1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Emo+prossu uusittu, kuvaa ei näy

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi make55 15.06.2007.

  1. make55

    make55 Regular member

    Liittynyt:
    05.11.2001
    Viestejä:
    414
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Vanha Scaleo A, johon vaihdoin emon ja prossun, sekä virtalähteen. Kovo toimii, testattu toisessa koneessa. Kone lähtee normaalisti käyntiin, mutta kuvaa ei näyttöön tule, kokeiltu kahdella näytönohjaimella, sekä emoon integroidulla. Mitähän vielä voisi kokeilla? Joku tääsä nyt mättää, mutta tälläisen 50+ miehen ajatus ei enää kulje, niin kuin ennen.
     
  2.  
  3. Neptun

    Neptun Active member

    Liittynyt:
    17.01.2005
    Viestejä:
    3,954
    Kiitokset:
    10
    Pisteet:
    68
    Se on todennäköisesti kiinni siitä, että Windows pitää asentaa yleensä uudelleen kun emolevy vaihdetaan. Myös emolevyn uudet ajurit täytyy olla asennettuna.
     
  4. MikroMake

    MikroMake Active member

    Liittynyt:
    03.02.2006
    Viestejä:
    3,864
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    68
  5. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,758
    Kiitokset:
    765
    Pisteet:
    193
    Emon ja prossun vaihdon yhteydessä ylivoimaisesti helpoin tapa aikaansaada toimiva käyttöjärjestelmä on uudelleenasennus.

    Voihan sitä ilmankin yrittää jos haluaa jatkuvasti taistella ongelmien kanssa, joka kuitenkin johtaa siihen, että käyttöjärjestelmä ennemmin tai myöhemmin pitää uudelleen asentaa.
     
  6. make55

    make55 Regular member

    Liittynyt:
    05.11.2001
    Viestejä:
    414
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    No luulisii edes näytössä lukevan jotain käyttiksen puutteesta, mutta ei. Kokeilin sen asennus CD:n kanssa mutta ei tulosta.
    Näytön merkkivalo vilkuttaa, niinkuin silloin kun tietokone ei ole auki, mutta näytössä virta.
     
    Viimeksi muokattu: 16.06.2007
  7. Neptun

    Neptun Active member

    Liittynyt:
    17.01.2005
    Viestejä:
    3,954
    Kiitokset:
    10
    Pisteet:
    68
    Ei kone koskaan valita käyttiksen puutetta. Se vain ei toimi. Mitä tarkoitat, että "kokeilit asennus CD:n kanssa"? Asennustako, eikö se toimi? Onko BIOSista säädetty ensimmäiseksi käynnistyslaitteeksi CD/DVD asema? Jos ei ole, ei asennuskaan käynnisty. Lisäksi pitää painella jotakin näppäintä heti käynnistettäessä.
     
  8. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,758
    Kiitokset:
    765
    Pisteet:
    193
    Tässä taisi olla ongelman ydin.
     
  9. make55

    make55 Regular member

    Liittynyt:
    05.11.2001
    Viestejä:
    414
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Ei vaan ongelman ydin on se, ettei näyttöön tule mitään. Kone käynnistyy normaalisti, piippaus kuuluu, mutta näytön merkkivalo vaan vilkkuu ja näyttö pysyy pimeänä. Voisiko muistipuoli olla sökö. En pääse testaamaan sitä missään, kun ei ole niin vanhaa toista konetta. Eli asennusta on turha yrittää, jos näytössä ei näy mitään.
     
  10. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,758
    Kiitokset:
    765
    Pisteet:
    193
    Aloita siis tästä.
    Tarkista biossista, että boottaa CD/DVD-levyltä. Pane asennuslevyke sisään, boottaa ja suorita käyttöjärjestelmän korvaava asennus.

    Tämä kyllä tuhoaa kaikki kovalevysi tiedot, jos siellä on tärkeää, pitäisi ne ensin ottaa talteen.
     
  11. make55

    make55 Regular member

    Liittynyt:
    05.11.2001
    Viestejä:
    414
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Sitä on yritetty, mutta kun näytössä ei näy mitään, niin mitäs teet?
    Suurin ongelma on juuri tuo, ettei näytössä näy mitään. Kun kaapeli on irti, tulee se no signal näyttöön ja kun kytket kaapelin, vain tuo näytön virran merkkivalo vilkkuu, aivan kuten silloin, kun koneessa ei virta päällä. Siihen ongelmaan haen ratkaisua.
     
  12. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,758
    Kiitokset:
    765
    Pisteet:
    193
    Eikö näytössä edes näy biossin alkukäynnistysrutiineja.

