1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Elisa kusee mun muroihin

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi eklu 09.01.2019.

  1. eklu

    eklu Regular member

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    425
    Kiitokset:
    14
    Pisteet:
    28
    Kyseessä kaapeliboxi, muuttivat taajuutta ja vaihdettiin TV:tökkeli. Tulos että vain ykkösportista tulee 250 megaa, salasana ei toimi enään ja normi keino nollata oli ottaa kaikki muut piuhat irti ja virta hetkeksi pois niin pääsi resetoimaan värkin. No nyt Fritzboxi ei reagoi mitenkään, nyt olis tärkeää päästä muuttamaan wifin taajuutta. Elisalla ei ole ohjelmaa jolla nollaisivat vaan taas pitäis ostaa uusi purkki hintaan 147€, kolmas kerta ja nyt riitti mulle, mikään netin nollausohje ei toimi. Pitää huomenna etsiä purkki jostain muualta, mutta mistä.
     
  2.  
  3. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,522
    Kiitokset:
    775
    Pisteet:
    123
    Mitä tämä tarkoittaa, mitä pitäisi nollata?

    Jo aikaisemmin valittelit tuota taajuuden muuttamista, mutta se ei selvinnyt silloin, mikä muuttui?

    Olisi varmaan helpompi ymmärtää ongelmasi jos jätät nuo turhat syyttelyt pois ja kertoisit ongelmasi mahdollisimman objektiivisesti.

    Modeemmin hallintasivujen kautta on mahdollista tehdä Wlan asetukset. Täältä laitteen manuaali jos mukana ei tullut: https://en.avm.de/service/manuals/fritzbox/ Sieltä löytyy ohje varmaan resetointiinkin.
    Mikä syy, että piti hankkia uusi modeemi/reititin?

    Ei ole kovin järkevää ostaa heti uuttaa laitetta jos vanhaa ei saa toimimaan.
     
    Viimeksi muokattu: 09.01.2019
  4. eklu

    eklu Regular member

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    425
    Kiitokset:
    14
    Pisteet:
    28
    Kun laitteen hallintaan ei pääse käsiksi jotta wifin taajuuden voisi muuttaa. Tuttua muttei vaan toimi, boxi sekosi taajuuden muutossa eikä mikään resetti toimi.
     
    Viimeksi muokattu: 09.01.2019
  5. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,522
    Kiitokset:
    775
    Pisteet:
    123
    Miksi hallintaan ei pääse käsiksi?
    Onko koneesi verkkopistokeesta RJ45 johto modeemille kiinni?
    Onko sinulla modeemin sisäinen IP, jolla voit mennä moodeemin asetuksiin, vai mikä panttaa?
    Miksi Wifin taajuuttaa pitää muuttaa?
     
    Viimeksi muokattu: 09.01.2019
  6. eklu

    eklu Regular member

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    425
    Kiitokset:
    14
    Pisteet:
    28
    Kun naapuriin on tullut uusia laitteita ja asennettu samalle wifi kanavalle, enkä pääse boxin asetuksiin muuttaakseni niitä. Ei siis millään pääse boxin asetuksia muuttamaan.
     
  7. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,522
    Kiitokset:
    775
    Pisteet:
    123
    Kysyin, miksi et pääse muuttamaan niitä. Nyt pitäisi saada tietoa, jotta olisi mahdollisuus edes yrittää auttaa.
    Mistä panttaa?
    Vastaa aikaisemman vastaukseni kysymyksiin.
     
  8. eklu

    eklu Regular member

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    425
    Kiitokset:
    14
    Pisteet:
    28
    Tallessa oleva salasana ei toimi, lisäksi on spostilla tehty sopimus jonka linkkiä klikkaamalla piti päästä tilaan jossa oli salasanan resetointi tai koko laitteen palautus tehdas asetuksille. Ei toimi enään, eikä muut piuhat irti jonka jälkeen 10 sek virta pois niin oli 20min aikaa resetoida tai muuttaa salasana. Ei toimi, asentaja sanoi boxin olevan rikki ja hae uusi ja maksa taas ittes kipeäksi. Arvatkaa monesko boxi on kyseessä ja naapurilla sama juttu ja netissä myydään Fritzboxia jossa neljä porttia antaa sen luvatun 250 gigaa ja nyt vain portti nro 1 antaa sen. Hänellä kävi samoin, Elisan asentaja sanoi että hae uusi boxi, soitin tekniseen tukeen ja pyysin resetoimaan mutta heillä ei ole kuulemma softaa siihen ja boxi vois toimia jos pääsisin siihen käsiksi. Kaikki johtuu kun Elisa muutti jotain taajuutta, ei kusivat mun muroihin.
     
