1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ei niin hyvää, ettei jotain pahaakin

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi 1pertti 18.08.2016.

  1. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,045
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    243
    Ajatus voi sinänsä olla hyvä, mutta Microsoftin väen täytyy olla kuuro ja sokea, jos siellä uskotaan, että kaikki alkaa toimia noin, kun uuteen käytäntöön siirrytään. Laitekokoonpanot pysyvät edelleen erilaisina, ja vaikka teoriassa saman Windowsin pitäisi toimia samalla tavalla kaikissa laitteissa, käytännössä ei näin ole, eikä voi olla. Olet itsekin antanut neuvoja korjata joku ongelma poistamalla määrätty päivitys. Vastaisuudessa joutuu samassa tilanteessa poistamaan kaikki samalla kertaa tulleet päivitykset, myös ne toimivat. Kuukauden päästä saattaa sama ongelmapäivitys tulla takaisin uuden päivityspaketin myötä. Sitä tuossa edellä harmittelin.

    Mitä Microsoftiin muutoin tulee, niin omana mielipiteenäni totean vielä kerran, että oli anteeksiantamatonta yrittää pakottaa kaikki Windows 7:n käyttäjät siirtymään Windows 10, vaikka ei voitu tietää, mitä seurauksia siitä saattoi tulla. Tilannehan meni lopulta niin hulluksi, että tarvittiin kolmannen osapuolen sovellus "suojelemaan" konetta pakkopäivitykseltä, kun Kymppiin liittyviä päivityksiä alkoi tulla yhä uudelleen ja eri numeroilla, kun aikaisempia oli estetty. Ääripäänä sitten oikeuteen asti edennyt juttu, jossa Microsoft tuomittiin korvauksiin ja huvittavimpana se rouva, joka vei koneensa Microsoftin Suomen konttoriin saadakseen toimivan Windows 7:n takaisin, ja saikin.

    Ja vahvistukseksi sille, etteivät ongelmat loppuneet onnistuneeseen Windows 1o:n asentumiseen muutama ensimmäinen googlattu linkki.
    http://www.itviikko.fi/uutiset/2015...i-tehda-koneesta-kayttokelvottoman/20159466/7
    http://www.digitoday.fi/data/2016/0...--heilla-ei-ole-tietoa-ongelmasta/20162911/66
    http://www.mikrobitti.fi/2016/05/wi...nen-paivitys-aiheuttaa-ongelmia-nain-korjaat/
    http://www.mtv.fi/lifestyle/digi/artikkeli/win10/5924306
    http://www.mikrobitti.fi/2016/06/windows-10-ongelmia/
     
  2.  
  3. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,042
    Kiitokset:
    930
    Pisteet:
    173
    Ajureiden "pakkopäivityksen" kanssa on varmaankin laskettu ihan samoin että loppujenlopuksi aiheutuu vähemmän ongelmia kun varsinkin sille keskikverto käyttäjäle joka tosiaan tietää että " se taisi olla sininen" niin kuin rick sanoi, ne tulee automaattisesti.

    No siis rahan teon ne varmaan osaa, ei ne voi siis kuuroja olla. voisi olla aika huonoa mainosta jos kymmenillä miljoonilla tai edes miljjonilla käyttäjillä koneet menisi sekaisin päivitysten takia. Kannattaa hiukan suhteuttaa foourmeille kirjoittavien määrää windowsin markkinaosuukissin, puhumattakaan siitä kuinka windowsin kohdalla nyt on hauska vain repiä juttuja, hyvä journalismi usein unohtaen.

    Ei ne varmaankaan ajattele että kaikki rupeaisi kuin taikaiskusta toimimaan, vaan ajatus on lienee että päivitysten suhteen asiat toimsivat yhtenäisemmin ja koneet pysyisi sen takia paremmin ajan tasalla. On valittu ilmeiseti se pienempi paha kokonaisuuden kannalta, ja aika näyttää toimiiko homma vai ei. Kympissä on toimut ihan hyvin. Vaikka teoriassa pitäisikin pyrkiä siihen että päivitykset ei aiheuta ongelmia, käytännössä siihen ei varmaankaan ikinä tulla pääsemään.

    Kyllä, kympissä on olut ongelmia päivitysten suhteen, mutta entä sitten? onhan nitä ollut aikaisemminkin.

    Ja kyllä voi ainakin kympissä poistaa ihan normaalisti tällä hetkellä yksittäisiä päivityksiä, aivan kuten on voinut poistaa 7/8.1:sä, ei todellakaan tarivitse poistaa mitään "koko pakettia"

    Toi kympin tuptuttaminen oli huonoa toimintaa ei siitä pääse mihinkään, sopii siinäkin kuitenkin miettiä että jos seiska oli siinä vaiheessa useammalla sadalla miljoonalla koneella, niin kuinka se vain sattui aika harvalle tulemaan täysin pakolla? sitä voi miettiä. Toki yksikin on liikkaa ja tuputus oli liian agressiivista,.

