1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Elokuvan polttaminen tv:stä tietokoneelle ei onnistu!

Viestiketju DVD-soittimet -osiossa. Ketjun avasi jansku136 01.04.2009.

 1. jansku136

  jansku136 Regular member

  Liittynyt:
  19.06.2008
  Viestejä:
  442
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  En kyllä edes tiedä että kuuluuko tämä tänne alueelle, mutta ongelma on tämä:Yritin polttaa TV:stä ohjelmaa DVD:lle ja siitä siirtää tiedostot koneelle, mutta en onnistunut. Ohjelman voi katsoa laittamalla DVD:n soittimeen jolloin kaikki toimii ongelmitta, mutta kun laitan DVD:n tietokoneeseen tietokone väittää DVD:tä tyhjäksi! Miten saan tiedostot näkymään? Tai onko se edes mahdollista? Isobuster huomasi tiedostot, mutta koska se oli vain kokeiluversio tiedostoja ei voinut purkaa koneelle. Mikä avuksi? En kehtaisi ostaa tuota IsoBusteria vaan saadakseni ne tiedostot koneelle. Kyseessä siis DVD-RW-levy.  -Kiitos
   
 2.  
 3. djsari

  djsari Member

  Liittynyt:
  22.09.2004
  Viestejä:
  14
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Olihan levy viimeistelty?
   
 4. jansku136

  jansku136 Regular member

  Liittynyt:
  19.06.2008
  Viestejä:
  442
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Viimeistelty? Kyllä se DVD-soitin sanoi ''Please wait'' sen jälkeen kun katkaisin nauhoituksen, mutta itse en ole mitään viimeistellyt. :D
   
 5. Japsu1

  Japsu1 Active member

  Liittynyt:
  05.09.2003
  Viestejä:
  2,563
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Niin, ota laitteen ohjekirja käteen. Siellä kyllä kerrotaan että mikäli haluat toistaa poltetut levyt muualla kuin omalla laitteella niin polton jälkeen on suoritettava "viimeistely" tai "sulkeminen" tai "finalize". Kaikki nuo tarkoittavat samaa asiaa mutta eri laitteiden ohjeissa asia voi olla ilmaistu eri tavalla.

  Esim. oman Sony-merkkisen laitteen käyttöohjeessa on kappale nimeltä "Levyn toistaminen muilla DVD-laitteilla (Viimeistele).
  Siellä kerrotaan että homma tehdään "Tools"-valikossa, siellä "Levytiedot/Viimeistele".

  Joten alahan "viimeistellä"! ;)
   
 6. jansku136

  jansku136 Regular member

  Liittynyt:
  19.06.2008
  Viestejä:
  442
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Juup, Kiitoksia ohjeista! ;D
   
 7. pentsu

  pentsu Active member

  Liittynyt:
  07.03.2008
  Viestejä:
  1,278
  Kiitokset:
  10
  Pisteet:
  68
  "Viimeistelty"

  Tyhmä kysymys. Voiko DVD-RW levyn viimeistellä ??
   
 8. Japsu1

  Japsu1 Active member

  Liittynyt:
  05.09.2003
  Viestejä:
  2,563
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Ei ole tyhmää kysymystä näissä ympyröissä.
  Siis ainakin kun nyt keskustellaan pöytäsoittimista eli stand-alone DVD-soittimista niin kyllä DVD-RW levynkin voi ja pitää viimeistellä jos se on alustettu DVD-RW-videomuodossa ja sitä halutaan käyttää muissa soittimissa. DVD+RW levyt taas viimeistellään yleensä automaattisesti soittimesta poistettaessa, tosin poikkeuksia säännöstä esiintyy.

  Mutta koska on myös muita poikkeavasti toimivia levy/alustustyyppejä (esim. DVD-RW-VR) niin varminta on katsoa tarkemmat tiedot oman tallentavan soittimen käyttöohjeesta.
   