  9. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,522
    Kiitokset:
    775
    Pisteet:
    123
    Valitan, mutta en pysty mitenkään auttamaan, koska et vastaa sivun #4 kysymyksiin, vaan annat uusia selityksiä, jotka sotkee vaan lisää.

    Edit: en ole koskaan kuullut, että s-postin linkillä modeemia voisi resetoida, eikä ole tietääkseni operaattorinkaan mahdollista sitä tehdä.
    Mitä tässä tapahtui, mitä tehtiin?
     
    Viimeksi muokattu: 09.01.2019
  10. eklu

    eklu Regular member

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    425
    Kiitokset:
    14
    Pisteet:
    28
    Kyllä Fritzbox motussa tulee mahdollisuus tohon resettiin, kun kokeilin linkkiä taannoin yläreunaan tuli nollaa salasan tai resetoi koko vehje. Ja sepäs ei enään toimi, se oli siinä forgot pasword kohdassa. Nyt on että lähetä spostiin jokin helppi, ei toimi.
     
  11. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,522
    Kiitokset:
    775
    Pisteet:
    123
    On näköjään mahdotonta vastata noihin kysymyksiini, toivottavasti joku muu osaa auttaa.

    Edit: Yhtä asiaa en ymmärrä, miksi elisaa syytät ongelmistasi.
     
    Viimeksi muokattu: 09.01.2019
  12. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    3,864
    Kiitokset:
    122
    Pisteet:
    93
    https://yhteiso.elisa.fi/laajakaista-70/fritz-box-6490-cable-509673

    Eli Elisa osti Anvian verkot eikä anna kunnolla tukea edellisen omistajan laitteille? Jos saat yhdestä ethernet-liittimestä luvatun nopeuden verran, suosittelen joko hankkimaan erillisen lukitsemattoman wifi-reitittimen johon jaat yhteyden tuosta kaapelimodeemista tai sitten maksat Elisalle suosiolla uudesta tuetusta laitteesta.
     
  13. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,522
    Kiitokset:
    775
    Pisteet:
    123
    No hyvä, kun muut tietää ongelmasta. Mikä ongelma on asentaa noista Fritzboxin suorista linkeistä päivitystä, jonka @lettas laittoi.
    Itse olin 8 vuotta dna kaapelin asiakkaana, enkä kertaakaan tarvinnut mitään tukea heiltä modeemilleni, muuta kuin sen valmistajan tuelta uuden firmwaren.

    Tuolla linkissä näytti olevan myös tällainen maininta "Fritz päivitetään tietoturvayuístä suoraan Fritzun sivuita ei operaattoreidn sivuolta"

    Ehkä en ymmärrä sitten tuota ongelmaa. Eikö muualta kuin elisalta hankittu kaapelimodemi toimi heillä, jos sen mac-osoite rekisteröidään sinne?
     
  14. eklu

    eklu Regular member

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    425
    Kiitokset:
    14
    Pisteet:
    28
    Ei tarvitse rekisteröidä mutta mistä ostan tommosen motukan.
     
  15. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,522
    Kiitokset:
    775
    Pisteet:
    123
    Onko tuo sinun laitteesi jotenkin operaattorilukittu, koska Verkkokauppa ja Jimms noita kyllä näyttää myyvän? Verkkokaupan tiedoissa löytyy seuraava maininta: HUOM: Laite pitää rekisteröidä ennen käyttöönottoa oman operaattorin asiakaspalvelun kautta, jotta laitteen saa toimimaan.

    Näitä Fritzboxin ongelmakeskusteluja on muutama samanaikaisesyi käynnissä, tässä ongelma suoraan saksasta hankitun modeemin kanssa.
    Tämän mukaan käyttö ei ilmeiseti onnistu jos ei ole operaattorin tukea.
     