    Noihin linkkeihin voisin sanoa sen mitä oon tässäkin ketjussa useasti toistanut, suurimmalla osalla koneet toimii normaalisti, oli alla sitten 7/8.1 tai 10. Ja todennäköisesti jatkossa toimi ihan samoin. Se perus facebookin ja iltajournalismin lukija ei menetä toennäköisesti mitään vaikka päivitysten tulo hiukan muuttuisikin.

    Jos nyt sitten seiskan markinaosuudesta joka on noin 47% tällä hetkellä, useammalle prosentille tulisi ongelmia, saattaisi Microsoft varmaankin perääntyä päätöksessään.
     
    Viimeksi muokattu: 20.08.2016
  4. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    16,133
    Kiitokset:
    3,841
    Pisteet:
    223
  5. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,042
    Kiitokset:
    930
    Pisteet:
    173
    No siinä on jo oikeasti ismopi ongelma. Koomista sinänsä että se koskee varsinkin skypen käyttäjiä.
     
  6. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    547
    Pisteet:
    173
    Nythän on sellanen menttaliteetti että jos salama iskee taloon ja tuhoaa perus-pertin koneen niin sen salaman on aiheuttanu MS.

    Totean edelleen: Tietokonetta pystyy käyttämään ilman Windowsia ja ilman yhtäkään MS:n softaa. Joten valittajat on ratkaisunsa tehneet kun käyttävät Windowsia. Jos mikä tahansa päivittäin käytettävä tuote olis täyttä paskaa niin Winu nyt tuntuu olevan niin kaikki siirtyis johonkin vastaavaan tuotteeseen. No miks helvetissä se sitte ei onnistu winukan kohalla... Ei jaksa ymmärtää..
     
  7. Tantero

    Tantero Member

    Liittynyt:
    09.02.2010
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Erästä Linux-versiota olen käyttänyt, mutta kun se Windows silti täytyy joidenkin ohjelmien vuoksi olla, niin helpompaa pysyä kokonaan Windowsissa. Kai sitä närää aiheuttaa Microsoftin määräävä asema ja jonkinlainen asiakkaan "kyykytys". USA:ssakin olisi järkevää siirtyä metrisiin mittoihin, mutta siellä ne vain takkuavat vanhojen mittayksiköiden kanssa. Windowsistakin on vaikea siirtyä pois.
     
  8. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    547
    Pisteet:
    173
    On myös olemassa OS johon saa samat softat mitä winukkaanki.
     
  9. Tantero

    Tantero Member

    Liittynyt:
    09.02.2010
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Taitaa olla vaikeaa tai jopa mahdotonta tehdä ohjelmaa esim. Siemensin logiikoille muulla kuin Windowsilla. Joo, koskee pientä porukkaa, mutta saattaa kuitenkin olla aika paljon vastaavia juttuja.
     
  10. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,241
    Kiitokset:
    178
    Pisteet:
    93
    Saksan yliopistomaailma on siinä mielessä poikkeuksellinen, että siellä käytetään todella paljon Linuksia, Siemensinkin on pakko mukautua menoon. Käsittääkseni uudet vehkeet toimivat jo muillakin käyttiksillä.

    Täällä kotiyliopistossa mäkkejä käytetään paljon lähinnä ohjelmointiin, laskentaan ja arkkitehtuuriin. Linuksilla voi yleensä hoitaa samat tehtävät, mutta sekä ylläpito että käyttäjä turhautuu siihen läppäreissä. Jos voi valita vähän kalliimman toimivan vaihtoehdon ja halvemman bugittavan väliltä, käyttäjä yleensä valitsee sen mäkin.
     
    Viimeksi muokattu: 23.08.2016
  11. Tantero

    Tantero Member

    Liittynyt:
    09.02.2010
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Saattaahan se Siemenskin siitä taipua, mutta toistaiseksi Siemensin logiikoiden ohjelmointiin käytettävä "TIA Portal" (Step 7) asentuu vain Windows-koneeseen. Omron on myös merkittävä logiikoiden toimittaja, eikä sen "CX-One" toimi kuin Windowsissa.
     
