1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Elisan Bewan box langattomana reitittimenä

Viestiketju WLAN ja lähiverkot -osiossa. Ketjun avasi jtanhuan 10.01.2014.

 1. jtanhuan

  jtanhuan Member

  Liittynyt:
  28.08.2009
  Viestejä:
  21
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Hei,
  Muutin taloyhtiöön, jossa on suoraan huoneistoihin kaapeloitu Taloyhtiöverkot.fi-ethernet-verkko (tässä talossa latausnopeus n. 15-17M/asunto). Eli pelkästään piuha seinästä koneeseen ja olet netissä. Halusin kuitenkin langattoman ratkaisun ja käytän langattomana tukiasemana vanhaa Saunalhden adsl-yhteyteen käytettyä Elisan kotboksia mallia Bewan ibox v. 1.0. Liittäminen sujui ilman mitään asetuksia eli virtapiuha ja nettikaapeli seinästä boksiin, niin verkko oli valmis (samoilla tunnnuksilla kuin saunalahdella).

  Nyt verkko oli hetken epäkunnossa ja käytin nettiä kännykän toimiessa mokkulana (3G, nopeus n. 2M). Huomasin, että normisurffauksessa ei ollut juuri ero nopeudessa ethernettiin, toiki tiedostot latautuivat hitaaammin. Kysymys kuuluukin, onko tuon Elisan boksin suorituskyky jotenkin rajallinen, onhan se aika vanhakin jo. Boksin asetuksiakaan ei päässyt katsomaan kuin tilanteessa, jolloin verkko ei toiminut, silloin ohjasi elisan asetussivuille(en tiedä pääseekö sinne nyt kun verkko kunnossa...). Siellä oli esim. yhteytenä adsl tms., pitäisikö olla ethernet jne? Jossain taidettiin kyllä sanoa, että kyseinen boksi suunniteltu lähinnä adsl-käyttöön...joten kannattaisiko hankkia uusi langaton reititin yhteyden parantamiseksi?
   
 2.  
 3. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  8,243
  Kiitokset:
  1,049
  Pisteet:
  243
  Pikainen googlaus kertoi, että samalla mallinimellä löytyy "uusi ja vanha malli". Vanha tukee vain standardeja 802.11b/g ja uudempi myös nopeampaa 802.11n -wlania. Kuten itsekin mainitsit, kyseinen boksi on tarkoitettu lähinnä ADSL-modeemiksi, joten uuden WLAN-reitittimen hankinta voisi olla hyvä ajatus riippumatta siitä, kumpaa mallia tuo vanha boksi on.
   

Jaa tämä sivu