 9. jansku136

  jansku136 Regular member

  Liittynyt:
  19.06.2008
  Viestejä:
  442
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Nyt on levyt viimeistelty ja hyvin toimii! Kiitos paljon avusta! :D
   
 10. leakim

  leakim Member

  Liittynyt:
  25.12.2007
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Hei! Minulla on kerran jos toisenkin sattunut samankaltaista ongelmaa polttavien DVD-laitteiden kanssa.

  Useimmiten ongelmana ollut juuri se, että esim. DVD+R levyjä ei ole millään muulla laitteella saanut auki, kuin sillä joka sen on polttanut. DVD+RW -levyt ovat kuitenkin useimmiten toimineet myös muilla laitteilla jostain syystä.

  Ensimmäinen kysymykseni onkin jotta eikö niitä levyjä voi viimeistellä mitenkään tietokoneellakaan millään ohjelmalla? Ongelmana nimittäin, että entinen polttava laite hajosi, eivätkä sillä poltetut DVD+R -levyt enää toistu/näy edes koneella saati uudella soittimella.

  Toinen kysymykseni liittyy myös edelliseen, kävi nimittäin niin, että kun uusi "toimiva" DVD-soitin oli viimeisessä tallennusvaiheessa, niin laitetta käyttävä perheenjäsen vahingossa katkaisi virrat, jonka jälkeen kaikki levyllä ollut "hävisi näkymättömiin", vaikka koneella katsottaessa näyttääkin, että osa levystä on käytössä. Muuta ei näy.

  Luulisi jokin konsti löytyvän?
  -Kiitoksia
   
 11. Japsu1

  Japsu1 Active member

  Liittynyt:
  05.09.2003
  Viestejä:
  2,563
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Johtunee siitää siitä että "plussa RW-levyt" viimeistellään yleensä automaattisesti. Nämä eri muodot on varsinainen sotkuviidakko erilaisine pokkeuksineen ja yleensä varmimmat ohjeet levyjen toimivuuteen löytyy DVD-tallentimen ohjekirjasta.

  Noihin varsinaisiin kysymyksiisi tiedossani ei ole mitään ratkaisua, itse otin heti käyttöön tavan viimeistellä kaikki levyt joihin olin jotain tallentanut ennenkuin otin ne laitteesta ulos. Silloin toki menetetään joittenkin levytyyppien hienoudet, eli mahdollisuuden lisätä pikkuhiljaa tavaraa levylle mutta koska tallentimessa aina kannattaa olla kiintolevy niin kerään aina levylle "soittolistan" valmiiksi ennenkun tallennan sen levylle ja viimeistelen. Näin siis varmistan ettei ensimmäisen kysymyksesi mukaisia ongelmia pääse syntymään. Itse asiassa ei myöskään toisen kysymyksen koska tuollaisessa tilanteessa minulla on kiintolevyllä alkuperäiset pätkät tallessa ja voin polttaa niistä uuden levyn sillä aikaa kun pidän pitkäkyntiset perheenjäsenet lukkojen takana...;)
   
 12. leakim

  leakim Member

  Liittynyt:
  25.12.2007
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Jep kiitos vihjeestä, huomattu kyllä että kiintolevy olisi tarpeeseen... Kyseessä vaan sattuu olemaan niitä ensimmäisen sukupolven dvd-soittimia missä ei semmoisia hienouksia kuin kiintolevy ole :b
  Luulisi ettei se nyt viimeistelystä jäisi kiinni ettei levyä saa auki?
  Mitä se käytännössä edes tekee? Jonkinlaisen salauksenko? En oikein usko. Kuvittelisin että kyseessä on vain joku pieni pätkä tekstiä että "noni, tämä on viimeistelty, nyt voit tätä lukea"... No okei ei ehke ihan noin simppelisti kai sillä joku tarkoitus on mutta osaisiko joku kertoa tarkemmin:?

  Löysin Isobuster-nimisen ohjelman jolla kuulemma pitäisi nyt näköjään onnistua viimeistelemättömän levyn lukeminen, mutta maksullinen ohjelma, ainakin joiltakin osin? Tietoa löytyisikö ilmaista vastaavaa joka osaisi myös viimeistelyn?
   

Jaa tämä sivu