    Jos näin on niin vikaa pitää etsiä näytönohjaimesta, johdosta tai näytöstä.
    Mulla oli aikoinaan niin, että yksi näytön johdon liittimen pistikkeistä oli taittunut sivulle, oikaistuani sen lähti toimimaan.
     
  13. make55

    make55 Regular member

    Liittynyt:
    05.11.2001
    Viestejä:
    414
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Johto ja näyttö ovat kunnossa, ne omat omassa koneessa, joka toimii. Näytön ohjainta on kokeiltu sekä kahta pci-paikassa olevaa, että emoon integroitua. Mikään ei pelitä. Kahta eri prossuakin on kokeiltu.
     
  14. Neptun

    Neptun Active member

    Liittynyt:
    17.01.2005
    Viestejä:
    3,954
    Kiitokset:
    10
    Pisteet:
    68
    Vaihdoit emon, prossun ja powerin. Taitaa olla jossakin näistä nyt vikaa, väärä liitin, liitin väärin tai huono kontakti. Kun mennään rautapuolen vikoihin, on meidän täältä matkojen päästä vaikea sanoa mitään kun ei pääse kokeilemaan. Asentamistasi osista lienee poweri helpoiten tutkittavissa, mutta sekään ei poista mahdollisia vääriä liitoksia. Koneen käynnistysnapissa voi olla myös väljää, mikä voi aiheuttaa samantapaisia ongelmia, tai siihen liitetyissä johdoissa.
     
  15. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,758
    Kiitokset:
    765
    Pisteet:
    193
    Näkyykö näytössä edes biossin alkukäynnistysrutiineja?
     
  16. make55

    make55 Regular member

    Liittynyt:
    05.11.2001
    Viestejä:
    414
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Ei niitäkään. Se vaan pysyy tyhjänä.
     
  17. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,758
    Kiitokset:
    765
    Pisteet:
    193
    Yhteys on siis totaalisesti poikki. Näytönohjaimet toimivat toisella koneella samalla kaapelilla?
    Jos käynnistyksessä kuuluu yksi piippaus, tarkoittaa se sitä ettei bios löydä vikoja, vaan järjestelmä olisi kunnossa.

    Ovatko kaikki virtaliittimet emolla oikein kiinni, onko emolla yhtään tyhjää virtaliittimen pistoketta.

    Tarkistaisin vielä kortin ja monitorin välisen johdon pistokkeet ja että pistokepesät ovat kunnossa.

    Oletko kokeillut vanhalla virtalähteellä käynnistää?

    Vahvasti kallistun, että tässä on nyt lueteltu mahdolliset vikalähteet.

    Jos muisti on sökö, pitäisi kuitenkin näytölle jotakin tulla.

    Totta kai on myös mahdollista, että vika löytyy emosta, onko emo uusi vai käytetty.
     
  18. make55

    make55 Regular member

    Liittynyt:
    05.11.2001
    Viestejä:
    414
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Emo on uusi, samanlainen kuin edellinenkin. Vanha virtalähde sanoi sopimuksen irti, eli sitä ei voi kokeilla. Täytyy huomenna, jos järkeä on päässä yövuoron jälkeen katsoa kaikki virtapaikat. Jos ei mitään löydy, täytyy viedä työkaverille vähän puhdetöitä.
     
  19. afterwin

    afterwin Regular member

    Liittynyt:
    27.03.2005
    Viestejä:
    1,338
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Vikaa emossa tai muisteissa? Tai näytönohjaimessa? Nuo vaihtoehdot pitäisi saada suljettua pois. Memtest86 ohjelmalla voisi testata muisteja. Jos käynnistyy linux livecd:llä niin silloin rautavika olisi pois suljettu.
    Memtest ohjeita löytyy tältä foorumilta.
     
  20. Neptun

    Neptun Active member

    Liittynyt:
    17.01.2005
    Viestejä:
    3,954
    Kiitokset:
    10
    Pisteet:
    68
    Muisteja ja näyttiksiä ei siis voi kokeilla kun kuvaa ei tule. Tarkista vielä emolla olevan BIOSin patteri, että se on OK ja siinä virtaa. Onko emossa mitään palavia ledejä, koodinäyttöjä tms? Jos on käytettävissä yleismittari, niin voi mittailla powerista tulevia virtoja.
     
  21. qkkeli

    qkkeli Regular member

    Liittynyt:
    30.01.2005
    Viestejä:
    116
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Veikkaanpa että muisteissa vika. Kannattaa ainakin kokeilla.
     

Jaa tämä sivu