  16. eklu

    eklu Regular member

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    425
    Kiitokset:
    14
    Pisteet:
    28
    Elisan myyjän vittuilua tuo että osta jostain muualta, olen nyt etsinyt muualta eikä niitä ole. Ennen netikka pystyi resetoimaan sen ihan konttorin puolelta mutta Elisalla ei ole sopivaa ohjelmistoa. Pitänee avata ja katsoa olisko resettiä tai patteri irti.
     
  17. eklu

    eklu Regular member

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    425
    Kiitokset:
    14
    Pisteet:
    28
    No netistä löytyi ohje resetoida boxi ilman mitään johtojen irroitusta, no virtajohto piti olla hetken irti. Sitten pääsin boxin asetuksiin ja hopladaa liittimet 2,3 Ja 4 rupes antamaan nopeutta 250 MBsek, lisäksi vaimon aplen i book meni sinne 5 Gb alueelle ja sillä speedtest net antaa reilu 200Mb/sek. Pitihän se hakkeroida auki mutta nyt olkkarissa tulee piuhasta reili 240 megaa, senhän sai säätää boxista. Olin jo varautunut ampua boxin susihauleilla, pitkään piti nettiä tutkia et ohje löytyi. Olin jo valmis ostamaan uuden boxin, lähetin heti ohjeet kavereille joilla sama boxi. Ei johtojen irroittelua vaan boxin ykkös portin IP hetkeksi muuttaa. Elisan muroihin kuseminen katkes, saa nähdä mitä ne seuraavaksi keksii, mulla luotto Elisaan on mennyt, no nyt ne ei pääse mun boxiin kiinni eikä tee säätöjä. Kaverit kiitti ohjeesta ja naapurin boxin kävin korjaamassa.

    Kiitos kaikille ohjeista jotka johti väärälle tielle.
     
  18. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,522
    Kiitokset:
    775
    Pisteet:
    123
    Antaisitko tuon ohjeen linkin, jos se auttaisi erästä, joka operaattirituen kanssa taistelee, kuten aikaisemmin mainitsin.

    Kiva kommentti:
    Eipä ihme, kun et vastannut esitettyihin kysymyksiin, vaikka paska juttu tuo on.
    Taisin kuitenkin tuota resetointia ehdotella.
     
    Viimeksi muokattu: 10.01.2019
  19. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    3,864
    Kiitokset:
    122
    Pisteet:
    93
    Siellä taitaa edelleen olla ruksittava vaihtoehto joka sallii ohjelmiston automaattisen latauksen operaattorilta. Jos et halua että elisa pissii enää muroihin, kannattaa ruksia se pois päältä. Aiemmin linkkaamassani keskustelussa tästä oli maininta.
     
  20. eklu

    eklu Regular member

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    425
    Kiitokset:
    14
    Pisteet:
    28
    No IP muutos lan1 porttiin, reset tulee kun valikoi forgot paswod. Noista pingeistä ei kannata välittää ja sitten admin salasanalla pääsee puikkoihin ja nopeus on säädettävissä joka portille, kopsaan alle konekäännöksen.
    settaa IP manuaalisesti jotain 169.254.1.x alue (169.254.1.3)
    Irrota reititin ja odota 10 sekuntia ampua se taaksepäin kotona
    Auki herruus akkuna (cmd) ja ping 169.254.1.1 -t
    Heti kun saat vastausta mene webinterface 169.254.1.1
    Sinulla on vaihtoehto ”Napsauta tätä, jos olet unohtanut salasanasi” (Klikkaa tästä)
    Valitse ”Palauta tehdasasetukset” (tämä vaihtoehto katoaa noin 10 minuutin kuluttua)
    Itse lokkauduin fritz.box.
     
  21. recoil

    recoil Regular member

    Liittynyt:
    21.07.2004
    Viestejä:
    123
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    "Irrota reititin ja odota 10 sekuntia ampua se taaksepäin kotona
    Auki herruus akkuna
    "
    -Putosin jakkaralta..:):)
     

Jaa tämä sivu