1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Elisa kusee mun muroihin

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi eklu 09.01.2019.

  1. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,250
    Kiitokset:
    892
    Pisteet:
    123
    Löytyisikö alkuperäistä linkkiä tai ohjetta, olisi varmasti helpompi saada selvää vähemmällä tulkinnalla?
     
    Viimeksi muokattu: 11.01.2019
  2.  
  3. eklu

    eklu Regular member

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    442
    Kiitokset:
    14
    Pisteet:
    28
    Ei taida löytyä kun satoja sivuja selasin, se on googlen robotti käännös ja jos sillä ei päjää niin harmi. Tais olla Ranskalainen sivusto josta tuon löysin.
     
  4. cbmhtj

    cbmhtj Member

    Liittynyt:
    01.09.2003
    Viestejä:
    53
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
  5. eklu

    eklu Regular member

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    442
    Kiitokset:
    14
    Pisteet:
    28
    Tässä ohje.
    Asettaa IP manuaalisesti jotain 169.254.1.x alue (169.254.1.3)
    Irrota reititin ja odota 10 sekuntia ampua se taaksepäin kotona
    Auki herruus akkuna (cmd) ja ping 169.254.1.1 -t
    Heti kun saat vastausta mene webinterface 169.254.1.1
    Sinulla on vaihtoehto ”Napsauta tätä, jos olet unohtanut salasanasi” (Klikkaa tästä)
    Valitse ”Palauta tehdasasetukset” (tämä vaihtoehto katoaa noin 10 minuutin kuluttua)
     
  6. Samde

    Samde Regular member

    Liittynyt:
    16.08.2014
    Viestejä:
    304
    Kiitokset:
    46
    Pisteet:
    38
    Hieno ohje :cool:
     

    Liitetyt tiedostot:

  7. cbmhtj

    cbmhtj Member

    Liittynyt:
    01.09.2003
    Viestejä:
    53
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18

    Mikähän kuukkelin translaattori tuonkin tekstin on kääntänyt? :D
     
  8. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,250
    Kiitokset:
    892
    Pisteet:
    123
    Ennemminkin pitäisi kysyä, mistä kielestä tuo todella ala-arvoinen käännös syntyy. Ei käännös voisi enempää ketuille mennä.
     
  9. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,323
    Kiitokset:
    864
    Pisteet:
    193
    Eikös tuo ole aika normaali käännös Googlen tekemäksi. Tuollaista sieltä on aina tullut, kun olen kokeillut.
     
  10. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,250
    Kiitokset:
    892
    Pisteet:
    123
    Ei ole normaali, voit kokeilla käännöstä englannista, niin syntyy melko selväkielinen teksti:
    1. Set your IP manually to something in the 169.254.1.x range (169.254.1.3)
    2. Unplug the router and wait 10 seconds Plug it back in
    3. Open a command windows (cmd) and do ping 169.254.1.1 -t
    4. As soon as you get reply's go to the webinterface at 169.254.1.1
    5. You have a option 'click here if you forgot your password' (click on here)
    6. Then click 'Restore factory settings' (This option disappears after about 10 minutes)
    Tässä Google kääntäjän käännös em. tekstistä:
    1. Aseta IP manuaalisesti 169.254.1.x-sarjan (169.254.1.3) alueelle
    2. Irrota reititin ja odota 10 sekuntia Liitä se takaisin
    3. Avaa komentoikkunat (cmd) ja tee ping 169.254.1.1 -t
    4. Heti kun saat vastauksen, siirry webinterfaceiin osoitteessa 169.254.1.1
    5. Sinulla on vaihtoehto "klikkaa tästä, jos unohdit salasanasi" (klikkaa tästä)
    6. Napsauta sitten Palauta tehdasasetukset (tämä vaihtoehto katoaa noin 10 minuutin kuluttua)

    Kysymys kuuluukin, mistä kielestä saa tuollaisen käännöksen. Ei ammuta eikä herroitella.
    Edit: tuolla aikaisemmin käännöksen lähdekieltä ranskaksi epäiltiin.
     
    Viimeksi muokattu: 09.06.2019
  11. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,323
    Kiitokset:
    864
    Pisteet:
    193
    Tämä meni vähän OT:ksi, mutta minulla kääntyi nyt muuten samoin, paitsi ensimmäinen kohta oli:
    "Aseta IP manuaalisesti jollekin 169.254.1.x-valikoimalle (169.254.1.3)"

    Aivan ilmeisesti Google on lisännyt kääntäjäänsä jotain tekoälyä, sillä läheskään noin hyvää käännöstä en ole saanut silloin, kun edellisen kerran olen kokeillut (vuosia sitten).
     
  12. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,250
    Kiitokset:
    892
    Pisteet:
    123
    Tekoäly varmaan tunnistaa tekstin aihealueen, jolloin saadaan täsmällisempää käännöstä ja oikeita aiheeseen liittyviä termejä käännökseen.
    Google kääntäjä hakkaa jo heikon englannin kielen taidon.;)
     
    Viimeksi muokattu: 10.06.2019
  13. eklu

    eklu Regular member

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    442
    Kiitokset:
    14
    Pisteet:
    28
    Kyllä se oli Edgen kääntäjä, kyllä sillä boxin saa hallintaaseen.
     
  14. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,250
    Kiitokset:
    892
    Pisteet:
    123
    Ok, sitten tuota käännöstä ei tarvitse ihmetellä enempää, kuoleva selain kun on.
     

Jaa tämä sivu