1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Elokuvien keräily nykypäivänä

Viestiketju Muuta keskustelua kotiteatterista -osiossa. Ketjun avasi Jullanti 25.10.2015.

 1. Jullanti

  Jullanti Newbie

  Liittynyt:
  12.10.2015
  Viestejä:
  5
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Moi,

  2000-luvun alussa tuli hankittua tallentava dvd-soitin kovalevyllä. Olen poltellut hyviä leffoja dvd-levylle siitä lähtien. Kun siirryttiin digiaikaan, niin piti hommata laitteelle oma digiboksi, koska siinä ei ollut digiviritintä. Nyt tuo viritin sippasi. Olisi muutenkin käyttöä tallentavalle digiboksille, koska tuo em. systeemi vaati mm. kahden erillisen laitteen ajastamisen. Nyt kun tuo viritin hajosi, niin mietin, mikä olisi järkevä tapa jatkaa tuota elokuvien keräilyharrastusta?

  Tallentava digiboksi, josta ajaisi ulkoisille kovalevyille ohjelmat? Mutta pystyykö noilla bokseilla editoimaan (esim. poistamaan mainokset)?

  Hommaisi tietokoneeseen tv-kortin, ja polttelisi levylle/kovolle ohjelmat. Mutta sitten joutuisi pitämään aina tietokonetta päällä, kun tallennettaviua ohjelmia on ja toisaalta miten luotettava tuommoinen on, jos pukkaa vaikka virustorjunnan päivityksiä yms.?

  Joku muu, mikä?
   
 2.  
 3. Sakarias

  Sakarias Active member

  Liittynyt:
  26.10.2004
  Viestejä:
  1,804
  Kiitokset:
  12
  Pisteet:
  68
  Kun YLE siirtyi digi-aikaan ostin PC:hen tv-kortin. Enkä ole katunut. Myöhemmin hommasin toisen vähävirtaisen koneen vain TV-ohjelmien tallennusta varten. Toteutuksia voi olla monenlaisia. Boxi voi toimia vain serverinä jota ohjataan etänä. Eli kone herää ajastusten mukaan ja ohjelmat katsotaan verkon yli esim Kodi, VCL mitä nyt haluaa käyttää. Harvemmin TV-verkossa viruksia on.

  Itselläni on nyt VDR tallentamassa TV-ohjelmia. Mainokset merkataan marknad-pluginilla. TV-ohjelmia voi myös leikata sohvalta kauko-ohjain kädessä. Virrankulutusta ei tarvitse miettiä jos hommaa vaikka Rasberry, Atom ion ym vähävirtaisen koneen. Kyllästyin Eeeboxin hitauteen - kulutus siinä 35W. Nyt Intelin i3 joka myös melko vähävirtainen. VDR:lle on toki vaihtoehtoja, mutta itselläni se on ollut hyvin vakaa. Ei ole kaatunut kertaakaan. Itse en ole avannut verkkoa koko maailmalle. Käytännössä VDR ja ssh näkyy vain kotiverkossa. Reitittimessä palomuuri. Virusturvaa ei ole. Tallennan eniten YLE:n teemalta leffoja ja niissä tuskin on viruksia. Jos Areenan ohjelmia alkaisi kopioimaan urakalla, niin siitä varmaan jäisi kiinni. Oman kaapelikorttini tilasin Saksasta 2008 ja on vieläkin käytössä. Eli käytetylläkin kortilla voi pärjätä. Ei noissa liikkuvia osia ole.
   
 4. vps358

  vps358 Active member

  Liittynyt:
  14.11.2009
  Viestejä:
  3,929
  Kiitokset:
  131
  Pisteet:
  73
  Enpä ole kuullut kenenkään löytäneen töllöverkosta ainuttakaan virusta, internetistä moiset löytyvät, jos kone on sellaisessa kiinni, niinkuin nykyään melkein edellytetään....

  T: Vesku
   
 5. Jullanti

  Jullanti Newbie

  Liittynyt:
  12.10.2015
  Viestejä:
  5
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Kiitokset Sakariakselle vastauksesta. Tällä välin ratkaisin asian, joskin ei kovinkaan elegantisti, siten että ostin tallentavan hd-digiboksin. Sen HDMI-ulostuloon jakaja, joista toinen haara televisioon ja toinen siihen vanhan kovalevyvideoon siten, että vielä hankin siihen väliin konvertterin, joka muuntaa HDMI-kaapelilta tulevan digitaalisen signaalin analogiseksi. Tämän analogisen signaalin voin sitten tallentaa vanhan kovalevyvideon kovolle, editoida ja polttaa dvd:lle. Muun perheen käyttöön riittää ja on toivottu tuota tallentavaa digiboksia, joten siitä hyötyy muutkin ja sitten em. tavalla soveltamalla voin jatkaa kirjaston keräilyä kuten ennenkin. Ei tietenkään ole optimaalista, että terävä digilähetys konvertoidaan analogiseksi, mutta itselle noissa elokuvissa on tärkeämpää sisältö kuin se, että näyttävyys on viimeisen päälle. Tuo laatu riittää kyllä minulle. VHS oli sentään kertaluokkaa jos toistakin tuhnuisempaa laadultaan. Eli helppo ratkaisu, vaikkakaan ei ehkä tyylipuhtain....
   
 6. Sakarias

  Sakarias Active member

  Liittynyt:
  26.10.2004
  Viestejä:
  1,804
  Kiitokset:
  12
  Pisteet:
  68
  Kuulostaa monimutkaiselta. Voi sitä kirjastossakin käydä ja lainata kassillisen DVD-levyjä ja kopioida ne koneelle. Joskus siirtelin leffoja DVD-levyille, mutta nyt kovalevytila on halvempaa joten en näe järkeä kerätä muovia nurkkiin. Harvoin niitä tulee katseltua. Iloa kokoelmasta on lähinnä leffavisailun kysymysten teossa. VHS ja PAL-kuva isossa TV:ssä ei ole nautittavaa katsottavaa. Tallentava digi-boxi on helppo ottaa käyttöön. PC:n kanssa saa aina tapella. Helpoin ja halvin tapa lienee OpenElec ja USB väylään TV-tikku. OpenElec on ilmainen ja sen voi asentaa vaikka käynnistyvälle tikulle. TV-tikun kanssa saa olla tarkkana, että siinä on yhteensopiva piiri. Lisäksi tarvitaan tietysti tikulta käynnistyvä PC. TV-tikkuja saa halvalla antenniverkkoon. Alkuun pääsee alk. 10 eur. TV-tikun voi saada kaverilta vaikka tuopin hinnalla jos nurkissa käyttämättömänä.
   

Jaa tämä sivu