkien muiden joilla kaapelipalvelua on. Ei asiakaspalvelu varmaan kenelläkään palvelun tarjoajalla niitä tiedä. Pitää vähintään olla teknisen tason neuvonta.

    Noita paratrejä ei normaali telkkarin käyttäjän tarvitse tietää, vaan ne tulee kyseeseen ihan erikoitarkoituksissa, siksi asiakaspalvelut ei niistä tiedä mitään, mutta netti tietää.
    elisa https://elisa.fi/asiakaspalvelu/aihe/kaapeli-tv/ohje/verkkomaaritykset/
    telia https://www.telia.fi/asiakastuki/tv-ja-viihde/telia-kaapeli-tv/taajuudet-kaapelitv
    dna http://dvb.welho.fi/ dna osti welhon, kaapelialuejako vieä vanhassa osoiteessa, linkit siirtyy uuteen osoitteeseen.
     

Jaa tämä sivu