  12. i9Extreme

    i9Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,640
    Kiitokset:
    393
    Pisteet:
    93
    Kyllä Siemensin LOGOa saa myös mäkkiin ja linuxiin.
    http://w3.siemens.com/mcms/programm...-module-logo/demo-software/Pages/Default.aspx
     
  13. Tantero

    Tantero Member

    Liittynyt:
    09.02.2010
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Siemensin LOGO voitaneen laskea ohjelmoitavaksi releeksi, eikä täysveriseksi logiikaksi. Onhan tuo toki jonkilainen päänavaus Siemensiltä. Voisi olettaa, että Siemensillä on jokin suunnitelma B, mikäli Microsoft ryhtyy hankalaksi...
     
  14. i9Extreme

    i9Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,640
    Kiitokset:
    393
    Pisteet:
    93
    Kyllä sä aika rankalla kädellä yksinkertaistat, kun Logoon saa yli 40 toimintoa ja ohjelma voi sisältää 400 blokkia. Kun releeseen saa alle viisi toimintoa.
     
    rick79 kiitti tästä.
  15. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    547
    Pisteet:
    173
    :D
     
  16. Tantero

    Tantero Member

    Liittynyt:
    09.02.2010
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Pieniä ovat silakat joulukaloiksi, vaikka LOGO onkin vuosien saatossa kasvanut. Ohjelmoitaviksi releiksi noita on tavattu kutsua. Ei siihen saa edes kunnon kosketusnäyttöä.

    Siemensin logiikoista puhuttaessa on LOGO:lla hyvin pieni rooli.

    (mainitsin siis ohjelmoitavan releen, en väittänyt LOGO:a pelkäksi releeksi)
     
  17. i9Extreme

    i9Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,640
    Kiitokset:
    393
    Pisteet:
    93
    Olen itse saanut tuohon LOGOon koulutusta pari päivää ja siellä puhuttiin tuon olen hyvin samanlainen kuin muutkin ohjelmoitavat logiikkat (pl. pienet valmistajakohtaiset erot). Ei tuossa kaipaa kosketusnäyttöä, kun on paljon mukavampi tehdä ja tuohuta esim. isolta läppärin ruudulta jonka voi siihen kytkeä.
     
  18. Tantero

    Tantero Member

    Liittynyt:
    09.02.2010
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Tämä nyt on vähän turhaa väittelyä, mutta jatketaan...

    Mihin niitä logiikoita käytetään? Läppärillä on harvoin mitään tekemistä käytännön toteutuksen kanssa. Ei kai läppärillä voi muutenkaan korvata kosketusnäyttöä tai vastaavaa ohjauspaneelia, ainakaan LOGO:n kanssa, isompien kanssa kyllä onnistuu jollain valvomo-ohjelmistolla (SCADA). Kun saat vähän kokemusta "oikeista logiikoista" ja teollisuusympäristöstä, niin voi käsitys muuttua. Pitäsi olla PID-säätöä, enkooderiliitäntää, servo-ohjausta, Profibus, jne.

    Kokeilepa googlettaa "ohjelmoitava rele".

    Noh, kysymyshän oli oikeastaan siitä, että pärjääkö logiikkaohjelmoija ilman Windowsia - heikosti!
     
  19. i9Extreme

    i9Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,640
    Kiitokset:
    393
    Pisteet:
    93
    Voit opiskella esimerkkejä vaikka tuolta Siemensin sivuilta.
    Pointtihan on että tuo Logo on myös ihan oikea ohjelmoitava logiikka, myös Siemensin mukaan. Ja tottakai heillä on tarjolla erilaisia logiikoita eri tarkoituksiin. Noista mitä mainitset, ei ne ole mitään ns. "oikean" logiikan määritelmiä tai vaatimuksia. Noista mainituista puolet onnistuu myös Logolla ja esim. yhteydet ulospäin ovat vaan erilaisia.

    Ja mitä tulee tuohon kokemukseen "oikeista logiikoista", en näe tarvetta alkaa pullistelemaan, kun takana on jo kymmenien vuosien työura.

    Äsken sanoit:
    Ja taas olet sitä mieltä.:)
    Mutta koita sä googlettaa "ohjelmoitava logiikka" -> Saat mm. LOGOn.:)
    Pärjää myös ilman. Mutta Win 10: hän onkin oiva kurko.
     
  20. Tantero

    Tantero Member

    Liittynyt:
    09.02.2010
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    No niin, totesimme logiikaohjelmoijan pärjäävän ilman Windowsia Siemensienkin kanssa, mikäli näpertelee vain LOGOn kanssa. LOGOn kanssa (näytöllisen) tosin pärjää myös kun tuhertaa kaavion paperille ja naputtelee laitteen oman näppäimistön kautta sen sisään. Muun merkkisten logiikoiden kanssa taitaa linuxilla sujua vielä huonommin...

    Pitkä kokemus ja istuu jonkin LOGOn koulutuksessa pari päivää, näköjään isossa firmassa töissä.
     

Jaa tämä sivu