1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Elokuvan kiinteä tekstitys

Viestiketju Yleistä keskustelua digitaalisesta videosta -osiossa. Ketjun avasi PETE11 13.11.2020.

 1. PETE11

  PETE11 Regular member

  Liittynyt:
  22.10.2006
  Viestejä:
  718
  Kiitokset:
  5
  Pisteet:
  28
  Olen aikoinani polttanut tekstityksen MP4 muotoon. "Elokuva" Katsottuani nyt elokuvaa, siinä olisi vielä muokkaamista tekstityksen suhteen. Tietenkään minulla ei ole jäljellä tätä alkperäistä tekstitys tiedostoa.

  Onko olemassa ohjelmaa jolla voisi vielä korjata tätä teksitystä? Se on siis elokuva jossa on poltettu teksitys elokuvan kiinni.

  Jatkoa...

  Löysin erillisen tekstitiedoston tälle elokuvalle. Haluaisin käyttää tätä tekstiä irallisena tiedostona tähän elokuvaan. Nyt kun tuossa MP4 elokuvassa on poltettu tekstit, niin voinko saada ne pois mitenkään. Jos uudestaan muutan vaikka format factoryllä, niin lähteekö poltetut tekstit siitä pois.

  Ohjeita....
   
  Viimeksi muokattu: 13.11.2020
 2.  
 3. lettas

  lettas Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  03.03.2003
  Viestejä:
  4,388
  Kiitokset:
  211
  Pisteet:
  93
  Kuvaan poltetut tekstit ovat korvanneet kuvainformaation altaan ja menetettyä ei saa siististi palautettua. Itse polttaisin korvatun tekstin uudelleen kuvaan värillisen taustapalkin kanssa, jolloin palkki pyyhkii vanhan tekstin alleen, tai jos katseluohjelmaan saat lisättyä palkin irtotekstitykselle, ominaisuuden nimi taitaa olla outline:

  https://www.laptopmag.com/articles/customize-subtitles-vlc-player

  edit: outline taitaakin olla fontin varjostus ja vlc:ssä on erillinen ruksi backroundille.
   
  Viimeksi muokattu: 14.11.2020
 4. PETE11

  PETE11 Regular member

  Liittynyt:
  22.10.2006
  Viestejä:
  718
  Kiitokset:
  5
  Pisteet:
  28
  Vielä....

  Millä ohjelmalla tämä onnistuu? Yritin useampaan kertaan tuolla format factoryllä muttei onnistunut. Siis polttaa uuden teksti tiedoston tähän elokuvaan kiinni vai onko se polttamista tai jotain sinnepäin. Ohjelmalla saa liitettyä tekstin elokuvaan. Valitsin tiedoston (srt:n) lisäksi kirjainten kokoluokan, palkin väriksi mustan ja kirjainten väriksi valkoisen. Ei onnistunut. Tuloksena näkyi kumpikin tekstitiedosto elokuvassa. Tarkoituksena veisin valmiin elokuvatiedoston usb tikkuun ja katsoisin sitä toisessa laitteessa esim. Tv:stä. Siihen ei varmaan tämä vlc:n ohje sovellu.

  Otan kiitollisena vastaan kaikki ohjeet tässä asiassa.
   
  Viimeksi muokattu: 15.11.2020

Jaa tämä sivu